Гуми за Боровец

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гуми за Боровец

Мнениеот FREERIDE RIDER » Сря Сеп 15, 2010 9:34 pm

Гледам прогнозата : http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid= ... 21.09.2010
Чудя се каква гума да си купя за резервна или направо с нея да идвам да карам . Ще идвам диерктно в Четвътък .
Сега карам с комлект гуми Maxxis ardent 2.6 super tacky - maxxpro .
Няма пари за две гуми затова си миля да си купя една хубава - мисля си за Минон 3С .
Също съм фен на Швалб ,предложения ?
-Само да е до 100 лв и искам да може да бъде подходяща за предна и задна .
:beer:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Re: Гуми за Боровец

Мнениеот kikon » Сря Сеп 15, 2010 10:11 pm

Schwalbe Muddy Mary - става и за кал, става и за сухо, пък и с нея Стиви Смит стана 2-ри на Световното тая година :agree:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Рейтинг: 2000

Мнениеот FREERIDE RIDER » Сря Сеп 15, 2010 10:38 pm

kikon написа:Schwalbe Muddy Mary - става и за кал, става и за сухо, пък и с нея Стиви Смит стана 2-ри на Световното тая година :agree:

разликата между ДХ и Фр верирсията е 210 гр.
Дх верията има тел вътре -вече един път си патих от гума на Швалб с тел ,телта в гумата беше крива и независимо че каплата беше права гумата ми се кривеше . :D
Дх верията е 3Ц ,а Фр е Gooey Gluey Compound .

кикон -пробвала ли си я ,или поне към коя версия да се насоча ?
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот GECKO » Чет Сеп 16, 2010 7:16 am

Ако ще е кално аз бих играл с High Roller 42A отпред с уговорката, че ако вали само четвъртък ще имаш адекватна гума, но след това ще има лепкава калчица и за там може да ти е по-добре с него пред Minion-a (както разбрах аз след последнят уикенд). 42А за да позволи по-добре да се вкопава грайфера, защото 40-ката може по-лесно да поддава. Това като условия, но ако не можеш да спираш адекватно Roller-а може да се окаже по-палав/игрив от Minion-a, особено по коренистите завои, но позволява по-добро/късно спиране и по-добро ускорение. Minion-а ще ти позволи повече контрол в завоите, дори когато си извън контрол :) но по-лесно сякаш се пълни и на корени и гадости става... интересно. Особено, когато започне да съхне и човек започне да се отпуска и забравя, че има кал по гумата когато влиза на корените :)

Също така ако не ти харесват Roller или Minion 42А винаги можеш да го метнеш отзад и да сложиш нещо друго отпред и ще се държат адекватно и двете ;)

Това за гумите, които знам. За Muddy Mary - изглежда като добър fail safe избор, но ако ще се бориш за време на състезанието може да не ти позволи адекватно/късно спиране и в комплект с Ardent отзад да ти се налага да спираш по-отдалече но (на теория) ще има по-добро държане в завоите
Аватар
GECKO

Мнениеот kikon » Чет Сеп 16, 2010 9:16 am

FREERIDE RIDER написа:
kikon написа:Schwalbe Muddy Mary - става и за кал, става и за сухо, пък и с нея Стиви Смит стана 2-ри на Световното тая година :agree:

разликата между ДХ и Фр верирсията е 210 гр.
Дх верията има тел вътре -вече един път си патих от гума на Швалб с тел ,телта в гумата беше крива и независимо че каплата беше права гумата ми се кривеше . :D
Дх верията е 3Ц ,а Фр е Gooey Gluey Compound .

кикон -пробвала ли си я ,или поне към коя версия да се насоча ?

Да, в момента съм с MM 2.5 GG отпред и ми харесва. Още един плюс е, че гумата е така конструирана, че можеш да я караш на под 1 атмосфера без да спукаш - проверено е на Боровец.

Аз на състезанието ще карам с нея отпред и с High Roller 60A отзад.

Янко, fail safe-a го кажи на вицесветовния шампион ;)

Аватар
kikon

Мнениеот airborneone » Чет Сеп 16, 2010 9:26 am

Ева, на теб продължава да не ти е ясно, че нещата, които правят на СК и компонентите, с които го правят не са решаващиЯТ фактор там...
Дори тук в България няколко колоездача показват, че да можеш да караш играе главна роля в крайният резултат.
п.п.

По темата: Ако ще вали и в неделя аз бих заложиш на Мichelin Mud 3 комбиниран с нещо като миниън отзад.
п.п. 2
@Янко, ардента е лош избор за кал, защото не се чисти, тествано на Златица
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Сеп 16, 2010 9:43 am

А какво ще кажете за ADvantage?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот kikon » Чет Сеп 16, 2010 9:54 am

airborneone написа:Ева, на теб продължава да не ти е ясно, че нещата, които правят на СК и компонентите, с които го правят не са решаващиЯТ фактор там...

Именно, защо тогава тук трябва да са?

И това, разбира се, не ми пречи да дам мнение за гума, която карам.

Противоречиш си.

Аватар
kikon

Мнениеот airborneone » Чет Сеп 16, 2010 10:00 am

TeDo_BaPHa написа:А какво ще кажете за ADvantage?

Супер гума за АМ/лек ФР
Бих си купил пак ако мога да сгобя такъв велосипед.
ЗА боровец (ДХ трасе)
По-скоро не

kikon написа:
airborneone написа:Ева, на теб продължава да не ти е ясно, че нещата, които правят на СК и компонентите, с които го правят не са решаващиЯТ фактор там...

Именно, защо тогава тук трябва да са?

Противоречиш си.

Ти даваш за пример Стиви и той с какво кара.
Моя довод, е че хората от топ 80 на СК карат така независимо от компоненитите си до голяма степен.
+ не веднъж е имало примери за компоненити с надписи на вече съществуващи такива, които са променени за конкретния състезател.
Това, че той кара с "такива" гуми, не означава че смеската и шарката са тези :beer:
Стига си се палила така, не ти влияе добре СУ
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот kikon » Чет Сеп 16, 2010 10:02 am

Къде видя да се паля :dontknow:

:peace:

Аватар
kikon

Мнениеот FREERIDE RIDER » Чет Сеп 16, 2010 8:24 pm

Събота също ще е слънчево.
Чесно да ви кажа ,от коментарите ви разбирам ,че всички гуми са добри (за мен хай ролер -не е добра) ,но не мога да преценя кое би било по добре :
Schwalbe Muddy Mary или Минион ДХФ .
Незнам защо никой нищо не спеменава за Минион 3С ,само 42а ?

Моля пишете мнения тъй като трябжва да я поръчам възмойно най- бързо ,че да свикна на гумата ...
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот dEcLiNe » Чет Сеп 16, 2010 8:49 pm

FREERIDE RIDER написа:Събота също ще е слънчево.
Чесно да ви кажа ,от коментарите ви разбирам ,че всички гуми са добри (за мен хай ролер -не е добра) ,но не мога да преценя кое би било по добре :
Schwalbe Muddy Mary или Минион ДХФ .
Незнам защо никой нищо не спеменава за Минион 3С ,само 42а ?

Моля пишете мнения тъй като трябжва да я поръчам възмойно най- бързо ,че да свикна на гумата ...

Ролера е добър, достатъчно добър, на една гума можеш да и сивкнеш и от 1 спускане, а за минион 3c прочети и сам си отговори, няма какво толкова да казваме за него.
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот GECKO » Чет Сеп 16, 2010 10:02 pm

Всеки чете каквото си иска.

Не се взимайте толкова на сериозно - гумите се износват, човек трябва да експериментира за да намери най-доброто за себе си и дори тогава то няма да е най-доброто за дълго. Уменията на човека ще се променят и с това и нуждите му.

Колкото за разликата в гумите - там може да се говори 1 седмица кое как и защо и пак няма да се разбере докато не се покара.

