Inception

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Inception

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Авг 03, 2010 3:14 pm

"Хубаво е, когато на човек му се оправдаят очакванията". Този коментар за филма прочетох някъде и напълно се отъждествявам с него.
Дълго време мислих, след като излязох от кино салона, а както не веднъж съм казвал обичам филми, които ме карат да мисля. Бях гледал trailer-a на филма в киното отдавна...може би, когато съм ходил на "Сблъсъкът на титаните" (не, че има много за мислене в него), а може и още по-отдавна. Честно казано не си спомнях много от трейлъра, не си спомнях и за какво дори ставаше дума в него, но през всички тези месеци чаках да излезе този филм с голямо нетърпение. Нещо ми подсказваше, че това ще си заслужава гледането. Е, вчера тези мои представи се сбъднаха...148 минути бях в един сън и когато свърши филма ми се искаше да си намеря моето "пумпалче", за да съм сигурен, че "сънят" е свършил. Естествено, филма си има малки пропускчета тук-таме и ако си мега критично настроен можеш да му намериш бая кусури. Но за мен това определено е филма на годината (до сега). Някои го сравняват с Матрицата, някои казват, че е много по-добър от нея...по мое мнение могат да се направят аналогии с идеята, но няма нужда да се сравняват двата филма.
С две думи филма ми хареса много! По принцип съм фен на ди Каприо, но мисля, че играта и на всички други актьори беше супер! Нолан започва да ми харесва все повече и повече (Мементо, Престиж)
Който го е гледал, нека сподели своето мнение за филма. Няма нужда да разкривате сценария, за да могат и другите, които все още не са го гледали, да му се насладят.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Re: Inception

Мнениеот Shady™ » Вто Авг 03, 2010 4:50 pm

Филма е яко филм ! Много се изкефих.. а от трейлърът си мислих че ще е нещо тип матрицата със яко пуцане и т.н. и не-реализми.. но всъщност се оказа доста по-близо до истината от колкото до фантастиката. Много се изкефих ! Гледайте го !
Иначе The A-Team беше също мега якият филм. Като видях че е 2ч+ си викам че ще заспя.. даже ми беше ло като влезнах да го гледам.. ама като почна - 2часа съм седял зяпнал с уста и ухилен до ушите ! Тези два филма тази година за сега ми направиха най-добро впечатление.. Иначе и АVATAR не беше лош :))

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот imbecile » Вто Авг 03, 2010 11:17 pm

Сравнително праволинеен филм без никакви обрати, един орязан финален кадър и толкоз. Интересна идея иначе, но можеше сценария да е малко по-разчупен. По-скоро ме остави разочарован, от колкото замислен, до последно се надявах да има някаква неочаквана развръзка, но уви...
Мементо е поне 600 пъти по-добър, а да се сравнява с Матрицата...без коментар :agree:
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Авг 07, 2010 12:13 pm

Хубав филм, заслужава си да се гледа на кино и има няколко добри идеи. Краят е приличен трик, само че е пределно ясно къде се върна след последното събуждане ; - )

В ИМДБ е твърде преоценен - подкрепям imbecile : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Shady™ » Съб Авг 07, 2010 1:42 pm

Pr3d4t0R написа:Хубав филм, заслужава си да се гледа на кино и има няколко добри идеи. Краят е приличен трик, само че е пределно ясно къде се върна след последното събуждане ; - )

В ИМДБ е твърде преоценен - подкрепям imbecile : - )

Къде ?!
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот SpoileR » Нед Авг 08, 2010 1:25 pm

Филма уникално добър :agree:

Всички в него е истина.

Вече за сън във съня и тн ме мога да кажа щото нямам спомен да съм сънувал как заспивам ( :D ), но за нормалния сън, всички тези неща са ми се случвали.

И наистина в съня като си, не помниш как си се озовал там на първо място. :D съня просто си почва от някъде и ТЕ ТАКА :)

Само не ми стана ясно едно... Ако в първия левел на съня примерно падаш и си заспал, във втория се прецаква гравитацията. ОКЕЙ. Т'ва е ясно щото вътрешното ухо усеща и тн...

Обаче тука влезнаха на 3-4 нива навътре.

Първото ниво беше падащия микробус и хората в него спяха. Та във следващия сън на второ ниво се прееба именно гравитацията, обаче там СЪЩО СПЯХА хората и не разбрах защо вече на трето ниво няма влияние от първо ниво... нали тия във второ са в безтегловност?! Що тия на трето не усещат т'ва ми физичните закони ОТ МИКРОБУСА, а си бяха както и по- ДИфолт?! :dontknow:

Не очаквам някой да ми отговори, просто си задавам въпроси :D

Мисълта ми е дали някой има ли обяснение или това е просто "пропуск" в филма... :dontknow:

imbecile написа:Сравнително праволинеен филм без никакви обрати.... до последно се надявах да има някаква неочаквана развръзка, но уви...

Е то не може един филм да е и разчупен и с изненади и да е с всички най добри герои и да е и драма и екшън и фантастика и трилър и едновременно да има само яки мадами и да няма пропуски и да има и извънземни и духове и зомбита едновременно :D

Идеята на този филм според мен е да отвори погледа на хората към това колко сложно нещо е съзнанието и тн, а не е направен с развлекателна цел или с цел да мислиш нещо па накрая да стане нещо и да си е*е майката и да си кажеш: я де*а т'ва не го очаквах! :D

Ако търсиш филм с неочакван край гледай: The Mist или Fight Club :)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот EvoX » Нед Авг 08, 2010 8:02 pm

Или ''Drag me to hell''... иначе както пише в Maxim: Ебати филма..супер е не бях гледал нещо толкова добро на скоро.. :D
What's the difference between a downhill rider and soccer player?
-Apart from the shrinked brain, the biker got giant balls aswell!
EvoX

Рейтинг: 1032

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Авг 12, 2010 5:44 pm

SpoileR

Според филмът всяко ниво се влияе само от предходното ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот PtD » Нед Сеп 12, 2010 2:23 am

Toтална тъпня. :puke: Aко има филм, който да е по-зле от Аватар, то ще е този.

Не че се учудвам, предвид последните тъпни на Нолан (The Dark Knight). А беше толкова обещаващ с Memento. :(

П.П. Толкова беше предсказуем, че даже казвах някои реплики преди актьорите. Тфу. Холивудска индустриализация.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Нед Сеп 12, 2010 2:39 pm

Аа, долу ръцете от "Черният рицар".
Аватар
Harka

Мнениеот PRobably » Нед Сеп 12, 2010 3:14 pm

Идеята за Inception е взета от книжка на доналд дък.Не се базикам. :lol:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот hitar_potar » Нед Сеп 12, 2010 4:52 pm

Harka написа:Аа, долу ръцете от "Черният рицар".

що? :dontknow: тва е ебати тъпия филм. и предишния филм - "Батман започва" - не беше кой знае кво. а аз много си падам по такива фили. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Harka » Нед Сеп 12, 2010 5:16 pm

А па "Най Добрият ми Приятел е маймуна" е ебати тъпото детско. А аз много си падам по детските. :agree:
Аватар
Harka

Мнениеот Burned » Нед Сеп 12, 2010 6:55 pm

Съгласен съм с Harka. Наистина уникално т... детско. :beer:
Но пък Inception е един невероятен филм, който ме държа дни след като го гледах. Почти не си отпих от пиенето в киното, а аз наливам доста в устата. :dontknow:
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот PtD » Пон Сеп 13, 2010 12:34 am

В едни други форуми твърдят, че сценарият на Inception е откраднат от някакво anime, наречено Paprika.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот PRobably » Пон Сеп 13, 2010 9:42 am

Един приятел филмов маняк,наскоро супер вълдушевено ми разказа за това.Нали се сещате как в книжката има двама крадци,дето постоянно искат да откраднат нещо от донълд,е тия двамата намери ли начин да му влязът в съня и т.н.Създателя на филма си бил признал,че взел от там идеята.До колко е вярно обаче не знам.
Едит: http://www.google.bg/#hl=bg&q=idea+for+ ... e57de09824 май има нещо вярно. :lol:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 13, 2010 10:03 am

PtD написа:В едни други форуми твърдят, че сценарият на Inception е откраднат от някакво anime, наречено Paprika.

Ще взема да изгледам първо анимето и после филма и после ще се заема с филма...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Gasolin » Пон Сеп 13, 2010 9:28 pm

Harka написа:А па "Най Добрият ми Приятел е маймуна" е ебати тъпото детско. А аз много си падам по детските. :agree:

Гениално е, обаче без дублаж! My Gym Partner Is a Monkey ftw!
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Назад към Други