MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот taurus13 » Пет Юли 30, 2010 9:06 am

taurus13 написа:Към софийските и наоколни "мишоци",които няма да ходят в Банско или другаде и им се кара за един ден - събота или неделя. Излизам с две предложения, които се въртят около култовата гара Лакатник.
1. Лакатник-с.Миланово - х.Пършевица-вр.Бегличка Могила- Очиндолската пътека-Оплетня-Лакатник - в началото XC, по средата яки гледки, накрая добро спускане.
2. Лакатник-село Лакатник-х.Тръстеная (където пресушаваме известно количество малиново вино), [опция:х.Лескова], и обратно към Лактник с една хубава тесна пътечка накрая.(ако я открия, че беше зимъска ласт тайм, но Админ може да има трак - ако не както я открия :D )

ivan_radev1 написа: :agree: И двата варианта си заслужават. Гледките са страхотни. районът на Лакатник ми е любим.

при първия трябва да се има предвид, че след осемкилометровото изкачване по шосе, следват 15-тина километра по черен път с големи камъни, които е караем, но не за всeки. та, определено първият е по-труден.

Милко, пропуснал си да посочиш крайната точка на карането и в двата случая - ресторант Водопадът, където бирата се изстудява направо във водопада.

хайде да го направим в събота. най-удобният влак според мен е в 7:40 от централна гара. в другите влакове ще имаме проблем, ако колелата са повече от две.

Водопада е убава кръчма, ама колко е и е кисел съдържателя...види ли няколко човека с колела мама мия...ще трябва да ги оставим от другата страна на пътя сигурно. Ако обявят конкурс за най-кисел съдържател, на първо и второ място ще са той и онази дето държи кръчмата в Чуйпетлово. :D
А относно първия вариант - пътя от Миланово за х.Пършевица съвсем не е с големи камъни в момента - идеален черен път, проходим дори за ниска кола и се кара безпроблемно.
Относно втория вариант - Любо(Админ) каза, че пътеката от Тръстеная към Лакатник сега ще е много обрасла. На мен ми хрумна още една опция - след Тръстеная, през вр.Издремец към Лескова, оттам слизаме в Осеновлаг(да видим фермата за щрауси) и по пътя към манастир Седемте Престола, след това Елисейна и влак.(или каране до Лакатник, ако е с кола)
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kpoko » Пет Юли 30, 2010 9:41 am

Това за кой ден го гласите, че имам неприятното чувство, че и утре ще съм на работа, а след като шефа ми отмени отпуската в последния момент, сега ако и това каране го пропусна, вече ще ми дойде в повече :)
Аватар
Kpoko

Мнениеот taurus13 » Пет Юли 30, 2010 9:50 am

Kpoko написа:Това за кой ден го гласите, че имам неприятното чувство, че и утре ще съм на работа, а след като шефа ми отмени отпуската в последния момент, сега ако и това каране го пропусна, вече ще ми дойде в повече :)

Според желанията на каращите...аз мога и в двата дена.
На мен някак почва да ми приляга на сърце варината през Тръстеная, по билото на Голема планина към Лескова, че не съм го карал и ми мирише на приключение. Обаче пък може да имаме проблем с вечерните влакове, ако сме с влак....иначе колко обичам да карам по залез през лятото...
Айде аз отивам да поработя, пък довечера ще видим има ли мераклии и за кога..
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот 4getcredo » Пет Юли 30, 2010 9:58 am

От Тъстеная има една много сгодна пътека в посока Еленов дол... След малиновото вино като се тръгне към основния път по билото в посока Лескова около средата на плантацията с малините има една отбивка:
Прикачени файлове
elenov-dol.jpg
elenov-dol.jpg (159.92 KiB) Прегледано 3270 пъти
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот RedHawk » Пет Юли 30, 2010 10:00 am

nicky bike написа:Нямам време да чета толкова много постове и желая да споделя нещо след като видях надписите. Предложението ми е да се махне дадписа "Сидере Куче ... " в последствие може да се промени в нещо като Спортен клуб Анатема или нещо подобно ..................

И на мен не ми допада идеята да има политически и религиозни мотиви в името, но пък сега Логото стана много
добро. Ако стоят само началните букви те могат да значат много неща - примерно :D :

Kpoko написа:Е, то може и да се разшифрова и като "Спри, Кучето Апе" :) ...........
:thumb: ,

а пък само хората носещи логото ще знаят откъде идват и какво значат всъщност тези три букви. Достатъчно
е да не се изтъква на публични места какво всъщност е С. К. А. , а да се казва че става въпрос за нещо свързано
с кучето. :)
Самата идея за политизиране е лоша, но идеята която беше спомената по-горе, а именно :
/Карането в планините и посрещането на трудните моменти в приятелска компания заредена със солидна
доза весело настроение. Група от хора обединени от идеята да катерят и носят из привидно невъзможни за
велосипеди места. И в най-тежките моменти, когато всеки е най-малкото унил и смръщен, някой да се извика с
нещо от сорта на С. К. А. и настроението да се вдигне :) / е една много хубава идея! - без политизиране, а само
с добро настроение.
:beer:
Аватар
RedHawk

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 30, 2010 10:02 am

1.Добри-SoS--XL 1 бр.
2.Аз --Xl 1 бр.
3.Краси-Kvelikov--M-1бр
4.Милко-Taurus13--XL-1 бр.
4.Vikingonbike --XL-1 бр.
5.Милица-Ралица --М-1бр.
6.Иво-Kroko--L 1 бр.
7.Светльо-RedHawk -?-1 бр.
8.vpravov --XL 1бр.
9.Sartor--M--1бр.
10.g.loumbev --M--1бр.
11.ivan_radev1--?--1бр.
12.Ники-nicky bike--М--1бр.
13.Inzagi --?--1бр.
14................... 2бр...(подарък),след това ще им уточним размерите
15.Жоро Кю--М-1 бр.

Малка,редакция,внесох .... :^:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот vpravov » Пет Юли 30, 2010 10:09 am

@taurus13 Ако се отиде с влак и се избере варианта от Тръстеная към Лескова, по добре е да се слезне направо към Реброво или Батулия, а може и към Огоя. Участъка е много приятно билно каране, без много големи денивелации и по спомен се взима сравнително бързо. Ако уговорката стане за утре - ще се присъединя с удоволствие! :beer:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Vikingonbike » Пет Юли 30, 2010 10:27 am

vpravov написа:@taurus13 Ако се отиде с влак и се избере варианта от Тръстеная към Лескова, по добре е да се слезне направо към Реброво или Батулия, а може и към Огоя. Участъка е много приятно билно каране, без много големи денивелации и по спомен се взима сравнително бързо. Ако уговорката стане за утре - ще се присъединя с удоволствие! :beer:

Едвам се навих :rofl:
Милко Милкооо, добре че нямам жена :^:
Аз принципно съм за Събота също, но ако на Кроко му мине пак шефа път, може и неделя. Макар че в неделя по влаковете како шъ станииии :crazy:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот sos » Пет Юли 30, 2010 10:58 am

Мишоци, и аз ще доида да караме на Лакатник :D Само решете кога и каде!
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 30, 2010 11:06 am

sos написа:Мишоци, и аз ще доида да караме на Лакатник :D Само решете кога и каде!

+1 :wavey: мога НЕДЕЛЯ.... :^:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kvelikov » Пет Юли 30, 2010 11:30 am

Поздрави от Банско!

Добавих към файловете за сваляне още един, в който надписът за ръкава е само С.К.А.
Така джърсито изцяло се изчиства "идеологично"... :D

Админ ми каза, че има вероятност размер "L" да е по-малък от реалния "L", т.е. аз нося "М", но вероятно ще трябва да си взема "L"... :dontknow:
Радо, провери моля те тази ситуация, да не се изложим.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Inzagi » Пет Юли 30, 2010 12:29 pm

за мене L размер ,1 бр.
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот Sartor » Пет Юли 30, 2010 12:46 pm

За утре съм навит за Лакатник към техничната пътека... За неделя, ако не съм преуморен, ще врътнем и нещо у Витошко :)
Аватар
Sartor

Мнениеот Kpoko » Пет Юли 30, 2010 1:26 pm

Оп, аз ще мога и утре да съм на линия, ще ги изюркам тука мойте малко да останат след работното време, все пак е петък :D . С оглед на влаковете, май утре е по-подходящия ден, но както реши мнозинството.
Аватар
Kpoko

Мнениеот Vikingonbike » Пет Юли 30, 2010 1:30 pm

Евала Кроко! :agree:
Капитане айде изюркай ги и ти твойте, та да се съберем утре всички :D
Нещо ми се бъгна сайта на БДЖто иначе имаше разни ранни влакове откъм 6:15ч натам.
Не знам дали имат каса която да работи по-късно, бих отишъл довечера да взема билети.
За туй, думайте момци! :popcorn:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 30, 2010 1:35 pm

Аз,ще мога,неделя,утре ми някакво припряно,и няма да се насладя на карането.... :erm:
Ако,карате утре,аз неделя се качвам до Черни връх,с Добри... :^:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kojota » Пет Юли 30, 2010 1:44 pm

И аз искам джърси - размер L-xL :dontknow:

Искам и да карам - ама май няма да ми се получи :(!: - но все пак пишете каква е програмата може и да се включа!
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот pavle » Пет Юли 30, 2010 1:59 pm

За да не стават издънки им звъннах и човека обясни следното:
има няколко вида кройки, които можете да видите тук : http://www.diem2.com/templates/templates-cycling.htm , а също така и точните размери в сантиметри (size chart). Professional варианта са по-впити. Предлагам да действаме със стандартния вариант по Scandinavian номерацията - http://www.diem2.com/templates/size%20c ... t_01-3.htm

Изображение

За 20 броя цените в лева за full custom са както следва:
- 25 бг плат
- 30 италиански плат (уж по-мек)
- 38 плат със сребърна нишка
- 40 с карбонова нишка
- 35 "бамбукови въглища"

Последните уж нещо си антибактериални и т.н.

Цените може да паднат ако са 50 или повече бройките.
Е те тава е :).. проверявайте сега размерите и ъпдейтвайте kapitanblood

Много ми се идва и на мен на Лакатник.. преди месец си го набелязах като ходих на Ржана, но изглежда няма да е този път.. Чакат ме някви пържоли из Родопите ;). Весело :)
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Мнениеот Nikkokolev » Пет Юли 30, 2010 2:16 pm

Искам 1 бр. L размер.
Nikkokolev

Рейтинг: 1200

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 30, 2010 2:18 pm

И аз искам джърси - размер L-xL

Имах,си хас Ти да не искаш... :rofl: ...нашите размери са по бъчвите,в литри се измерват.......не се СМЕй-ЗмеЙ,
Ми,@Pavle,е написал размерите,всеки да каже сега кой е според тази таблица.Днес им пуснах меил,с логото и примерните цветове.
Избирайте ,най-удачния вариант,според вас.
Като ми отговорят,ще го постна тук.
40 с карбонова нишка ===>ще бъдем,кат BaTMaN (не е ватман,ей :nono: ),здрави копелета... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Vikingonbike » Пет Юли 30, 2010 2:31 pm

Добре, бай Добри да каже, ако държи да се качи и на Черни връх в неделя, значи утре отиваме на Лакатник.
В неделя, който има сили - Черни връх. :beer:

За утре сме до момента:

1.taurus13
2.vpravov
3.sos
4.Kpoko
5.Sartor
6.Vikingonbike
...
Ако съм пропуснал някой да си казва.
Аз предлагам максимално рано да тръгнем, като за тази цел моля някой да влезе в сайта на БДЖ (аз по някаква причина не мога :dontknow: ) и да предложи час, както и да види дали има каса която работи по-късно - довечера мога да мина за билети ;)
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kvelikov » Пет Юли 30, 2010 2:51 pm

Като се добера до рулетка ще си дам окончателната мярка (за джърсито, не за ... :D ).
Италиански плат май звучи най-разумно,но пък БГ е по-бюджетно. :dontknow:
Ако до поръчката се съберат повече желаещи, може да поръчаме и 50.
Ако цената падне на 15-20 лв., с кеф бих си взел поне две.
Освен това при различните мероприятия на С.К.А. ще може да награждаваме с джърси новите членове... и подобни дивотии...
Ще помоля Павел или Радо да попитате, след като ще се печатат на принтер, дали може всяка да е уникална, т.е. ако слушате, ядете си супата и имате желание, разбира се, на ръкавите на всяко джърси може да има фамилия, ник, символче... :eyebrow:
Примерно на моя ръкав може да сложа това:
Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот ivan_radev1 » Пет Юли 30, 2010 2:59 pm

Vikingonbike написа:Аз предлагам максимално рано да тръгнем, като за тази цел моля някой да влезе в сайта на БДЖ (аз по някаква причина не мога :dontknow: ) и да предложи час, както и да види дали има каса която работи по-късно - довечера мога да мина за билети ;)

+1 за събота

Сайтът на БДЖ не се отваря. Предполагам, че е хакнат от вражески сили, които искат да осуетят сбирката на СКА.

Аз помня, че първият влак е в 6 и нещо (прекалено рано), вторият в 7:15, третият в 7:40.

Според мен най-добре е с влака в 7:40 той е пътнически с вагони без купета и колелата могат да се сместят в последния вагон. влакът в 7:15 е бърз с купета и обикновено в събота е претъпкан. в него са ми правили проблем за едно колело, а какво остава за 7-8. Следващите влакове, освен че са по-късни са с новите мотриси сименс, където също няма много място за велосипеди. Влакът в 7:40 пристига в лакатник около 9 часа. Необходимо е всеки да има билет за себе си и билет за велосипеда, който струва 2лв. Освен това не е добра идея да се пристигне на гарата в последния момент, за да могат да се натоварят колелата на влака. По-добре е да се окупира последният вагон, преди в него да са се настанили останалите пътници, защото изтласкването им със сила може да доведе до жертви и от наша страна.

жп бюро рила на гурко май работи до 19, а бюрото за предварителна продажба на билети в подлеза на ц. гара до 21 (не съм съвсем сигурен обаче за тези часове)

замислям се дали да не дойда на самоход - 70-те километра от вкъщи ми отнемат около 3 часа и ако тръгна в 6 трябва да съм в Лакатник заедно с другите.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 30, 2010 3:02 pm

Ти,пък от къде се появи,,,,,,, :D <Айде,потапяй се на БанскооооооО,не дразни.....wifi ималл сладурчо... :eyebrow:
Добре,щом се натискаш,ще направиш,такива,убавинки за всички(имена,аватари.ии тн.).Всеки да си каже мнението ,за това:каква иска.
- 30 италиански плат (уж по-мек)==>за мен това е оптималния вариант.
Чакам да ми отговорят,колко ,ориентировъчно,ще струва отпечатването... :smash: :nuts:
Пусни се един път и за мен..... :evil:
СтанииИИ,Шапки долу,докато четете за ПАТРОНА... :smash:
Последна промяна kapitanblood на Пет Юли 30, 2010 3:09 pm, променена общо 2 пъти
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот EmZo » Пет Юли 30, 2010 3:04 pm

taurus13 написа:Водопада е убава кръчма, ама колко е и е кисел съдържателя...види ли няколко човека с колела мама мия...ще трябва да ги оставим от другата страна на пътя сигурно. Ако обявят конкурс за най-кисел съдържател, на първо и второ място ще са той

Много странна работа, от около 7-8 години посещавам въпросната кръчма за шкембе поне по 2 пъти годишно и си фръгам таралясника където видя и не съм имал проблеми.

taurus13 написа:1. Лакатник-с.Миланово - х.Пършевица-вр.Бегличка Могила- Очиндолската пътека-Оплетня-Лакатник

Аре стига сте се качвали по тоо пенсионерски път!

Когато сте готови заповядайте да ви покажа Pure technical uphill! :eyebrow: Тренировка за правилен избор на линия нагоре, ако я намерите и не е мокро се кара на 98%-99%! Врътката може да се получи, като фанете ранен влак за Врачалево и после фащате последния влак от Зверино за Софеа (18:20)! Враца-Techy-uphill-Било-Мръшевица-Бочин Дол-Оплетня-2-3км Хасфалт-Зверино-Ако има време басейн, ако не само бира!

Трак нема да ви дам, шо ше идете да карате без мен!
Последна промяна EmZo на Пет Юли 30, 2010 3:05 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот pavle » Пет Юли 30, 2010 3:05 pm

Възможно е да има различни надписи.. цената ще се качи с макс 1 лв. При 50 броя цената ще падне с 2-3 лв.
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Мнениеот Kpoko » Пет Юли 30, 2010 4:56 pm

Така,
Гара/Спирка Влак Състав Заминава Пристига

СОФИЯ » ЛАКАТНИК КПВ20203 07:40 08:57

тоя ще да е нашия влак, ако ще караме утре де :). Предлагам около 7 и 15 и 20 да се чакаме пред гарата, та да има време да наместим колелата у трена.
А относно джърситата, вече се замислям за 2, трябва само да се поизмеря тук-там, ма така като гледам съм L отсекъде. Идеята на всеки да му пише името/ника лично на мен ми харесва.
Аватар
Kpoko

Мнениеот THEZOGGO » Пет Юли 30, 2010 5:18 pm

kapitanblood написа:аз неделя се качвам до Черни връх,с Добри... :^:

Час на тръгване? Място на тръгване? :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот traxprax » Пет Юли 30, 2010 5:43 pm

Привев на всички !!!
Ето и снимките от мен от чудесния момент - Изкачването на вр.Руен :) ,малко се позабавих но няма как отпуската свърши ето и линковете като
последниа е на музикалниа поздрав от туристите град Рила:
1.http://dox.bg/files/dw?a=2bc3365d48
2.http://dox.bg/files/dw?a=6cfc5659f2
3.http://dox.bg/files/dw?a=d493478ea2
:beer: :wavey:
traxprax

Рейтинг: 1200

Мнениеот sos » Пет Юли 30, 2010 5:46 pm

Така, аз сега си влизам. Направих една разходка на "обиколната", ей така - самичък. Успях на серпентините да реализирам едно доста атрактивно, но болезнено падане.Една част от кожата на лявата ръка остана като допълнитална маркировка за 100-те км догодина :rofl: Иначе нищо сериозно, но следващите дни ще пропусна поне докато завехне :crap: Сори момчета, ама се случва и на най-добрите :eyebrow:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания