MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот sos » Съб Юли 31, 2010 9:18 pm

rivanov написа:Нещо много съм ви набрал на всичките през последните 2 седмици... дано скоро се видим да мога да си излея всичко...
:batman:

Що бе баце :dontknow: Жоре аз съм пас, днес свалих превръзката и пак кръвна, най-много в борисовата на по бира :beer:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юли 31, 2010 9:23 pm

Добри, оправяй се по-бързо. Здравето е най-важно. Дано другата неделя направим едно пъутуване с влака някъде по искърското дефиле. :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот ivan_radev1 » Съб Юли 31, 2010 10:20 pm

Какво става с лакатнишката група? Днес най-безсрамно се успах и не можах да дойда. Надявам се, че карането е било на ниво и сте си изкарали чудесно.

Без изобщо да политизирам, споделям с вас следното изображение на сидер-куче
Аватар
ivan_radev1

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юли 31, 2010 10:22 pm

ivan_radev1 написа:Без изобщо да политизирам, споделям с вас следното изображение на сидер-куче

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :bowdown: :rofl:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Sartor » Съб Юли 31, 2010 10:59 pm

ivan_radev1 написа:Какво става с лакатнишката група? Днес най-безсрамно се успах и не можах да дойда. Надявам се, че карането е било на ниво и сте си изкарали чудесно.

Без изобщо да политизирам, споделям с вас следното изображение на сидер-куче

Някои от групата все още пият бира :D :beer:

Други качват снимки и се готвят да спят след една баня.

Накратко - голям кеф, особено последната пътечка, която беше уникална - като скалите на Локорско, но много по-стръмни (букално си държах задника на задния калник на спусканията)! 6 часа качване и псуване по баирите се компенсираха на 100% от страхотните спускания...

Ааа взехме и червена планинска вода - всеки от нас по 2л. Ферментирало малиново "сокче", ще се уверите от снимките :nuts:

Имаше и груби изцепки - две спукани гуми (едновременно), аз спуках още в Южния докато пътувах (все още държа рекорда за парково пукане на гума на 4 места), на едно спускане счупих ухо, добре, че колегата имеше резервено - вече знам, че ми е задължителен артикул към repair kit-a :bowdown: :bowdown:

A да и не вярвайте на БДЖ - за малко да се наложи да спим под открито небе, защото решили да отменят до 31 последния влак в 8:30, та добре, че шофьора на маршрутката беше пич и ни качи.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот Baldegar » Съб Юли 31, 2010 11:56 pm

THEZOGGO написа:Утре ще има ли каране до Черни връх и ако има в колко часа е срещата и къде?

И аз възлагах надежди за едно неделно каране. Дали не може да организираме нещо в последния момент? Черни или какъвто и да е друг връх, не ми се изпуска и неделята. :scared:
Аватар
Baldegar

Рейтинг: 1210

Мнениеот taurus13 » Нед Авг 01, 2010 12:06 am

И биропийците се прибраха....страхотно каране...ще разказване утре.... IvanRadev как може така да се успиш....ако беше дошъл, може би щяхме да надхвърлим критичната бройка, която един шофьор на маршрутка по дефилето, би качил в таксито си и щяхме да реализираме първоначалния си план, да спим на огън наоколо батулийската река. Тъкмо се бяхме заредили добре с провизии за целта... :eyebrow:, а си носихме и известно количество малинов еликсир....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Sartor » Нед Авг 01, 2010 12:09 am

Аватар
Sartor

Мнениеот Sartor » Нед Авг 01, 2010 12:09 am

Baldegar написа:
THEZOGGO написа:Утре ще има ли каране до Черни връх и ако има в колко часа е срещата и къде?

И аз възлагах надежди за едно неделно каране. Дали не може да организираме нещо в последния момент? Черни или какъвто и да е друг връх, не ми се изпуска и неделята. :scared:

Аз бих карал нещо лежерно, след като мина през някои и друг магазин за да си взема някои аксесоари :P
Аватар
Sartor

Мнениеот kvelikov » Нед Авг 01, 2010 7:12 am

Бравос, сидерос !!!
Ще се разпиша и аз някой ден по тези камънаци.
Милко отдавна ме изкушава с тях...
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот kojota » Нед Авг 01, 2010 10:23 am

:D яко - записвам се и аз , че това малиново вино - голям мерак му точа! :D

p.s. тука едно филмче, който има 15 мин да го изгледа :)

http://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот Vikingonbike » Нед Авг 01, 2010 10:29 am

Някои се прибрахме от бирите преди малко :rofl: :beer:
Карането беше жестоко, красиви гледки, катерене, пускане, и както каза Кирето - последната пътека ни ръзкърти :agree: Владо евала за която :agree: :beer:

Милко ти ли ме питаше дали само аз не съм пукал гума :rofl: в 3ч сутринта на езерото Ариана, решавам да поема към дома, когато забелязвам предната ми гума...пардон - мекица... :(!: Цял ден на Лакатник не спуках гума, и накрая в София едно малко гадно трънче пссссссссссссссст :lol:

Та така, благодаря за хубавото каране пичови, и до следващия път :beer: :beer:

ПС - Кой пусна мухата за двудневно каране там? :deal: :idea: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kapitanblood » Нед Авг 01, 2010 10:34 am

Направо заповядайте некоя неделя Фуилма ви е горе долу следния: фащате си 7:15 влакчето и като пристигне в 9 тука направо се изстрелваме по маршрута и после се прибирате с 18:20 от Зверино.

Какво,се чудите кога,ще го пробваме....Емо ни покани,,,другата неделя,какво пречи,пак да се атакува тази дестинация ;).....всекакви елексири има по тоя ,край.... :nuts: :smash:
Ссамо,на връщане,да се внимава... :evil:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот kvelikov » Нед Авг 01, 2010 11:27 am

Айде пак да се включа от Банско.
Днес беше много колоритно! Както всички си мислеха, че трасето ще е просто бързо и скучно, то се оказа меко казано интригуващо... :eyebrow:
Имаше и бързо, и нагоре и надолу... и дълбоки локви, и гадни коловози... Абе, типично ХС!
Дължината бе 27 км., взех го за 1.35 мин...
Интригата дойде от едно място, което повечето мишоци в бързината пропуснаха и съкратиха към 4 км... Не беше пропуск на организаторите, защото маркировка си имаше. Просто за пореден път се доказа, че на ХС-състезания не е важно само да се върти, а и да се гледа и мисли...
Та, накрая се оказа, че критерий за правилно завъртян маршрут е:
Калните са ОК, чистите са OUT... Между другото, този критерий се оказа най-добър, защото там, откъдето минах, имаше около 20-30 локви, в една от които дори поостанах... :fight:
Та, да се похваля - според този критерий, батю ви е 5-ти или 6-ти... :D
Накрая ме гониха двама англичани, но не им се дадох и даже бягайки, взех, че настигнах трети и в последните 100 метра го изпреварих. След като финишира, пича дойде, здрависахме се и ми каза "you, crazy bastard!...".
Голям фън!

Гърците днес здраво се изложиха - проявиха типичната гръцка педерастия. Ядосан, че е изпреварен от едно наше момче, "шампионът" отива и му крещи, почуквайки го с каската по главата... :bigeyes: Грозна проява на неспортсменство!!! Говорих с Джеймс и май ще го дисквалифицират... Дано!

Очаквайте снимки от Админ и репортаж за двата дена.
Аватар
kvelikov

Мнениеот kapitanblood » Нед Авг 01, 2010 1:38 pm

ЕеЙй,машина 5 или 6,,,кво ти стана бре....с какво се храниш...КуЧе.... :rofl:
Аййде,бегай на изток малко,да ти се проветри мозъка.....там е равничко поне,Варна-Бургас,да ми докладваш за колко си го взел.... :smash: :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Нед Авг 01, 2010 1:46 pm

Тоз пък гръцки нахалитет...плаче си за бой, не за дисквалификация ама айде...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kvelikov » Нед Авг 01, 2010 6:34 pm

Той имаше късмет, че не дойде да почука мен по главата...
Лошото е, че тогава аз щях да го "почукам", че такива хич не ги дишам. :shooter:
Дошъл в БГ и се развикал - "Аз съм шампион, вие сте туристи...".
Независимо дали е прав или не, това не е начина, особено на състезание.

В крайна сметка Джеймс реши днес да няма класиране. Посипа се с пепел и се извини, като пое вината за маркировката.
Евала, защото той вина нямаше. Маркировка имаше и щом аз, Админ и още поне 20-30 души са я видели, значи е била там.

Както и да е, това беше един страхотен weekend с много позитивни емоции.
И ако някой ви каже, че велосипедът, който карате, не е от значение - много ви лъже... :D

Весело лято на всички и ако се излъжете да покарате към Варна, давайте сигнал.
Аватар
kvelikov

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 02, 2010 12:38 am

Момциии...ето малко снимки от малиновата епопея в събота. Ето и ГПС трака - около 38 километра до село Огоя от които 30 баир нагоре с 1000м денивелация и 8 надолу с 600м денивелация - стана си бая XC. От Огоя до Реброво още около 12-13 км асфалт...
Има идея да направим едно двудневно - 1 ден:Лакатник-Тръстеная-Лескова(преспиване на хижата) и 2 ден:Лескова-вр.Мургаш и спускане към софийското поле)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Пон Авг 02, 2010 8:36 am

Милко,супер снимки,си направил както винаги...;).........тази неделя ,пак да налазим,малиновата дестинация ;)
Ще се върна,малко назад,с темата за джърситата.,,,както ви казах,писах им e-mail,и днес получих отговора...Нищо по-различно,от написаното до тук..
Виждате цените,срока е от 2 до 4 седмици.Имат,някакво желание да се изпрати кучето на JPEG и логото на криви(каквото и да означава това)......Краси..Куче...Дано го разбереш това.... :D :smash:
Както казахме,крайния срок е СРЯДА..... :clap: :popcorn:
Цената,се вдига с 1 лв/бр.,ако се напечатът имената... :dontknow: :smash: :magnify: ,,мисля,че не е проблем.... :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 02, 2010 9:29 am

Леле..не ни харесват надписите прави и сега Краси ще трябва да ги наКРИВИ. :eyebrow: ...шегувкам се...Краси ще ги обърне в необходимия вид. За имената и единия лев няма никой да възрази предполагам.
Иначе за каране другата неделя аз съм OFF, че имам неотложни семейни дела...Пък карането по Бочиндолската пътека имам мерак да го направим, само дето сега бая горещо идва за въртене нагоре - тази събота що литри вода се изляха от нас...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот EmZo » Пон Авг 02, 2010 4:10 pm

Предвид некои мероприятия в средата на август, аз ще съм наличен у Врачалево от последния августовски уикенд натам. :agree: Когато кажете действаме. :beer: Идеята е тръгването да е от Враца, не през милановската алея. :D Ако има некъф вариант за някой по-късен влак или трансорт най-яко ще е карането да се завърши на пързалките: :D :eyebrow:
http://visit.vratza.com/index.php?r=hot ... is&lang=bu

Схемата е изпитана и се получава чудесно!
http://www.facebook.com/#!/video/video. ... 1957423353

ЕДИТ 16789:
Еми този уикенд също съм наличен по принцип. :)
Последна промяна EmZo на Пон Авг 02, 2010 4:20 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот kapitanblood » Пон Авг 02, 2010 4:17 pm

EmZo написа:Предвид некои мероприятия в средата на август, аз ще съм наличен у Врачалево от последния августовски уикенд натам. :agree: Когато кажете действаме. :beer:

Ние,мислихме да те изненадаме,още тая неделя.....да потренираме,за тез августовски мероприятия.... :nuts: :smash:
Но,май ще се видиме ,на уреченото място,в средата на АвГъСт... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kvelikov » Пон Авг 02, 2010 5:34 pm

Ако ще ги печатаме с имена на ръкавите, моля всеки да изпрати (до Радо) ЛС какъв иска да е точния текст на напечатаното.
Накрая той ще пусне един списък с имената на желаещите, както и заявения брой джърсита, размер и надпис (на ръкава).
Този шрифт го имам само на английски.
Ако не искате да пише нещо конкретно, ръкавките ще останат бели и спестявате левчето... :D
И за да не стане недоразумение, уточнявам, че предложеният дизайн е голямото лого да е на гърба, а отпред да е умален вариант горе вляво (върху сърцето).
Аватар
kvelikov

Мнениеот kapitanblood » Пон Авг 02, 2010 7:37 pm

Краси,незнам дали обърна внимание,на меил-а,получен от ДИЕМ,искаха да им пратим ,в някакъв формат КуЧеТо,и логото,надявам се,че морския въздух няма да ти размът главицата,и ще получа исканите работи в СрОк...иначе.. :smash:
И да,на ЛС,моля да няма спам тук... :rofl: ,че чичко Ози,ще има да се кара... :D
Генералното ми предложение е:Имената(аватарите Ви),да бъдат на левия ръкав,на латиница. ;)
С.Краси.А---ще има,грижата да го свърши... ;) ,и понеже е на почивка,ще трябва да го почерпиме с :beer: ,за заетото време... :clap:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Sartor » Пон Авг 02, 2010 7:41 pm

kapitanblood написа:Краси,незнам дали обърна внимание,на меил-а,получен от ДИЕМ,искаха да им пратим ,в някакъв формат КуЧеТо,и логото,надявам се,че морския въздух няма да ти размът главицата,и ще получа исканите работи в СрОк...иначе.. :smash:

До колкото разбирам го искат във векторен формат, за да могат да го разтягат равномерно - барем в psd формат (на photoshop), която явно само мосю Великов го има след като е наслагал лейърчетата с псето. Та освен да чакаме той да прати изображенията, друго май не можем да направим :) :popcorn:
Аватар
Sartor

Мнениеот sensation_blue » Пон Авг 02, 2010 9:46 pm

Sartor написа:До колкото разбирам го искат във векторен формат, за да могат да го разтягат равномерно - барем в psd формат (на photoshop), която явно само мосю Великов го има след като е наслагал лейърчетата с псето. Та освен да чакаме той да прати изображенията, друго май не можем да направим :) :popcorn:

:nono: psd си е растерно изображение, векторно е на Corel Draw или Adobe Illustrator... но няма как да го направите със снимки :agree:
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Sartor » Пон Авг 02, 2010 9:54 pm

sensation_blue написа: :nono: psd си е растерно изображение, векторно е на Corel Draw или Adobe Illustrator... но няма как да го направите със снимки :agree:

Сигурен съм, че нашия дизайнерски гений има решение :beer:

Чакам с нетърпение да видя резултата!
Аватар
Sartor

Мнениеот kvelikov » Вто Авг 03, 2010 11:34 am

Мишоци, преди да ви отговоря на въпросите, вижте какво ми е писал Тошко:
"...поръчката я направете в село Трилистник до Пловдив.Там правят на всички отбори в Бг екипи и е супер евтино..."

Не знам дали контактувате с тази фирма, но защо да не ги проверим и тях. :dontknow: Ще говоря с Бокича, той бил по-информиран.

Не знам дали някой си направи труда да отвори файловете, но да споделя, че размерите съм ги направил като за малък билборд. PSD - файлът е с размери 50/50 см с резолюция 300 dpi... За печатането могат да използват дори JPG-формата.
Ето пак линк:
http://dox.bg/files/dw?a=6e0f90de5b

Да не говорим, че не сме готови за печат, защото нямаме имената на хората.
Ако на лявата ръка ще е името, на дясната можем да сложим само надписа C.K.A.
Подобен на този, но без подробностите между буквите... :D
Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 11:51 am

МишшооккК,как да я намеря тая фирма,до Пловдив???Трилистник...Дай,координати и ще се обадя да питам... :D
Иначе,стана поръчката за около 20 джърсита.....много луди,има еййй...;)
Иначе,окончателния списък ще го направя,СРЯДА сутринта......и няма измъкване...
А ти,внимавай топличко е,ШАПКА,ВОДИЧКА,СЯНКА...да не те мислим.... :xx(:
Да не ти,щукне пак някоя,идейка,така докато си седишшшШ....
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kvelikov » Вто Авг 03, 2010 1:07 pm

Говорих с Бокича. Оказа се, че е същата фирма... :D
Единствено ме притесняват размерите, защото доколкото разбирам ние поръчваме ХС-джърсита, които като кройка са по тялото. Ако се окаже, че са по-малки от нормалното, само като си вдигнеш ръката и ще ти изскочи пъпчето! :blush:
Може би ще звънна на човека от Трилистник (чакам тел. от Бокича), за да се разберем конкретно.
Ако някой друг му има телефона, да го дава.

Във Варна е е*аси жегата + е*баси влажността!!!
Последното, за което си мисля е каране. Единствено рано сутрин или след 19-20 ч....
Аватар
kvelikov

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания