Аз се прибрах и не мога да разбера защо и кога е свършило. Не бях на миналата, но за мен тази перпендикулярна беше едно уникално мероприятие, нещо като миш маш, ама така че да има по много неща за всеки, перфектно балансиран маршрут. Дори да искам не мога да си подбера за себе си такива местенца, за пет дни минахме през всичко, от чисто въртене, до DH и FR, с невероятните гледки, бутания и други екстри по средата. Разбира се, за нормално подготвени хора, но както се видя и за тези с по-слабата физическа подготвка или техника имаше решения и обходни маршрути. Сега, убеден съм, че не на всеки му е харесало всичко, но мисля че както каза Митко няма начин това да стане, на мен доста от камъните ми бяха в повече, но пренасяш и продължаваш да се кефиш.
Надявам се тоновете снимки да покажат поне част от кефа, които Крива спица ни поднесе. Дори баща ми, на когото му беше тежко е изключително доволен от карането(е, не и от "техничните" пътеки, ама повечето се обикаляха
). Просто евала хора, дано още много години имате време, сили и желание да се занимавате с нещото, наречено перпендикулярна вселена(макар през втория ден да се прокрадваше мнението, че е наречено така, заради това, че се движехме перпендикулярно на хоризонталите
). Давате ужасно много за толкова хора.
А колко ли хора за пръв път чуха на живо гайда в Родопите... пък и толкова агнешко се изяде...
Аз напълно забравих нервите, които хвърлих покрай втория чифт скъсани обувки малко преди "легендарната" пътека, така че явно нищо не може да равали хубавите емоции... никой така и не поиска да ми каже каква е била, нооо някой ден ще я карам...
Аз постоянно питах за маршрута с идеята да оптимизирам карането на бащата...ама той като позагря си хващаше някакво темпо и май освен боровинките, ягодините и лафчето друго не можеше да го извади от него
Снимки...след ден два...
Добавка: did беше подвижна аптека и информация, не знам как ни изтърпя, на мен ми помогна изключително много, на баща ми също, предполагам и на други хора. Аз се движех доста с него, така че проблеми с трасето не съм имал. Мисля че маркировката беше ОК, не е състезание, така че лентичките бяха достатъчни. Случиха се един два проблеми, може би най-вече с върха на третия ден, но това можеше да се оправи с брифинг, който за съжаление беше труден, тъй като сутрин малко бавничко се стягахме. Местата за бивак ми хареса доста, само за последния ден имах чуденка как ще стане, но всичко се нареди мисля. Всичко мина без инциденти(с изключение на Иво и французина, но контузии за съжаление стават:( ), лутане по тъмно и т.н., така че мисля че това е показателно за организацията. Усилята, които сте хвърлили за да откриете някои от местата само вие си ги знаете, аз бях изумен през какви места ни прекарахте.
Ох, на мен вече ми се спи, аз винаги ще помня само с много кеф тези пет дни, баща ми също, аз обичам да въртя и да е по-тежко, той предпочита разходките, а на двама ни ни хареса...