MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот Sartor » Пон Авг 30, 2010 11:39 am

kapitanblood написа:Ми,и аз мисля,че е крайно време да го завършим това.... :D
Ето го списъка,,ако някой се е отказал,да ми пише.
Обсъдихме,варианта тези с бирените коремчета,да си поръчаме DH модела,с дълъг ръкав... :D
Айде,Вие сте на ход.... :popcorn:
Какво е станало с Боби???Някаква информация,за състоянието Му???

Уточни някакъв срок за събиране на парите - вероятно това може да стане в сряда на бирите.

Боби падна лошо и си удари корема/стомаха... :V: Кроко го караше - тъй че чакаме той да се включи за пояснения отностно състоянието му.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот Kpoko » Пон Авг 30, 2010 4:15 pm

На Боби цял ден му е изключен телефона, дано не са сериозни нещата.
Аватар
Kpoko

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Авг 30, 2010 5:01 pm

Отчетох се за джърсито : - )

Споменахте Узана :eyebrow:

Като си знам плановете за следващите седмици чак тогава ще имам възможност да покарам сериозно. Кой има намерение да участва? : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Vikingonbike » Пон Авг 30, 2010 5:11 pm

С ОГОРОМНО удоволствие споделям, че сватбите свършихааааа :nuts: :beer:
С още по-огромно съжаление, виждам че съм пропуснал страхотно каране....но кефа от това, че няма повече - пий куме пий :rofl: компенсира!

Така, относно джърситата, съм казал на капитана - ДХ - хикс ел :D

Боби, дано всичко е наред с теб!!!

Ай, разкази от вас и от мен - в сряда :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот RedHawk » Пон Авг 30, 2010 5:41 pm

Пак сте си изкарали добре :beer: , ама тоя път и с инцидент. :crap:
Дано скоро има вести от Боби и всичко да е наред.
Аватар
RedHawk

Мнениеот sos » Пон Авг 30, 2010 5:43 pm

Ето ме и мен :D Невероятно каране, все си мислех че Милко няма с какво да ме изненада но , той като един добър магьосник винаги е готов да извади заек от шапката :rofl: До всички който са готови да карат за в бъдеще с него имайте в предвит че за Милко думата "пътека" има корено различно значение от общо приетото :eyebrow: Чакам снимки :clap:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот did » Пон Авг 30, 2010 5:47 pm

sos написа:...за Милко думата "пътека" има корено различно значение от общо приетото ...

Общоприетото е сбъркано, Милко е прав.
Хората са свикнали да карат по "трасета", а Милко кара по "маршрути".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kapitanblood » Пон Авг 30, 2010 6:16 pm

Карането с Милко,е едно огромно удоволствие.... :bowdown: .То е наситено с ,големи емоций,изпитание на физическата мощ на организма,много смях....само да не види малинки,че е ПРИСТРАСТЕН... :smash:
Като бяхме в Стара планина,тоз Милко,реши да съкратим един завой,поехме с колела на гърба,по много стръмен байр,и посредата,точно на най-стръмното,видя малинките,и О бОЖе,похапна си ...и продължихме.
Дано,нищо сериозно да не е с Боби.... :praying: .....
Заваляха,ЛС-та за дръситата--което ме радва....Мисля,до края на тая седмица,да изчакаме,да видим кой-какво....и другата седмица(вторник,е 1-я работен ден),да отидем до Пловдив,и да направим поръчката... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот KiselotoMliako » Пон Авг 30, 2010 6:47 pm

Само не ми стана ясно, как така от 5 (пет) фотографа - прилагам доказателствен материал, аз ще съм първия, който ще си качи двете размазани снимки от телефона?
А и ще е добре, някой ако има информация за Боби да я сподели.
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот bdz43r » Пон Авг 30, 2010 7:38 pm

Трябва да се ходи и на работа, а снощи за снимки време никакво не остана.
Изображение Изображение Изображение
На Милко пътеката...
Изображение Изображение Изображение Изображение
Всички снимки: http://bgrail.info/photos.php?mode=show_album&id=190
Аватар
bdz43r

Мнениеот kvelikov » Вто Авг 31, 2010 12:30 pm

Виждам, че С.К.А.-елементи отново присъстват по дървеса и прочее реквизит... :D
"Създателят" се е подвизавал и в тази част на Рила... :crazy:
Къде ще е бирата в сряда?
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот Sartor » Вто Авг 31, 2010 12:40 pm

Не съм сигурен на кой му щукна идеята да минем през тези търкалящи се камънаци, но го обявявам за официално НЕНОРМАЛЕН (не знам дали е добро или лошо :eyebrow: )! :crazy:

Пак, адски съм благодарен на всички, които ми помогнаха по тези С.К.А.лници да си пренеса цял, а не да ме събират на чаркове от дерето. :bowdown:

От една страна се радвам, че минах през такова място
Изображение
от друга - повече никога няма да повторя.

Ето снимките от мен: http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 0e01509108
Аватар
Sartor

Мнениеот Kpoko » Вто Авг 31, 2010 4:20 pm

Всъщност, частта с камъните беше по-лесната, тази с тревата беше проблемната, аз лично имах голям проблем със сцеплението там. Ако не беше инцидента с Боби, щеше да е страхотно карането.
Аватар
Kpoko

Мнениеот nicky bike » Вто Авг 31, 2010 9:01 pm

did написа:... да карат по "трасета", а Милко кара по "маршрути".

Дяволски си прав "did". Това е каране... :beer: :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 31, 2010 9:38 pm

Момчета, за съжаление нещата с Боби не са добре...днес ми се обади Христо, който е успял да се свърже с майката на Боби - той е в реанимация с две операции на коремна област. Не е ясно какво точно е пложението и няма да гадая. Майка му е споменала, че може да се наложи да търси хора за кръводаряване. Засега това знаем...дано се стабилизира.
Всъщност това беше толкова тъпо падане - равна отсечка, без камъни, горска почва, борови иглички и един отрязан пън на бор с диаметър 20 см, в който Боби е закачил педала си и е излетял от колелото. Аз карах по назад и не съм видял самото падане, но явно е посрещнал удара с коремната област. Видимо нямаше натъртвания и охлузвания по корема, само силна болка. Курбела и каплата бяха силно изкривени от удара. Жоро от Кю. и Кроко упсяха да оправят колелото, колкото да се търкаля някак и преценихме, че е по-добре Боби да се опита да слезе, тъй като терена вече беше с малък наклон, но все още бяхме далеч от пътя и с ходене до никъде нямаше да стигне. Тъй като имаше опасения за вътрешен кръвоизлив,решихме, че всяко забавяне и чакане на евентуална помощ от страна на ПСС, ще бъде много рисково и потеглихме надолу. За около 25 мин се добрахме до пътя(вече на тъмно), натоварихме колите и газ към София. Това е ощо взето ситуацията.
Добре, че падането стана в долната част на пътеката, защото от горе нямаше шанс да бъде свален бързо, освен с хеликоптер.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 31, 2010 10:06 pm

ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 31, 2010 10:11 pm

Ами извинете, но сега се прибрах от работа и не съм видял темата....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 31, 2010 10:45 pm

Пък за пътеката какво да во кажа....ако не беше гпс-а, никога нямаше да я намерим... :D - в края на краищата, каквото и да казва Добри, пътека имаше...поне на 3 места по 4м. Там явно не е минавал никой от 10 години. Долу край реката "марулите" бяха прегазени точно където трябва, но както правилно предпложи Боби, това е бил някой друг баламурник с гпс, който обаче явно се е отказал бързо след като е видял какво го чака. За С.К.А. обаче, няма места из планината, където не се минава с колело... :eyebrow: .
Най-смешното в цялата ситуация беше, че след цялото бъхтане през гората, се оказахме под водопада, където си бяхме и преди да тръгна да търся тая страшна пътека, ама в тази мъгла нямаше място за импровизации.
Иначе маршрута си беше екстра, и като гледам не се е опънал на никой - Кроко не спра да си пее и свирка цял ден... :P На мен пък пътечката от зелени рид към Вада много ми хареса и вече се чудя, кога пак да намина натам - обаче, вече ще мина по човешкия път до езерата. Аз пък на това каране се разделих с обувката си.... :lol: - още по морените ми се прекърши пластмасовата подложка, дето държи парчето за автомата и имах чусвтвото, че карам бос...Сега обаче съм в чудене кои обувки биха издържали тормоза на който ги подлагам...
Снимките ще ги кача тази вечер, че досега нямах време. Аз за съжаление май няма да карам чак до края на септември :bawling: , но ще донеса извинителна бележка за отсъствието.
Пък nа Кирето(sartor), мога да му кажа, че тези камъни не са нищо особено - малко псевдо-морени - просто ти трябва малко още тренинг. Не сме имали за цел да те измъчваме..помагахме доколкото можем. При нашите карания, проблема е, че никога не знаем как точно ще свършат, щото всички са доста приключенски настроени и току ни дръпне някоя Крокопътека от правия път. Кроко има особени сензори и вижда обикновено и по повече от една пътека, там където привидно няма и една :lol:
Жоро от Кю. пък е много як тип и Рила му е като парка на свободата. По едно време, докато мъкнехме по морените нагоре, се обърна и каза; - Ама, ако на вас ви харесват такива маршрути, аз знам още доста такива... :rofl: - след като каза това, изчезна нагоре и дълго време не го видяхме...Накрая съвсем се притеснихме, да не е отлетял някъде, обаче здравия разум казваше, че ако е отлетял, щеше да мине покрай нас и евентуално да сподели нещо, като за последно...накрая все пак се оказа, че си е бил горе.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот taurus13 » Сря Сеп 01, 2010 12:57 am

Ето и снмики...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот nicky bike » Сря Сеп 01, 2010 7:16 am

Жалко ,че сте ми много далеч. :V:
Пожелавам на Боби да се оправя, че има още много места по които не е ходил. :agree:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Vikingonbike » Сря Сеп 01, 2010 9:32 am

Да запитам любезно, някой дали остава в София за уикенда (т.е няма да ходи на състезанието в Чипровци)? :)
Много ми се качва на Черни връх, ако позволяват метео условията...никога не съм се качвал, пък предното такова качване изтървах :banghead:
Та ако някой е навит за това или друго еднодневно каране - добре дошло :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kojota » Сря Сеп 01, 2010 10:07 am

Аз в неделя съм на последната ( надявам се ) сватба за сезона ! :xx(: - но правя планове в понеделник да покарам - ако е почивен ден :blush:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот Sartor » Сря Сеп 01, 2010 10:52 am

Хората, които ще ходят на "Трите Чуки" и имат транспорт (човек + байк), да пишат да видим дали ще може да се замъкнем. :peace:
Аватар
Sartor

Мнениеот kapitanblood » Сря Сеп 01, 2010 9:08 pm

Малко,раздвижване,по темата с джърситата... :D
Сега се чух,с ВОЖДА.....да се свети името мУ..... :eyebrow:
Значи,в петък 18.30ч.,пред входа на Военна болница,от там Добри,ще Ви доведе,до тайната квартира.... :nuts:
Това,е последната промяна,в петък,всичко шщее приключило.Който гледа,да гледа докато е време.
ХЦ-е прилепналото,по тялото джърси,с къс ръкав!!!
ДХ-е широко,с дълъг ръкав.
Дерзайте--КуЧеТТтА :D
На БОБИ,ще си го поделим,за да му направиме подарък-изненада.!!! :eyebrow:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Sartor » Чет Сеп 02, 2010 8:43 am

Така... пиша за да се разберем какво правим за "Трите Чуки"

За сега сме:

-Аз (Sartor)
-Краси (Вожда) - той ще е със собствена кола, но няма да пътува от София. Щял да може да вземе някой НА ВРЪЩАНЕ.
-Христо
-Боян (все още не е подтвърдил)

Аз и Христо планираме да спим на палатки - аз утре ще си взема, а Христо има двуместна.

Проблема за сега ни е транспорта... До Монтана има влак, пътя до Чипровци е около 35км и доколкото разбрах си е тегав баир... което не ми се струва добра възможност - при положение, че ще си носим бивачна екипировка.

Има и автобус, който тръгва в 18:00 вечерта и пристига около 20:00... т.е. изпускаме тренировките със сигурност.

Ако изпускам някой в списъка, или някой да може да предостави транспорт, да пише за да се разберем. :beer:
Аватар
Sartor

Мнениеот Admin » Чет Сеп 02, 2010 9:18 am

Sartor написа:Ако изпускам някой в списъка, или някой да може да предостави транспорт, да пише за да се разберем. :beer:

viewtopic.php?f=5&t=75738&p=662770#p662770
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот kvelikov » Чет Сеп 02, 2010 9:32 am

Sartor написа:За сега сме:
-Аз (Sartor)
-Краси (Вожда) - той ще е със собствена кола, но няма да пътува от София. Щял да може да вземе някой НА ВРЪЩАНЕ.
-Христо
-Боян (все още не е подтвърдил)

Мишоци, официално заявявам, че всеки, който ме нарече "Вожда", ще получава пирони в гумите, масло по дисковете и шипове по седалката!!!
Отделно ще му цакам минуси до забрава!!!
Поставете се на мое място...
"Вожда", или по-скоро "Вождът" е един и е в гората... в Рила.
Аз съм Великов.
:beer:
Аватар
kvelikov

Мнениеот kapitanblood » Чет Сеп 02, 2010 10:38 am

Краси е пич.Забранява СЕ ,използването на дуумата "ВОЖД"..... :smash:
Краси,си е КРАСИ.....точка.Сериозни заплахи,е отправил,,внимавайте..... :D :eyebrow:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот nicky bike » Чет Сеп 02, 2010 10:05 pm

kvelikov написа:... заявявам, че всеки, който ме нарече "Вожда"...

Вождеееее... Ти какво мислиш по доВОЖДАне на племето СКА по нашите земи и скали. Да си доведете и кончетата ,че още ни болят краката от ходене пеш по чукарите родни. Чака ни голямо спущане ,катерене ,снимане и не на последно място :beer: :beer: :beer:
Чакаме ви на Велорали Узана
... И да доведете Боби...
Аватар
nicky bike

Мнениеот kvelikov » Пет Сеп 03, 2010 7:48 am

Ето на това му се вика ПРОВОКАЦИЯ!!! :smash:
Сигурен съм, че С.К.А.-представителите ще са немалко по Узанските масиви... :D
А за теб специално ще приготвя тънко масълце за предния ти диск... :rofl:
:beer:
Аватар
kvelikov