Начално колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Начално колело

Мнениеот Master-D » Нед Юни 20, 2010 10:30 pm

Търся си колело за FreeRIde. Не искам да е някакво от рода на 2 -3 хиляди лева. Нещо около 500 - 600 лева. Понеже ще е само за спорта да си карам из планините и из града(да ходя на работа с него). Та благодаря ви.
Височина - 180 сантиметра
Маса - 75 килограма
Марка няма значение.

П.С. Има ли шанс колело за такава сума?
Аватар
Master-D

Рейтинг: 1167

Re: Начало

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Нед Юни 20, 2010 10:58 pm

Колело за фрийрайд още повече с двойно окачване за 500-600лв. неможеш да си вземеш.Според мен най-добрия вариант е да заделиш някой друг лев и да си вземеш най-хубавата версия на клаймър само че 16", че да ти е удобно и да си ходиш до работата. :agree:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Re: Начало

Мнениеот Master-D » Вто Юни 22, 2010 10:21 pm

KiD_WiTh_GuN написа:Колело за фрийрайд още повече с двойно окачване за 500-600лв. неможеш да си вземеш.Според мен най-добрия вариант е да заделиш някой друг лев и да си вземеш най-хубавата версия на клаймър само че 16", че да ти е удобно и да си ходиш до работата. :agree:

Гледах го това колело ама нещо не можах да разбера коя сглобка е най добра? Я ми помогни, че намерих поне три различни оферти.
Аватар
Master-D

Re: Начално колело

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Вто Юни 22, 2010 10:47 pm

Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот Redhat » Вто Юни 22, 2010 11:51 pm

Ако под Freeride разбираш просто каране нагоре-надолу, то тук се разбират други неща. Ето, виж: http://mtb-bg.com/index.php/special/18- ... alother001

Предложения Climber ще ти е малък. За твоя ръст ти трябва колело с размер около 19", плюс-минус 1", според това, какво ще ти е удобно и на кое смяташ да наблягаш в планината - нагоре или надолу. Въздържам се от съвети за конкретни велосипеди, докато не уточним какъв тип искаш, но за тези пари нямаш особено голям избор. :)
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Юни 23, 2010 9:30 pm

Е да ама ако изкара седалката докрая няма ли да става да върти?Смисъл мене ми е удобно със сърдж-а да въртя с дигната седалка а той е по-нисък...... :dontknow:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот otka4al4o » Сря Юни 23, 2010 10:09 pm

KiD_WiTh_GuN написа:Е да ама ако изкара седалката докрая няма ли да става да върти?Смисъл мене ми е удобно със сърдж-а да въртя с дигната седалка а той е по-нисък...... :dontknow:

Еми не. Surge си е фрийрайд твърдак и е мислено как ще се върти с нея. Катерача не е ориентиран в тази посока.
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот КНЕ » Пет Юни 25, 2010 3:59 pm

Не искам да правя реклама - но ето ти примерно ФР колелце viewtopic.php?f=16&t=73040 - ако те интересува нещо за компонентите ще ти разясня! Колелата са здрави, гумите подходящи, ,рамката е доказано здрава. Вилката като за начало е екстра, другите компоненти също - пък ако решиш по натам вече ще ъпгрейтнеш я вилка, я едни хусефелтски курбели и т.н. Спирачките са изпитани от много спускачи и работят чудесно - какво повече :beer:

пп КОлчето е дълго - аз съм 188 и като си връткам в града си го дигам и ми е перфектно за връткане, за катерене разбира се не е удобно.
За връзка скайп: khebikes.bg
Аватар
КНЕ

Рейтинг: 1140

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Съб Юни 26, 2010 12:47 pm

КНЕ написа:Не искам да правя реклама - но ето ти примерно ФР колелце http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=73040 - ако те интересува нещо за компонентите ще ти разясня! Колелата са здрави, гумите подходящи, ,рамката е доказано здрава. Вилката като за начало е екстра, другите компоненти също - пък ако решиш по натам вече ще ъпгрейтнеш я вилка, я едни хусефелтски курбели и т.н. Спирачките са изпитани от много спускачи и работят чудесно - какво повече :beer:

пп КОлчето е дълго - аз съм 188 и като си връткам в града си го дигам и ми е перфектно за връткане, за катерене разбира се не е удобно.

Това със сигурност не е FR колело. ;) :nono:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот КНЕ » Съб Юни 26, 2010 4:11 pm

А клаймър за 600 лв от магазина е по-фрии райд от това така ли? :rofl:
Аватар
КНЕ

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Съб Юни 26, 2010 11:46 pm

КНЕ написа:А клаймър за 600 лв от магазина е по-фрии райд от това така ли? :rofl:

Не съм казал, че е по-фрийрайд ако ми прочетеш внимателно поста ще видиш, че съм написал, че за такива пари няма FR колело и да според мен Climber TE от магазина е по-хубав от твоя........
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот КНЕ » Нед Юни 27, 2010 10:22 am

KiD_WiTh_GuN написа:
КНЕ написа:А клаймър за 600 лв от магазина е по-фрии райд от това така ли? :rofl:

Не съм казал, че е по-фрийрайд ако ми прочетеш внимателно поста ще видиш, че съм написал, че за такива пари няма FR колело и да според мен Climber TE от магазина е по-хубав от твоя........

И как го сметна това баце :popcorn: виждам, че е говориш от личен опит :bawling: Какви са ти представите на тебе за ФР - сигурно караш като Бендер :bowdown: Аз не карам като Бендер - карам като мен си - това колело се държи много добре.

Да направиме едно сравнение понеже ми харесваш - фрии райд кламера от почти 900 лв какво има по-хубаво - хммм има една вилка със 100 мм ход за дърт :agree: .
След това - гумите са с много готина шарка - пак за дърт - ако пичагата иска да кара в планината ще трябва да ги смени със по-нормални - т.е. + 100 лева. Шините - брех те същите само че и двете за 2-брейк :clap: главинките - ми и те същите. Предна спирка - по-лошата механика. Задната не я коментирам, ама си е типична "фрии райдска" и трябва да се кара с фул фейс. Команди - ацера - по-нисък клас. Декланшор преден - същата работа. Дерайльор - същия. Курбел - проуил - много добър баце :agree: Айде да спирам до тук, само и за комрмилото да си кажа - 680 - то е за жуженца това кормилце, ще се чувства много комфорто при спусканията, лапата и чашите и те са "добри".

Значи ако направиме една елементрана сметка разбираме кое е по-доброто... :wavey:
Аватар
КНЕ

Мнениеот Joker_Here » Нед Юни 27, 2010 5:31 pm

Айде да не превръщаме темата в спор на това да си защитаваш стоката... Мое мнение си е че Новия ТЕ естествено си заслужава повече! Защо ли? Ми щото си е чисто нов...
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот КНЕ » Нед Юни 27, 2010 5:39 pm

:rofl: Баце "стоката" ми не я защитавам, а правя сравнение между компоненитите и цената - и в двата случая плюовете е ясно къде са :popcorn: Ти като си имаш мнение че " новите клаймъри са страшни, мноу ме кефат" си е твой проблем. Пробвал ли си ги? Карал ли си ги? Това колело карал ли си го? Не ... :popcorn:
Аватар
КНЕ

Мнениеот манджа » Нед Юни 27, 2010 6:15 pm

КНЕ написа::rofl: Баце "стоката" ми не я защитавам, а правя сравнение между компоненитите и цената - и в двата случая плюовете е ясно къде са :popcorn: Ти като си имаш мнение че " новите клаймъри са страшни, мноу ме кефат" си е твой проблем. Пробвал ли си ги? Карал ли си ги? Това колело карал ли си го? Не ... :popcorn:

Честно казано колелото ти не е кой знае какво че толкова да го хвалиш имаш доста слаби компоненти на важни места... :peace:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот Master-D » Нед Юни 27, 2010 8:06 pm

Ами мисля да затворим темата. Стана малко бом бок ако съм честен.
Да бъда искрен ще си взимам като за начало Drag Ontario Pro, на оферта е, частите са добри като за начало, изпитан и го хвалят за парите си, а и е нов :)
Благодаря за коментарите на всички.
Темата може да се изчисти и да се направи за всички начинаещи колоездачи.
Благодаря Ви отново. Ще се видим по снимките :)
:bigeyes:
:crazy:
Аватар
Master-D

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Нед Юни 27, 2010 11:28 pm

Честито отсега!Пък като го вземеш да пуснеш тема в "Радост за окото" :beer:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот DTD » Нед Юни 27, 2010 11:52 pm

Оня където си рекламира клаймъра да се спре, че става смешен. ;) Заводския клаймър ТЕ е по-добър от твоя най-малкото защото Е НОВ! Има предна хидравлика, дурото може да е с 100 и 130мм ход /в зависимост какво си го поръчаш/ и като цяло колелото е по-добро. Нито едно от двете не е за freeride, но твоето СЪВСЕМ не е. :) Със тия моудвани вилки, които очевадно не са с 130мм ход и въобще не си струва да се хабя да пиша сега с какво е по добър заводския ТЕ...
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот КНЕ » Съб Юли 03, 2010 8:42 pm

Master-D написа:... ще си взимам като за начало Drag Ontario Pro...

:dontknow: Типичното ФР колело ... май авторът понятието ФР го разбира по странен начин.

Мда новото си е ново - но цената не му влизаше в бюджета за "фр" колело. Ти какво разбираш под ФР че ми е интересно? Скокове по 5 метра и каране надолу с 50? през камъните може би? Аз колелото го карам от Алеко надолу по забутани пътеки или през гората направо с прилична скорост, малки дропове, доста тресене и върши чудесна работа (да много по-добре ще е с един пайк и ще е по-сигурно с едни стабилни хусфелтски курбеляци, но цената тогава къде отива?) - сега ще се обадиш и ще кажеш - това е аем ...
И да допълня нещо към толко лошо настроените пичове - написъл съм че колелото е подходящо за навлизащи в спорта - не е ли? Не е ама е. Сега ще кажете че не е - по-добре да се ръсне 2 бона за един кокер със 66 и еди кво си. Колело за 5 стотака като това би свършила чудесна работа за навлизане и зарибяване :idea:

Както и да е със здраве, то тука трябва да напишете че и форума не е за колела под 2 бона, че иначе лошо :smash:

вилката реално влиза 12 см прав си .. :clap:
Аватар
КНЕ

Мнениеот DTD » Пон Юли 05, 2010 10:55 am

Виж, понятието freeride е толкова обширно и непознато за повечето, че се използва наляво, надясно за какво ли не ;) Другото което е колелото не е подходящо и за начинаещи в този си вид, най-малкото ще даде човек пари за един клаймбър ТЕ и ще има вилка С ХИДРАВЛИКА, която не рита толкова като 2 пружини и еластомери, ще има гаранция, ще има НОВИ компоненти по колелото и каквото и да си говорим... Това е начално колело, не това което се мъчиш да продадеш за тия пари. :)
DTD

Мнениеот Master-D » Вто Юли 06, 2010 12:34 am

Момчета моля Ви СПРЕТЕ! Стана банално да го плюете. Иска да си продаде колелото за да купи друго(евентуално) и това е.
Моля престанете.
Благодаря Ви.
Аватар
Master-D

Мнениеот naso_downhiller » Чет Юли 08, 2010 11:39 am

Climber TE
Аватар
naso_downhiller

Рейтинг: 1155

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Юли 17, 2010 9:51 pm

Climber е модел за DJ/Street. Няма нищо общо с фрийрайда! Какъв е този велосипед за ФР с вилка 100мм ход? Нито рамката е предназначена за подобно натоварване, нито може да се монтира вилка със 160мм ход... Не се излагайте като препоръчвате Climber за ФР, ще пострада някой, после ще му палите свещи...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот zxcvbnm » Съб Юли 17, 2010 11:17 pm

Да ви питам нс сърджа пиши че е за фр дали ще стане и за дх :) или само фр да си карам
zxcvbnm

Рейтинг: 1150

Мнениеот DTD » Съб Юли 17, 2010 11:18 pm

EccentricMOTION написа:Climber е модел за DJ/Street. Няма нищо общо с фрийрайда! Какъв е този велосипед за ФР с вилка 100мм ход? Нито рамката е предназначена за подобно натоварване, нито може да се монтира вилка със 160мм ход... Не се излагайте като препоръчвате Climber за ФР, ще пострада някой, после ще му палите свещи...

Бе той и behemoth-а не е за спускане ама ей на някои хора го карат така.
DTD

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Юли 17, 2010 11:36 pm

Към автора - NS-a е това което ти трябва. Добре си се ориентирал - за толкова пари твърдо. Мисля, че първо трябва да дефинираме стиловете, какво е за теб ФР и ДХ.
ДТД - толкова си неактуален, че ми се повдига, извинете ме, отивам до тоалетна да покажа какво мисля за изказването ти...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот zxcvbnm » Съб Юли 17, 2010 11:51 pm

Еми фр-патека с виражи големи скокове по 3 метра ииии корени :) и тук таме някои дроп
zxcvbnm

Мнениеот zxcvbnm » Съб Юли 17, 2010 11:51 pm

Рамката пиши че е за фр и подържа вилка 160 ход нова съм я зел и е 2010 модел :)
zxcvbnm

Мнениеот DTD » Съб Юли 17, 2010 11:58 pm

Първо слез на земята и виж какво наистина ще караш, че с тия скокове където си почнал нещо не звучи добре. Едва ли ще скокнеш на колелото и ще почнеш да летиш насам натам, нали? Мой съвет е да не влагаш толкова кинти за начало в колело, а да си купиш нещо с което да добиеш някаква техника, да се понаучиш това онова и тогава да мислиш за по-сериозна машина. Идеален за теб с някой друг подменен компонент като задна спирачка и гуми би бил клаймър ТЕ. Също така отдели някой лев за екипировка, то това е най-важното де. :)
@ЕМ, ти вземи малко излез от тоя форум и покарай , че си наизустил вече теориите за здравината на клаймъра, дето висят от 2005 година из архивите. ;)
DTD

Мнениеот zxcvbnm » Нед Юли 18, 2010 12:02 am

Чичка рамката пиши че за фр в книжката която са ми я дали не мисля че са збъркали какво са написали ако говориш за мене да си зема калимър аз вече си имам нс сърдже а с тоя калимър освем за грацко за друго не става :) :nono: но нс-то пиши че е за фр иииии не ме претиснява нищо :)
zxcvbnm

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд