Рамка препоръка!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка препоръка!

Мнениеот Niksancho96 » Нед Сеп 05, 2010 10:06 pm

Искам да си взема нова рамка. Ориентирам се към твърдак, но досега се съм карал с мека рамка и незнам как ще ми се отрази. :dontknow:
Моите предположения са:
1. http://www.ridespot.net/product_info.php?cPath=35_44_59&products_id=3224
2. Рам Ht 3
Когато колелото се сглоби ще се ползва за фрирайд. Още да попитам, какъв размер рамка трябва да си взема като се има впредвид, че съм 1 м. и 80 см. и тежа към 80 кила.
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Re: Рамка препоръка!

Мнениеот Tonkata1 » Нед Сеп 05, 2010 10:11 pm

От горе-изброените рамки HT2-ката е по-добрият избор.Но тя не е за фрийрайд...
1.Кажи с какъв бюджет разполагаш.
2.Какво разбираш под фрийрайд и дали ще е агресивен ...
3.Каква вилка мислиш да слагаш. :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот Niksancho96 » Нед Сеп 05, 2010 10:15 pm

Агресивен? Не мисля. Фрирайд и тук там крос кънтри, но главно ще преобладава фрирайд.
Бюджета някъде към 500-600 лева, като се има впредвид, че ще си взема и вилка (мисля си за дуро д дж 140 мм)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот Tonkata1 » Нед Сеп 05, 2010 10:22 pm

Този бюджет за цялото колело ли е ?
Крос-Кънтри добре,под фрийрайд какво мислиш ? Малки скокчета и такива неща ? Смисъл не някакви големи неща като дропове по 2,3 м ?
Tonkata1

Мнениеот Niksancho96 » Нед Сеп 05, 2010 10:25 pm

Tonkata1 написа:Този бюджет за цялото колело ли е ?
Крос-Кънтри добре,под фрийрайд какво мислиш ? Малки скокчета и такива неща ? Смисъл не някакви големи неща като дропове по 2,3 м ?

Тез дропове по 2-5 метра ми мязат на ДХ :rofl:
Шегата настрана. Под фрирайд имам предвид наклон 10 - 15% и с камъни, но не такива големи колкото москвич, ми малки и средни. Абе фрирайд като фрирайд.
Сега незнам дали ще дам точно 600 лева за цялото колело или само за рамка и вилка.
Имам си 2 дискови спирачки Шимано едната 185мм и 160 мм. Кормило мисля да си купя ново кормило, защото старото вече ми е малко. Гуми имам си външни със шини стабилни. Сега не им знам името.
Аватар
Niksancho96

Мнениеот r0bz0mbie » Нед Сеп 05, 2010 11:04 pm

Мислех да прегложа някой NS, но за тези пари ht2-то е добре. :agree:
Аватар
r0bz0mbie

Рейтинг: 1241

Мнениеот Tonkata1 » Нед Сеп 05, 2010 11:08 pm

И аз щях да предложа NS ,но впредвид неговия бюджет ...
Най-добре за него ще е една HT2-ка . :) Даже ще може да сложи по-добра вилка :) :beer:
Tonkata1

Мнениеот Niksancho96 » Нед Сеп 05, 2010 11:13 pm

За НС да не чувам! Един от нашите съфорумници и мой съгражданин, ще използва рамка НС (който модел е предназначен за стриит) за фрирайд и много лек ДХ.
Аватар
Niksancho96

Мнениеот hitar_potar » Нед Сеп 05, 2010 11:54 pm

Niksancho96 написа:

май май пак объркахме понятията. в даунхила няма дропове по 2-3-5 метра. ;) ако не верваш, заседни пред компа да зяпаш някой кръг от световното.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Сеп 06, 2010 12:37 am

Ами незнам, обаче доста хора ползват Клаймър за това за което ти си се замислил и ги държат. Обаче тази комбинация фрийрайд/крос кънтри не става, реши дали ще караш фрийрайд или крос кънтри и тогава кажи за каква цена си говорим и тогава може да получиш отговори които ще ти помогнат. :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Сеп 06, 2010 7:33 am

А защо не Cr-mo рамка? Мисля, че стоманата си е по-здрава от какъвто и да е алуминий. Като тръгнете с тези HT2ки да се правите на фрийрайдъри...да, но преди 5-7години като нямаше други рамки, сега като има такъв страхотен избор, избери най-доброто.

Рамка за 370лв - DunCon Pussy
вилка за 220лв - Duro D
---------------------
590лв

Рамка за 350лв - On One Inbred 456
Ревю в МТБ за рамката, тествана от Любо/админа/
Вилка за 230лв - Raidon Air
--------------------------
580лв
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот teodorchy_sofia » Пон Сеп 06, 2010 8:32 am

A за втора употреба мислил ли си?
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот hitar_potar » Пон Сеп 06, 2010 9:48 am

EccentricMOTION написа:А защо не Cr-mo рамка? Мисля, че стоманата си е по-здрава от какъвто и да е алуминий.

и затва Evil Imperial има състезателна гаранция за до 200мм вилки, както е алуминиева твърда рамка, нали? щото алуминия е по-слаб от джелезото. затова и 99% от меките рамки за спускане и фрирайд са направени от алуминий - щото хром-молито е по-здраво. на моменти ме изненадваш, честно!
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Tonkata1 » Пон Сеп 06, 2010 10:20 am

И аз виках да му предложа "Катерачът",но за XC ще му е трудно,ние си писахме ... Той под фрийрайд разбира някакви леки камъни и наклон 10-20 %
Щом е така ht2 ще му свърши перфектна работа,няма смисъл да се изхвърля с парите,ако това му върши работа ... :agree:
Tonkata1

Мнениеот Nymphetamine » Пон Сеп 06, 2010 10:28 am

отново имаме разминаване в разбиранията за стилове...
до автора:
да разбирам, че искаш рамка, с която да караш по всякакви терени и по всякакъв наклон? тоест - искаш да можеш да се изкачваш, когато е необходимо, но и да спускаш спокойно, с умерена скорост и техничност. в такъв случай, ht2 модела би ти свършил работа, според мен. стабилна, здрава, с хубава геометрия. имай предвид, че максимално допустимия ход на вилката за тази рамка е 130мм. ако смяташ, че ще ти свършат работа, ок. в противен случай би могъл да се ориентираш към някоя рамка на старо от пазара. също така, би могъл да прегледаш и в pinkbike.com за xc/all mountain рамки. относно вилката, мисля, че за този тип каране до 150мм ще са ти напълно достатъчни. гледай да избереш нещо, което има като опция заключване на хода или регулиране, ще допринесе при катерене.
във пазара се предлага един scott voltage yz1. поне на мен ми изглежда хубава рамка, която би понесла малко повече аграрщини и вилка със 150мм ход.
моят съвет - разгледай пазара за нещо по-масивно и здраво, за да не ти се налага да сменяш рамка, ако слд време решиш, че те влече надолнището. :)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Сеп 06, 2010 3:43 pm

hitar_potar написа:
EccentricMOTION написа:А защо не Cr-mo рамка? Мисля, че стоманата си е по-здрава от какъвто и да е алуминий.

и затва Evil Imperial има състезателна гаранция за до 200мм вилки, както е алуминиева твърда рамка, нали? щото алуминия е по-слаб от джелезото. затова и 99% от меките рамки за спускане и фрирайд са направени от алуминий - щото хром-молито е по-здраво. на моменти ме изненадваш, честно!

И Evil Imperial ако беше от хром нали се сещаш колко щеше да тежи а? :idea: Да хром молибдена е по-здрав но по-тежък и ръждясва макар че е само повърхностна ръжда.
П.П. А да и я си представи една рамка от рода на Demo ако е от хром колко ще тежи. :rofl:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Nymphetamine » Пон Сеп 06, 2010 3:52 pm

KiD_WiTh_GuN написа:...беше от хром...

:nono:
Да хром молибдена е по-здрав но по-тежък и ръждясва макар че е само повърхностна ръжда.

кво?!
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот i love bikes » Пон Сеп 06, 2010 4:35 pm

hitar_potar написа:
Niksancho96 написа:

май май пак объркахме понятията. в даунхила няма дропове по 2-3-5 метра. ;) ако не верваш, заседни пред компа да зяпаш някой кръг от световното.

Аз лично не вярвам, защото именно там съм виждал по 2-3 метра. Например във Vallnord. :)
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот hitar_potar » Пон Сеп 06, 2010 5:46 pm

KiD_WiTh_GuN написа:И Evil Imperial ако беше от хром нали се сещаш колко щеше да тежи а? :idea: Да хром молибдена е по-здрав но по-тежък и ръждясва макар че е само повърхностна ръжда.
П.П. А да и я си представи една рамка от рода на Demo ако е от хром колко ще тежи. :rofl:

ъъъ, Evil Imperial и така си тежи достатъчно много. колкото до меки фрирайд и даунхил рамки, мога и там да ти дам пример - моето девинчи е алуминиево, но гола рамка с шок и скоба за седалка пак чуква 5 кила и половина. и кво като е алуминиева? поразгледай в пинкбайк новините от последните месеци, имаше една марка, дето изкара само хром-мо рамки. даунхил модела им е също с 200-215мм ход отзад и тежи горе долу колкото конкуренцията от алуминий. ако добре си спомням, използвано е друго вместо алуминий не заради тегло или здравина, ами щото рамката щяла да се усеща по-различно, некви такива ала-бала истории бяха. беше свързано с факта, че тази стоманена сплав е по-гъвкава от алуминия и освен окачването, и самата рамка щяла да поема част от мъничките вибрации. по принцип хром-мо колело вози наистина една идея по-меко от алуминиевия аналог.
колкото до настоящата тема, автора да има впредвид, че RAM HT2 ще му свърши идеална работа.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Tonkata1 » Пон Сеп 06, 2010 7:50 pm

Абе вие можете ли всяка една тема да не я превръщате в спор и спам еее :@

Сори за :offtopic:
Tonkata1

Мнениеот dancho chalgarq » Вто Сеп 07, 2010 1:27 am

Не! :D
Аватар
dancho chalgarq

Рейтинг: 1168

Мнениеот dudelgrincen » Вто Сеп 07, 2010 9:19 am

за автора смятам че всяка оувърсайз твърда рамка ще му свърши работа (изключвайки повечето от тези за скачане и BMX).
а за вилка най-сполучливите които можеш да вземеш на ниска цена са SR Axon/Epicon/Rux E (май-най здрава от трите и е единствената за сега на Suntour с отворена баня).Rock Shox Tora е евтина и сполучлива,но знам че отваря луфтове не много трудно.
За стиловете нека дам един полезен линк http://en.wikipedia.org/wiki/Mountain_bike#Discipline-oriented_designs и той е от уикипедия за да няма спор за достоверността.
Леко FR,леко DJ,леко DH е като от оня виц "Аз съм леко бременна?Е колко леко ..." :D
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот Tonkata1 » Вто Сеп 07, 2010 9:48 am

dudelgrincen написа:за автора смятам че всяка оувърсайз твърда рамка ще му свърши работа (изключвайки повечето от тези за скачане и BMX).
а за вилка най-сполучливите които можеш да вземеш на ниска цена са SR Axon/Epicon/Rux E (май-най здрава от трите и е единствената за сега на Suntour с отворена баня).Rock Shox Tora е евтина и сполучлива,но знам че отваря луфтове не много трудно.
За стиловете нека дам един полезен линк http://en.wikipedia.org/wiki/Mountain_bike#Discipline-oriented_designs и той е от уикипедия за да няма спор за достоверността.
Леко FR,леко DJ,леко DH е като от оня виц "Аз съм леко бременна?Е колко леко ..." :D

офф :@ Що просто не спрете да пишете,а ? :banghead:
Tonkata1

Мнениеот deadahmed » Сря Сеп 15, 2010 10:42 pm

Nymphetamine написа:кво?!

Дори най-добрата сплав от легираните стомани също образува т.нар. червен окис.
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот fall_out » Чет Сеп 23, 2010 1:24 am

За автора - мисля, че трябва ако можеш да ги пробваш и двете, защото при теб опира повече до размер и удобство откокото до здравина, в случая мисля, че 3-та е малко по-здрава, в разрез със фанатизираните съфорумци. Разгледай им по-добре геометриите и прецени какъв размер ще ти трябва много добре преди да я купиш. И после много приятни моменти с нея.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот taurus13 » Сря Сеп 29, 2010 7:01 pm

Няма да сбъркаш със стоманената On One Inbred 456. Това е точно рамката за XC и Ендуро(или така наречения от теб Фрий райд). По-дълга е от повечето рамки със сходен размер(височина на седалковата тръба), което я прави удобна за въртене. Надолу пък се държи много добре и позволява солидна доза тормоз и е особено подходяща за стръмни, криви и каменисти терени, където скоростта не е висока, но се иска добра техника. Би било добре да я комбинираш със вилка 140-160мм, като най-хубаво е да е с промяна на хода. Не може да се мери с разни Climber-и. Карал съм с Любо, докато яздеше тази рамка - нагоре си въртеше,надолу си летеше - на моменти вече мислех, че няма да се върне към Ф7-цата си. :D При желание може да докараш и много прилично тегло от 12кг. Стоманата има едно полезно свойство - много по-трудно се "уморява". Алуминият помни всяка вибрация и след като натрупа определен брой спомени се пука - за целта се правят множество подсилки и удебеления на тръбата - при стоманата не е необходимо. Ръждата не е проблем - първо ти ще се откажеш от рамката и после тя от теб. След мокро каране, просто извади седалката, изпразни рамката от водата и остави да изсъхне - дори и да не го правиш, най-много да намираш ръждичка по седалоковата си тръба. Това за еластиността на стоманата е по-скоро теоретично, отколкото практически наблюдаван ефект :) При скокове обаче, еластичността помага, да се намали импулса на удара, което допълнително пази рамката от критично претоварване. Аз лично съм любител на твърдаците и ако я имаше тази рамка преди са си купя Питбула, щях да взема нея.
Изображение
Аватар
taurus13

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд