MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот EmZo » Нед Авг 08, 2010 8:52 pm

Кучетааааа! Врачанската група + Кристоф се се добрахме даже 10 минути преди влака и всеки е у доима си. :) Дано и вие сте се прибрали успешно и да сте доволни от деня, въпреки инцидентите :beer: :beer: :beer: !
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот taurus13 » Нед Авг 08, 2010 10:13 pm

Емо, ти изпревари БДЖ-то по отсечката Зверино-Враца ли? :eyebrow:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот THEZOGGO » Нед Авг 08, 2010 10:26 pm

Искам да благодаря на Емо и Компания за гостоприемството на техен терен, а именно врачански балкан.
Много добро каране направихме, с доста техничски проблеми (спукани гуми - загубиих им броя, скъсана верига, протекла (изтекла) вилка. Стискам палци изтеклата вилка да й бъде сменен семеринга по-бързо, за да може собственика да бъде на линия за друго каране след няколко дни)
Снимки ще има по късно.
Хубаво време беше днес.
Никой няма физически наранявания.
Хората от София си изпуснахме малко влака за връщане.
Благодаря на Кроко и неговия познат който дойде чак от София да ни прибере с баничарка.
Изключително хубави гледки видяхме днес, аз лично съм много, много доволен.
Пътеката по която карахме, както нагоре, така и надолу беше технична.
С удоволствие ще се върна пак във Враца след 2 седмици (да не се заричам че ще имам време, но дай Боже!)
Междудругото винаги съм искал да карам в района на Враца, Само съм гледал снимки оттам и съм чел коментари за красотите и скалите в района. След днешния ден, съм много щастлив, че успях да покарам в района и да се докосна до това красиво кътче от България.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот taurus13 » Нед Авг 08, 2010 10:32 pm

Е...дайте по-подробно де....след 4 дена правене на покрив съм зажяднял за пътешествия и емоции....ама на Кроко му върви - за втора седмица изпуска влак...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот THEZOGGO » Нед Авг 08, 2010 10:35 pm

taurus13 написа:Е...дайте по-подробно де....

Снимките се качват в момента. :^: :beer: :beer: :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Sartor » Нед Авг 08, 2010 10:45 pm

И Руйската група се върна - освен през вр. Руй минахме и през Сдрелото на Ерма и еко-пътеката там.

За да ви накарам да погледнете снимките, ще ви покажа

Изображение

Всички са заголили краченца и са много секси над сдрелото на Ерма :D

А това беше част от моето спускане (как не потроших фотоапарата така ламерски закачен... Има и още една снимка малко по-нагоре - там леко се пребивам в тревата):

Изображение

Без бой си признавам, че се отказах от върха на има няма 100 метра... денвилация :P
Срам, не срам - просто ми трябва още подготовка :blush:

Всички снимка - ЦЪЪЪК.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот EmZo » Нед Авг 08, 2010 10:52 pm

taurus13 написа:Емо, ти изпревари БДЖ-то по отсечката Зверино-Враца ли? :eyebrow:

Този път не. Ама на Зверино редовно се случва с един алтав колега следния разговор:

Аз: Мисля да пина 1-2 бири и да си хвана влака, писнал ми е тоя 30 км. асфалт до Враца карал съм го 1000 пъти!
Сашо: Оооо ма то има 1 час до влака - аз ще се прибера на самоход преди него!
Аз: Офффффф айде...

Радвам се, че има доволни и аз се надявам вилката на Радо да бъде оправена за следващото каране!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот kapitanblood » Нед Авг 08, 2010 11:12 pm

-Малеее,преди 10 мин се прибрахме с шосейката.. :D
Голям,ден за С.К.А-лисите..... :bowdown:
Едно голямо благодаря,на ЕМО и другите пичове от Враца.... :clap: :clap: :clap: :bowdown:
Ще се опитам,да го разкажа,с няколко думи,че ме чака разглобяване на вилка,готвене на накладки и подсушаване на колелото от масло.. :bawling:
Всичко,започна,от влака София-Враца....или по-точно от една въз пълна кондукторка,която имаше някакъв проблем с нас,постоянно ни навикваше,все едно ни е учителката,с която сме тръгнали на лагер...... :D
След,слизането от влака,бяхме посрешнати от вечната усмивка ЕМО.....
Тръгнахме към градът.ам ни чакаха още 3ма чиляка,единия Френски гражданин,а другите също толкова колоритни като нашия водач.... :D
Стъпвайки на педалите,адаша ни поднесе първата изненада...спукана гума...казавам първата,защото целия ден изобилсташе от такива... :eyebrow:
Но,,както и да е..потеглихме в колона по един през града,завихме по една уличка с приличен наклон,и след около 10 мин се озовахме пред гората...Пътеката,беше караема,както се досещате Емо запали мотора нагоре....
Аз,като един типичен С.К.А.-мен,,,бях сред последните,Карам си нагоре,кротко,иииии ИИИ изведнъж,щрак и мракКК,ВЕРИГАТА ,скъсана... :(!: .С инструментите на Кроко,се справихме за 5 мин....абе кво да ви говоря,професионалисти... :smash:
Продължихме си спокойно,и за почнаха Врачанските камание,всекакъв модел,калибър и форма...Към 12ч пристигнахме,на една чудна поляна,с масичка и забележете ЗДРАВИ ПЕЙКИ.... :clap:.Имаше си и поточе(или каптаж беше)....водата суперС.К.А....(още нямам стомашни контракций)..ханахме и точно да тръгнем и опсааа,греда,адаша пак спукал гума... :clap: .Айде още 15 мин,топене,врачуване,лепене и потеглихме...тия врачански мотори ,,,незнам с какво се хранят,ОСОБЕНО ЕМО,но си караха с достойно темпо в байрите,но като Ви казвам байр....ГОЛЕМ беше...На билото(едно от многото).снимка с водача,просължаваме си ,и след 200 метра,горичка,и там кво мислите видяхме,адаша пак със спаднала гума :rofl: .Малиии,ти казвам карък.Имаше и спускания.....за мое голямо облекчение,,,,тия пустиняци не им дреме нагоре или надоле,настани ще карат...машини...и Кроко се представи отлично... :clap:
Хоп-троп и КЪДЕ Е МЛЯКОТО...мандра и хижа Пършевица....иедене,фас и нагоре...
МАле пък пътека и байр бре,,,,,малко ли ни беше.......не явно....хъката-мъката....стигнахме....няма да ви казвам кои,бяха последните двама... :D
Големо бутане,големо нещо....а пък гледаката нема да ви я описвам.Джоко ще покаже снимки... :clap:
Протекций-мротекций,,,и само да не се обръщате у лево,,,,урва ма**** си тряка....пътеката,пак с врачански камък постлана....франсето нагоре,добре ама надолу.... :praying: ....едеее тука първата спукана гума от моя страна... :banghead: ,,,,,бързо в бокса на RAm,,7,5 мин и съм готов.. :bowdown: :clap:
Не минал и 500 метра,щипалка и пак предна гума....ее стига деее...но нема начин смяна и готово..
Пускаме,една прекрастна пътека с лек наклон.. :eyebrow: плаващи канание,бием една контра да истинат дисковете......ИиИИИИИ кво да видят мойте кафеви оЧиИ,,,,малииии гледам и невярвам на ушите сИИ.....единия семеринг отишъл на мА..ТЪт ТъТ тЪт.....капе си масълце,кадето му харесва,най много по диска и сприрачката..... :banghead: Ееее тоя път,се нервирах много,ама мноогоогоогог..
Нерви или не,варианта е един,БуТаНиЕ БаЦе,,надоле...свирим кат трамвай...
Слязох някакси до Учин дол,франсето почерпи... :beer: ,че е оцелял.......Обаче....часовника показва,,,,,тренът потеглил без нас .... :crazy:
Пато и надоле по Хасвалта....благополучно пристигнахме ..Машините поеха към...Забравих му името....а ние останахме в очакване.......забавило се 40 мин...браво на този пич и КРОКО... :clap:
Другото ,са мой шосейни историй с прибирането
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ДНЕШНИЯ ДЕНННННН,,,НА ВСИЧКИ... :clap:
Много,скоро ще има втора серия,и още повече герой....НаЛи МИЛКО И ДОБРИ...КРАСИ.... :D
Айде лека от мен...... :popcorn:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот THEZOGGO » Нед Авг 08, 2010 11:24 pm

