Marzocchi vs FoX

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Marzocchi vs FoX

Мнениеот kaisha1914 » Сря Юли 28, 2010 8:29 pm

Здравейте,
В момента съм с dhx 5.0 и имам оферта да си взема roco air wc и се чудя кой е по-добър. Благодаря предварително :beer:
dnb forever
Аватар
kaisha1914

Рейтинг: 1189

Re: Marzocchi vs FoX

Мнениеот kfx700 » Сря Юли 28, 2010 8:54 pm

kaisha1914 написа:Здравейте,
В момента съм с dhx 5.0 и имам оферта да си взема roco air wc и се чудя кой е по-добър. Благодаря предварително :beer:

Ами според мен ако ще гониш лекота си вземи Рокото...а ако искаш да го мачкаш тоя шок и да го аграриш до всякаква степен по-добре вземи Фокса :agree: ...Карал съм с Фокс-а както и много други и мога да кажа че работи уникално..За Рокото обаче нищо не знам :erm:
Аватар
kfx700

Рейтинг: 889

Мнениеот flex » Сря Юли 28, 2010 8:54 pm

Няма такова нещо като най-добър шок. Най-доброто за теб ще е от това, от което ще имаш оптимална полза. И все пак, е важно да споменеш на каква рамка ще се кара.

@kfx700 Кое точно му е уникалното в работата на фокса ?
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот kfx700 » Сря Юли 28, 2010 9:35 pm

flex написа:

Няма такова нещо като най-добър шок. Най-доброто за теб ще е от това, от което ще имаш оптимална полза. И все пак, е важно да споменеш на каква рамка ще се кара.

@kfx700 Кое точно му е уникалното в работата на фокса ?

Вярно е че няма най-добър шок..но все пак не можеш да сравняваш работата и качеството на FOX и X-FUSION..А чесно казано за мен Фокса наистина работеше уникално...и съм сигурен че ще има много хора които да защитят мнението ми...Аз съм го карал на Рам Дх със 450 либри пружина :agree: За Рокото наистина незнам какво да кажа защото не съм го карал-специално за AIR WC говоря..това е нов модел и малко хора го карат а също е и много по скъп от Фокса..не си спомням точна цена но последно съм го гледал във Веломания-900-1000лв :8D: :popcorn:
Аватар
kfx700

Мнениеот FREERIDE RIDER » Сря Юли 28, 2010 10:45 pm

карал съм dhx 3.0 air ,и dhx 5.0 coil .
От лични наблюдения : въздуха има мног оголми предисмтва при настройката ,работи добре с добр инастройки по лек е ,coil-a мачка сичко наред гази ,трудно можеш да го настройш и трудно се намират прожини ,по тежък е (доста).
Ако ще караш основно dh аз бих coil-a ,но ако ще скачаш доста караш насякъде и сщо така от време на врем въртиш избора е въздуха ,с помпата го настройваш както си искаш .
И се пак въздуха работ иедна идея по гадно и малко по- дървено от coil-a ,но секи сам трябва да си направя преценка как и какво кара .
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот dEcLiNe » Сря Юли 28, 2010 11:23 pm

FREERIDE RIDER написа:И се пак въздуха работ иедна идея по гадно и малко по- дървено от coil-a

Айде бе! ;)

И, все пак, без автора да е уточнил рамка, говорим единствено празни приказки. :smash: :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот hitar_potar » Чет Юли 29, 2010 12:52 am

kfx700 написа:
flex написа:
Вярно е че няма най-добър шок..но все пак не можеш да сравняваш работата и качеството на FOX и X-FUSION..А чесно казано за мен Фокса наистина работеше уникално...и съм сигурен че ще има много хора които да защитят мнението ми...Аз съм го карал на Рам Дх със 450 либри пружина :agree: За Рокото наистина незнам какво да кажа защото не съм го карал-специално за AIR WC говоря..това е нов модел и малко хора го карат а също е и много по скъп от Фокса..не си спомням точна цена но последно съм го гледал във Веломания-900-1000лв :8D: :popcorn:

айде стига бе... поглеждал ли си в скоро време продуктите на X-Fusion, поглеждал ли си им и цените? а впечатленията на вече каралите ги? щото баш с Фокс и Марзочи ги сравняват. ;) да не би Фокса да ти е бил първи шок? щото и аз за пръв път се качих на мека рамка с Фокс, само че въздушна RP3-ка, и само повтарях като развален грамофон "ебаси как бачка, ебаси как бачка". да, ама сега се возя на Маниту, при това стар модел - на 4-5 години, че и е проблемен, но като работи като хората, работи уникално и смея да твърдя - по-добре от Фокса. верно и рамките са различни, това също оказва влияние. успях бегло да пробвам РАМ DHX с Фокс 5.0 пружинен, и минути преди това същата рамка с Маниту като моето - Суингър 6-уей, и имаше голяма разлика - Фокса беше по-мекичък, но пък в същото време моето Маниту сякаш работи по-добре от чуждото. да се върна на работата и качеството на различните марки - всички компании вече обръщат голямо внимание на качеството, откъм работа се представят горе долу еднакво, и в голямата игра навличат вече и други фактори - трудност на сервизирането и профилактиката (говорим за 2 различни неща ;) ), цена, резервни части, възможност за тунинг. точно в момента съм на такава вълна, че бих се насочил само към 2 марки - Маниту (новия Суингър 6-уей 2009) или Дайвърс (Diverse и в частност шока им Dueler), чиито модел е с изключително просто устройство, иде с титаниева пружина директно, без да се налага да я купуваш отделно, и производителя предлага и тунинг-китове, които, ЗАБЕЛЕЖИ, да можеш и сам да си инсталнеш в шока, за да го настроиш специално за твоите нужди и предпочитания, благодарение на простото устройство... което пък спомага и за домашното профилактиране. а споменах ли, че и двете са с чувствително по-ниски цени от конкуренцията?
малко се отплеснах от темата, но тя и без това си се коментира от колегите. пропуска на автора й засега е липсата на допълнителна информация и прекалено ограничения мироглед. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kfx700 » Чет Юли 29, 2010 8:24 am

Казвам просто че Фокса ми беше удобен и наистина работеше много...Аз поне бих избрал него но това си е моето мнение....но наистина автора да каже на каква рамка ще се кара шока щото наистина тези приказки вече стават безмислени ;)
Аватар
kfx700

Мнениеот bikerider » Чет Юли 29, 2010 9:21 am

Освен въпроса на автора и поста на flex всичко друго са безсмислици. Самия факт, че обсъждате шокове, все едно се подрусвате на един гол шок по скалите е предостатъчно.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Чет Юли 29, 2010 8:31 pm

Не забравяй, че Роко-то няма никаква платформа и ако се кара на рамка която може да изолира сама педалирането работи малко по-различно от колкото фокс-а при който дори с напълно развъртян пропедал се осеща платформата. Това ти го казвам от личен опит, зависи какво ти харесва в работата на един шок. Всеобщо налаганото мнение че DHX 5.0 е кой знае какъв шок е малко по-различно от действителноста, да може да е малко по-надежден, но определено и маниту и марзочи имат доста добри страни в работата си особено когато са в комбинация с подшодяща рамка. Настройките на DHX5.0 се влиаят доста стабилно една от друга и настройването може да е малко пипкаво, да не кажа много трудно. Относно това дали въздушните работят по-добре съм малко пристрастен защото съм имал възможност да карам и DHX 3.0 coil и DHX 3.0 Air на една и съща рамка, и откровенно размаха с който работи въздушната пружина е много приятна,за някой това е неприятно за мен си беше перфектно, а и ROCO AIR WC го водят може би най-стабилния въздушен шок за DH.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот airborneone » Пет Юли 30, 2010 9:16 am

Capoeira написа:а и ROCO AIR WC го водят може би най-стабилния въздушен шок за DH.

Може и така да е, но все пак си мисля че въздуха не е подходящ за DH, за ФР, АМ, ХЦ да но не и за ДХ.
Вярно е и че последния ми опит с въздуха, беше на рамка, която беше доста специфична, но все пак преди като карах Крафтщофа с въздух, беше много по-хубаво...
Аз лично от шоковете, които съм карал:
Marzocchi Roco TST
X-Fusion Vector DH1
Fox DHX 5.0 Air
Fox DHX 5.0 Coil
Fox RC4

След RC4 най-много ми харесваше Roco TST и Fox DHX 5.0 Air.
Но много зависи на какво ще се кара...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Пет Юли 30, 2010 9:40 am

airborneone написа:Може и така да е, но все пак си мисля че въздуха не е подходящ за DH, за ФР, АМ, ХЦ да но не и за ДХ.

:agree:

И то по съвсем елементарни и обективни причини... въздушните пружини са прогресивни... за да се доближат до линейна метална пружина трябва доста голям обем... който заема място, камерата тежи и прочее и прочее. Да не говорим за поддръжка. В тоя смисъл си 1000% прав, че са идеални за всичко друго, но не и за газене. С регресивно окачване може и да се получи добре, но такива DH рамки май вече се срещат все по-рядко и по-рядко.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Пет Юли 30, 2010 10:45 am

bikerider написа:
airborneone написа:Може и така да е, но все пак си мисля че въздуха не е подходящ за DH, за ФР, АМ, ХЦ да но не и за ДХ.

:agree:

И то по съвсем елементарни и обективни причини... въздушните пружини са прогресивни... за да се доближат до линейна метална пружина трябва доста голям обем... който заема място, камерата тежи и прочее и прочее. Да не говорим за поддръжка. В тоя смисъл си 1000% прав, че са идеални за всичко друго, но не и за газене. С регресивно окачване може и да се получи добре, но такива DH рамки май вече се срещат все по-рядко и по-рядко.

Аз лично имах и неприятно усещане с линейно прогресивна рамка, не по отношение на газене и загряване, ама по-скоро от регресивността на въздушната карамера в средата на хода...
НЕ съм сигурен,че мога да го обясна като хората, но линейна рамка с въздушен аморт има неприятно усещане в средата на хода.
Единственото място където може да се усети е стръмни серпантини с ниска скорост...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот dEcLiNe » Пет Юли 30, 2010 11:24 am

bikerider написа:въздушните пружини са прогресивни...

:offtopic:
Не знам колко са прогресивни, но аз като човек карал Roco Air Wc и Fox Van R Coil на рамка High Octane(която се води с линейно/регресивно окачване) мога да кажа, че с въздуха нямаше грам прогресия, а с фокса имаше толкова голяма, че се чудех дали това наистина е моята рамка.Иначе, да, подкрепям, че на линейни рамки карането с въздух е доста неприятно, особено за спускане. :) :agree: :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд