(продължението)
Всъщност, оказа се че те двамата и още един колега са минали по съвсем различен маршрут и не са видели моите писмени позиви. Чист късмет, благодарение на благосклонното отношение на Св. Спас. (Ако някой види тези мои йероглифи над Храбрино върху всевъзможни картони и др. табели, да знае, че вече не са валидни)
Първият км наобратно и нагоре беше сравнително лесен, на втория км стигнахме козите, този път с козар, който май беше глухоням или се беше отъждествил с тях, че не отговори на поздравите. Още 1-2-3-4 орехови градини и стигнахме мястото на последния разговор между моя и тел. на Кръстника.
Всъщност всичко се разви като по сценарий. След 5-6 позвъняване, моят загубен (колкото мен) телефон се обади изпод някакъв храст напред и наляво, там където се беше развърнал Милко. Той беше късметлията, който ми върна адресите на 350 човека, чиито координати имах само на тел. Часът вече беше 5 без 5.
Оттам надолу беше песен. Леко спускане до Храбрино, още по-леко до Малкия Явор, а там вече беше приготвена масата с родопска покривка, а от няколко часа в хладилника ни чакаха 5-6 добре охладени

Само дето ни се падна русата сервитьорка, дето трудно помни кога сме поръчали следващите бирички, та се получаваха едни малки паузи, които останаха без течна спойка.
Тук категорично се представих най-добре с резултат 3:2:1 = Аз:Тодор:Милко.
Тъй като оценявам резултата на Милко като неудовлетворителен, смятам да повторим сбирката, предварителните планове са за СРЯДА, 14.07.10 до ЯВОРОВО. Ще чакам потвърждение.Всъщност, всичко това го написах заради изводите. Никого не агитирам или наставлявам,
затова тези изводи са за мен1.Най-добре е да ходя в планината с група приятели, а най-сигурно е ако са мтб-сти. Особено по нови маршрути!
2.Винаги да си нося напълно зареден телефон. А най-добре - 2, поставени на различни места (имам си ги)
3.През лятото е задължително винаги да нося вода с мен
4.Когато се объркам (загубя) в планината, шансът да се озова на мястото, което искам е =0
5.И все пак, лятото е сезонът за експерименти поради дългия ден и доброто време.
Това е, може и другите двама участници в спасителната акция да разкажат деня от тяхната гледна точка.
Както казах още в началото, започнах и завършвам с благодарност към тях