Само за пример - Какво правят надлъжните и напречните разрези по бутоните на Schwalbe-тата и Minion-a както и липсата им при Roller-a?
Защо когато завъртиш една гума бързо и я погледнеш изглежда като нарязана от надлъжни канали докато при друга изглежда плътен грайфера и как да го разбираме това?

Има много аванс за приказки :)

Ако човек се замисли по пътя на логиката ще стигне до доста адекватен за него избор или ще намали опциите драстично.
Аватар
GECKO

Мнениеот nisanz » Нед Сеп 19, 2010 11:05 am

Карам с Muddy Mary отпред и Whicked Will отзад вече 2-3 месеца и мога да кажа,че гумите са трепач стига да не са напомпени много,защото взимат да се хлъзгат при висока скорост.Не съм карал минион и не мога да ти кажа разликата,но определено shwalbe си заслужава :agree: .Айде успех с избира и до 24 (тогава ще идвам аз) :)
nisanz

Рейтинг: 1133

Мнениеот neytchev » Вто Сеп 21, 2010 12:14 pm

Не мисля, че Muddy Mary са добри за много сухо, по скоро за леко влажно или кално. Аз лично ако е сухо ще съм със High Roller, ако е малко влажно - Миниони, и ако е кално swampthing. :dontknow: :agree: Ако е яка кал ще взема Wet scream на заем от един приятел :evil: , но невярвам да се наложи, все пак в прогнозата го дават един ден да превали.
Изображение
Аватар
neytchev

Рейтинг: 1117

Мнениеот Shady™ » Вто Сеп 21, 2010 1:01 pm

Aз съм с доказалите се за мен Specialized Clutch SX 2.3 Dual Density 40/45a F и за задна мисля да заложа на Specialized Pinn`er DH 2.3 60a, пък да видим какво ще пее радиото :D. A зa kално ще се доверя на избора на доста мои приятели - WTB Timberwolf 2.5 40a DH, ама нещо не вярвам да вали и може би няма да взимам...

Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот n3k01 » Вто Сеп 21, 2010 1:18 pm

http://www.foreca.com/Bulgaria/Borovets?tenday
Лошото е че до сега смениха 3 пъти прогнозата, но принципно синоптик черпят информация от този сайт, по-точни са.Дано не вали.Имаше един ден когато валеше като из ведро на ястребец а на трасето заваля чак в 4 5 следобяд.Та тъй като нямам възможност да зимам каквито и да е други гуми освен тези на колелото ще трябва да се доверя на предните миниончета с 40а от пред и 60а от зад, пък ако завали ще да е интересно, особенно с клипсовете ще е много интересно :eyebrow:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот FREERIDE RIDER » Вто Сеп 21, 2010 10:18 pm

Shady™ написа:Aз съм с доказалите се за мен Specialized Clutch SX 2.3 :beer:

То за бирата се знае :D .Клътч сх ,съм карал като предна не малко на един друг хит ,тая гума е добра ,но някак си нямам й доверие на нея особенно за състезание :D . Реших да си поръчам мъди мери ,ама нямаше (то веломания зареждат колкото да се каже ,че имат) . Добре си казах аз ще си поръчам минън 3Ц ,ама то райд спот същата не коректна работа едно от 4-те неща който поръчах го нямаше и ми пратиха поръчката без него ,и не ми се обадиха ,отгоре на сичко трябаше да дойде днес ,ама не миналата пратка я пуснаха експресна ,а сега за +250 лв пратка ги моля да ми пуснат с експресна и ми писаха и-мейл ,че ще дойдат днес (и че ще е с експресна) ,но днес в спииди нищо нямаше ,да ги еа !
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот Doncho* » Чет Сеп 23, 2010 9:03 am

а като е кално неможе ли просто Wetscream?
Аз лично ще си карам минион , но в кал най - добрата гума мисля че е Weta. :beer:
Аватар
Doncho*

Рейтинг: 1069

Мнениеот Shady™ » Чет Сеп 23, 2010 11:58 am

FREERIDE RIDER написа:
Shady™ написа:Aз съм с доказалите се за мен Specialized Clutch SX 2.3 :beer:

То за бирата се знае :D .Клътч сх ,съм карал като предна не малко на един друг хит ,тая гума е добра ,но някак си нямам й доверие на нея особенно за състезание :D . Реших да си поръчам мъди мери ,ама нямаше (то веломания зареждат колкото да се каже ,че имат) . Добре си казах аз ще си поръчам минън 3Ц ,ама то райд спот същата не коректна работа едно от 4-те неща който поръчах го нямаше и ми пратиха поръчката без него ,и не ми се обадиха ,отгоре на сичко трябаше да дойде днес ,ама не миналата пратка я пуснаха експресна ,а сега за +250 лв пратка ги моля да ми пуснат с експресна и ми писаха и-мейл ,че ще дойдат днес (и че ще е с експресна) ,но днес в спииди нищо нямаше ,да ги еа !

Akо ти трябват гуми за кал мога да ти дотътря в Боровец за УТРЕ едни Timber Wolf Team DH 2.5 :dontknow:

А за CLutch-a - повярвай ми през каквото и да съм минавал на наквото и да е (кал/дъжд/сухо) не ме е предавал.
А за състезание - каква е разликата ? Аз понякога съм си ги карал и все едно съм на състезание и не съм имал проблем.

Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Сеп 23, 2010 7:14 pm

Аз карам WTB Timberwolf 2.5 Team DH. Гумата е страхотна, доста тежка/1250гр/, не съм пукал с нея до сега вътрешна, почистването е най-доброто което съм виждал, двупосочна е, така че хваща толкова добре колкото спира. Отбелязвам, че ако е сухо ще ти ходят бавно...падам редовно в града на равното с тази гума.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот arney » Чет Сеп 23, 2010 7:37 pm

EccentricMOTION написа:Аз карам WTB Timberwolf 2.5 Team DH. Гумата е страхотна, доста тежка/1250гр/, не съм пукал с нея до сега вътрешна, почистването е най-доброто което съм виждал, двупосочна е, така че хваща толкова добре колкото спира. Отбелязвам, че ако е сухо ще ти ходят бавно...падам редовно в града на равното с тази гума.

Проблема може и да не идва от гумата, замислял ли си се :dontknow:
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот tanec » Чет Сеп 30, 2010 6:19 pm

Как ви се сториха гумите, които избрахте ? :evil:
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот kikon » Чет Сеп 30, 2010 6:30 pm

Докато беше сухо - екссстра, ама калчицата в неделя не понесе добре на High Roller-a. А за ММ все още съм на мнение, че е възможно най-добрият избор, когато нямаш кални гуми.

Нищо, сега вече си имам гуми за кал :D :beer:

Аватар
kikon

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Сеп 30, 2010 8:21 pm

tanec написа:Как ви се сториха гумите, които избрахте ? :evil:

Екстра! :^:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Night_Falcon » Чет Сеп 30, 2010 8:47 pm

Някои просто не си купиха гуми предварително и имаха пари за Wetscream
Други услужиха със общо 140лв на различни хора и нямаха пари за Wetscream
Всеки с късмета си :boggled:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Сеп 30, 2010 8:54 pm

Трети си караха с гуми за сухо, дрифтиха, пързаляха се, хлъзгаха се и се кефиха :D :agree:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот dEcLiNe » Чет Сеп 30, 2010 9:11 pm

TeDo_BaPHa написа:Трети си караха с гуми за сухо, дрифтиха, пързаляха се, хлъзгаха се и се кефиха :D :agree:

:agree: Minion 42a ftw! :D :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Night_Falcon » Чет Сеп 30, 2010 9:18 pm

A minion 40a Greg Minaar edition? :eyebrow:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот PiCoZzZeN » Чет Сеп 30, 2010 11:44 pm