Карайте с каска!!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Карайте с каска!!!

Мнениеот sergeh » Вто Юли 13, 2010 5:55 pm

Впечатляващо!
Изображение
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот HighFlyer331 » Чет Юли 22, 2010 12:52 am

Кво се случи с тая тема бре????От доста време не виждам никой да пише в нея.Ама нека си го кажеме,и да говориме,и да не говориме да карат с каска,в крайна сметка само когато си го испитат на главата,тогава ще разберат за какво става на въпрос....
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride....
Аватар
HighFlyer331

Рейтинг: 1109

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 10:56 pm

Препоръчайте ми каска за 50% на 50% планинско и градско каране :) , като моля нека не се изхвърляме в цените.
Изображение
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Мнениеот Анелия » Нед Юли 25, 2010 6:23 am

OXUS написа:Препоръчайте ми каска за 50% на 50% планинско и градско каране :) , като моля нека не се изхвърляме в цените.

Тя темата не е точно за това, но Bell Ukon или Bell Venture са ок.
По темата: вчера както си седях на колелото и се подпирах с крак на пътечка със страничен наклон, се сурнах в едно дере и си фраснах яко задната част на главата в един клон. Хубаво, че не си махам каската дори когато бутам или стоя. :idea:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Нед Авг 01, 2010 7:40 am

Картинките говорят сами за себе си.
Изображение
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот рс » Нед Авг 01, 2010 10:16 am

_SoRa_ написа:Картинките говорят сами за себе си.

Нищо не говорят. На фона тези трите има 1000000 (милион) картинки на нормални хора, които не се пребиват на всяко камъче, и още толкова на хора, които както са с каска, са си натрошили пръсти, лакти, колене и кости :rofl:
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот sensation_blue » Чет Авг 12, 2010 11:17 pm

Здравейте.
Дано никой не преживее това което аз преживях. Днес на село малката ми сестричка която много обичам (на 16 год. е) отиде да покара колело. При спускане по асфалт на завой с пясък пада и се контузва тежко по главата. Слава богу нищо фатално.... но, можеше и да е. Извикаха ме съседи които чули - добре че беше на близо - при пристигането ми беше пълно с хора, а тя лежи безжизнено просната на пътя - цялата в кръв.
Целият свят ми се срина - помислих си, че е най-лошото. Хората я бяха обкръжили и се вайкаха - бяха викнали линейка. Отидох при нея и тя отвори очи и макар да трепереше цялата като лист успя да ми каже няколко думи и да ми стисне ръката с нейните треперещи пръстчета. Линейката дойде малко след мен и я откараха. Слава Богу всичко е наред - но е цялата в рани и то не малки - най-вече по главата..
Спомням си как и давах моята стара каска - която не ми харесваше на вид просто и понеже я знам каква е колоездачка, я помолих да си я слага. Тя се смя тогава колко е смешна с каска. И ръкавици не поиска... а можеше да падне на ръце ако бяха с ръкавици и да мине по леко.
Странното е че познавам доста хора които имат много километри каране по черно, но са се случвали сериозните неща именно по асфалт - там където рядко слагаме каски - вкл. и аз признавам си.
А ето как от една проста разходчица може да стане нещо страшно. Не пожелавам на никого да изпита това което аз - затова моля ви карайте с каски и настоявайте и близките ви (децата ви) също да се екипирват - поне с ръкавици и каски.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот рс » Пет Авг 13, 2010 9:07 pm

И да внимават как карат, няма значение преди или след слагането или махането на каската.
Къде се е ударила?
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот SystemCrashed » Съб Авг 14, 2010 12:54 am

Дано на никому не се случи тва дето се случи на мен. Значи понеже карам DH и казах на 1 момче ае да караме по 1 пътека (пътеката не е лесна даже си е трудна) а бях без каска защото я бях чупил. Та сложих бронята на фокс (която според мен ми спаси живота) сложих и ракавиците и викам аиде да се пускаме. Надоло карах доста бързо по 1 време даже имаше към 60км та карам и момчето зад мене на 1 метър. Минахме цялата пътека и тъкмо в края карах най бързо (точно на най големия скок) скочих и незнам как но паднах и почнах да се въргалям след около 10-15 метра въргаляне тъкмо почнах да се усазнавам каде съм тръгнах да ставам и момчето каращо зад мене мина и ме изрита с коляно в главата защото беше се засилил и той. И вместо да ме удари с колелото го хвърли настрани и ме ритна с коляно в главата. Добре че имаше протектор които омекоти удара. Като ме ритна се изваргалях още 5 метра. Нямам нараняваня но спрях сигурно на 50см от 1 дърво и можеше сега да не пиша тази тема в форума. Такаче носете каски и не слушаите идиоти които казват че изглейдате смешно ;)
SystemCrashed

Рейтинг: 1155

Мнениеот gofren » Пон Авг 16, 2010 6:54 am

Изобщо не те разбирам като немаш каска за кво с твоя приятел карате на такава опасна пътека.
Също не разбирам чалга фешън мотористите дето карат пистарки с 300км/ч по нашите улици без каски. :dontknow:
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот cvb » Пон Авг 16, 2010 3:50 pm

:agree:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот azze » Пон Авг 16, 2010 6:42 pm

До сега съм нямал сериозно падане,но каската веднъж ме спаси от сериозно главоболие,след като си ударих главата в един дебел клон. :eek3: Трябва да си взема и една каска за из града.

gofren написа:Изобщо не те разбирам като немаш каска за кво с твоя приятел карате на такава опасна пътека.
Също не разбирам чалга фешън мотористите дето карат пистарки с 300км/ч по нашите улици без каски. :dontknow:

Нали знаеш,че най-важното е да се види кой е юнакът на мотора.Модерно е да се кара без каска,с джапанки,потник и хавайки.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот HighFlyer331 » Пон Авг 16, 2010 7:29 pm

azze написа:До сега съм нямал сериозно падане,но каската веднъж ме спаси от сериозно главоболие,след като си ударих главата в един дебел клон. :eek3: Трябва да си взема и една каска за из града.

gofren написа:Изобщо не те разбирам като немаш каска за кво с твоя приятел карате на такава опасна пътека.

Нали знаеш,че най-важното е да се види кой е юнакът на мотора.Модерно е да се кара без каска,с джапанки,потник и хавайки.

Не забравяй,че въпросните "смелчаци" имат и по няколко стотин снимки пред огледалото като кифли :rofl: :rofl: :rofl:
За мене пък по-яко изглежда да видя някой даунхилър със един FF и маска и протектори,в пъти изглежда по-добре отколкото да караш без екипировка.
Иначе и аз вчера на голи връх се утрепах и паднах по глава но ми нема нищо заради наличието на ЕКИПИРОВКАТА :agree:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Авг 16, 2010 8:28 pm

С 300 км/ч и каска няма да те спаси,вервай ми! :agree:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот HighFlyer331 » Пон Авг 16, 2010 8:49 pm

ICEonFIRE написа:

С 300 км/ч и каска няма да те спаси,вервай ми! :agree:

:agree:
Ама то под 300 не си готЯн :bowdown: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот veskoz » Вто Авг 17, 2010 4:03 pm

ICEonFIRE написа:С 300 км/ч и каска няма да те спаси,вервай ми! :agree:

Зависи, ИцеНАогън, зависи... ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот kubetata » Сря Авг 25, 2010 9:33 pm

Аз предпочитам да изглеждам "смешно" от колкото да ме влачат до болницата..
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот denises26 » Съб Сеп 04, 2010 6:16 pm

От скоро карам с каска, но карам с нея дори и в града. Не я нося само ако ходя до магазина или на някакво кратко разстояние. Нека изброя плюсовете и минусите от носенето за каска за мен. Да започнем с плюсовете:
+ Пази главата от сериозни травми и наранявания.
+ Пази главата от слънцето. Определено тази година слънцето е много жарко и много лесно се слънчасва, каската предпазва до голяма степен от това.
+ Козирката на каската( тези, които я имат) пази да не ви свети слънцето в очите. Незнам дали при всички каски е така, но моята определено ми пази да не ми свети в очите.
+ Пази топличко на главата, ако е много студено може да се сложи и кърпа отодлу за по-голям ефект.
+ От както карам с каска, шофьорите на коли ми дават много повече предимство от преди, което е голям + поне за мен. Пешеходците също, въпреки, че не са длъжни се дръпват да ми направят път. И преди се е случвало, но сега много повече.
+ Поне за мен да си каска изглежда много по-готино от колкото без, но това си е лично мое мнение.
- В горещите летни дни може да изпотява, но не съм имал възможност досега да карам в толкова топло време, че да ми се изпоти осезаемо главата. Това, което забелязах до сега, е че раницата ми изпотява гърба много повече, отколкото каската главата.
Ами при толкова изброени плюсове не виждам смисъл да карате без каски. Също така не са много скъпи, има каски по 35лв, което за мен си е много приемлива цена за толкова полесно нещо. Въпреки това в нашата страна това все още е въпрос на личен избор и всеки сам си решава дали да кара със или без. Надявам се да съм помогнал на някой, който все още се колебае дали да си купи каска. :peace: :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот taurus13 » Съб Сеп 04, 2010 7:20 pm

Каската е важна при колоезденето, ама по ирония на съдбата досега все съм си удрял главата като не карам колело. Миналата година си докарах мозъчно сътресение след като подскочих юнашки да видя нещо, което не се виждаше от моята височина, обаче хич не съобразих, че съм под касата на една желязна решетка.....след няколко секунди се отркрих да седя на земята, без ясна представа защо съм там...после две седмици ми се въртя главата, та пих някви лекарства. Те и другите ми случаи, са толкова идиотски та няма да ги казвам, че ще ми излезе слава на тотален идиот. :D Та май за такива кат мен, каската не трябва да слиза от главата, дири в банята..( да да и там съм си праскал тиквата) .
Иначе на колело, най-гадното падане беше класическа човка през кормилото и полет от един метър право надолу на глава. Бях с фулфейса, и самия удар много не го усетих, ама врата ми едвам удържа да не изхруска. След падането две седмици не можех, да си въртя главата.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 04, 2010 7:25 pm

:agree: :agree: Много, ама рядко ми се случва в горещи дни, при продължителни изкачвания под слънцето да започне да ми прегрява главата. Иначе винаги си карам с каската - и нагоре, и надолу и нямам проблеми.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Съб Сеп 04, 2010 8:26 pm

Стига с това прегряване! Прегряват се тия, които карат с тенджури!

Най-добрата рецепта против прегряване е каране с проветрива каска и мокрене на косата на всяка чешма. Може и мокра кърпа под каската.

Без каска ефектът от мокренето трае само 10 минути, а хубавите каски не пречат на проветрението, само спират слънцето (все пак това си е стиропор върху главата).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 04, 2010 8:51 pm

Говоря за дълги баири, като по-конкретно моменти, в които пулсът и кръвното ми налягане са по-високи. Просто тогава усещам леко пристягане от каската и имам нуждата да спра и да си я сваля за малко. И пак, тези случаи са изключително редки. Не си позволявам да карам без каска - нито нагоре, още по-малко надолу. Иначе, не обичам да се обливам/мокря със студена вода, не ми понася.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Съб Сеп 04, 2010 8:55 pm

Е, то при твоята коса, няма как мокренето на косата да ти понася. Аз говорех за къси коси.

На теб проблемът ти идва точно от прическата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Съб Сеп 04, 2010 8:58 pm

Бе и с тенджура на галвата не е чак толкова плачебно положението. Преди да си разкъсам кръстните лигаменти, редовно карах с фулфейс на главата, дори когато се придвижвах в града (изключая излизания и каране по пешеходни зони (дори нередно)). Не съм забелязал лятно време главата ми с каската отгоре да е по-потна от гъза ми, върху който, обикновено, има чифт боксерки и шорти без бандаж. Факт е, че дори носенето на раница изпотява гърба повече от тенджурата на главата. ;)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 04, 2010 9:01 pm

did написа:Е, то при твоята коса, няма как мокренето на косата да ти понася. Аз говорех за къси коси.

На теб проблемът ти идва точно от прическата.

Или по-скоро това, че допускам да изпадам в състояния с ускорен пулс/високо кръвно налягане :) Защото не мисля, че се потя особено много по главата :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот NWD » Съб Сеп 04, 2010 9:46 pm

Само не мога да разбера какво точно му е гъзарско да караш без каска, каквато и да е била тя. Според мен е гъзарско като носиш ФФ особено в града и всеки те гледа, сочи те, викат си- ей този е байкар, ала бала. :8D:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот did » Съб Сеп 04, 2010 9:56 pm

Толкова ли е трудно да приемеш, че за нормалните хора не е важно, дали е гъзарско, а дали върши работа? :dontknow:

В града пък с тенджура ... :dontknow:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Joker_Here » Съб Сеп 04, 2010 9:59 pm

Каските са важни! Спасяват тиквата от доста неща!

За спускачите: Ако искате формула за каране,надолу и после съвсем суха тиква:

Подстрижка 1-ви или 2-ри номер и си готов! :D Аз съм така и съм екстра! :beer:

КАРАЙТЕ С КАСКИ!
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот NWD » Съб Сеп 04, 2010 10:10 pm

Аз лично не карам с каска само заради газарията а за ме пази. Просто изказвам мнение за тези които не искат да карат с каска, защото е смешно. За тях явно е по-важно да изглеждат добре спретнати, отколкото да са добре защитени. Явно вече трябва да използваме колелата, не за да караме а да се правиме на много яки и добри пред обществото или по точно пред приятелите и най-вече пред момичетата :crazy: Някои хора имат някакво странно мислене, но незнам защо се опитваме да им обясняваме, нека да си чупат главите. :smash:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот Nymphetamine » Съб Сеп 04, 2010 10:34 pm

did, ми нямах пари за друга... :) а и доста често разходката биваше последвана от спущане от някое тепе или обратното.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум