Днес с Ицо (eminem94) бяхме на Локорско... местенцето е супер за каране!

Тръгнахме от София в 8:30 и минахме през гробищата и от там за с. Чепинци и с. Локорско. След премеждията с няколко кучето (е, може да имаше и кучки де), стигнахме и започнахме катеренето.
Пътеките са страхотни за катерене - камъни, които се газят със средна трудност... много приятно, последва от спускане по черен път, като на места имаше изровено от моторите и яко затънахме в кал (аз нагазих до средното в един такъв коловоз). За пътя нагоре се срещнахме мотициклетисти - някои от тях бяха достатъчно културни да ни поздравят.
Стигнахме до хижата на върха (беше към 12:00) и там му хапнахме преди да почнем спускането през камънака и пътечките.
Лично много се изкефих на пътеките с големите "плочи" от гранитен камък и пътечката в гората - имаше едно носене през дърветата, които да пречат на мотористите и АТВ-истите да минават и от там се почна кефа през гората (това ми стана любимата част от целия маршрут).

Стигнахме вече до големите камънаци - тук на повечето места бутах, на места карах (по пътечките и на гранитните плочи).
Израдва ме и края на спускането, което мина през една рекичка, тъй че да освежим спирачките си и последва един приятен черен път, който ни одведе до центъра на Локорско.
Искам и да ви предупредя: Като се прибирах трима мангали с раздрънкали колела ме пресрещнаха и се опитаха да ме блъстат около спирката на 85, точно под моста Чавдар - минаха от моята страна на шосето, аз минах от другата и те се върнаха. Единия се опита да ме блъсне (преминах покрай него с "финт"), другия застана успоредно на пътя ми, а третия ме заобиколи отзад... Всичко се размина - но за всички, които ходят в този район да бъдат изключително внимателни.
Снимки:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ecf6db6a20