След като съветвах сума колеги тук от какво е тяхното пукане при движение, ето, че дойде и моят ред да се допитам до вас.

- Рамката изглежда, че няма луфтове, разтропани втулки, лагери или подобни "екстри" на експолатацията, след като я гледаха в БАС и Веломания. Накрая остана въпросът за основния лагер зад средното, евентуално да се смени, но ако е от него, защо само при натиск на курбелите, а не и по инерция, при минаване през дупки?!

- Курбелите - Truvativ Hussefelt 2005 с 3 плочи, монтирани нови, преди 2г., плочите бяха натегнати от специалист, курбелите също. Няколко души ги гледаха, друсаха се върху тях при спрял байк в положение на 2 и на 3 часа, да ги проверят за луфт, но не тропаха. Не са абюзвани, карани са АМ.
- Средното - всички, като чуеха пукането, включително и аз, мислехме, че е разлуфтено то в лагерите - преди беше Truvativ Giga Pipe ISIS DH с вътрешни лагери, сега е VP Components MB-604, пак с 4 лагера. Вчера даже бях сложил Bison за резби, ако евентуално има луфт в резбата на рамката, но и той не помогна.
- Педалите - VP, със сменяеми пинчета, имат луфт, но във Веломания сложиха други педали и пукането... пак го имаше

- Задният блок - проверихме да не е развит, ОК е.
- QR-а на Formula-та отзад изглежда безпроблемен.
- Обтегачът е притегнат и не е проблемен засега.
- Веригата - SRAM-ска, късана веднъж миналата година(на 1г. възраст) и счупеното звено съм го сменил. Къса се не от старост и износване, а от завличане отдолу при превключване от 2-и на 3-и вевец, не усених, че я увлече, тя се огъна и се скъса.
Историята - миналата година по същото време сваленото сега Giga Pipe DH или нещо друго поприпука подобно на сега, не по същия начин, по-слабо и неединично, равномерно като че ли, при въртене, и след сваляне, и смазване на чашките на седното спря. Интересното тогава беше, че бях сложил и нов FSA Platinum, преди да върна Giga Pipe-a и пак пукаше, и с него, а като върнах Giga Pipe-а се кротна за.. 10-11 месеца.

Давайте съвети, моля, че никой не успя да каже какво може да е точно днес, цял ден и да го отстраним, а ме влудява това пук-пук при натиск!

X-files, както го кръстиха днес на едно място...