taurus13 написа:Към софийските и наоколни "мишоци",които няма да ходят в Банско или другаде и им се кара за един ден - събота или неделя. Излизам с две предложения, които се въртят около култовата гара Лакатник.
1. Лакатник-с.Миланово - х.Пършевица-вр.Бегличка Могила- Очиндолската пътека-Оплетня-Лакатник - в началото XC, по средата яки гледки, накрая добро спускане.
2. Лакатник-село Лакатник-х.Тръстеная (където пресушаваме известно количество малиново вино), [опция:х.Лескова], и обратно към Лактник с една хубава тесна пътечка накрая.(ако я открия, че беше зимъска ласт тайм, но Админ може да има трак - ако не както я открия)
ivan_radev1 написа:И двата варианта си заслужават. Гледките са страхотни. районът на Лакатник ми е любим.
при първия трябва да се има предвид, че след осемкилометровото изкачване по шосе, следват 15-тина километра по черен път с големи камъни, които е караем, но не за всeки. та, определено първият е по-труден.
Милко, пропуснал си да посочиш крайната точка на карането и в двата случая - ресторант Водопадът, където бирата се изстудява направо във водопада.
хайде да го направим в събота. най-удобният влак според мен е в 7:40 от централна гара. в другите влакове ще имаме проблем, ако колелата са повече от две.
Водопада е убава кръчма, ама колко е и е кисел съдържателя...види ли няколко човека с колела мама мия...ще трябва да ги оставим от другата страна на пътя сигурно. Ако обявят конкурс за най-кисел съдържател, на първо и второ място ще са той и онази дето държи кръчмата в Чуйпетлово.

А относно първия вариант - пътя от Миланово за х.Пършевица съвсем не е с големи камъни в момента - идеален черен път, проходим дори за ниска кола и се кара безпроблемно.
Относно втория вариант - Любо(Админ) каза, че пътеката от Тръстеная към Лакатник сега ще е много обрасла. На мен ми хрумна още една опция - след Тръстеная, през вр.Издремец към Лескова, оттам слизаме в Осеновлаг(да видим фермата за щрауси) и по пътя към манастир Седемте Престола, след това Елисейна и влак.(или каране до Лакатник, ако е с кола)