Имам питанка. :)
Днес минахме ли през/покрай връх Бегличка могила? :dontknow:
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот kapitanblood » Нед Авг 08, 2010 11:27 pm

THEZOGGO написа:Имам питанка. :)

Айде,дай снимките бре,щи дам аз един връх на теб... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот pavle » Нед Авг 08, 2010 11:33 pm

Руй започна трудно... след вчерашните връткания ни беше малко тегаво в началото.. стигнахме хижата зажаднели за супички (още доста преди върха :D ), но ни порязаха с ремонт.. Мъгла ли мъгла.. Започна носенето нагоре.. пътека много няма.. трева бол даже и висока. 1,5 км = 1:30. Минахме повечето и стана интересно.. Мъглата изчезна и се откриха много яки гледки към Стара Планина. Границата беше доста близо и странно отбелязана.. постоянно с проверявахме с gps-а.. Яко храсталясване в шипки сякви :evil: .Още 20 минути носене и видяхме Руен. Руен покорен АЛЕ! :). Мъглата пак дойде, ама се щракнахме в позьорски пози :lol: . А на ляво, а на дясно и решихме да се пускаме по-някаква отъпката пътека.. тя взе, че стана и път и докат се усетим уидохме у сръбско.. Малко спек, че ни бяха предупредили, че сърбите не си поплюват. Айде бързо спускане в дълбоката трева.. човчици, туй онуй :D ам много убаво в тая трева бе.. как да не се меташ с кеф :D . Ам много бързо свърши.. земи тая горичка.. съчки съчки.. търкаляне ау :D . Ай пак при хижата.. газ към ждрелото на Ерма.. скоростно пътче с елементи на изненадки :8D: Опа айде на ждрелото.. много ни се кефиха там мацките, даже ни снимаха :D . Секси снимки ше видите.. ам пак само наши....... :D :D Иначе екопътеката е направена супер.. чисто беше. Ждрелото красиво. Прехлахнасме се ама има няма и 5 минути. Кръчмата ни зовеше с пълна сила.. миришеше ми на шкембе още от първото село дето минахме и на държавния магазин на прозорците на подземието пишеше "ШКЕМБЕ, БИРА, СКАРА"! :liplick: Малко хасфалт и чудна механа на реката.. Шкембето умопомрачително.. трънското кюфте и то.. а потната биричка ми стопли душицата :D. Как да хванеш 7-8 км хасфалт сега до селото дето тръгнахме... :eek3: ..... ай стигнахме го. Веломивка по.. голи до кръста и смут в редиците на бабите :roll2: . Бобитата ( :D )мислеха теореми за поставяне на колелата върху багажника.. има няма час :lol2: Замръкнаааме.. Мирно и спокойно до шопско, щастливи от живота и жадни за.. ай тераската.. ай биричкки.. Ай лека нощ :D

Айрянчета - Арианчета :D
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Мнениеот Kpoko » Пон Авг 09, 2010 6:51 am

taurus13 написа:...ама на Кроко му върви - за втора седмица изпуска влак...

Аз повече билет отиване-връщане няма да си купя :D
Пффф, луд ден, мерси на всички и най-вече на любезните ни домакини, пак ще дойдем, дори да не ни искате :evil:
А колко баир трябва да изядем, докато стигнем врачанци...
Аватар
Kpoko

Мнениеот sos » Пон Авг 09, 2010 8:02 am

Браво, другари представили сте се прекрасно :bowdown: Достоини деца на вожда :clap:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 09, 2010 8:24 am

re:Враца
Хи..хи, те врачанци баира до Пършевица го хапват за предястие.... :D Иначе на мероприятията с влака, това им е тъпото - бързаш да хванеш някво разписание и не ти остава време за моткане и бири, а накрая пак се оказва, че си го изпуснал пустия влак. Другия път с коли... Жоро, Бегличка могила ти е върхът вдясно(като гледаш към спускането) от седловината с гледките, от която започва стръмната пътека, но самият връх не се изкачва, освен по желание. Другия път може да ви пусна по синята маркировка към Оплетня, да видите що е убаво...на Кроко със сигурност ще му хареса финалната част.

re:Руй
Де го Руен, де го Руй...добре сте си изкарали вий...не сте останали без бири и шкембета и влак. :D Тази екопътека из ждрелото става ли за каране - гледам по снимки из нета разни мостчета дървени и пр. Тази година малко гадна дойде с тия дъждове - по върховете и билата много мъгла и вода, пък август е пусто, не е април....

А пък сега ми хрумва една културно масова програма:
ден1: От Лакатник до х.Леденика и настанаване, следва размотване - екопътека "Боров камък"(пеша), шмугване в обновената пещера "Леденика", яденье и пиенье и т.н. Хижата е голяма, има и ресторант наоколо, има и голяма зелена морава отпред, че и коне за езда май има.
ден2: Леденика -Пършевица-Оплетня(Очиндол) - Лакатник. Хижа Леденика е сравнително високо и е на няколко километра от Пършевица, та няма да има велико катерене. По пътя ще ви покажа, къде е най добрата точка за панорамна снимка към врачанските скали и долината на село Згориград - ( :D отгоре на първи стълб на изоставения лифт)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот pavle » Пон Авг 09, 2010 9:41 am

taurus13 написа:re:Руй
Де го Руен, де го Руй...добре сте си изкарали вий...не сте останали без бири и шкембета и влак. :D Тази екопътека из ждрелото става ли за каране - гледам по снимки из нета разни мостчета дървени и пр. Тази година малко гадна дойде с тия дъждове - по върховете и билата много мъгла и вода, пък август е пусто, не е април....

Пътеката не става много за каране.. има доста туристи, а и е много тясно на места по мостчетата (що кожа оставих по моста над ждрелото.. :D )

На ждрелото обаче срещнахме един колега с шосейка, който ни разказа за Ябланишкото ждрело, което също е наблизо. Снимки тука - http://bit.ly/diz5oe. Не е толкова известно, но също толкова красиво. Нямало и много хора. Има пак екопътека. Може да се спретне маршрут от с. Банкя до там. Това като повод за размисъл за някое бъдещо приключение :).
Инициатива "Алабак"
Аватар
pavle

Мнениеот Sartor » Пон Авг 09, 2010 9:48 am

taurus13 написа:
re:Руй

През мостовете си носихме, после си бутахме/носихме (благодаря на Боби, че ми помгона с колелото там) нагоре по почти вертикалната пътека - е, може да се появи някой като THEZOGGO, който да може да я кара. :beer: :agree:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 09, 2010 10:19 am

Ъъъъъ не ми вдигай така рейтинга. :blush: Бутам и нагоре и надолу когато се налага. :agree: Това че се опитвам да карам някакви пътеки с вдигната седалка нищо не означава. Вчера дори със спусната седалка напраих много красива човка стил "Задържане във въздуха като Радо". :beer:
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот borislav » Пон Авг 09, 2010 11:06 am

Малко снимки от нашето Руйско каране
http://klopklop.snimka.bg/other-sports/ruyi.524442

Пък следващия път за Враца може и мен да ме броите
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Vikingonbike » Пон Авг 09, 2010 11:46 am

Много хубаво сте изкарали и много се радвам! :beer:
Още повече се радвам, че май краката ми са готови за подвизи, довечера мисля да врътна един Южен, да видя тъй ли е или не е ;)
Пък в Сряда се надявам да ви видя повечето, да разказвате наживо, че си е имало емоция, като гледам капитана едвам е смогвал да пише всичко, което е искал да каже :rofl: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот pavle » Пон Авг 09, 2010 12:36 pm

Бацко, не се изсилвай краката.. Леко полека :)
Инициатива "Алабак"
Аватар
pavle

Мнениеот EmZo » Пон Авг 09, 2010 12:42 pm

Радо браво, много колоритен разказ. :clap: За нас беше удоволствие и се радваме че ви е аресало.

taurus13 написа:re:Враца
Хи..хи, те врачанци баира до Пършевица го хапват за предястие.... :D Иначе на мероприятията с влака, това им е тъпото - бързаш да хванеш някво разписание и не ти остава време за моткане и бири

То зависи от влака бре миналия път с Крис без да бързаме и пак с неколко спукани гуми бехме на Зверино към 17ч. влака му беше в 18:20, моя в 20:20 не за бира ми и за басейн им време! :D

taurus13 написа: Хижа Леденика е сравнително високо и е на няколко километра от Пършевица, та няма да има велико катерене. По пътя ще ви покажа, къде е най добрата точка за панорамна снимка към врачанските скали и долината на село Згориград - ( :D отгоре на първи стълб на изоставения лифт)

На няколко, няколко, колко да са няколко - 2-13. :) А точно там в район гледката каква пътека има боже опази! И след лека наша намеса при преминаването и можеш да получиш от 2 до 4 оргазма! Очиндолската направо не е нищо особено! :nuts:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Vikingonbike » Пон Авг 09, 2010 1:33 pm

pavle написа:Бацко, не се изсилвай краката.. Леко полека :)

Бре то ентусиазъм и кеф ли бе...непрекъснато въррртиии на трети венец отпред :rofl: :crazy:
Днес ще е съвсем лежерна разходка из парка, ако някой е наблизо - да заповяда ще се радвам :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Kpoko » Пон Авг 09, 2010 6:18 pm

EmZo написа:На няколко, няколко, колко да са няколко - 2-13. :) А точно там в район гледката каква пътека има боже опази! И след лека наша намеса при преминаването и можеш да получиш от 2 до 4 оргазма! Очиндолската направо не е нищо особено! :nuts:

Хм, или трябва да сваля 15-20 кила до тогава, или да си взема по-яки шини, че след вчера задната играе ганкиното с вариации, не са за мен тия 317-ки :crap:
Аватар
Kpoko

Мнениеот sos » Пон Авг 09, 2010 6:34 pm

Другари, идеята на Милко ми върза яко хайде да я развием :D
Аватар
sos

Мнениеот kapitanblood » Пон Авг 09, 2010 7:15 pm

sos написа:Другари, идеята на Милко ми върза яко хайде да я развием :D

:D Милковите,идей връзват на 100%,бацеЕ.Голема красоте е.....така,както е тръгнало май,ще пропусна ПВ4... :bawling: ,и може да го спртнем това... :agree: .....
Какво,стана с дръситата... :dontknow: ,останах още хора,не казали за надписи,размери и тн....
Ако ,акО отивам към ПВ4,ще мина през тоя цех,да ги видя тези модели,размери и тн..... :popcorn:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 09, 2010 8:07 pm

Kpoko написа:Хм, или трябва да сваля 15-20 кила до тогава, или да си взема по-яки шини, че след вчера задната играе ганкиното с вариации, не са за мен тия 317-ки :crap:

Я си сложи едни MAD-ове и вътрешни с бозица и да приключи тази работа с кривенето и пукането. Вярно, че това вече не XC ама ние пък напоследък едно XC караме...пък и ти си як...пък и така няма да имам оправдание, че пак ще въртиш повече от мен... :)

Emzo написа:На няколко, няколко, колко да са няколко - 2-13. :) А точно там в район гледката каква пътека има боже опази! И след лека наша намеса при преминаването и можеш да получиш от 2 до 4 оргазма! Очиндолската направо не е нищо особено! :nuts:

Ами хубаво...включваме и тази пътека в плана...за ден 1.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот EmZo » Пон Авг 09, 2010 9:52 pm

taurus13 написа:Ами хубаво...включваме и тази пътека в плана...за ден 1.

Мдам, после ще трябва да се върнете малко по асфалта до разклона за Леденика - 5-6 км. Айде ще съм добричък, като се решите ми пиши и ако ЕВЕНТУАЛНО нямам въможност да ви я презентирам лично, ще ти дам трак и напътствия за въпросната пътека, че малко трудно и се намира началото :)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот sos » Пон Авг 09, 2010 10:01 pm

Другари, айде да го направим, звучи уникално :D
Аватар
sos

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 09, 2010 11:30 pm

kapitanblood написа:

Снимки 1
Снимки 2
:smash: :wavey: :P :magnify: :clap: :evil: :beer:
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 10, 2010 7:05 am

THEZOGGO написа:
kapitanblood написа:

Снимки 1
Снимки 2
:smash: :wavey: :P :magnify: :clap: :evil: :beer:

Това е единствения момент в живота ми, когато съжалявам, че нямам ФБ :dontknow:

Иначе имам добри новини - снощи поразходих коча нагоре-надолу, повъртях и си усещам краката, като че мога да издържа поне 8мин по як баир, с темпото на Кроко :rofl: направете си сметка в каква форма съм :eyebrow: Няма и следа от болките (дано така си и остане :praying: ) :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания