и търся препоръки и полезна информация свързани с темата която вълнува всички нас а именно колоезденето.
Надявам се да има отзовали се.
Реших дипломната ми работа да е на тема велотранспорт. Колелото за мен не е просто спорт, а начин на живот.
Сигурно е така не само за мен, а и за много хора, които ползват колелото ежедневно (спорт, транспорт,работа).
Затова реших, че тази тема е доста актуална и разпространена в целия свят, още повече с това глобално затопляне
за което говорят и колко по-зле щяло да става. Затова се търсят нови алтрнативи за транспорт, като велосипеда.
Темата ще бъде : Велосипеда - настояще и бъдеще
Основните части от които ще трябва да се включени в работата са да изброя положителните и негативните страни на този вид транспорт.
Ето няколко, които съм си написал.
+ Велосипеда е по-екологичен отколкото кола
+ по-бърз транспорт на близки разстояния (например в градовете да пътуваш до работа)
+ подобрява физическата форма на човек
+ не изисква търсене на място за паркиране(като колата)
+ спестяваш пари (не плащаш за бензин)
+ не ти трябва книжка за да го управляваш
- най-опасния транспорт в градовете
- изисква подръжка(не че колата не иска де)

- трябва да носиш резервни части със себе си
Ще имам отделна папка, в която ще има цялата информация за велосипеда - предистория,история, различни видове велосипеди - бамбукови, електрически и т.н.
Намерил съм също и любопитни факти, като например, че датски хотел плаща на гостите си да генерират електричество въртейки педалите, или пък зарядно за телефон
което се захранва от въртенето на колелата.
Търся също оригинални снимки за плаката, който трябва да изготвя. В процеса на работа ще качвам снимки, за да видите как ще изглежда.
Ако някой му дойде нещо оригинално да не се стиска - да си казва бържи всичко

Може да съм пропуснал някои грешки, за които се извинявам набързо просто го нахвърлих. Ако има неразбрали да се обаждат.
Мислих в кой форум да го пусна, ако не е за тук моля Админа да я премести в Други.