отново имаме разминаване в разбиранията за стилове...
до автора:
да разбирам, че искаш рамка, с която да караш по всякакви терени и по всякакъв наклон? тоест - искаш да можеш да се изкачваш, когато е необходимо, но и да спускаш спокойно, с умерена скорост и техничност. в такъв случай, ht2 модела би ти свършил работа, според мен. стабилна, здрава, с хубава геометрия. имай предвид, че максимално допустимия ход на вилката за тази рамка е 130мм. ако смяташ, че ще ти свършат работа, ок. в противен случай би могъл да се ориентираш към някоя рамка на старо от пазара. също така, би могъл да прегледаш и в pinkbike.com за xc/all mountain рамки. относно вилката, мисля, че за този тип каране до 150мм ще са ти напълно достатъчни. гледай да избереш нещо, което има като опция заключване на хода или регулиране, ще допринесе при катерене.
във пазара се предлага един scott voltage yz1. поне на мен ми изглежда хубава рамка, която би понесла малко повече аграрщини и вилка със 150мм ход.
моят съвет - разгледай пазара за нещо по-масивно и здраво, за да не ти се налага да сменяш рамка, ако слд време решиш, че те влече надолнището.