въпрос за ram dh

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

въпрос за ram dh

Мнениеот Discount » Сря Сеп 22, 2010 3:04 pm

^ кажете ми какво мислите за рамката и дали си заслужава да се купи една на 2 сезона за около 600 лева сас шок чашки и колче? :dontknow:
viewtopic.php?t=73233#p642789
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Рейтинг: 877

Re: въпрос за ram dh

Мнениеот pro-adrenaline » Сря Сеп 22, 2010 3:50 pm

Всичко зависи от състоянието на рамката, но като цяло рамката си заслужава като първа мека рамка за спускане
pro-adrenaline

Рейтинг: 1195

Мнениеот Discount » Сря Сеп 22, 2010 3:57 pm

Доколкото знам не е пукана само е пребоядисвана заради лифта ето снимки

Изображение
Изображение
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Мнениеот mil4o3 » Сря Сеп 22, 2010 4:32 pm

Само казвам ,не съм сигурен :dontknow: чувал съм от човешки слухове ,но не знам и на кой точно DH-a пак е червен и на челото е цепнат и следата е замаскирана с червен маркер :crazy: . Почти не си личало. :bigeyes:

Пак казвам не съм сигурен ,но знам че е на точно такъв RAM dh червен ,та идеята ми е момчето ако го взима да гледа някви следи по челото .
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот pro-adrenaline » Сря Сеп 22, 2010 4:50 pm

Рамката лично съм я оглеждал, проблеми няма. @милчо3 бъркаш рамката, тази проблеми няма :beer:
pro-adrenaline

Рейтинг: 1195

Мнениеот Discount » Сря Сеп 22, 2010 5:10 pm

А имаш ли скайпа на тяо дет я продава? :dontknow: +това тая работа с черния маркер си е малко съмнителна :smash: :look:

Изображение
Изображение

:bigeyes:
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Мнениеот Capoeira » Сря Сеп 22, 2010 6:11 pm

Момчета нека не говорим с примлъвки.
Суровата истина е че рамкта става за СКРАП и резервни части.
Малко по оптимистичните хора могат да кажат че рамкта става, но просто трябва да имаш координатите на добър заварчик на speed dial на телефона. Демек рамката се пука навсякъде, взимаш си рамкта и започваш да си я дозаваряваш навсякъде. Горчиво е но с уникалното разнообразия от размери, само един и то малък, рамката е подходяша за хора под 170-165. Рамката не харесва да се скача с нея, драстично се намалява живота ан заварката под челото, в смисал дори и дозаварена пак се повтаря, чейнстея се пука също ако започнеш да я натискаш да гази сериозно. С две думи има рамки на пазара който работят в пъти по добре, не са с такава смешна геометрия и ще надживеят РАМ-а дори и оставен на витрината. Ето това ми се струва разумно:
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=77106
В смисал и двете са DH ама едното е направено за реално DH не за НДК стил. :bowdown:
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Discount » Сря Сеп 22, 2010 6:24 pm

тоя GIANT целия,един приятел щеше да го зима обаче май нещо не му беше наред и се отказа :dontknow: някви други рамки ако знаеш
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Мнениеот mil4o3 » Сря Сеп 22, 2010 6:27 pm

pro-adrenaline написа:Рамката лично съм я оглеждал, проблеми няма. @милчо3 бъркаш рамката, тази проблеми няма :beer:

Не сорй не съм се изказал правилно знам за някоя рамка RAM DH червена незнам на кой колега е ,но може и да е тази където я показваш с черния маркер. :dontknow:
Аватар
mil4o3

Мнениеот vakkov » Сря Сеп 22, 2010 6:38 pm

тая не беше ли в жълто, на night_falcon и не беше ли заварявана на чейнстей-я ???
vakkov

Рейтинг: 1220

Мнениеот Discount » Сря Сеп 22, 2010 6:47 pm

Ае 2-ра ръка неща почти никаде неможеш да намериш здрави или на добра цена,най добре нови ама двойно по скъпо...
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Мнениеот tanec » Сря Сеп 22, 2010 6:48 pm

Discount написа:тоя GIANT целия,един приятел щеше да го зима обаче май нещо не му беше наред и се отказа :dontknow: някви други рамки ако знаеш

Tоя твой приятел е един от най-несериозните хора, с които съм се сблъсквал някога и съвсем културно му обясних, че на несериозни хора, които след уговорка дори не звънят че е пропаднала, няма да продам какво и да е!
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот mil4o3 » Сря Сеп 22, 2010 7:10 pm

vakkov написа:тая не беше ли в жълто, на night_falcon и не беше ли заварявана на чейнстей-я ???

НЕ на falcon-a е в колегата Doncho*. viewtopic.php?f=31&t=73258
Аватар
mil4o3

Мнениеот Discount » Сря Сеп 22, 2010 7:53 pm

това(черното) възможно ли е да е подсилка? :dontknow:
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Мнениеот Capoeira » Сря Сеп 22, 2010 8:23 pm

Discount написа:това(черното) възможно ли е да е подсилка? :dontknow:

Нема такова нешо, това е "подобрение" ;)
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот GECKO » Сря Сеп 22, 2010 8:35 pm

С риск някой да ме намрази, ще отбележа, че заварката на челото под подсилката (под черната боя е фабрична подсилка) та заварката не изглежда фабрична. Не знам дали и защо изглежда така, просто фабричните заварки на тази рамка са доста... рободски и еднотипни с минимални отклонения предимно в големината на капката и много рядко в честотата на капките.

Колкото до качествата... рамката е наистина прекрасна за парите си но това и е и слабото място - парите и.

Последната доставка мисля, че беше през 2006 и ако това е така малко трудно ще е само на 2 сезона. Може да е на 2 сезона на настоящият и собственик но като цяло ме съмнява.
Та... както казах много прилична рамка към датите си на производство, но конкретно RAM за да угодят на нашият пазар ги поръчват от малко по-евтини суровини. Не мога да кажа дали това е тяхно решение или на завода, но как изглежда - RAM DH за разлика от Azonik Eliminator 2 се прави от клас 6 вместо клас 7 алуминиева сплав в следствие на което задницата е по-мека и като поостарее се суче лесно на ръка а предницата като си изживее годините започва лека полека да се деформира. Тези неща се забелязват когато се погледне рамката отстрани и се види, че е направила "коремче" - долната тръба трябва да е права а не леко изпъкнала. В резултат на тази деформация разпределението на силите се попроменя и челото, както и заварките около захвата на амортисьора отслабват или тотално се предават (това са заварките перпендикулярни на земята малко назад и под статичната точка на амортисьора). Задницата от своя страна започва да мърда а като се попрекали започва и тотално да се предава под стреса и там слабото място е интерфейса между кования или фрезован елемент и стойките на веригата.

Не искам тотално да оплювам рамката, защото упорито вярвам, че това е най-добрата рамка за спускане представяна някога от фирмата. Също така все още се намират здрави и стабилно карани представители, и макар да не съм оптимист към бъдещето им вярвам, че вече са се изплатили неколкократно на собствениците си с кефа, който са им докарали.

Може би настройките имат някакъв ефект над живота на рамките (направило ми е впечатление, че хората, които карат по-прогресивна настройка по-бързо пукат заварки при амортисьора от колкото тези, с по-линейна настройка) но в крайна сметка това е продукт който на нашият пазар струва почти на половина на оригинала и не може да се очаква да е също толкова добър ;)

Колкото до съвет - прегледай добре рамката за нетипични заварки и разглоби и сглоби ставите на задницата (най-удобно е да хванеш челото между стъпалата си а задницата да ти дойде на корема) ако няма неприлични заварки или осукване на задницата значи рамката е добра и ще те вози известно време, особено ако си пресен в спорта. Ако има грижи по-добре се насочи към нещо друго.
Поздрави и успех с търсенето.
Аватар
GECKO

Мнениеот Discount » Сря Сеп 22, 2010 8:43 pm

Начи да я зимам? с мойто караНе силно се самнявам да я чупа(ако всичко и е наред) просто се колебая защото едни викат че е супер други викат че е боклук :beer: :dontknow: :liplick:

EDIT:

аз ако зема рамката ше зема и другите части от колелото
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Мнениеот despite » Сря Сеп 22, 2010 9:24 pm

Ти въобще прочете ли мнението на GECKO? Само си питам така де... човекът се постара да ти напише доста подробно мнение.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот Night_Falcon » Сря Сеп 22, 2010 9:35 pm

Егати темата, егати чудото...
Както целия форум знае, доскоро търкалях 1 такава машина. За пукане - пука се, не е най-здравата рамка, но като за 1-ва рамка за учещ се човек би трябвало да свърши работа - поне на мен ми свърши.
Наистина рамката е доста късичка, определено не е за едри хора Не знам @Capoeira за коя точно "Смешна геометрия" говори, като рамката има настройки, колкото ти душа иска, че и повече.
П.П. @GECKO Ram DH и Azonic Eliminator DH 2 са от различни сплави, така ли? Това не го знаех :eek3:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Сеп 22, 2010 9:45 pm

Discount написа:А имаш ли скайпа на тяо дет я продава? :dontknow: +това тая работа с черния маркер си е малко съмнителна :smash: :look:

Moя е рамката! Това, че има черен маркер съм го направил за идиотизъм, цялата рамка е надраскана, защото като я взех беше едноцветна!

Capoeira написа:В смисал и двете са DH ама едното е направено за реално DH не за НДК стил. :bowdown:

Всеки ден съм в НДК, защото се събирам с приятели и си говорим, това не означава, че събота и неделя, когато лифта РАБОТИ, не съм там!!!
Ще го видите DH-a на Боровец, в Рила съм! :eek3:

GECKO написа:Не мога да кажа дали това е тяхно решение или на завода, но как изглежда - RAM DH за разлика от Azonik Eliminator 2 се прави от клас 6 вместо клас 7 алуминиева сплав в следствие на което задницата е по-мека и като поостарее се суче лесно на ръка а предницата като си изживее годините започва лека полека да се деформира. Тези неща се забелязват когато се погледне рамката отстрани и се види, че е направила "коремче" - долната тръба трябва да е права а не леко изпъкнала. В резултат на тази деформация разпределението на силите се попроменя и челото, както и заварките около захвата на амортисьора отслабват или тотално се предават (това са заварките перпендикулярни на земята малко назад и под статичната точка на амортисьора). Задницата от своя страна започва да мърда а като се попрекали започва и тотално да се предава под стреса и там слабото място е интерфейса между кования или фрезован елемент и стойките на веригата.

Тази рамка не е усукана, мерена е с шублер! За "коремчето" обаче си прав - има го, но не ми пречи да карам с него.

GECKO написа:Може би настройките имат някакъв ефект над живота на рамките (направило ми е впечатление, че хората, които карат по-прогресивна настройка по-бързо пукат заварки при амортисьора от колкото тези, с по-линейна настройка) но в крайна сметка това е продукт който на нашият пазар струва почти на половина на оригинала и не може да се очаква да е също толкова добър ;)

Рамката има 90 насторойки, до сега съм я карал или всично на средната или на кобилицата на най-горната дупка и пак другото всичко на средната дупка.

GECKO написа:Колкото до съвет - прегледай добре рамката за нетипични заварки и разглоби и сглоби ставите на задницата (най-удобно е да хванеш челото между стъпалата си а задницата да ти дойде на корема) ако няма неприлични заварки или осукване на задницата значи рамката е добра и ще те вози известно време, особено ако си пресен в спорта. Ако има грижи по-добре се насочи към нещо друго.

Това ще го види на място, ако трябва ще сваля шока да сгъна рамката докрай, за да види, че няма усукване. :beer:

Night_Falcon написа:Егати темата, егати чудото...

:bowdown: :agree: :agree:

Night_Falcon написа:П.П. @GECKO Ram DH и Azonic Eliminator DH 2 са от различни сплави, така ли? Това не го знаех :eek3:

До колкото знам Ram DH-а е със сплав 6065, а Azonic-a 7005. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот nofear921 » Сря Сеп 22, 2010 10:09 pm

BurNiNg_IcE написа:Moя е рамката! Това, че има черен маркер съм го направил за идиотизъм, цялата рамка е надраскана, защото като я взех беше едноцветна!

Това под челото било само драсканица? Хайде не лъжи! Бях в магазин Jester когато донесе рамката за заварка под челото. Лично видях пукнатината и пак лично видях как след няколко дни рамката беше донесена заварена под челото. Цялото замаскирано петно е заварка.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Мнениеот IceFreak » Сря Сеп 22, 2010 10:19 pm

пфффффффф нз що за хора сте вие аз лично гледам рамакта почти секи ден и си я карам даже по малко и си е нема толко чук! а колкото до уш "заварката" това не е заварка а е подсилка защото е карана сас стратос а както е известно на сички стратоса си е свинария голяма!!!!! :beer:
IceFreak

Рейтинг: 1182

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Сеп 22, 2010 10:27 pm

nofear921 написа:
BurNiNg_IcE написа:Moя е рамката! Това, че има черен маркер съм го направил за идиотизъм, цялата рамка е надраскана, защото като я взех беше едноцветна!

Това под челото било само драсканица? Хайде не лъжи! Бях в магазин Jester когато донесе рамката за заварка под челото. Лично видях пукнатината и пак лично видях как след няколко дни рамката беше донесена заварена под челото. Цялото замаскирано петно е заварка.

Aйде бе... :roll2:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот nofear921 » Сря Сеп 22, 2010 10:43 pm

Аз казах това което е от полза на питащия. Той сам да си прави изводите. Ако МНОГО иска да купи "здравата ти рамка" да отиде и да се консултира с момчета от Jester. Те нямат причина да крият истината от него. Но да се правиш на олигофрен и да лъжеш така е детинско.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Сеп 22, 2010 11:06 pm

nofear921 написа:Аз казах това което е от полза на питащия. Той сам да си прави изводите. Ако МНОГО иска да купи "здравата ти рамка" да отиде и да се консултира с момчета от Jester. Те нямат причина да крият истината от него. Но да се правиш на олигофрен и да лъжеш така е детинско.

Ок, при който иска да ходи, просто не ми се спори с теб. Има достатъчно написано нагоре за тая рамка, да си прави изводите! :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Doncho* » Чет Сеп 23, 2010 12:06 am

Capoeira написа:Момчета нека не говорим с примлъвки.
Суровата истина е че рамкта става за СКРАП и резервни части.
Малко по оптимистичните хора могат да кажат че рамкта става, но просто трябва да имаш координатите на добър заварчик на speed dial на телефона. Демек рамката се пука навсякъде, взимаш си рамкта и започваш да си я дозаваряваш навсякъде. Горчиво е но с уникалното разнообразия от размери, само един и то малък, рамката е подходяша за хора под 170-165. Рамката не харесва да се скача с нея, драстично се намалява живота ан заварката под челото, в смисал дори и дозаварена пак се повтаря, чейнстея се пука също ако започнеш да я натискаш да гази сериозно. С две думи има рамки на пазара който работят в пъти по добре, не са с такава смешна геометрия и ще надживеят РАМ-а дори и оставен на витрината. Ето това ми се струва разумно:
viewtopic.php?f=16&t=77106
В смисал и двете са DH ама едното е направено за реално DH не за НДК стил. :bowdown:

И за ква скрап става бе играч? за кфи резервни части? За кфа смешна геометрия? Бате като цяло си супер смешен !
Карам такава рамка 2ра във момента от 3-4 месеца и искам да ти кажа че ми допада МНОГО повече и като работа и като визия от много други по- нови модели (да не цитирам) рамки от по - горен клас!
Ти ако си 100 кила + много ясно че ще чупиш сичко. И да ти кажа съм 1.80 и рамката ми е перфектна като дължина и откъм здравина (да чукна на дърво)

@Автора на темата --> Според мен ако си намериш неизмъчвана рамка за тези пари я зимай! Няма да съжеляваш :beer:
Аватар
Doncho*

Рейтинг: 1069

Мнениеот Discount » Чет Сеп 23, 2010 1:23 pm

Доколкото разбрах така наречената подсилка е правена заради вилката,обаче има по стари снимки кадето колелото е сас същата вилка и няма такова черно нещо :dontknow:

ей тфа ми изглежда добре за тая цена viewtopic.php?f=16&t=76230 :smash:
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 23, 2010 1:54 pm

темата е заключена поради крайно бездарния правопис на кого ли не
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд