Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот did » Чет Юли 29, 2010 8:02 am

Щом прескача, махай я и я пази за нови венци, а сега довърши старата.

При смяна само на верига не е толкова важно, колко е разтегната предишната, а колко са износени някои от зъбчатките. Явно ти си ползвал зъбчатките неравномерно и 18-ката ти е заминала.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bio » Чет Юли 29, 2010 8:33 am

ами .. ще я огледам днес по-обстойно в нас струва ми се че на едно две места малко се повдига ... в смисъл, че 18-ката я повдига. струва ми се, че зъбчето е разплескано малко настрани и въпросния натрупан материал спомага прескачането. чудното е че 18-ката я ползвам най-често на 42-ката отпред, когато поддържам скорост над 25-6 км/ч. не я ползвам на изкачване или при други уж екстремни условия.
май по всичко изглежда, че ще си я пазя ... за другата касета.
оффтопик: довечера ще минаваш ли през Трабанта ?!?
P.S. в България продават ли отделно венчета ... или само цяла касета трябва да търся.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Gasolin » Чет Юли 29, 2010 2:21 pm

Gasolin написа:
Antares написа:
Gasolin написа:Не е сваляна скоро, но карам без баш ринг от доста време и е възможно някъде да съм изкривил плочата. Утре ще проверя, а все пак дерйльора възможен причинител ли е? Просто нямам пари за друг и ще се радвам ако го изклюа като вариант.
Както ти е монтирана веригата - премести я на най-големия венец отпред и се опитай да я дръпнеш с ръка в най-предната част на венеца. Ако се отдели видимо от венеца - означава, че веригата ти е прекалено разтегната и е за смяна.
Може да пробваш със свалена верига да засилиш педалите да се въртят и да гледаш венеца за видимо биене (изкривявания). Ако има такова - може да пробваш с подръчни средства да го поизправиш, но ще е временно решение.

Хубаво изчистих, обезмаслих и смазах всичко по движението от колелцата на дерейлйора до плочите и веригата. За сега няма проблеми, но все пак ще проверя за веригата, понеже тя май е доста старичка вече.

Вчера покарах по-обстойно и се оказа, че нищо не се е оправило - просто не съм карал достатъчно, за да го забележа преди това, но си прескача пак. Ще сменям веригата, понеже е единственото нещо от старото ми колело (реактор xD) и вече се кара 3 години. Някой може ли да обясни какви са разликите във веригите, доколкото разбрах веригите за 7 и за 8 венеца са еднакви, а за другите има ли разлики? Защо? Дерейльора ми отзад е алтус, има ли разлики в стандартите там? Колко трябва да е дълга?
едит: Също така ако може някой да ми препоръча верига за 8, шимански венеца, предни плочи хоун, заден дерейльор алтус. (Ако въобще имат значение изброените :D)
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот bio » Чет Юли 29, 2010 4:13 pm

ами върни няколко мнения назад ... може и касетата да ти е износена. не искам да те плаша, просто да го имаш предвид.
на въпросите ти - има една книжка Sutherland's handbook, друга Barnett's Manual и сайта на Sheldon Brown и въобще много места в интернет, където има предостатъчно информация по всичките.
веригите са еднаква дължина на звената и различна ширина ... във форума има доста информация и отговори на всичките ти въпроси.
карал съм с няколко вериги за 8 скорости. най-съм доволен от KMC, SRAM-а не ми допадна ... незнам дали е мека (както я водят), обаче ръждясва брутално ... Shimano не съм карал и нищо не мога да кажа. последно си взех една друга верига на KMC, малко по-скъпа от останалите ... като я монтирах песен, но един от венците отзад ми е явно износен и прескача на него. Свалих я ... и смятам да я ползвам с една друга касета след като приключа с сегашните ми.
желая ти успех ... !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Gasolin » Чет Юли 29, 2010 4:47 pm

Отидох до тандема и според тамошната теория съм карал с износена верига предните венци и са се износили и венците. Сложихме нова верига и ясно си личи как отпред прескача като натиснеш съвсем леко, а отзад не мърда. Имам склонност да не се доверявам на сервизите напълно и сега ще сложа една неизносена плоча да видя как ще потръгнат нещата, но преди това ще проверя дължината не веригата. Струва ми се доста отпусната и ако от това е проблема ще е много добре.
Аватар
Gasolin

Мнениеот denises26 » Чет Юли 29, 2010 9:48 pm

Имах същия проблем със старите венци. Сложих чисто нова верига KMC Z51 и прескачаше. След малко тършуване във форума намерих начина за проверяване на дължината на веригата чрез слагане отпред на най-голям и отзад на най-голям венец. Майстора,който ми слага веригата твърдеше, че проблема бил в това, че много съм изсилвал колелото :rofl: :bigeyes: . Казваше ми няма такъв метод за мерене на верига и няма да ти махна звеното :D Както и да е след, като ми я скъси с едно звено проблема изчезна. Разбира се има вероятност и да е от венците, на един приятел, който смени и своята верига заедно с мен проблема бяха венци. Имай впредвид обаче, че неговите бяха много стари и износени. Моето мнение е да пробваш да скъсиш веригата, все пак нищо не губиш ако опиташ. Ако не стане така търсиш проблема в плочи, венци. :beer:
А ето и едно глупаво въпросче, което ме гложди от много време. За какво служи това(посоченото на снимката). Изображение
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот azze » Чет Юли 29, 2010 9:54 pm

denises26 написа:А ето и едно глупаво въпросче, което ме гложди от много време. За какво служи това(посоченото на снимката).

Това е калник.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Bike_mania » Чет Юли 29, 2010 10:05 pm

Какъв е най-големия размер гума който може да се сложи на Драг Гризли? :agree:
Bike_mania

Рейтинг: 1140

Мнениеот Gasolin » Пет Юли 30, 2010 1:33 pm

В случай, че някой го интересува развитието на мойта история :D - смених едно венче само да проверя дали от там е проблема - е от там беше :D. Дължината си беше перфектна, но се оказа, че освен предните венци, разтегнатата верига е износила и най-караните задни. Така вместо една верига, смених и задна касета,едно малко предно венче (търся второ, по-голямо). Та сега нещата са чук, но олекнах с 50 лв заради собствената си простотия :D (да карам с износена верига на нови венци)
Аватар
Gasolin

Мнениеот Varix » Пет Юли 30, 2010 3:30 pm

искам да си сменя лапата ,но не знам с какъв захват е ? Как се определя ?
Колелото е феррини р3

:beer:
Varix

Рейтинг: 1200

Мнениеот azze » Пет Юли 30, 2010 8:17 pm

Varix написа:искам да си сменя лапата ,но не знам с какъв захват е ? Как се определя ?
Колелото е феррини р3

:beer:

Поне според описанието на Ferrini R3 в "Yessbikes",лапата е oversize.Това значи 31.8 мм.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот maverick4o » Сря Авг 04, 2010 10:31 am

Продават ли се тикери на РАМ :dontknow: :beer:
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот Fanatico » Чет Авг 05, 2010 12:08 pm

Абе гледам една песничка и се чудя какво общо имат Сахара (певица) и Андреа. :crazy: :erm:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот veskoz » Чет Авг 05, 2010 4:31 pm

maverick4o написа:Продават ли се тикери на РАМ :dontknow: :beer:

Сваляй векторното лого и бЕгай на плотера. ;)
http://www.seeklogo.com/ram-bikes-logo-115646.html

(Не забравяй обаче, че това както и почти всички лога са обекти на авторско право !!!)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот kubetata » Пет Авг 06, 2010 12:38 am

Защо папагалите ми полудяха изведнъж -- без пручина..
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот PowerSlide » Пет Авг 06, 2010 6:09 am

Вероятно и тях ги занимаваш с асансьорните си проблеми .... :eek3:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот hitar_potar » Пет Авг 06, 2010 6:18 pm

някой знае ли кой е александър русев от Нова Загора? с GSM 0895 878 364. нямам в момента телефон, от който да му се обадя, а си нямам никаква представа защо съм получил пощенски запис от него. :boggled: нито пише за какво е, нито пише каква е сумата, а пък името ми звучи познато. подозирам, че е нещо покрай днешната поръчка от CRC, но си нямам на представа кво става, понеже последните 2 дни бяха пълна лудница... а и тъпите пощи осраха работата - как може късния следобед на петъка да се оставя такова съобщение бе? трябва чак утре да ходя до централна поща да видя за кво става дума. ако някой знае за кого става на въпрос, моля да даде някакъв скайп да се разберем или да каже какъв му е ника тук във форума. :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Пет Авг 06, 2010 6:36 pm

Това не е тъп въпрос бря... тури го нейде да се види по-арно. ;) су болдирани символи го запиши
Пример:
Кой идиот ми изпрати САМО толкова пари?! :lol:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот did » Пет Авг 06, 2010 7:46 pm

hitar_potar написа:някой знае ли кой е александър русев от Нова Загора? ... :dontknow:

Участвал е в Тепе МиниДХ в катехория "Глагол". Следователно е на възраст 17-18 години и кара колело. :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Пет Авг 06, 2010 10:26 pm

hitar_potar написа:днешната поръчка от CRC
Абе пирамидо! Тая скоба я искам до четвъртък :D
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Antares » Пет Авг 06, 2010 10:28 pm

kubetata написа:Защо папагалите ми полудяха изведнъж -- без пручина..
пручинно-следствената ум вризка е наръшена
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот hitar_potar » Пет Авг 06, 2010 11:52 pm

Antares написа:Абе пирамидо! Тая скоба я искам до четвъртък :D

шшшшшт, тихо бе, тамън е потръгнало лъжотенето на наивниците. :rofl: а за скобата - вързани са ми ръчичките - UPS са се покрили кат пръдливи зайци в дупка и не мойш ги намери, тяхната семка!!! :evil:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kubetata » Пет Авг 06, 2010 11:54 pm

PowerSlide написа:Вероятно и тях ги занимаваш с асансьорните си проблеми .... :eek3:

хахахахха :rofl: :rofl: :rofl: :beer: :beer:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Мнениеот PRobably » Съб Авг 07, 2010 12:06 am

Трябват ми хубави слушалки in-ear до 50лв.Ако може и да са от тия който заглушат страничния звук екстра...Помагаите,че съм закъсал.

Едит: от София съм за това искам и слушалките да са от там.Бюджета е 50лв искам да получа максималното за тези пари. :)
Последна промяна PRobably на Съб Авг 07, 2010 12:35 am, променена общо 1 път
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот kubetata » Съб Авг 07, 2010 12:28 am

PRobably написа:Трябват ми хубави слушалки in-ear до 50лв.Ако може и да са от тия който заглушат страничния звук екстра...Помагаите,че съм закъсал.

В ПС консълт във варна има едни за 16 лева които са с тапички и са с много чисти ниски честоти :bigeyes: :bigeyes: ... един приятел има такива от 2006 и до сега само жака му се беше попрецакал но това са едни много корави слушалки с алуминиев корпус :clap: :clap:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Мнениеот wock » Съб Авг 07, 2010 9:00 pm

Някой може ли да ми помогне с името на песента от клипа ''Shambhala - (Александър Илиев helmet cam)'' от сайта PROJECT - X
http://project-x.bg/bg/xtv/mountainbike/63.html давам този линк щото сайта е флаш и не ми излиза друг за отделния клип :dontknow: (втория под "бяла кал").
Аватар
wock

Рейтинг: 1185

Мнениеот azze » Съб Авг 07, 2010 9:16 pm

wock написа:Някой може ли да ми помогне с името на песента от клипа ''Shambhala - (Александър Илиев helmet cam)'' от сайта PROJECT - X
http://project-x.bg/bg/xtv/mountainbike/63.html давам този линк щото сайта е флаш и не ми излиза друг за отделния клип :dontknow: (втория под "бяла кал").

Alex Neri - Chase the Sun
Аватар
azze

Мнениеот spruld0g » Съб Авг 07, 2010 11:38 pm

имам един въпрос (тъп е) каква е разликата между баница и бюрек :rofl:
Изображение
Изображение
Аватар
spruld0g

Рейтинг: 1166

Мнениеот maverick4o » Нед Авг 08, 2010 12:27 am

Ако не се лъжа бюрека е с кашкавал отгоре :D :rofl:
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 08, 2010 10:42 am

spruld0g написа:имам един въпрос (тъп е) каква е разликата между баница и бюрек :rofl:

мо'а ти кажа к'ва е разликата между "сирница" и "бюрек" (според баничарниците в Босна)
първото прилича на нашата млечна баница със сирене
второто (бюрека) е баница с месо
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла