Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Нашата група :)

Мнениеот Vikingonbike » Нед Юли 04, 2010 9:53 am

Чак днес но и аз да се включа :D
Вчера се получи много приятно каране според мен, като се има предвид че излизам за втори път в планината :agree:
Кире аз трябва да ти благодаря, че ми пoказа пътеките, които наистина бяха доста приятни за каране. Аз лично и в бутането нагоре по каманакакоренитекалта намирам чар и за миг не съжалявам :^: Супер беше и пак бих минал с кеф от там :agree:
Послушахме съвета на THEZOGGO и в крайна сметка мисля, че постъпихме правилно особено с оглед на това, че все пак съм контузен, с две бинтовани ръце под лактите, наболяващо коляно и рамене :beer:

Кире и за тази сутрин станах и направо реших да влизам в банята с колелото, но уви....вода нЕмаааа :crap:

Още веднъж, благодаря за хубавото каране, а за Локорско - с удоволствие с водачи, не съм толкова в час още, че да бързам да се надценявам :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Рейтинг: 2000

Мнениеот Reactor » Нед Юли 04, 2010 5:17 pm

Vikingonbike написа:Още веднъж, благодаря за хубавото каране, а за Локорско - с удоволствие с водачи, не съм толкова в час още, че да бързам да се надценявам :beer:

Преди банята - OMV,чe банята се отпушва много трудно.Личен опит :D

С тези контузии си наистина герой,че все пак си карал изобщо!

За Локорско,няма проблем,само да не вали.

И ние днес покорихме Златните мостове а в дъжда няма нищо по хубаво от шкембе и биричка на сушинка :)
А после надолу......това е ясно,коментара е излишен :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот Sartor » Нед Юли 04, 2010 6:47 pm

Днес с Ицо (eminem94) бяхме на Локорско... местенцето е супер за каране! :)

Тръгнахме от София в 8:30 и минахме през гробищата и от там за с. Чепинци и с. Локорско. След премеждията с няколко кучето (е, може да имаше и кучки де), стигнахме и започнахме катеренето.

Пътеките са страхотни за катерене - камъни, които се газят със средна трудност... много приятно, последва от спускане по черен път, като на места имаше изровено от моторите и яко затънахме в кал (аз нагазих до средното в един такъв коловоз). За пътя нагоре се срещнахме мотициклетисти - някои от тях бяха достатъчно културни да ни поздравят. :beer:

Стигнахме до хижата на върха (беше към 12:00) и там му хапнахме преди да почнем спускането през камънака и пътечките.

Лично много се изкефих на пътеките с големите "плочи" от гранитен камък и пътечката в гората - имаше едно носене през дърветата, които да пречат на мотористите и АТВ-истите да минават и от там се почна кефа през гората (това ми стана любимата част от целия маршрут). :)

Стигнахме вече до големите камънаци - тук на повечето места бутах, на места карах (по пътечките и на гранитните плочи).

Израдва ме и края на спускането, което мина през една рекичка, тъй че да освежим спирачките си и последва един приятен черен път, който ни одведе до центъра на Локорско.

Искам и да ви предупредя: Като се прибирах трима мангали с раздрънкали колела ме пресрещнаха и се опитаха да ме блъстат около спирката на 85, точно под моста Чавдар - минаха от моята страна на шосето, аз минах от другата и те се върнаха. Единия се опита да ме блъсне (преминах покрай него с "финт"), другия застана успоредно на пътя ми, а третия ме заобиколи отзад... Всичко се размина - но за всички, които ходят в този район да бъдат изключително внимателни. :nono: :nono:

Снимки: http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ecf6db6a20
Последна промяна Sartor на Нед Юли 04, 2010 7:02 pm, променена общо 1 път
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот Reactor » Нед Юли 04, 2010 7:00 pm

Който покара на Локорско,пак се връща там,рано или късно. :D :beer:

Искам тези мангали да опитат следващия път с мен :fire:
Веднъж отдавна се опитаха да ми направят подобна конфигурация на Околовръстното между Суходол и Люлин.
Единия сигурно още носи белега от ръчната ми помпа на главата си.

Добре е,че си се справил със ситуацията :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот Vikingonbike » Пон Юли 05, 2010 8:36 am

Аз това му казах на Кирето, другия път повечко да се съберем и направо като ги видим тия гнусни мърлячи, да им метнем колелата от моста :(!:
Избеснях като ми каза вчера направо :(!: :(!:

А колкото до Локорско - като видях снимките...другия път просто няма да се размина :beer:

Reactor - благодаря за съвета за мивката и банята, аз също мислих за ОМВ обаче да ти кажа не знам още как се мие колело, и ме беше страх с пароструйка да го минавам...то аз с душа бях толкова внимателен, че така ни внимавах като се къпех с раните по ръцете :rofl:

Поздрави и идния уикенд се надявам да спретнем едно каране в по-голяма група :beer: ...как им завидях на Мусаленските машини :bowdown: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kojota » Пон Юли 05, 2010 1:53 pm

Миеш го с водоструйката - и само пазиш главините и средното ( т.е. по от далечко тях да няма голяма налягане за да се намокрят лагерите)
иначе в бяната си става - ама после почистването на банята е . . . майка плаче . :)
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот Vikingonbike » Пон Юли 05, 2010 3:22 pm

kojota написа:Миеш го с водоструйката - и само пазиш главините и средното ( т.е. по от далечко тях да няма голяма налягане за да се намокрят лагерите)
иначе в бяната си става - ама после почистването на банята е . . . майка плаче . :)

Много благодаря :agree:
За банята да ти кажа, ми е достатъчен факта, че няма кой да ми опява за колелото вътре :^: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 05, 2010 3:45 pm

Vikingonbike написа: не знам още как се мие колело, и ме беше страх с пароструйка да го минавам...то аз с душа бях толкова внимателен, че така ни внимавах като се къпех с раните по ръцете :rofl:

По възмоност струята на водата която ползваш трябва да бъде от лявата страна на колелото към дясната. Тоест представи си че си наплескал веригата и венците с масло или там каквото ползваш за смазване на веригата и след каране имаш кал, мръсотия и т.н. по движението, ако миеш от дясно на ляво по посока на дисковите спирачки на колелото, с водата може да отмиеш някакви мазнини които може да ти се полепят по дисковете и след това се вкарваш в разправии да обезмасляваш и т.н.
Така че по добре от ляво на дясно да миеш.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Vikingonbike » Вто Юли 06, 2010 7:29 am

Знаех си, че има чалъм някакъв! Благодаря :beer:
За щастие съм с в-брейкове още и няма да зацапам дисковете, поне за сега ;)
Аз днес оставям овнето за изправяне на задна капла и натягане на спици при Райко, а и за нови педали, та за събота-неделя да е готово :D
Айде да направим едно каране викенда, навити? Където кажете, аз за момента знам само две пътеки, така че съм ок за какъвто вариант има :beer:
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот lyllyra » Вто Юли 06, 2010 8:58 am

Vikingonbike написа:...
Айде да направим едно каране викенда, навити? ...

Ако пък се измисли нещо за следващият УИКЕнДд ще е екстра : ) Желаещи знам, че винаги ще има :D :D :D
Идните почивни дни, не палатсвам ли някъде по Искърското дефиле също бих могла да се включа :clap:
Баща ми е психиатър !
Аватар
lyllyra

Рейтинг: 1255

Мнениеот Sartor » Вто Юли 06, 2010 9:14 pm

Аз съм навит където кажете да отидем - стига да ми е по силите (на луната малко трудно ще е) :)

Викторе, давай - избери маршрут този път ти и ще ходим :)
Аватар
Sartor

Мнениеот Vikingonbike » Сря Юли 07, 2010 8:45 am

Мислих, мислих и избрах :rofl: :rofl: - виж темата за 10-11 А сега накъде - мисля че ще е добре да се включим :idea: Ти? Други?(За еднодневно)
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот codename47 » Пет Юли 09, 2010 5:30 pm

Утре мислиме да направиме за любителите на по-екстремното от това на Рила каране :D , една алтернатива
Екстремен час: 9ч. на Била Младост
Маршрут: Камбаните - Бистрица - Железница(по шосето че е по-бързо) - Плана - Космическата Обсерватория - х. Пейова Бука - Пасарел - паметника на летеца(забравих му името) - Кокаляне
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (368.91 KiB) Прегледано 1627 пъти
Untitled.zip
(8.9 KiB) 63 пъти

може да вали малко така че си земете дъждозащитни средства
километри - около 70, може да ги видите на google earth от трака
:beer:
Последна промяна codename47 на Пет Юли 09, 2010 5:39 pm, променена общо 1 път
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот mastermisho » Пет Юли 09, 2010 5:36 pm

+1
" http://www.openstreetmap.org gives us the ability to really create mtb focussed maps – like no other map provider has ever done. Therefore I call on you – to get engaged and start participating like over 100.000 people worldwide already do!"
Аватар
mastermisho

Рейтинг: 1567

Мнениеот Miroslav_red star » Пет Юли 09, 2010 5:45 pm

+1 :agree:
Аватар
Miroslav_red star

Рейтинг: 1280

Мнениеот sailman » Пет Юли 09, 2010 10:18 pm

:offtopic:
...паметника на летеца(забравих му името)...
- Списаревски ;)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот codename47 » Пет Юли 09, 2010 10:21 pm

:beer: :beer:
който дойде може да види едно интересно "избутване" :liplick:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот veno » Съб Юли 10, 2010 9:05 pm

утре някой ще кара ли нанякъде ?
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот bobivg » Съб Юли 10, 2010 9:32 pm

Аз мисля утре да покарам, но не съм мислил за маршрут така, че ако имаш някакво предложение казвай и да се разберем за място и час на тръгване.
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот mastermisho » Нед Юли 11, 2010 4:12 pm

codename47 написа:Утре мислиме да направиме за любителите на по-екстремното от това на Рила каране :D , една алтернатива
Екстремен час: 9ч. на Била Младост
Маршрут: Камбаните - Бистрица - Железница(по шосето че е по-бързо) - Плана - Космическата Обсерватория - х. Пейова Бука - Пасарел - паметника на летеца(забравих му името) - Кокаляне
Clipboard01.jpg
Untitled.zip

може да вали малко така че си земете дъждозащитни средства
километри - около 70, може да ги видите на google earth от трака
:beer:

Незнам, дали заради двете ми падания, изкчаването на "Шипка :D" или дългото му времетраене, но това беше едно от най-изморителните ми карания. Прибрах се в нас около 00'00 часа :))) Това разбира се не значи, че не беше хубаво :) Благодарности на всички от малката ни компания!
Снимки от телефона:
http://picasaweb.google.com/mastermisho/Mtb100710#
и маршрута на карането тук:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vmivozfacbxrnizx
" http://www.openstreetmap.org gives us the ability to really create mtb focussed maps – like no other map provider has ever done. Therefore I call on you – to get engaged and start participating like over 100.000 people worldwide already do!"
Аватар
mastermisho

Мнениеот taurus13 » Нед Юли 11, 2010 4:34 pm

Не работи линка към пикасата...
Къде успяхте толкова време да карате из Плана
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот mastermisho » Нед Юли 11, 2010 4:53 pm

Линка трябва да работи вече. За времето .... какво да ти кажа.. не сме бързали за никъде :) Имаше едно доста тегаво бутане в лозенска.. Тръгнахме от космическата станция в Плана в 14'50 и около 18'00 бяхме в Пасарел...
Аватар
mastermisho

Мнениеот Reactor » Нед Юли 11, 2010 6:08 pm

Това спускане към Пасарел е уникално.Много добра пътека :)
Запомнящ се ден :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 14, 2010 9:42 am

Някой,нещо за неделята,да е измислил.... :popcorn:
Пропускам Амбарица,но ми се кара зверскиии..... :evil: :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот kojota » Сря Юли 14, 2010 9:55 am

Аз ще карам най вероятно някъде около Софето , незнам къде но . . .
Аватар
kojota

Мнениеот Vikingonbike » Сря Юли 14, 2010 9:59 am

kapitanblood написа:Някой,нещо за неделята,да е измислил.... :popcorn:
Пропускам Амбарица,но ми се кара зверскиии..... :evil: :D

Айде айдеееее :agree: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 14, 2010 5:46 pm

За,неделя мисля едно,Локорско,Мургаш,Плана или нещо по ваш избор.Не сме се виждали отдавна,домъчня ми много,а пък само как ми се карааа,ужассТТ
Чакам,предложения... :clap: ;)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Sartor » Сря Юли 14, 2010 6:44 pm

Ние със Виктор (vikingonbike) мислехме да се сберем народ за Локорско :)

Пиши на скайп, ако искаш: tzarsartor

A после може да си припомним и лекцията за "Живителните течности от бирен характер и техните приложения в планинското колоездене" :beer:
Аватар
Sartor

Мнениеот Vikingonbike » Сря Юли 14, 2010 6:52 pm

Аз съм с двете ръце ЗА :agree:
Спомням си, че един колега постна някъде по темите "който е карал на Локорско, рано или късно се връща пак" :eyebrow: Това, както и споменатото от Sartor (тъй като той е ходил вече) много ме блазни.

Айде капитане и аз много ще се радвам да се посъберем, покараме и видим :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kojota » Сря Юли 14, 2010 11:02 pm

Бухово май е по оферта - ако има варянт да избегнем онова най стръмното дето немое да се кара нормално и да направим пускането през гората - па макара и два пъти :-D
или Мургаш :dontknow:
Последна промяна kojota на Сря Юли 14, 2010 11:41 pm, променена общо 1 път
Аватар
kojota

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания