Dragomir black hawk vs Scott dh 20 (2009)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Dragomir black hawk vs Scott dh 20 (2009)

Мнениеот valery » Съб Юни 26, 2010 6:15 pm

Добър ден, решил да си взимам колело и моля да ми препоръчате коя от двете рамки да избера и дали има още scott dh 20 (2009) frameset
Благодаря, предварително!
valery

Рейтинг: 1100

Re: Dragomir black hawk vs Scott dh 20 (2009)

Мнениеот joro55 » Съб Юни 26, 2010 7:29 pm

Scott-а
joro55

Рейтинг: 1045

Мнениеот Doncho* » Съб Юни 26, 2010 7:41 pm

колко пари би дал за една от горепосочените рамки?? По-точно колко мислиш да дадеш :)
Аватар
Doncho*

Рейтинг: 1069

Мнениеот valery » Съб Юни 26, 2010 7:43 pm

Doncho* написа:колко пари би дал за една от горепосочените рамки?? По-точно колко мислиш да дадеш :)

За цялото колело 4500 лв.
valery

Мнениеот Doncho* » Съб Юни 26, 2010 7:44 pm

на някой от състезателите на драг ли е?? Защото 1 от тях си го продава на доста сполучлива цена :) ??
Аватар
Doncho*

Рейтинг: 1069

Мнениеот ninjea » Съб Юни 26, 2010 11:29 pm

scott-a, доста по-добър челен ъгъл има от Black Hawk-a а и май е по-лек. При каймата горе на семинарията се продава за 1800лв нов с шок gambler зверски.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот valery » Нед Юни 27, 2010 8:49 am

ninjea написа:scott-a, доста по-добър челен ъгъл има от Black Hawk-a а и май е по-лек. При каймата горе на семинарията се продава за 1800лв нов с шок gambler зверски.

За тоя същия в каимата иде на реч а освен този, който там е изложен имат ли още същите scott gambler dh 20 2009 че 2009 искам .Също забелязах, че на средното на frameset-a има малка дупчица с диаметур 2-3 мм за това питам има ли още от тоя scott dh 20 2009 .
valery

Мнениеот valio33 » Вто Юни 29, 2010 1:12 pm

Demo 8
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот caspar » Вто Юни 29, 2010 1:17 pm

Black Hawk, не се занимавай с тия боклуци скот!
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Вто Юни 29, 2010 4:45 pm

valery написа:
caspar написа:Black Hawk, не се занимавай с тия боклуци скот!

Da ama ti samiq si s4upil dva black hawka a i scotta e mn po dobur ot hawka i vtoro takuv s4upen nqma

минуса е от мене - зарад шльокавицата. относно другите глупости - първо как разбра, че скота е по-добър, и второ - как разбра, че няма счупен скот гемблър? марш в секцията за счупени компоненти в пинкбайк да си намериш 1! въобще тия приказки наизуст тва е по-добро, онова е още по-добро, са много дразнещи. ей ти го росен - човек с бая опит в спускането и човек с опит относно блек хоука. е той да каже кво мисли за рамката. ако и тогава не ти е достатъчно, верно за кво е тая тема тогава? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот did » Вто Юни 29, 2010 4:54 pm

hitar_potar написа: верно за кво е тая тема тогава? :dontknow:

За чикиджийство.

Авторът предварително е решил какво иска, щом се изрепчи на единствения писал в темата, който има опит. На другите келеши, които не са се качвали на нито едно от двете, ама дават акъл, не се изрепчи.

Той просто иска да се самозадоволи, като прочете 3-4 мнения, които съвпадат с неговото собствено.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Юни 29, 2010 4:56 pm

Абе я го пускайте да пасе... да си купува Гемблъра от Каймата като е решил. Аман от пишлемета.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Относно тема Dragomir black hawk vs Scott dh 20 (2009)

Мнениеот Pupinator » Вто Юни 29, 2010 6:28 pm

За съжаление темата бе заключена точно когато исках да напиша своето мнение. Според мен има още какво да се обсъди и затова започвам нова тема в този раздел. Надявам се тя да доведе до нешто креативно. А ето какво исках да напише в другата тема:

-----------------------
Винаги ми е било много интересно как един търговец като Каймата има по голямо влияние върху младите и неговото мнение се цени много повече от това на Най-дбория български състезател от доста години насам... Направо съм потресен... :bigeyes:

valery ако си направил своя избор немога да разбера защо ни занимаваш с келешките си размисли и страсти. Бягай при Каймата и си взимай Scott-a. А ако не си - помисли добре преди да направиш тази инвестиция. Не забравяй че има доста голяма разлика в цената на двете рамки. Според мен трябва да се вслушаш в съветите на хора, които реално са карали колелото, а не да вярваш сляпо на някой търговец, на който единствената цел е да си продеде стоката и ще ти изкара от пиле мляко за да го направи.
----------------------

Надявам се темата да не бъде заключена и да може да се обсъди тази тема без излишни нападки.

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот valio33 » Вто Юни 29, 2010 8:17 pm

Така първо - Иван съвсем не е някой чичка като тия от веломания, които никога не са виждали колело за спускане и сам кара Николай, които са най-добрите рамки на света, така че не си прав с тези изказвания.

Сега по темата.. Гемблърът не е хубава рамка, окачването работи лошо, във виражи колелото губи сцепление гумата започва да подскача и се държи все едно това е твърдо колело. Добрите страни на рамката са

- Добра здравина, поне аз такава счупена не съм виждал
- Много настройки, заради които тази рамка е много предпочитана от съзтезатели, но за теб това няма никакво значение. Иначе тази рамка има сменяеми drop--out-ове и регулирамо чело. С тези настройки можеш изцяло да промениш поведението на рамката за различни трасета, но това обикновено се прави от професионалисти:Д

Ястребът е много добра рамка, но нямам много опит с нея, затова те съветвам да слушаш Росен, защото той разбира много повече както от мен, така и от теб и от Каймата и от Кюфтето.

Моето предложение е Ястреба или Демо 8, което за мен си къде-къде по-добра рамка за надоле!
UFO!
Аватар
valio33

Мнениеот Night_Falcon » Вто Юни 29, 2010 8:49 pm

valio33 написа:във виражи колелото губи сцепление гумата започва да подскача и се държи все едно това е твърдо колело.

:lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup:
Някой май блокираш задна гума във виражи :rofl:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот dEcLiNe » Вто Юни 29, 2010 8:54 pm

Ммм аз отивам за :popcorn:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Teodor40 » Вто Юни 29, 2010 8:58 pm

Иван да ме прощава, то си е в реда на нещата това, но ако взимаше повече пари за продаден Драгомир, до сега да си с такъв предвид и по-ниската му цена особено... За 2600 може да си вземеш и цяло :lol:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот speed_racer » Вто Юни 29, 2010 9:14 pm

caspar написа:Black Hawk, не се занимавай с тия боклуци скот!

Ok, тогава защо целия Ви отбор реши да си продаде колелата? Има нещо грешно в тази рамка, ама като не съм я карал немога да разбера какво е то? :dontknow:

valio33 написа:Защото трекът е на друго ниво във всяко отношение? :idea:

Да ама целия отбор да смени рамките в рамките на 1 месец е доста съмнително, не мислиш ли? :eek2:
Последна промяна speed_racer на Вто Юни 29, 2010 9:20 pm, променена общо 1 път
Аватар
speed_racer

Рейтинг: 1236

Мнениеот valio33 » Вто Юни 29, 2010 9:16 pm

Защото трекът е на друго ниво във всяко отношение? :idea:
UFO!
Аватар
valio33

Мнениеот Shady™ » Вто Юни 29, 2010 9:29 pm

:rofl: :rofl: :rofl:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот fLare » Вто Юни 29, 2010 9:33 pm

valio33 написа:Защото трекът е на друго ниво във всяко отношение? :idea:

Нека Росен да каже.
fLare

Рейтинг: 1040

Мнениеот Teodor40 » Вто Юни 29, 2010 9:41 pm

speed_racer написа:Има нещо грешно в тази рамка, ама като не съм я карал немога да разбера какво е то? :dontknow:

Искаш ли да ти я дам, да покараш и като го видиш това грешно нещо ще ти я подаря! Като жълт вестник е този форум! :puke2:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот barabum » Вто Юни 29, 2010 9:54 pm

Teodor40 написа:
speed_racer написа:Има нещо грешно в тази рамка, ама като не съм я карал немога да разбера какво е то? :dontknow:

Искаш ли да ти я дам, да покараш и като го видиш това грешно нещо ще ти я подаря! Като жълт вестник е този форум! :puke2:

:offtopic: Мога да ти кажа един основен недостатък (поне от моя гледна точка) - теглото. Но това важи и за Gambler-а.
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот daf4ov » Сря Юни 30, 2010 12:07 am

По мои наблюдения и гемблъра не е от най-леките ...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот hitar_potar » Сря Юни 30, 2010 1:52 am

valio33 написа:...сам кара Николай, които са най-добрите рамки на света...

ъъъ, на такива изказвания директно набивам минусчетата. ама кофтито в случая е, че явно някой вече се е постарал да гласува за това ти мнение - иначе директно го отнасяше! :lol: нали в една друга тема се говореше, че демо е най-добрата рамка и всяко второ състезание се печелело с нея? аман от неразбирателства! :popcorn: :evil: :crazy:
с какво точно трябва да ви се набие в кратуните дървени, че таквози жувотно като най-добра рамка нема на тая планета??? :boggled: как може да се каже такова нещо? и как пък реши, че николай са най-добрите? верно, ужасно скъпи, много е мислено по тях, и то не от кой да е, ами от германци - германска инженерна мисъл, ала бала... бате ти даниел панев може подробно да те светне по тия въпроси. ама като се замислим, имам и къде къде по-скъпи байкове, с доста по-сложно замислени и ефективни решения, които слагат николай в джобчето си. само погледни новия DH-модел на лапиер с подвижното средно!!! пък и настоящия модел, който някои представители на нашия форум търкалят, съвсем не е за кофата! трек сешън 88, коменшъл сюприйм, мондрекър съмъм, джаянт глори 2010, и т.н., и т.н. - мога цяла нощ да стоя онлайн и да ти ги изреждам една след друга, вместо да се гътна в леглото и сладко сладко да си сънувам мокрите сънища... ама не ми се занимава. щот утре ще докажеш пак, че акъла ти не може да уври толкоз бързо - пак ще чета за най-добрата рамка. има шанс поне да е нещо различно от демо и николай.
колкото до драгомира - аз не виждам нищо грешно в него, слушах само колко е тежък, някъде на нивото на гемблър. предполагам е добра рамка, даже отлична... ама е напълно нормално целия отбор на драг да се префасонира на трек рейсинг. все пак момчетата ходят не само на бг-състезанията, излизат и извън нашта мила родина. достигнали са високо ниво, ниво, на което високото тегло вече ги спъва. трека е доказано лека рамка. пък що само за месец са сменили всички ли? ми примерно щото от драг тей са решили, опаричили са се явно и са си казали - ЮРУШ!!!
пък за теориите ти за гемблъра - сигурно щото не е хубава рамка и окачването работи толкоз лошо, че имаш чувството, че караш твърдак, затова я карат на световна купа, нали?
абе чак почвам да се чудя какви хора пишат тука някой път. :crazy: :crazy: :crazy:
ЕДИТ: мнението е насочено към вальо33 и спийд рейсъра. :crazy:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот zafirovp » Сря Юни 30, 2010 2:11 am

Въпреки беглите ми познания по DH дисциплините, напълно подкрепям Hitar_potar. Мисля, че перфектната рамка е най-вече тази, която ти е най-удобна. Като цяло съм чувал отрицателни отзиви от страна на хора, които карат Black Howk, но това вероятно не се дължи на рамката, а на останалите части на байка. Ако трябва да избираш между Драгомира и Скот ДХ 20 по добре Драга. И все пак ако имаш възможност за Демо, то ще е най-добрия избор. Тука е момента да питам два въпроса. Какъв е тоя Гамблер за 13 хилки, и Росене вярно ли е, че заради теб са променили геометрията на Black Howk-а и че си го строшил на втория ден (така ми каза един от продавачите във Веломания до Института по хигиена)?

Успех с избирането :beer:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот caspar » Сря Юни 30, 2010 7:39 am

Първо, не съм счъпил нито един Блек Хоук! И второ рамката е доразвита от мен. След време ще излезне по-лек и с по-различна геометрия модел. Колкото за тия, от който си го чул - те даже някой не са ме виждали, камо ли да ме познават. Слухове всякакви, а колко са верни от тях не знам.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот valio33 » Сря Юни 30, 2010 9:52 am

Не казвам, че гемблъра е като твърдак.. Просто във виражи е нестабилен и самото окачване не ми допада.
Иначе си прав, че най-добра рамка няма, но просто имах предвид, че Николай са много изпипани рамки, но твърде скъпи - http://www.nicolai.net/products/e-frames/e-ion-gb2.html :crazy: :crazy: .
Ястреба ми се струва добра рамка и здрава ( блъскал съм се в такава :lol2: ) и не виждам нищо лошо в нея.
Защо ми се струва, че автора дори не чете написаното в темата??
UFO!
Аватар
valio33

Мнениеот mishokA » Сря Юни 30, 2010 9:55 am

На твое място бих предпочел Скота.
Като коментирате цената имаите предвид - ценат на Скота е 1800лв с шок, чашки, скоба, колче !
Със сигурност Драгомир са най-реномираната марка , но понеже съм твърдоглав, бих си взел нечуваните Скот.
Аватар
mishokA

Рейтинг: 1206

Мнениеот Shady™ » Сря Юни 30, 2010 10:41 am

Aбе поначало рамката на Scott със FOX DHX 5.0 и колче до колкото си спомянм беше 3600лв ОРИГИНАЛНО по каталог... А тези цени дето са по 1800 +/- и със 300 лв по-евтин шок са защото се разглабя колелото и се чистят частите на няква цена и накрая рамакта излзиа оферта... Иначе реалния тотал е че КАТАЛОЖНО Dragomir-a е ДВОЙНО по-евтин.
А за това дали Росен се счупил рамка или не - едва ли би казал дори да е. А както хората казаха по -горе - едва ли има вечна или не счупена рамка. Така че дори Росен да не е счупил Black Hawk - въпсо на време е някой да го счупи...Както и Scott-a.. Въпроса е коя рамка ще издържи повече :agree:
А за Тrek че е по-добро от Drag - със сигурност пък и цените са различни... Само не можах да разбера Dragomir Black Hawk-a от коя западна марка е по-зле ?! Или просто Trek над всичко, Black hawk-a второ място.... и ВСИЧКИ ДРУГИ след тях...
Иначе ако има ВЪОБЩЕ има някакво значение - аз бих си взел Scott-a . Ако ще и двете да са ЕДНАКВИ като характеристики - най малкото - Scott-a е по скъп, а е на същите пари и при продажба бих взел след време повече пари от рамаката, следователно бих загубил по-малко и ще мога по-лесно после да си купя Trek/Sepecialized/nikolay и .т.н. ...

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд