от NovemberCharlie » Пет Май 27, 2005 3:09 pm
[quote="Phantomaz"]
[quote="NovemberCharlie"]
И аз имам идея - нагрей го до бяло и ако температурното разширение на курбела е по-голямо от това на оста, то по между им ще се образува луфт и ще можеш да го махнеш с ръка(ама вземи една домакинска ракавица, от тия, с които се вади тавата от фурната, за да не изгориш като Анакин в Епизод III). Ако не се образува луфт тогава пробвай да го охладиш до минус 272 градуса по Целзий (предполагам, че ако сдъвчеш малко Уинтърфреш и му дъхнеш ще се получи) и тогава да го махнеш (ама пак с ръкавица да не ти залепне за пръстите):beer::rofl:
[/quote]
и какво ако оста дава по-голямо разширение от курбела? след това касетата ми е пластмасова еубико, не е уда4но да се нагрява до бяло, да не говорим ,4е така се променя структурата на сплавта и се разкалява ако не се охлади в подходящия температурен интервал... отпада:beer:
[/quote]
Миии, пробвай да охлаждаш касетата докато нагряваш курбела:beer:. А за структурата - ще трябва да ползваш "желязо-въглеродната диаграма"
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани