Избор между 3 МТБ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор между 3 МТБ

Мнениеот Godfadar » Сря Юли 07, 2010 11:57 am

1.Vivelo Corvo - голяма рекламна кампания тече по Евроспорт за тази марка...ето модела http://www.vivelo-bikes.com/bikes/mtb/corvo
2.Драг Онтарио Комп http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=6
3.Ферини Ф3 - най-евтин е http://www.ferrini-bikes.it/scheda.asp? ... ,0,01.html

Ферини-то е 450лв.,Драг и Вивело са по 560лв.
TARJA TURUNEN
Аватар
Godfadar

Рейтинг: 1240

Re: Избор между 3 МТБ

Мнениеот Varix » Сря Юли 07, 2010 12:51 pm

Вивелото не ми вдъхва доверие с тези дискови спирачки и гъзарско наплетените капли и вилка Zoom.
От Феринито има само 52 см рамки ,който са за 180-190 см високи колоездачи (аз съм по-нисък и ми е малко голямо) вилката е със заключване не знам да ли е голям плюс.
Драга е добър доста хвалят рамката. Може да има по-малки/големи размери да ти паснат на ръста .

Моето мнение е Драг -> Феррини -> Вивело

Успех!
Varix

Рейтинг: 1200

Мнениеот v.zarev » Сря Юли 07, 2010 1:01 pm

Vivelo-то е с кофти вилка - Зулум, не спиращи дискови спирачки, а и каплите ги е измислил артист. Иначе рамката изглежда готина.

Онтариото и феринито са с почти идентични части. Има лек плюс за драга - по-хубавите гуми и спирачки. Но дерайльора на онтариото е по-нисък клас - на феринито е Ацера. Според мен няма да сбъркаш ако вземеш феринито, аз все още раздвижвам една рамка онтарио, но има едно слабо място - седалковата тръба се пука - аз мойта не съм я товарил, нито съм вадил колчето над допустимото и един ден гледам цепено - да оправя се за 2 минути при заварчик (доколкото помня имаше и други подобни случай). Теглото на онтариото ти идва към 13 кг, докато феринито го дават 11 и малко - още един плюс. А и вилката на феринито пише че е МЛ - т.е. със заключване!

:agree:
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот Razar » Сря Юли 07, 2010 3:09 pm

Още един глас за Ферини от мен, най-малкото и цената му е със 110лв по ниска, които могат да бъдат вложени в нова седалка (мисля че не един се беше оплакал от фабричната) и някаква екипировка, каска, фарче километраж и т.н. Ако ти остане нещо ще има и за :beer:

Поздрави
Аватар
Razar

Рейтинг: 1198

Мнениеот hikervelo » Сря Юли 07, 2010 3:16 pm

И двете съм ги карал, Онтариото е по-здраво от Феринито. Освен това можеш после постепенно да си го издуеш с по-хубави монтажи. Обаче правилно си подбери размера на рамката, Онтариото ми се струва по-малко от другите при същия размер рамка/такова е усещането/.
hikervelo

Рейтинг: 1140

Мнениеот Godfadar » Сря Юли 07, 2010 7:22 pm

Нещо окото ми хвана и Климбер,един пич ми вика,че е най-здраво от всички,ама съм висок и тая рамка 16.5 ще ми е малка като че ли (184см.) ...а това Ф3 питах Спринта и ми казаха,че нямат тази версия,а няква по-добра за над 700лв. и им викам само чао...
TARJA TURUNEN
Аватар
Godfadar

Мнениеот ico 1 » Сря Юли 07, 2010 7:55 pm

Има ги по магазините, но побързай. Обърни голямо внимание и на "спринт аполон", ако намериш някъде. ;)
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Godfadar » Чет Юли 08, 2010 10:46 am

Спринт Аполон съм се качвал още когато го имаха в магазина на Спринт и много скърцаше,направих 4-5метра и го оставих.Чудя се Клаимбъра става ли за предимно градско каране и на гребната,рядко и по балканските пътечки с изкачване и слизане после и от време на време и по паважа по тепетата?Ф3 тези дни намерих дилър в ПД и ще го видя как е на живо.А колчето на Клаймбъра колко е дълго и като цяло колелото става ли с тази си 16.5" рамка за 184см. 73кг.?
TARJA TURUNEN
Аватар
Godfadar

Мнениеот bio » Чет Юли 08, 2010 11:15 am

Godfadar написа:Спринт Аполон съм се качвал още когато го имаха в магазина на Спринт и много скърцаше,направих 4-5метра и го оставих.Чудя се Клаимбъра става ли за предимно градско каране и на гребната,рядко и по балканските пътечки с изкачване и слизане после и от време на време и по паважа по тепетата?Ф3 тези дни намерих дилър в ПД и ще го видя как е на живо.А колчето на Клаймбъра колко е дълго и като цяло колелото става ли с тази си 16.5" рамка за 184см. 73кг.?

обърна ли внимание кое му скърцаше ?!? .... наистина много странно звучи това твърдение. колчето е SP-56, 27.2 / 300 mm, за мен това колело е крайно неподходящо за нещата които си изброил, но ти си човека който решава в крайна сметка. в магазина на Спринт би трябвало да има Ferrini R3, какви размери ... незнам, не съм ходил ... желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот nike1111 » Чет Юли 08, 2010 11:37 am

Godfadar написа:Спринт Аполон съм се качвал още когато го имаха в магазина на Спринт и много скърцаше,направих 4-5метра и го оставих.Чудя се Клаимбъра става ли за предимно градско каране и на гребната,рядко и по балканските пътечки с изкачване и слизане после и от време на време и по паважа по тепетата?Ф3 тези дни намерих дилър в ПД и ще го видя как е на живо.А колчето на Клаймбъра колко е дълго и като цяло колелото става ли с тази си 16.5" рамка за 184см. 73кг.?

Карам Аполона вече доста време нищо не скърца, според мен Клаимбъра не става за това за което го искате , особенно с този ръст не мисля че ще е удачно да карате с извадено колче на 30 см.Моето мнение е наистина вижте Феринито в момента е на най добра цена от всички колела с подобна окомплектовка.Друго което мога да ви препоръчам е Онтарио но цената е по висока
nike1111

Рейтинг: 1220

Мнениеот sliper96 » Чет Юли 08, 2010 8:42 pm

Избирай между Онториото и Феринито.Аз лично бих ти препоръчал Онториото.И за информация Феринито е 520 лв.Преди седмица две си го зех за толкова от Maxcom.Такаче по-добре онторието си вземи па и ще можеш да си го надграждаш после :peace:
sliper96

Рейтинг: 1160

Мнениеот Varix » Чет Юли 08, 2010 9:04 pm

sliper96 написа:И за информация Феринито е 520 лв.

Моето го взех за 437 лева ( + 10,80 за доставка с Еконт) преди три дена от Варна :beer:
Бях се обаждал във Фирменият им магазин и ми казаха същата цена 520лв :crazy: яко надуват цените :D
Varix

Рейтинг: 1200

Мнениеот sliper96 » Чет Юли 08, 2010 9:13 pm

И аз мислех да го зема от нета ама ме домарзя и отидох и си го зех от там :eek3: :lol:
sliper96

Мнениеот ivanski » Чет Юли 08, 2010 9:40 pm

Varix от кой магазин във Варна взе Феринито за 437лв ? :)
Аватар
ivanski

Рейтинг: 1180

Мнениеот bio » Чет Юли 08, 2010 10:19 pm

sliper96 написа:Избирай между Онториото и Феринито.Аз лично бих ти препоръчал Онториото.И за информация Феринито е 520 лв.Преди седмица две си го зех за толкова от Maxcom.Такаче по-добре онторието си вземи па и ще можеш да си го надграждаш после :peace:

приятел на какво се дължи това мнение ?!? преки впечатления ... взел си Ferrini и преди това си карал Ontario ... downgrade-нал ли си, братле ?!? и защо не може да се upgrade-ва Ferrini, а Онтарио може ?!? съжалявам, но мнението ти е "рязко" и без грам обосновка, дори усещам някакви вътрешни противоречия от сорта на "защо се надутах с това Ferrini ?!?" ...
... трябва да си 101% убеден, че избираш правилният велосипед .. и да не се водиш от чужди мнения ... ако на теб не ти харесва, просто не го вземай. ти ще го караш ... не аз или sliper96 (той си има неговото Ferrini). upgrade-ването на велосипеда е като гасена на пожар с туба бензин (говоря за финансовата страна на въпроса) ...
Godfadar ако имаш възможност пробвай и двата велосипеда ... и други подобни от този клас. Купи си този, който най-много ти допада независимо от общото мнение. Важното е да си доволен ти самия, не ... ние. Ние си имам собствени велосипеди, на които да се кефим. Ти се радвай на твоя бъдещ !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Godfadar » Пет Юли 09, 2010 5:27 pm

Ще ги видя и после ще си кажа мнението за тях.Щом са в един ценови клас се придполага,че са и със сходна окомплектовка и качество.Ще погледна Ферини-то,ще ида и до руски и 6-ти сеп. за Драг-а.А Вивело е кофти,че в ПД няма къде да ги види човек...тези дни пак ще пиша...разбрах,че наскоро са вдигнали цените на Драг,няма ли пак да ги свалят :D
TARJA TURUNEN
Аватар
Godfadar

Мнениеот Falcor » Съб Юли 10, 2010 12:34 pm

Само да ви кажа че в магазина на Maxcom преди 3-4 дена нямаше R3. Само R1 и някаква странна нова :dontknow: марка.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот Jaboka » Нед Юли 11, 2010 11:32 am

R3 има огромен плюс пред другите с интегрираните си чашки но пък като го гледах вчера кормилото ми се видя малко неудобно
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот nike1111 » Нед Юли 11, 2010 11:49 am

Jaboka написа:R3 има огромен плюс пред другите с интегрираните си чашки но пък като го гледах вчера кормилото ми се видя малко неудобно

Гледа или кара.Защото от гледане да се дава оценка ?И кое точно му е неудобното седалката рамката , кормило или нещо друго?
nike1111

Мнениеот Jaboka » Нед Юли 11, 2010 4:14 pm

^ То така ли дават да караш като имаш 50 лв в джоба , нали ще щипна към Арсеналси по надолнището и няма да ме видят повече :rofl:
Иначе за кормилото на R3 ми беше мисълта поне това което видях беше с право и тясно (поне за мен) кормило горе долу-същото като на Гиганта ми.
Въпреки това ако утре имам парите смятам да го взема
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Мнениеот sliper96 » Пон Юли 12, 2010 8:59 am

bio aз съм доволен от феринито и изобщо не съжалявам, че си го купих.Колелото изглежда добре,пък и е здраво за парите си.Но от всичко прочетено във форома останах с впечатлението че онтариото е по-здраво.Аз съм се качвал на онтарио за леко кръгче, но беше само леко кръгче и не видях кои знае каква разлика с феринито.А мнението ми по-горе е от това,което съм прочел от форума за онтариото. :)
sliper96

Мнениеот Godfadar » Пон Юли 12, 2010 5:12 pm

В борбата се включи и този байк за 380лв. http://topbikes-bg.com/index.php?step=m ... ng=2&order[]=price|asc
Проблемът е,че идва в кашон.Струва ли си паричките?И къде в ПД ако го взема разбира се,могат да го сглобят и колко лв. ще ми вземат?
TARJA TURUNEN
Аватар
Godfadar

Мнениеот nike1111 » Пон Юли 12, 2010 5:27 pm

извинявам се но имам чуството, че повечето теми се пускат просто ей така , не се слуша това което се препоръчва автора си е решил нещо и иска да чуе че то е най доброто.За съжаление в момента Ферино Р3 е с най добра цена-окомплектовка ,след него е Драг Онтарио и Спринт Аполон.Лидер и крос по мое мнение са с качество Метро Практикер ,купуват се в кашон в който могат да си и останат.Това се обсъжда вече не знам за кой път .Пожелавам ви успех с избора .
nike1111

Мнениеот Godfadar » Пон Юли 12, 2010 6:12 pm

Не съм споменавал Лидер,Крос,Метро,Практикер,имал съм като малък Крос от Метрото и беше гъзарийка за 120лв. - Крос Тайгър фулл съспеншън :D даже ми го бяха откраднали от гаража :bawling: :rofl: и катинара бяха взели...сега търся истински велосипед...просто питах за Идеал-а дали става :beer: Иначе утре или други ден ще видя на живо как е Ф3-то и ще реша :agree:
TARJA TURUNEN
Аватар
Godfadar

Мнениеот bio » Пон Юли 12, 2010 8:31 pm

Godfadar ами гледай контакти .. бе момче ?!? фирмата, която внася Iдеал е в Пловдив ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Godfadar » Пон Юли 12, 2010 10:11 pm

bio написа:Godfadar ами гледай контакти .. бе момче ?!? фирмата, която внася Iдеал е в Пловдив ...

Аз магазина го знам и този Зиг-Заг съм го пробвал,не питам къде е,а заслужава ли си и към класа на кой друг велосипед спада?
TARJA TURUNEN
Аватар
Godfadar

Мнениеот Jaboka » Пон Юли 12, 2010 10:29 pm

Тоя Идеал е с добър монтаж ако мн мн не те вълнува какво пише на рамката го взимай.Лични впечатления едва ли ще дочакаш , най много някой хейтър да го заплюе заради петте букви на долната тръба или да ти се изтъкне очевидното че няма подсилки рамката.
Като рамkа R3 e по-добре но скоростите на Ideal-a са Аливио с-у Асерата на R3 и Капа-та е по-лека от гилата с която идва R3
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Мнениеот bio » Вто Юли 13, 2010 7:30 am

Godfadar написа:Аз магазина го знам и този Зиг-Заг съм го пробвал,не питам къде е,а заслужава ли си и към класа на кой друг велосипед спада?

опа-а-а-а извинявай ... ама не го прочетох задълбочено предният ти пост. ами ... тоя капут не може ли да ти го сглоби в магазина си ?!? все пак той ги внася .. преди имаше механик. иначе нямам представа каква е цената за услугата другаде, при него би следвало да е безплатно.
Jaboka много хубаво го е казал ... само искам да го допълня, че Капа-та е по-лека за сметка на по-тънките тръби. Acera - Alivio ... нямам впечатления каква е разликата .. рамките тоже.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти