Най-нелепото/тъпо падане с колело ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bobi124 » Нед Авг 03, 2008 6:54 pm

Най-тъпо съм падал с предна спирачка на завой....и пясък.... два пъти... няма да повтарям тая грешка вече.
bobi124

Рейтинг: 1262

Мнениеот HAMMER T » Нед Авг 03, 2008 9:43 pm

Две бабки от едната страна на тротоара, стоящи си кротко, магазин за лев (с чинии на витрината) от другата, скорост има-няма 4-5 км/ч от моя страна ... дотук добре. Ама бабетата забелязаха надпис ПРОМОЦИЯ и незнайно как се озоваха пред мен :dunno: и за да не ги прегазя кривнах през корените на едно дърво. Ама то пред един корен имаше дупка, достатъчна да ми пропадне предната гума и аз направих печална "човка". Хубаво, че брадичката ми се стовари на пръстта, 'щото то аз хубажо паднах, ама бях тръгнал за работа и в раницата лаптоп с периферните глупости, та и раницата ме захлупи по главата. После два часа плюх пясък :sour:
Аватар
HAMMER T

Рейтинг: 1256

Мнениеот D-RIDER » Пон Авг 04, 2008 12:04 am

Аз съм имал също глупави падания.Карам си аз с със приятелите ама със продънената вилка(нема кинти).И прая си едно дропче обаче тя тая вилка нищо не попива пък и долу неравно и са треса треса и не мойах да натисна спирачка пак и място няма и ПРААС ,предната гума ж бетонна тръба ама голяма и квадратна и брадичката в горния край.Се пак ми нямаше нищо.Друго падане пък караме си ние по една пътечка нагоре към пътя обаче отстрани на пътечката изкопано и то доста 2 3 метра надолу(аман от строежи).И нали сме така в колонка и мн пати сме минавали от там.Да ама тоя пред мене спира зорно му идва и пътечката тясна.Спирачки пускам крак.Ама тоя крак го пускам в пропаста и 2 3 метра летеж надолу.Буфф долу.И пак ми нямаше нищо добре че съм късметлия.Да чукна на дърво.
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот SpoileR » Пон Авг 04, 2008 7:59 am

NovemberCharlie написа:Южен парк, стълби, предна спирачка = сцепена каска, счупени очила, криво ухо на дерайльора, одрани пръсти и коляно.

подобно... но нямах очила... и беше на стълби след строеж.

Доста неприятно... предна на стълби- НЕ! :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот killvanrea » Пон Авг 04, 2008 10:57 am

вчера беше най-тъпото падане натискам предна спирачка прехвърлям се пред кормилото обръщам се и гледам колелото се обърнало наобратно (стои си на кормилото и седалката) и не падна и си остана така :dunno:
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот eurolit3 » Пон Авг 04, 2008 1:26 pm

Карам си аз,като минавам покрай една градинка(нещо като островче със тревички вътре,високо 10см) и исках да направя оли и да тапна задната гума на крайчето на градинката,ама не вдигнах навреме задната гума,при което тя се удари в ръбчето,отскочи мНОГО бързо,при което се завъртях напред като за предно салто,пуснах ръцете да се предпазя колкото мога,но се изсипах на гърди и седях на земята 2 минути,мъчещ се да си поема въздух(издавах звуци нещо подобно на дарт вейдър и хищника). :D После си станах и си продължих невредим,да чукам на дърво. :)
Аватар
eurolit3

Рейтинг: 845

Мнениеот Blink92 » Пон Авг 04, 2008 3:20 pm

Тръгвам да качвам едни стълби, които се състояха от 4-5 стъпала.И така качвам първото,качвам второто и третото гумата ми вече не можа да го изкачи.От това последваха челен удар на оная ми работа със лапата. :V: :crap:
Blink92

Рейтинг: 1197

Re: Най-нелепото/тъпо падане с колело ?

Мнениеот the7one » Пон Юни 21, 2010 2:10 pm

2 пъти паднах много гадно. Първия път се спусках в западния парк и ми поднесе гумата и като се ударих в едно дърво, получих комоцио и си псуках китката. 2 седмици, след като зарастна китката, я пукнах наново. Спусках се по виражите на монцата и най-долу в края педалът ми се закачи и кормилото отиде рязко наляво, и аз се преметнах напред. Общо карам от 2 месеца и искам да питам просто нямам късмет, още не съм се научил или просто не мога да карам
the7one

Рейтинг: 965

Мнениеот _SoRa_ » Пон Юни 21, 2010 3:49 pm

Най- нелепото падане беше от почти спряло положение.
Реших да спирам и точно преди да спря предната гума се подпря на леко подал се от земята коренак. Така хубаво си нацелих ребрата с кормилото. :xx(:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот gofren » Пон Юни 21, 2010 5:46 pm

Мене най-нелепото ми падане и то това е точнто определение беше края на зимата. Викам си аре ше ида с колело до университета, като преди да се стигне да карам по улица трябва да кача 1-2-3 бордюра. Проблемът е, че беше 7:10 сутринта и тия бордюри са в съседство с две трамвайни спирки, спирка на метрото, както и цяла автогара с рейсове та имаше супер много народ дето да гледа 'лудият човек, който зимата е излезнал навън да кара колело'. Освен това тогава все още бях с най-лайняните гуми в живота ми-цст 1,9инча широки дето стават само за асфалт на сухо и за нищо друго. Та с тия гуми пресичам заедно с пешаходците един светофар за пешаходци и карам с тяхната скорост (много бавно - труден баланс) /а да забравих да кажа, че седалката ми беше крайно вдигната нагоре, а краката са ми къси/ и викам аре ще карам още по-бавно да си минат вскичките пешаходци да не ги притеснявам и хората минаха и дойде време да изкача бордюра - предното колело го мина и влезе в снежна преспа и велосипедът заедно с мен спря, на мене ми се спеше още нямах желание и сила да завъртя педалите ентусиазирано и тръгнах да падам супер смешно настрани, като докато падах си викам аре ще пусна крак на страни да стъпя, но понеже предната гума се беше качила горе на бордюра колелото беше още по-високо и така пуснат късият ми крак не стигна земята след което просто падах настрани 1-2-3 секунди бавно бавно и си представях как всички около 100 души наоколо ме гледат къв съм некъдърен байкър :nuts: В общи линии последва:

Изображение

едит: и едно 'за малко падане': Значи бързам за училище и на всеки светофар в задръстването минавам най-отпред и най в дясно разбира се, спазвайки всички правила за движение по пътищата и си чакам светофара. Той светва и аз много ентусиазирано почвам да изреждам скоростите на колелото, яко дърпах колите, оборотите в лютеницата... и понеже беше прекапало малко дъжд ми се хлъзна ръката от кормилото и едновременно с това противоположният и крак се изхлузи от педала и карах 20-30 метра пред токущо тръгналите коли от светофара държайки кормилото с една ръка и стъпил с противоположния крка само на единия педал и седнал на седалката, като цялото колело се накланяше на 45` ту наляво-ту надясно... :crazy2:
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот NikolaZ » Пон Юни 21, 2010 7:02 pm

Моето най-брутално падане беше може би преди 1 година,но доста дълго си имах рана на лакътя.
Карам си аз,но съм набузил яко и идва лек завой нядясно с изкачване.При изкачването сцепление йок,понеже съм с някви пласмасови кенди и се получава суркане 2-3 метра и една доста големичка джъзга на лакътя : (
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот cvb » Пон Юни 21, 2010 7:11 pm

Изображение
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот EvoX » Сря Юни 23, 2010 5:56 pm

Ще ви разкажа за едно мое доста дебилно падане. Спускахме се някъде и аз спрях да изчакам мой приятел, защото изоставаше. Отместих се встрани от пътеката и застанах върху байка. Беше доста стръмичко, аз застанах перпендикулярно на наклона. Изведнъж загубих равновесие и паднах надолу заедно с байка . За мой късмет се забих в едно храстче ( пометох го ) и не се търкалях надолу. След около 5 мин това се повтори. :lol2:
What's the difference between a downhill rider and soccer player?
-Apart from the shrinked brain, the biker got giant balls aswell!
EvoX

Рейтинг: 1032

Мнениеот dibo92 » Съб Юни 26, 2010 11:30 pm

Мойто беше много смешно и никога няма да го забравя.Караме ние в колона по 1 пътечка и на нея има нещо като купчина със рязко изкачване.Човека пред мен спря на върха,а моята предна гума се качи нагоре,така че не достигах земята с крак и от там залитнах подпрях се на някакво храстче и ми отне около 5 секунди поддаване на храста докато стигна земята.После естествено не можехме да продължим да караме от смях и все още се сещаме за тая случка. :D
ПП:Един път се загледах в 1 момиче и се ударих в 1 колче от тези,които поставят по тротоарите,за да не паркират коли.Естесвено последва падане пред тълпа зяпачи...
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот kapitanblood » Нед Юни 27, 2010 4:48 pm

Тук е тамата да споделя,и за мойто малаумно падане тип "човка",вчера на "Обиколката"(б.р. 26.06.),имам навика да минавам през локвите,било големи и малки,и след контролата на "Ярлово",тръгнахме към "Ярема",пътя си беше сух,колегата sos беше,зад мен,виждам една рутинна локва,следите от гуми минават около таз локва,гледам я,що пък да не мина,стойката леко назад,предната гума навлиза,ии ооо небеса потъва до края на ботушите на вилката :bigeyes: ,от което следва една класическа човка на забавен кадър(опитах се да запазя баланс :crazy: ).10 мин не можах да измъкна колелото :rofl: .
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот DTD » Нед Юни 27, 2010 4:51 pm

Газих едни стъпала, веригата влезе в спиците и аз през кормилото... Това с немалка скорост. :dontknow:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Daniel Panev » Нед Юни 27, 2010 5:01 pm

kapitanblood написа:...виждам една рутинна локва,следите от гуми минават около таз локва,гледам я,що пък да не мина...

Мен баща ми ме е учил: Нахапана чушка не яж!
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот crossenduro2 » Нед Юли 04, 2010 12:36 am

Едно от най - нелепите ми падания беше преди 2 седмици !
Имаме свободен час в даскало :D . И решаваме с един авер да отидем до един магазин та да оправя един чук , че сапът му беше зле !
Е добре де отидохме , оправихме и тръгваме на обратно към даскало . Ама то един голям баир надолее.. и остават 10 минути до почването на другия час ! И кво да гледам таман тръгваме и предната гума спукана :banghead: . А до даскало околко 1 , 5 км . И решавам да тръгна надоло със спукана гума , за да не закаснея за час . Набирам аз доволна скорост и гледам по едно време външната гума излиза след нея вътрешната , оплита се в каплата и вилката , вдигам се на преден баланс от заплетената вътрешна гума и таман да спра и хоп ... през кормилото . После немога да спра да се хиля :rofl: !
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот marsa » Нед Юли 04, 2010 9:19 am

Ако говорим за най- куриозно, това е когато шосейната ми гума нацели луфта между капака и отвора на една шахта от правоъгълните, на края на Черни Връх (на средата на кръстовището), отскоро го ремонтираха и беше направена врътката със заобикалките. Всъщност не паднах, но се оказах с 30тина км сред колите на зеления светофар, пързалящ се на шпайкове с колело между краката, беше баси купоня, почувствах се като скиор без щеки на булевард. Само мъжките ми "екстри" пострадаха :boggled:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DownHillara » Пон Юли 05, 2010 12:42 am

Начи са в тая тема 1 приятел ако погледне ше се напикае от смях..Бяхме 4 клас и в Драгалевци имахме нещо като пътека и детска радост да пилим гуми минавам една трупа със пръст от там беше валяло малко и да "издрифтя" паднах настрани казах "Ох" и един приятел (братовчед ми)дето се смее на всичко .. Що.. ? Незнам ! :dontknow: и каза със злобен смях как сииии .. тая реплика ше я помня бая .. таа за 3 години още се смеем на нея :D :D :D
What we do in life, echoes in eternity.
Аватар
DownHillara

Рейтинг: 1088

Мнениеот Vikingonbike » Вто Юли 06, 2010 12:22 pm

Ако миналия четвъртък някой видя тъпанарска човка в Борисовата градина - два метра глупост се преметна през колелото (бял рам) на площадката при чешмата горе - аз бях :fight:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот vali4o » Вто Юли 06, 2010 4:13 pm

Днеска с 3-ма приятели щяхме да ходим до KFC.Само 1 беше с колело... и 1-ния от приятелите ми вика "що не слезеш по стълбите".И тоя с колелото почна да слиза и незнам защо е натиснал предната спирачка и прави предно салто :D
добре че още не я беше сменил с дискова щот останалите сталби щеше да ги злиза по глава :(
Резултати: одраскани кормило и лапа,счупена пластмаса на скоростите (палцови бяха скоростите),леко ожулване на гриповете и разкарвавяване на стара рана :D
В люлин 8 кам 10:00 беше откраднато колело Raleigh Freerider СИНЬО може сега да е в друг квартал ОГЛЕЖДАЙТЕ СЕ ! :bowdown:
ОТЛИЧАВА СЕ С ТОВА ЧЕ НА СТЕПЕНКАТА НЯМА ГУМИЧКА,и има ожулване при челото(смисл от камаче или нещо такова)
АКО ГО НАМЕРИТЕ МИ ПИШЕТЕ НА skype: specmen12 или [email protected]
vali4o

Рейтинг: 1175

Мнениеот N0_PoW3r » Съб Юли 10, 2010 11:50 am

vali4o написа:Днеска с 3-ма приятели щяхме да ходим до KFC.Само 1 беше с колело... и 1-ния от приятелите ми вика "що не слезеш по стълбите".И тоя с колелото почна да слиза и незнам защо е натиснал предната спирачка и прави предно салто :D
добре че още не я беше сменил с дискова щот останалите сталби щеше да ги злиза по глава :(
Резултати: одраскани кормило и лапа,счупена пластмаса на скоростите (палцови бяха скоростите),леко ожулване на гриповете и разкарвавяване на стара рана :D

Мани ги тея драскотини човека трябва да се радва че е жив и здрав а не да описваш колелото че има някви драскотини :agree:
Don't fall.Get up! :)
N0_PoW3r

Рейтинг: 1195

Мнениеот po_taka » Съб Юли 10, 2010 12:33 pm

излизам от входа на един приятел и пред входа път, а след него гаражи
карам изключително бавно от входа към гаражите, мисля си наляво или надясно ми е по-близо до пазара
свивам надясно, но не отказвам се защото наляво е по-близо и завивам наляво.
тъкмо се изправих перпендикулярно на пътя и пак започвам да се чудя наляво или надясно да завия ...
така 3 пъти и се блъснах в отсрещния тротоар и паднах :clap:
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот PRobably » Съб Юли 10, 2010 4:52 pm

po_taka написа:излизам от входа на един приятел и пред входа път, а след него гаражи
карам изключително бавно от входа към гаражите, мисля си наляво или надясно ми е по-близо до пазара
свивам надясно, но не отказвам се защото наляво е по-близо и завивам наляво.
тъкмо се изправих перпендикулярно на пътя и пак започвам да се чудя наляво или надясно да завия ...
така 3 пъти и се блъснах в отсрещния тротоар и паднах :clap:

axuyhhyuxaxuyhaxhauyhyxuayuhxayuhxauyxahxuuxhauyhaxhyuaxhyauxhxyuahaxyuhyxuauyhxahuyaxhuyaxyhuaxhxahuyxahuyxahuyxahuyxuyhxahuyhxuayhuyxahuxyahxuyauhyaxhxauyhuyaxhyuxhuyaxyhuaxyhuaxhyuxahyuxahuyhayuxhayuhxuyahuyxahyuxahuyahuyxahyuxahyuaxhyu :bowdown: :bowdown: :bowdown:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот taurus13 » Съб Юли 10, 2010 11:10 pm

1.Пиянско падане 2 броя:
Веднъж с един приятел пийвахме у друг наш приятел, но бяхме с колелата. Та на тръгване излизам от асансьора и му казвам на моя приятел - Ти слез и ми задръж вратата отворена, а аз оттук с колелото по стълбите и излитам през вратата. Да бе ма здраво се бяхме наквасили и аз се метнах много каубойската на колелото, та не го уцелих изобщо, а то тръгна надолу по стълбите и аз увиснах с ръка на седалката и влачейки се по задник слязох до долу, където прелетях през вратата ама за малко, щото и приятелчето я държеше отворена малко пиянски. Шума от всичко това в 2 през нощта, ще да е стреснал доста съседите. Аз обаче, не се отказвам и искам повторение - този път решавам да дропна 3-те стъпала пред входа. Този път ми отварят вратата по широко и аз излитам през нея....само че кой да види паркиралата хонда баш пред входа.....бууммм вземи този капак.

2.Непиянско конфузно падане:
Миналата седмица на Мусала. Газиме си из разни блата из поляната и по едно време предната гума потъна някъде, а аз човкирах. Дотук добре...лежа си аз по очи на земята и нищо не ме боли....ама усещам как блатото почва да прониква в мен...опитвам да се изправя и установявам, че панталоните ми са почти смъкнати, но освен всичко колкото повече се мъча да се изправя, толкоз по се смъкват. Оказва се, че някак са се разпрали при падането и седалката се е вмъкнала в тях, та при всеки опит за надигане и колелото тръгва с мен....накрая се откачих от него, но пък вече си бях здраво мокър....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Antares » Пон Юли 12, 2010 3:09 pm

За това при напиване не правя нищо по-екстремно от пазене на равновесие. Имам горчив опит (който почти ме докара до момчешкия хор в православната църква) да направя нещо средно между оли и дропене на бордюр и имаше близки срещи с горната тръба...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот TheAnimal » Пон Юли 12, 2010 3:41 pm

Една лятна вечер миналата година...леко понаквасена с бири се пребирам с колелото. Пред блока ми има голямо тревно пространство с дръвчена, незнам защо реших да карам по тревата , а тя буйна висока до колената...карам си минавам покрай едно дърво и хоп в следващият момент се озовах с краката нагоре и глава в ръба на едно ровче, така се бях сгънала че едвам се разплетох, а колелото до половината беше влезнало в ямата. А най-тъпото в цялата история е, че много добре знам за съществуването на ямата. В крайна сметка се разминах с леко ожулено коляно и отпечатък на каската ми на главата иии естествено това се случва пред значителен брой публика :blush:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Joker_Here » Вто Юли 13, 2010 3:32 pm

Спусках се надолу в борисовата,ии на един завой незнайно защо си махам пръстите от спирачките :rofl: Последва,губене на сцепление на задната гума(защото направих много рязък завой),падане на колелото ии влачене 5 метра(това колелото),а благодарение на левия крак който си бях махнал,от педалите,успях да стана от колелото точно когато изгуби сцепление,ии започна да се влачи... :crazy:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот r0bz0mbie » Пон Юли 26, 2010 1:32 am

Най-нелепото ми падане, е когато слизах едни стълби.. Бяха 4-5 реда от по 10 стъпала. И аз си викам ся да се направя на гъзар без спирачки и един вид последния ред да го прелетя.. Да ама не.. Бях се засилил много и още от 3-тия ред се озовах накрая на стълбите. Аз не знам къде се намирам :D И странното е, че колелото застана на кормило и седалка. И гледам идват някви хора и аз бързам да стана и се правя, че оправям нещо по него, че да не ми се смеят :D
Аватар
r0bz0mbie

Рейтинг: 1241

ПредишнаСледваща

Назад към Други