Питане за Ferrini

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Питане за Ferrini

Мнениеот Varix » Чет Юли 08, 2010 12:22 pm

Благодаря за бързите отговори!

ico 1 написа:2. Гриповете ги сваляш, намазваш ги със сапунена вода отвътре, надяваш ги на кормилото и оставяш колелото на слънце. Като изсъхне водата ще са като залепени.

Нещо не се получи пак се въртят. Изчаках един ден ,но не помага.
Varix

Рейтинг: 1200

Мнениеот icebobo » Чет Юли 08, 2010 1:22 pm

Varix написа:Благодаря за бързите отговори!

ico 1 написа:2. Гриповете ги сваляш, намазваш ги със сапунена вода отвътре, надяваш ги на кормилото и оставяш колелото на слънце. Като изсъхне водата ще са като залепени.

Нещо не се получи пак се въртят. Изчаках един ден ,но не помага.

Със времето се свиват и спират да се движат,после нямат махане.
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Мнениеот Jaboka » Нед Юли 11, 2010 12:39 am

Добре момчета хвърлил съм око на R3-ката. След като ми свиха драгуна не смея да бачкам с гиганта и ми трябва нещо за малко пари но с много ендюрънс. Въпроса е че колелцето ще минава поне по 40 км всеки ден през най-разнообразни условия тъй че ми трябва мнението на някой които го е подложил на такова изпитание.
Ходих днес (то вече вчера станало бе) в Байк Центъра и много добре изглеждаше -интегрирани чашки за разлика от r1 или другия ми избор за тази цена - Аполона.Асера...Командите са комбо което мн не ме блазни защото имам навика да разлуфтвам спирачни лостчета но какво пък. Гилата е ML модификацията която е най-лека от гилите пък и аз съм карал T8-ца и ги познавам как се държат
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот nonameee9 » Пон Юли 12, 2010 3:05 pm

А може ли някой който има Ferrini R3 да ми каже при него има ли едно като пукане ли немога да го определя ,което идва когато съм на седалката и въртя, но когато стана на педалите това пукане изчезва или просто аз не го чувам и немога да разбера от седалката ли е или от курбелите, средното и тн. :dontknow: Плс ако някой го е имал и го е отстранил да каже как . :peace:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот sliper96 » Пон Юли 12, 2010 9:35 pm

Уточни какво е това пукане,опитай се да разбереш от къде идва това пукане.И аз имам пукане при курбела,но само като карам прав и вартя силно.Дай малко повече информация, и мисля че ще получиш нужните съвети. :)
sliper96

Рейтинг: 1160

Мнениеот ivanski » Пон Юли 12, 2010 10:17 pm

един приятел също си взе Ферини Р3 преди около седмица, от средното движение се усеща някакво тракане, все едно е счупен лагера, само че не е защото колелото е карано само в града, не е скачано с него.Също така едната ръкохватка се вади много лесно и постоянно трябва да се набутва навътре.Ако някой има идея как могат да се оправят тея проблеми моля да пише :)
Аватар
ivanski

Рейтинг: 1180

Мнениеот nonameee9 » Пон Юли 12, 2010 10:24 pm

sliper96 това е пукане и се усеща докато карам . Когато съм на педалите и въртя, го няма или просто не го чувам, заради това си мисля че е от седалката или колчето на седалката, идея си нямам просто .Както каза ivanski се едно е разбит лагер но това не е при напън ами при просто въртене .
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот Jaboka » Пон Юли 12, 2010 10:52 pm

Щом се чува само като въртиш седнал залагам на седалката. Хвани един хекс, затегни я и кажи после
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот _SoRa_ » Вто Юли 13, 2010 11:48 am

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 672&lang=2
Това Ферини добър велосипед ли е за каране най- вече по асфалт?
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот kapitanblood » Вто Юли 13, 2010 1:26 pm

nonameee9 написа:sliper96 това е пукане и се усеща докато карам . Когато съм на педалите и въртя, го няма или просто не го чувам, заради това си мисля че е от седалката или колчето на седалката, идея си нямам просто .Както каза ivanski се едно е разбит лагер но това не е при напън ами при просто въртене .

Процедурата я има описана в друга тема,но не ми се рови сега
Изваждаш седалката с колчето,разглобяваш болта на седлото,почистваш хубаво,релсите,и пластините,да няма пясък,кал и други такива гнязове.Сглобяваш,и при слагането на колчето,почистваш и него... :agree:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 672&lang=2
Това Ферини добър велосипед ли е за каране най- вече по асфалт?

Да,мнго е популярен в градът,този модел.Цената е поносима.Виждал съм хора на Витоша с него.
Явно това е колелото до 350-400лв като цена/качество.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот humanmachine » Чет Юли 15, 2010 9:21 am

Абе май и аз се спрях на Феринито, но искам да питам все пак кое е по-добре - Ферини Р3 за 450 лв. или Спринт Аполон за 390 лв.? Дали си заслужава 60-те лв. повече феринито :dontknow:

П.п. А малко извън темата, някой има ли впечатления от този Аполон Бейсик? Само в сайта на байкцентъра го намирам, а там описанието е мадафака :crap:
humanmachine

Мнениеот _SoRa_ » Чет Юли 15, 2010 10:56 am

Това е Sprint Apolon, Basic е нещо като ентри левел, всмисъл начален клас велосипед/компоненти.
Днес поръчах Ферини Р1, утре е при мен, в събота или неделя му предстои изкачване до Карандила /60-62км/ :D
Ще го снимам за да се вижда нагледно какво представлява. :magnify:
_SoRa_

Мнениеот _SoRa_ » Пет Юли 16, 2010 2:17 pm

Днес пристигна Ферините. На първо каране единствена усетих, че лапата е прекалено дълга :boggled: За начален клас велосипед е добро предложение. Ръкохватките за сега са си на място, седалката е удобна, командите са палцови. Единственопо боята се виждат малки "дефекти". :magnify:
_SoRa_

Мнениеот _SoRa_ » Пет Юли 16, 2010 7:49 pm

Извинявам се за няколкото поредни поста.
Ще помоля модератора да събере в едно няколкото ми мнения.

Относно Ферини Р1 имам няколко неща да ви кажа.
-колчето на седалката не може да слиза/смъква до долу. Пречат му пъпките за поставката за бутилка /поне така мисля/.
-лапата е много дълга :boggled:
-ако ви позволят сменете седлката с черна. Бялата много лесно се цапа. Днес само докато я нагласях /2-3 сядания/ бялото се зацапа от черните ми гащета.
-само на предната главина има QR

Иначе колелото се върти много леко. Прииска ми се да имам твърдак :D
Оценка 4,8/6 :agree:
_SoRa_

Мнениеот Bolverk » Съб Юли 17, 2010 9:56 pm

За това колело толкова като оценка. Съгласен съм с мнението на Сора.
Апропо - Сора внимавай с тази седалка не просто се цапа а зацапва. Червеното пуска, тоест гледай да не я караш светли неща.

П.П. Понеже ми изпаднаха две Феринита Р3 размер 48 или 19 инча в Младост (Bikecenter) ако някой търси имам. Изостанали са в склада и случайно се оказаха при мен. И понеже може би са изобщо последните от доставката са направо рядка находка.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Varix » Сря Юли 21, 2010 10:48 am

guBak написа:На някой тресе ли му предницата при спиране с предната спирачка с по-висока скорост?

При мен се получава така .Ако е по павета и намалям само с предната се усеща доста :dontknow:
Възможно ли е да е разлуфтена вилката ? Като натисна предната спирачка и бутам колелото напред назад има едно леко като пукане .

На моята седалка бялата лента почти е станала червена . Изложили са се със седалките !
Varix

Мнениеот guBak » Сря Юли 21, 2010 12:19 pm

Varix написа:
guBak написа:На някой тресе ли му предницата при спиране с предната спирачка с по-висока скорост?

При мен се получава така .Ако е по павета и намалям само с предната се усеща доста :dontknow:
Възможно ли е да е разлуфтена вилката ? Като натисна предната спирачка и бутам колелото напред назад има едно леко като пукане .

На моята седалка бялата лента почти е станала червена . Изложили са се със седалките !

При мен тресенето се получаваше при спускане когато притискам леко спирачката за да ограничавам скороста.
В магазина ми казаха че проблема е в каплата. Взеха само нея и ми казаха че ще я подменят. И така чакам вече 3 седмици да ми доставят нова от Пловдив (просто нямам нерви, от Китай да беше щеше да е дошла вече). От това което съм изчел из форума стигам до извода, че тия феринита не са чак толкова читави колкото им се носи славата.
п.с. Ако съм дал 500 лв. за колело е нормално да очаквам да няма проблеми нали? А то... пукащи движения, тресящи се предници, дървени седалки, които боядисват и се зацапват, супер бавно гаранционно обслужване и кой знае още какво. Да съм дал 150 лв. да си кажа за тия пари толкова ама все пак цената е по три отгоре.
guBak

Мнениеот sliper96 » Сря Юли 21, 2010 8:40 pm

При мен тресенето се получаваше при спускане когато притискам леко спирачката за да ограничавам скороста.
В магазина ми казаха че проблема е в каплата. Взеха само нея и ми казаха че ще я подменят. И така чакам вече 3 седмици да ми доставят нова от Пловдив (просто нямам нерви, от Китай да беше щеше да е дошла вече). От това което съм изчел из форума стигам до извода, че тия феринита не са чак толкова читави колкото им се носи славата.
п.с. Ако съм дал 500 лв. за колело е нормално да очаквам да няма проблеми нали? А то... пукащи движения, тресящи се предници, дървени седалки, които боядисват и се зацапват, супер бавно гаранционно обслужване и кой знае още какво. Да съм дал 150 лв. да си кажа за тия пари толкова ама все пак цената е по три отгоре.

И аз имам пукане при курбела и разни др. неща,който при пречят,но като цяло колелото е много здраво и си заслужава парите.Аз съм много доволен от това колело имайки предвит,че го мъча много и не го карам по предназначение,пък и наскоро паднах много лошо и очаквах че сам си сасипал колелото,но то беше здраво :D :D Просто колелото си е супер. :blush: :blush: .Скоро ще отида на профилактика за да ми премахнат и малкото тракане,па после ще почна да си го по ъпгрейтвам :D . Аз съм :love: в колелото ми :D :D :D
sliper96

Мнениеот po_taka » Сря Юли 21, 2010 9:33 pm

И според мен си заслужава парите, на моята Р1-ца
-седалката вече не е бяла а оранжева от гащите :)
-счупи ми се задната прозрачна пластмаса при венците
+/- ударих едно дърво и се счупи и предната пластмаса при венците
- на предната спирачка гумичките мисля че са прекалено твърди
- за 2 седмици изкривих и 2те капли :rofl:
- стипенката е адски тежка, накарах ги още в магазина да я свалят :magnify: , сега седи и краси секцията :idea:

Иначе пък съм страшно доволен от скоростите :clap:
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот guBak » Чет Юли 22, 2010 7:58 am

Браво пичове! Изреждате куп проблеми и после казвате "ама аз съм доволен" :clap:
guBak

Мнениеот sliper96 » Чет Юли 22, 2010 8:29 am

Те мойте проблеми лесно ще се оправят, те не са кой знае какво.Пък и ти за 500 лева ква машина искаш. :D
sliper96

Мнениеот _SoRa_ » Чет Юли 22, 2010 10:22 am

Р1 не е 500лв :D

Аз сега видях,че съм объркла оценката си. Не е 4,8,а 3,8 :agree:
Но за тези пари толкова, за велосипед втора употреба може да се намери по-читаво.
_SoRa_

Мнениеот sliper96 » Чет Юли 22, 2010 12:03 pm

Моито е Р3 :)
sliper96

Мнениеот Varix » Нед Юли 25, 2010 12:58 pm

guBak написа:
Varix написа:

Като огледах цялата предница забелязах ,че най-горния спейсър е леко накриво спрямо другите. Махнах лапата ,свалих вилката всичко си беше наред няма наранени лагери и т.н. Не можах да открия луфт във вече свалената вилка . След това сглобих всичко и воала луфта изчезна :eyebrow: .
Няма тресене при ограничаване на скороста с предната. Вече няколко дена карам и няма луфт дано да се е оправило и да не се появи вече :D
Според мен спейсъра е бил накриво и оттам се получава някаква мизерия ,но не съм спец и си нямам и голяма представа .

Огледай и твоето и кажи ако се оправи ! :beer: :beer: :beer:
Varix

Мнениеот guBak » Нед Юли 25, 2010 1:32 pm

При мен след като най-накрая получих обратно една капла, която нямаше нищо общо с моята няма тресене вече и затова преглътнах факта, че ме прецакаха /моята беше чисто нова на 1 час каране, без грам драскотина, върнах я с монтиран QR - а на тази която ми върнаха уж за моя половината и спици бяха изпонадрани, липсваше QR-а но ми свалиха един от друго колело но след това забелязах, че едната пружинка липсва, имаше и поставен светлоотразител, течеше масло от едната страна и изобщо си личеше, че е въртяна доста повече но естествено в магазина ме излъгаха за пореден път, че била моята просто в завода и били сложили светлоотразител, общо взето супер некоректни търговци но толкова ми беше писнало, че просто я взех и си тръгнах. А само колко бяха любезни когато го купувах не е истина/
Та мисълта ми е отваряйте си очите, сваляйте всичко което не е нужно за ремонта или подмяната ако трябва бележете по някъкъв начин детайлите които ще бъдат изпращани за ремонт за да не ви нашият като мен.
guBak

Мнениеот bilysimo » Нед Юли 25, 2010 6:48 pm

интересуваме на R-3-ката има ли възможност да се постави ръчна помпичка,магазинера ми дава попмичка с стандартни болтове с резба и се опитва да ме убеди че всяко колело имало дупки за тези болтове,но аз на R-3 не намирам?
тъй като за сефте карам с вилка,на която се заключва мосйора да ми препоръчате в какви ситуации да си я зключвам(предполагам при всяко изкачване и при каране на шосе?)
другото което ме интересува по отношение на защита/запазване на байка от странични падания,може ли да си сложа някакви стоманени/алуминиеви протектори на задните и предните венци?
bilysimo

Мнениеот breat » Вто Авг 03, 2010 3:14 pm

И аз съм се зарибил за Ferrini R3 обаче има една малка подробност,сегашното ми колело е 52см от средното движение до горната част на тръбата,като гледах така се мери,ама може и да съм объркал(поправете ме ако греша),та като гледам по големи Феринита от 19 инча няма,а сегашното ми е 20,5инча и ми е доста малко ,като се има в предвид ,че и седалката и кормилото докрай съм ги дигнал нагоре,към друг велосипед ли да се насоча или да пробвам на място R3 ?
breat

Рейтинг: 1180

Мнениеот Varix » Вто Авг 03, 2010 10:26 pm

breat написа:И аз съм се зарибил за Ferrini R3 обаче има една малка подробност,сегашното ми колело е 52см от средното движение до горната част на тръбата,като гледах така се мери,ама може и да съм объркал(поправете ме ако греша),та като гледам по големи Феринита от 19 инча няма,а сегашното ми е 20,5инча и ми е доста малко ,като се има в предвид ,че и седалката и кормилото докрай съм ги дигнал нагоре,към друг велосипед ли да се насоча или да пробвам на място R3 ?

Моето е точно 52 см . Търси мери и най-вече успех ;)
Varix

Мнениеот guBak » Вто Авг 03, 2010 10:35 pm

На 19 инча отговаря 48-цата /които май ги няма на пазара/ а на 21 инча май съответства 52 см. така че би трябвало да ти пасне. Аз съм висок 180 см и 48-цата ми е добре.
guBak

Мнениеот kuku_ruku » Сря Авг 04, 2010 12:13 am

Някой ще сподели ли как се държи Р1 в планината?
kuku_ruku

Рейтинг: 1220

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти