Fox Van R vs Marzocchi Roco WC

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Fox Van R vs Marzocchi Roco WC

Мнениеот shaady » Нед Сеп 05, 2010 11:36 pm

Здравейте,
чудя се между тези двата шока. Fox-a е чисто нов, а Roco-то е втора ръка. Ще се кара на Ram DHX.
Настройките не ме интересуват толкова много, повече ме интересува кой е по - здрав и ще работи по-добре с рамката?
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Re: Fox Van R vs Marzocchi Roco WC

Мнениеот Metel » Пон Сеп 06, 2010 12:25 am

Оффф... Пиши години!! Все едно питаш Боксер или 888
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот Capoeira » Пон Сеп 06, 2010 9:19 am

Това е все едно да сравняваш две несравними неща. Едното е просто пружина с масло и рибаунд, коети има платформа която прави работата изключително неприятна, от всички шокове който съм карал Ван Р е най-неадекватния шок който може да намериш. Просто подмини офертата за нов Ван и си вземи Роко-то. Рокото работи с размах в хода без да се спира и се продънва значително по малко отколкото Ванила-та едното осещаш под краката ти че рамката работи така че да ти е удобно на теб, докато с Ванила-та осещаш че работи колкото да не заспи и да се каже че се свива, на места прави неща който нямат нищо общо с трасето и с твойте желания, или се вдървява или се свива на чук. Пак казвам сравняваш две несравними неща едното само изглежда като шок.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот shaady » Пон Сеп 06, 2010 9:21 am

Van R-a e 2009, a Roco-то е 2006-та.

Мерси за изчерпателния отговор на Capoiera :)

@Capoiera, като те видях на Сопот, видях че караш роко, но ме досрамя да те попитам дали може да го пробвам :D
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот Metel » Пон Сеп 06, 2010 3:17 pm

Capoeira@
Направило ми е впечатление, че старите роко-та(до 2008) много им гърмят уплътненията. Един приятел кара от старите и не е имал проблеми, но може да е от това, че рамката му е Биг Хит и коефицента на окачването си е нормален. Един друг познат караше фактори с роко(пак от старите) и го гърмеше постоянно, но на факторито коефицента е адски голям и си мисля, че точно старите роко-та не държат на голям коефицент. Има ли такова нещо? Ако да, според мен роко-то няма да е най-удачния варият за dhx-a.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд