Обиколка на Витоша 2010

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2010

Мнениеот lnn_climb » Вто Юни 29, 2010 8:45 pm

Не мислех, че някой е гузен.
Отучвам се с глупаците да споря и със страхливците да влизам в бой.
lnn_climb

Рейтинг: 1200

Мнениеот kapitanblood » Вто Юни 29, 2010 8:49 pm

lnn_climb написа:Не мислех, че някой е гузен.
Отучвам се с глупаците да споря и със страхливците да влизам в бой.

Я по-добре се отучи да пишеш глупости,и да обиждаш хората. :crazy:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 29, 2010 8:54 pm

я по- добре да спрете и двамата?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kapitanblood » Вто Юни 29, 2010 9:00 pm

Почисти след нас, :bowdown: ,че се разваля хубавата тема... :agree: :beer:
Mерси,предварително. :clap:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Юни 29, 2010 9:20 pm

Не разбирам ко се карате, след като истинските победители в обиколката са баце Добри-таралежа и тоз приятел -> http://picasaweb.google.com/lh/photo/XR ... directlink
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Yavkata » Сря Юни 30, 2010 6:00 am

Айде и аз да се разпиша в темата ...до последния момент не знаех дали да участвам, тъй като не бях карал от февруари. Все пак за една седмица подготовка , съм изключително доволен. Карах, заради самото каране , "удоволствието от движението"(волтарен :D ), прекрасната природа, добрата компания застигната по пътя.
Благодарности на хората участвали в организацията. Благодарности и на жената от КП "Брезите", която ме спря и започна да ме тъпче със сандвичи и напитки, въпреки , че нямах намерение да спирам никъде :popcorn:
Най -голямата полза за мен от Обиколката е, че и жена ми поиска да участва догодина...ако се научи да кара ХС :love: (сега трябва да мисля и за подновяване на байковета :evil: ). Нямам търпение да дойде следващата Обиколка. Бъдете здрави, всички участници, за "състезателите"- още повече спортен хъс, а за другите (победителите над себе си) - много наслада от природата и колоезденето. :beer:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот kotka12 » Сря Юни 30, 2010 10:17 am

Поздрави на всички, завършили успешно обиколката
организцията - отново на ниво
забележки относно маркировката след Симеоновски езера
отново направи впечатление големия брой участници
които просто не знаят как да се държат на трасе с много велосипедисти
няколко случая, в които настигам някой който бута по баира
и точно пред мен слага байка на пътеката и се качва, а аз трябва да спра
за да тръгне той
няколко случая на хора, спрели на пътеката и говорещи си
забавни неща, само дето това е след Железница
а там в гората се кара с 300 км/ч :)
да не говорим за колони от 5-6 души, които са настигнати от значително по-бърз колоездач
а това не им прави впечатление
и се чудя как да ги изпреваря по 500-600 метра
като цяло - великолепно преживяване
догодина-пак :))
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Raffy » Сря Юни 30, 2010 6:17 pm

Човечеца със по-старото колело, когото доста коментихарме на пост-а след язовир Студена, под кой номер завърши!? Че си въртеше доста :)

А иначе много се изкефих на тия дето бяха спрели в селото след Студена на по бира :D евала :D :beer:

По споровете за това, колко километра са, миналата година бях със велокомпютърче купено и настроено в магазин drag, та въпросните километри бяха 98-99 км. :)

И още нещо, имам чувството, че боянското спускане беше съкратено малко?!? :crazy: Така ли е?
Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Мнениеот lostrider@ » Сря Юни 30, 2010 8:23 pm

Raffy написа:Човечеца със по-старото колело, когото доста коментихарме на пост-а след язовир Студена, под кой номер завърши!? Че си въртеше доста :).....

Тоя "човечец", за който предполагам говориш, се изтърси зверски от едно мостче и падна в някаква рекичка от около 3 метра, точно пред мен.. Беше малко преди финала. Не знам как оцеля без поражения. Изтеглих му колелото и му предложих жило, защото беше скъсал при падането, но ми отказа. Как е карал с една спирачка - само той си знае.. :crap: .. Важното е, че се усмихваше. :D Пристигна на финала около 5 мин. след мен (Btw, имаше опция да го изпусне. Не беше хванал отбивката, а продължи направо по България. Докато се усети, лееееко ни подмина. Добре че всички се разкрещяха и разсвиркаха, та така забеляза къде са знамената на финала :bigeyes: и пресече през травуляка до шатрите). Поразсял се човека.. :dontknow:

Иначе, този симаптичен младеж със завидно количество брада :), най- вероятно е хванал някое място, малко след 60-то, защото както споменах - пристигна около 5 минутки след мен. За което :bowdown: .. С тази кафява междузвездна машина, аз предполагам, че и половината път не бих докретал. За това, от мен получава големи адмирации :clap: :peace: .

А иначе, изобщо не мога да разбера какво ги притеснява толкова хора, дали обиколката е 100.0000000 и 8 в период или е 98 км... :dontknow: Аз не бих усетил разликата.. Беше яко. :)
Аватар
lostrider@

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Юни 30, 2010 8:30 pm

С дисаги (или заден багажник), кафява рамка и твърда вилка нали? Страхотно каране направи той - бях му дръпнал малко на спусканията, но на баира преди Чуйпетльово ме изпревари и повече не го видях.

Като знам какво е моето колело в сравнение с неговото... каквито и части да се накачулят задкормилното устройство си остава определящ фактор : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот lostrider@ » Сря Юни 30, 2010 9:12 pm

Pr3d4t0R написа:С дисаги (или заден багажник), кафява рамка и твърда вилка нали?

Същият...
Като знам какво е моето колело в сравнение с неговото... каквито и части да се накачулят задкормилното устройство си остава определящ фактор : - )

Абсолютно :D
Аватар
lostrider@

Мнениеот THEZOGGO » Сря Юни 30, 2010 10:12 pm

Първо човека за който говорите се казва Митко и участва за незнам кой път на Обиколката. Второ този човек кара много повече от вас, без да се обиждате, обаче така както го гледате с това колело и външния му вид, може само да се заблудите. Колегата кара изключително много. Ходи си редовно София-Варна с колело, други далечни дестинации. Ходи в Гърция и т.н и все с това колело.
А и колко от вас могат да се "похвалят" че са преминали или са се опитали да преминат първия мост след Железница --> http://lh5.ggpht.com/_K6SV0Fcx0O8/TCEcm ... G_0211.jpg
Той като ми каза, какво се е опитал да направи и аз неможах да повярвам. Няколко пъти го попитах дали се шегува.

Завърши 63-ти. а и двамата с него изпуснахме отбивката по простата причина че си направихме малка гонка след Боянската църква към финала. Настигнах го по паветата под Боянската църква, задминах го, опитах се да карам на максимум надолу, развих скорост от близо 60 км/ч, а той ме настигна и ме задмина като спрял. Затова изпуснахме отбивката. ;)
Имам огромен респект към този човек!
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот lostrider@ » Сря Юни 30, 2010 10:28 pm

THEZOGGO написа:Първо човека за който говорите се казва Митко и участва за незнам кой път на Обиколката. Второ този човек кара много повече от вас, без да се обиждате, обаче така както го гледате с това колело и външния му вид, може само да се заблудите....
......
на максимум надолу, развих скорост от близо 60 км/ч, а той ме настигна и ме задмина като спрял. Затова изпуснахме отбивката. ;)
Имам огромен респект към този човек!

Нещо много се палиш, май!! :eyebrow: Никой никого не е обиждал. А па това кой колко кара си е негова работа. Аз казах единствено, че му се кефя. До колкото разбрах Pr3d4t0R също, Raffy също.. И фактът, че кара с това старо, а по моя преценка най- вероятно и доста тежко колело, е за аплодисменти. Взимайки предвид и класирането му, пак казвам, че от мен само адмирации. :bowdown:

:beer: Само споко!

П.П.
Относно моста след железница...Аз мога да се похваля! :eyebrow: Ако това е някакво постижение.. :dontknow:
Аватар
lostrider@

Мнениеот F1-MAN » Сря Юни 30, 2010 11:01 pm

kotka12 написа:

Алооооу, и не си се обадил, че си тука :smash:
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Лаврентий Берия » Чет Юли 01, 2010 7:43 am

Оппа - темата навлезе в най -радостната си фаза - РИНГ СВОБОДЕН , или както е казал великия Фасбиндер - " Всеки срещу всеки, Господ срещу всички". Мисля ,че дойде и моят ред - редът на новабранците да се изкажа / с цифри, факти , дела и документи /. Ще изчакам още малко - дано модераторите са отишли на море... :evil:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот Admin » Чет Юли 01, 2010 4:06 pm

Тук сме, спокойно. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот kotka12 » Пет Юли 02, 2010 7:09 pm

F1-MAN написа:Алооооу, и не си се обадил, че си тука :smash:

eeee
с баща ти знаеш ли колко харно си похортувахме в началото на първия баир :)
иначе с тебе не мога да се меря /еле па с танка/
ще се засечем скоро на друго място ;)
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Tonko » Нед Юли 04, 2010 1:01 pm

Ех колеги, блазе ви .. това е едно от мероприятията които обичам адски много и ми доставят голямо удоволствие, радвам се, че участниците растат толкова много ... поклон пред усилията на организаторите ... догодина се надявам да се присъединя отново в гонката, вече има нови предизвикателства :bowdown: за Уоутър има в какво да се целим, а и честита победа на всички покорили 100-те ....

Пожелавам на всички ви "твърди гуми" и да сте във форма за Черни Връх .... аз ще ви следя от далеч ...

Тони аут
Аватар
Tonko

Рейтинг: 1482

Мнениеот pe60t0 » Вто Юли 06, 2010 3:09 pm

На постовете раздаваха такива : http://www.kluth.com/seiten/hauptseiten ... rie11.html

Някой има ли представа къде в София може да се намерят ? Ако не от същата фирма, то от друга, без значение е.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот lnn_climb » Вто Юли 06, 2010 6:56 pm

pe60t0 написа:На постовете раздаваха такива : http://www.kluth.com/seiten/hauptseiten ... rie11.html

Някой има ли представа къде в София може да се намерят ? Ако не от същата фирма, то от друга, без значение е.

В Била ги има.
lnn_climb

Рейтинг: 1200

Мнениеот pe60t0 » Сря Юли 07, 2010 2:19 pm

@lnn_climb :beer: Има ги наистина. 100гр. - 2.99лв.
Аватар
pe60t0

Мнениеот rocked scientist » Чет Юли 08, 2010 10:34 pm

Пешо, ако не държиш да са точно на тази фирма - на сергиите на които продават ядки и сушени плодове има и насипни сушени червени боровинки. Много хитър ход се оказа да занеса на приятелката едно пакетче, което ми остана от Обиколката, защото след това тя е намерила конкретно на сергията на спирката на автобусите на Центъра по хигиена. 100 грама са на цена 1.60 лв, като на вкус ми се видяха същите.

Имам и един въпрос - някой знае ли дали ако тръгне човек да обикаля Витоша извън рамките на организираната обиколка, ще има проблем с охраната на язовир Студена? Ако възникват проблеми, как се разрешават? Има ли и други проблемни секции от трасето?

П.С. lostrider@, благодаря :beer:
Последна промяна rocked scientist на Чет Юли 08, 2010 10:46 pm, променена общо 1 път
Аватар
rocked scientist

Рейтинг: 1317

Мнениеот lostrider@ » Чет Юли 08, 2010 10:44 pm

Не би трябвало. Две седмици преди състезанието, с едни момчета направихме пробна обиколка. Чичето на рампата след Кладница единствено ни пожела приятен ден и преминахме. Самата рампа не беше спусната. Според мен, други проблемни места няма.
Аватар
lostrider@

Мнениеот pe60t0 » Пет Юли 09, 2010 3:39 pm

@rocked_scientist :bowdown: :beer: :beer: Ще потърся ! Определно се зарибих по червените боровинки.
Аватар
pe60t0

Мнениеот papi007 » Пет Юли 09, 2010 10:36 pm

А някой да има информация кога ще има снимки... Че без колело само ми остава да си припомням величествените дни и завоевания , които направих на обиколката :roll2:
Аватар
papi007

Мнениеот veskoz » Нед Юли 11, 2010 10:49 am

rocked scientist написа:Имам и един въпрос - някой знае ли дали ако тръгне човек да обикаля Витоша извън рамките на организираната обиколка, ще има проблем с охраната на язовир Студена? Ако възникват проблеми, как се разрешават? Има ли и други проблемни секции от трасето?

Повечето пъти има проблем само с 1-2 чичази, но те се дърпат, защото срещу рушвет са пуснали някоя и друга кола на територията на вододайната зона с цел риболов/къмпинг, което естествено ти не трябва да виждаш.
Минава се с дипломация. Ако не стане... теглиш му една и пак минаваш. :peace:
Друга проблемна секция е кръчмата в Боснек. От там няма измъкване! :lol: :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Reactor » Нед Юли 11, 2010 10:55 am

veskoz написа:
rocked scientist написа:Друга проблемна секция е кръчмата в Боснек. От там няма измъкване! :lol: :beer:

Бих добавил и Ярлово.Там също е омагьосано място.Трудно се разлепва човек от масата и студената бира ... :D
Аватар
Reactor

Мнениеот Лаврентий Берия » Нед Юли 11, 2010 11:01 am

Извинете... Сега се сетих... Имаше едни господа -байкари с еднакви дрешки, които май бяха сбъркали финала и празнуваха в Боснек - кръчмата до завоя - кои бяхте вие ? Догодина ще ми приемете ли във вашия отбор? :dontknow: :evil:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот veskoz » Пон Юли 12, 2010 7:33 am

Зелени или сини? :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz