Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот gengaro » Чет Авг 26, 2010 3:55 pm

Нана кога ще стане малко по-не луда....
Дайте ми лост опорна точка и ме гледайте как ще си счупя главата ;)
Не е важно да си силен, важно е да си луд ;)
Никога не спори с глупак - ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит!
Аватар
gengaro

Рейтинг: 1020

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 26, 2010 7:00 pm

Коя Нана?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Лаврентий Берия » Чет Авг 26, 2010 7:38 pm

Ozzie написа:Коя Нана?

Може би "Правилник на потребителите на Форума" трябва да се допълни с точка 3:
МОДЕРАТОРИТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО! :evil:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот hitar_potter » Чет Авг 26, 2010 7:52 pm

buzzjn написа:
hitar_potter написа:Защо, от какво не си доволен при 64те бита?

честно казано нищо не е проблем. или поне аз не говиждам.
От много ръгане мисля, че бъгнах системата и понеже е доста стара версия реших да преинстал.
Единствен недостатък е прекалено дългото зареждане на ОС-то.

Това няма отношение към това колко бита е ОС-то, мисля :P Аз ползвам Windows, който е 64-битов. Има известно ускорение в работата, като при различните програми е различно. Например, WinRAR лети на 64 бита. Странно защо, но и LFS също почти двойно повече FPS вади - може би, защото драйвърите за видеокартата са 64 битови. Като цяло, доволен съм от 64 бита Windows. Разбира се, има много приложения, които са само 32 бита, но уиндоус се справя с тях.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот aceto » Чет Авг 26, 2010 9:13 pm

Като сте захванали за компютри искам и аз да задам един въпрос.
Когато пусна някой филм, клип или нещо от YouTube, Pinkbike или просто някакъв клип екрана става на зелени квадратчета. Пробвал съм различно програми като BSplayer, KMplayer, winamp, media player и при всички се получава така. На какво може да се дължи според вас?
Благодаря за отговора предварително.
aceto

Рейтинг: 1365

Мнениеот kubetata » Чет Авг 26, 2010 9:40 pm

Като сме на техно вълна и аз да попитам.. Защо по дяволите нокиа е63 спря да чете картата??? Дава ми следната грешка"Disk error cannot complete
Retry or data will be lost!" .... каквото и да му цъкна не се маха прозореца и трябва да си ресна телефона... :banghead: :banghead:

ПП Като бяха големите порои преди известно време карах в дъжда и леко се намокри/под 'леко' имам предвид, че не се включваше :rofl: :rofl: /
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 26, 2010 9:54 pm

aceto написа:Като сте захванали за компютри искам и аз да задам един въпрос.
Когато пусна някой филм, клип или нещо от YouTube, Pinkbike или просто някакъв клип екрана става на зелени квадратчета. Пробвал съм различно програми като BSplayer, KMplayer, winamp, media player и при всички се получава така. На какво може да се дължи според вас?
Пробвай с друг интернет браузър и си свали flash player.
Аватар
ico 1

Мнениеот hitar_potter » Чет Авг 26, 2010 9:57 pm

aceto написа:Като сте захванали за компютри искам и аз да задам един въпрос.

О.О Има ли изобщо начин да гледаш клип, без да има квадратчета?

kubetata написа:ПП Като бяха големите порои преди известно време карах в дъжда и леко се намокри/под 'леко' имам предвид, че не се включваше :rofl: :rofl: /

Май сам си си отговорил на въпроса. Пробвай да отвориш картата през компютър, с четец за карти.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот aceto » Чет Авг 26, 2010 10:06 pm

Пробвах не става по нито един от начините. Ползвам Мozilla когато пусна клип от youtube от Internet explorer клипа тръгна нормално, но като е на цял екран отново се появяват зелените квадрати, остана и проблема с гледането на филми и защо става така при мозилата.
Дори изтеглих нови драйвери но стана по лошо. Ако пусна някоя игра положението е същото независимо от играта.
Мога да гледам единствено филми и то при доста сложна схема при включване на няколко програми в определена последователност.
aceto

Мнениеот denises26 » Чет Авг 26, 2010 10:42 pm

kubetata написа:Като сме на техно вълна и аз да попитам.. Защо по дяволите нокиа е63 спря да чете картата??? Дава ми следната грешка"Disk error cannot complete
Retry or data will be lost!" .... каквото и да му цъкна не се маха прозореца и трябва да си ресна телефона... :banghead: :banghead:

ПП Като бяха големите порои преди известно време карах в дъжда и леко се намокри/под 'леко' имам предвид, че не се включваше :rofl: :rofl: /

Форматирай картата. Най-добре от Кард Рийдър, може и то фотоапарат, но недей от телефона. Файловете ще се загубят, но бъгне ли се картата друга оправия няма.
П.П. Ако имаш друга карта под ръка пробвай с нея, ако не става телефона е за формат, но ако стане картата.
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот hitar_potter » Чет Авг 26, 2010 10:56 pm

aceto написа:Пробвах не става по нито един от начините. Ползвам Мozilla когато пусна клип от youtube от Internet explorer клипа тръгна нормално, но като е на цял екран отново се появяват зелените квадрати, остана и проблема с гледането на филми и защо става така при мозилата.
Дори изтеглих нови драйвери но стана по лошо. Ако пусна някоя игра положението е същото независимо от играта.
Мога да гледам единствено филми и то при доста сложна схема при включване на няколко програми в определена последователност.

Опасявам се, че нещо видеокартата е дала фира, щом проблемът е толкова генерален. Една бърза идейка - пробвай да намалиш резолюцията на екрана и виж как е.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Antares » Чет Авг 26, 2010 11:03 pm

aceto написа:Пробвах не става по нито един от начините. Ползвам Мozilla когато пусна клип от youtube от Internet explorer клипа тръгна нормално, но като е на цял екран отново се появяват зелените квадрати, остана и проблема с гледането на филми и защо става така при мозилата.
Хм. Това ми мирише на хардуерен проблем.
Нещо да прегрява? Видео? Чипсет? Процесор? Възможно е и захранването да издиша, да не е достатъчно мощно за да държи хардуерията. Пусни един еверест и виж температурите. Но е много вероятно да си е отишло видео/захранване/дъно...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kubetata » Чет Авг 26, 2010 11:14 pm

It's not a Kingston card you got is it? They don't work well with Nokias.
Message Edited by richcowell on 20-Jun-2006
11:24 PM

Ъъъ.. това вярно ли е..??? Форматирах я с компа със една програмка която ми е спасявала други карти/които в момента не мога да намеря/ ..
на компа е ОК, на лаптопа е ОК, на един китайски тел е ОК, на нокията.. дава само ерора...

Чакам сестра ми да се прибере защото тя има микроСД карта и ще пробвам с нейната.. wish me luck..

Едит:
Форматирах картата няколко пъти през 2-та лаптопа и настолния все с различни програмки и не ставаше номера.. Ръгнах я в телефона, кихнах, телефона падна в "прешър хоул"-а на събуофера, докато разглобя всичко телефона е стоял до Блаупункта сигурно около минута и се беше изключил...
Включих телефона, и си викам:Ах, няма ерор..".. давам му мемори кард дитейлс и Формат мемори кард.. и Хоп станаа.. снимах точно 1 снимка която се запамети на картата и пак наново...
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот Antares » Пет Авг 27, 2010 6:55 am

kubetata написа:...
Момче... търсиш проблема на неправилното място ;)
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот buzzjn » Пет Авг 27, 2010 5:53 pm

hitar_potter написа:
buzzjn написа:
hitar_potter написа:Защо, от какво не си доволен при 64те бита?

честно казано нищо не е проблем. или поне аз не говиждам.
От много ръгане мисля, че бъгнах системата и понеже е доста стара версия реших да преинстал.
Единствен недостатък е прекалено дългото зареждане на ОС-то.

Това няма отношение към това колко бита е ОС-то, мисля :P Аз ползвам Windows, който е 64-битов. Има известно ускорение в работата, като при различните програми е различно. Например, WinRAR лети на 64 бита. Странно защо, но и LFS също почти двойно повече FPS вади - може би, защото драйвърите за видеокартата са 64 битови. Като цяло, доволен съм от 64 бита Windows. Разбира се, има много приложения, които са само 32 бита, но уиндоус се справя с тях.

Изплесках Ubuntu 10..04 LTS - the Lucid Lynx 32-bit. Та началните ми впечатления са доста добри. Не знам тая врътка с 64-те бита ми е непонятна, а и като цяло не разбирам особени много.

Та тъпия ми върос за днес е:
Защо (да им *** майките на тея от софийска вода) водата ми е ръждива и трябва да я чакам 10 мин да не се вижда ръждата?
Защо никой друг в тоя скапан вход не се къпе?
Защо след като нямах топла вода три седмици заради смяна на тръба водата (топлата) пак е ръждива?
Как мога да търся сметка на фирма софийска вода?
buzzjn

Рейтинг: 1190

Мнениеот Лаврентий Берия » Пет Авг 27, 2010 10:00 pm

@ buzzjn- от ръждивата вода се получава много хубав тен, без да се пържиш на слънцето. Радвай се! :clap:

Аватар
Лаврентий Берия

Мнениеот hitar_potar » Съб Авг 28, 2010 5:26 pm

как мога да налея акъл в канчето на една девойка? предложения за бой, смесен с кръв и сополи, не се приемат - търси се мирен вариант.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот lastborn » Съб Авг 28, 2010 9:58 pm

hitar_potar написа:как мога да налея акъл в канчето на една девойка? предложения за бой, смесен с кръв и сополи, не се приемат - търси се мирен вариант.

ако откриеш начин свиркаи насам, че и аз се опитвам да налея акъл но не се получава :bawling:
Аватар
lastborn

Рейтинг: 1169

Мнениеот aceto » Съб Авг 28, 2010 10:17 pm

Antares
Сложих еверест и температурите са:
Дънна платка 66 С
Ядра 64 С
MCP 70 C
AUX 55 C
Диод на графичноят процесор 64 С

Пробвах да намаля резолюцията но квадратите си остават.
aceto

Мнениеот PtD » Нед Авг 29, 2010 2:47 am

hitar_potar написа:как мога да налея акъл в канчето на една девойка? предложения за бой, смесен с кръв и сополи, не се приемат - търси се мирен вариант.

Забр'и. Мисия невъзможна. М/д гледах един епизод на Митбастърс, в който доказаха, че псуването помага за понасянето на болката. Може да пробваш :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот hitar_potar » Нед Авг 29, 2010 3:26 am

по принцип съм възпитаван още от дребно чавенце да избягвам пцуването колкото мога повече. сега като съм по-пораснало чавенце, си псувам доволно много... но само когато съм ядосан за нещо страшно много и трябва на момента да изпусна парата. а с тая чернокоска работата е друга - брадичка постоянно, но никога дотолкова, че да ми падне пердето изведнъж. освен яда ми е и доста кофти, че работите не се получиха. :dontknow: някак не мога да отида и да я заплюя в лицето с мазна храчка. :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Antares » Нед Авг 29, 2010 10:11 am

aceto написа:Antares
Сложих еверест и температурите са:
Дънна платка 66 С
Ядра 64 С
MCP 70 C
AUX 55 C
Диод на графичноят процесор 64 С

Пробвах да намаля резолюцията но квадратите си остават.
Височки температури са, но не достатъчно високи, за да дава парчета. Разгледай тази тема и се опитай да прецениш дали ти е достатъчно мощно захранването. Ако можеш - пробвай да подкараш с друго захранване. Подобни артефакти се причиняват и от слабо/изпушило захранване, като не достига ток на видеото...
PtD написа:М/д гледах един епизод на Митбастърс, в който доказаха, че псуването помага за понасянето на болката.
Вече имам научно оправдание :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот SeSSion » Нед Авг 29, 2010 12:29 pm

Защо няма спирачка Avid BB6? :dontknow:
SeSSion

Мнениеот 5roff » Нед Авг 29, 2010 12:34 pm

SeSSion написа:Защо няма спирачка Avid BB6? :dontknow:

Според автора на следното мнение има :D :D :D :clap:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Лаврентий Берия » Нед Авг 29, 2010 2:44 pm

Ozzie вече няма снимка на аватара? Банка ли е обрал и го търсят?! Ей момци ако някой го издаде къде е ,ще го линчуваме. ПАЗЕТЕ МОДЕРАТОРИТЕ -ТЕ СА НАШИ!

Озе ,кога ще делим? : :deal:

Аватар
Лаврентий Берия

Мнениеот lastborn » Нед Авг 29, 2010 9:47 pm

Аз лично все още виждам аватара на чичо Ози :D
По темата: съществува ли програма която да си работи постоянно и да ми засича интернет конекциите, в смисъл трябва ми да знам кога интернета е примигнал примерно или кога дадена конекция е прекъсната. Специално ми трябва за интернет игри за да виждам кога нямам връзка и кога имам и ако може и да се вижда колко е силна връзката ще е супер

п.с: 'бати изискванията вкарах :crazy:
Аватар
lastborn

Рейтинг: 1169

Мнениеот DTD » Нед Авг 29, 2010 10:38 pm

Лаврентий Берия написа:Ozzie вече няма снимка на аватара? Банка ли е обрал и го търсят?! Ей момци ако някой го издаде къде е ,ще го линчуваме. ПАЗЕТЕ МОДЕРАТОРИТЕ -ТЕ СА НАШИ!

Tи си или тежко болен, или се правиш на такъв, но не се сещам за човек, който да е толкова банален и да има желанието да се прави на такъв нарочно... Така че остава да си тежко болен. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот maverick4o » Пон Авг 30, 2010 1:12 am

lastborn написа:Аз лично все още виждам аватара на чичо Ози :D
По темата: съществува ли програма която да си работи постоянно и да ми засича интернет конекциите, в смисъл трябва ми да знам кога интернета е примигнал примерно или кога дадена конекция е прекъсната. Специално ми трябва за интернет игри за да виждам кога нямам връзка и кога имам и ако може и да се вижда колко е силна връзката ще е супер

п.с: 'бати изискванията вкарах :crazy:

Е че то това си го показва и в Network Connections на Windowsa в контролния панел :dontknow:
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот DenisMutlu » Пон Авг 30, 2010 2:02 am

Някаква малка и лесна програмка за правене на видео от jpeg снимки?
Аватар
DenisMutlu

Рейтинг: 1327

Мнениеот Лаврентий Берия » Пон Авг 30, 2010 6:55 am

DTD написа:
Лаврентий Берия написа:Ozzie вече няма снимка на аватара? Банка ли е обрал и го търсят?! Ей момци ако някой го издаде къде е ,ще го линчуваме. ПАЗЕТЕ МОДЕРАТОРИТЕ -ТЕ СА НАШИ!

Tи си или тежко болен, или се правиш на такъв, но не се сещам за човек, който да е толкова банален и да има желанието да се прави на такъв нарочно... Така че остава да си тежко болен. :)

Много си прав! Затова -отнасяй се с особенно внимание ... и бих добавил -страхопочитание!! :deal: :clap:

Аватар
Лаврентий Берия

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла