RAMBIKES

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

RAMBIKES

Мнениеот BuxpeH » Нед Май 22, 2005 9:39 pm

Ха, каква интересна находка намерих, като се обърках и написах www.rambikes.com вместо www.ram-bikes.com
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот thefatcat » Нед Май 22, 2005 9:54 pm

DH байка ме кефи, лек, прост с доволен ход :spin:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Morpher » Нед Май 22, 2005 10:01 pm

Сигурно има съвпадение на имената и заради това.
Тез байкове са с много миризливи рамки!
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот BuxpeH » Нед Май 22, 2005 10:02 pm

на мен пък не ми изглежда "истински"
имам чувството, че малко материал са сложили
Edit: По-скоро рамките са CrMo
BuxpeH

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 23, 2005 12:23 am

Материялите им хич не са зле.ХроМо пича е бил използван.
Меките им каручки обаче хич не ме радват.
Виж чопъра е друга реколкта.Такова дзверче искам да си имам за да си круузвам наляво надясно:pimp:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Zozka » Пон Май 23, 2005 9:29 am

DH рамката им е уникална. Чудя се единственно кой самоубиец би карал такъв таралясник. хаха Cross и Sprint си имат последователи. ураааа :bouncy:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nymphetamine » Пон Май 23, 2005 2:37 pm

Не ви ли се струват малко кекави тия рамки. Аз лично бих си взел такава ако струваше 250-300лв с шока:D Приличат ми на домашно направени.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот BuxpeH » Пон Май 23, 2005 5:09 pm

ave izobshto "real adventure machinery"...:scared::crazy2::xx(:
BuxpeH

Мнениеот Grigo » Съб Юни 04, 2005 10:55 am

Za Sujalenie imah *udovolstvieto* da sum potrebitel na 2 takiva,kakto nqkoi kolega adekvatno se izrazi *Real Agrar Machinery* i to na dosta neprili4ni za kachestvoto/tegloto/hoda proizvedeniq na izkustvoto,za spravka www.pinkbike.com Buy&Sell / Full suspension Frames ... Tova e reshenieto po moe li4no mnenie i molq ako nqkoi ima put kum USA bih mu dal vednaga 60$/komisionna za dostavkata(tolkova moga da dam) + parte za vuprosnata rama razBIRA se :) da vzeme nqkoq ot ramchicite koqto sum si haresal i da mi q donese do Sofeto,ako ne mu e problem.
Grigo

Мнениеот BuxpeH » Съб Юни 04, 2005 11:23 am

Две какви рамки? Българският или от тоя, американски RAM? Нищо не ти се разбира :dunno:!
BuxpeH

Мнениеот Grigo » Съб Юни 04, 2005 11:35 am

Amu BG frames XC & FR 2004 a,otnosno Ха, каква интересна находка намерих, като се обърках и написах [size=100][color=red]www.rambikes.com[/color][/size] вместо www.ram-bikes.com Te po-stavat,no obsujdahme s pich v Pink-a prodavasht FR rama,i zvucheshe otchaqn...vij mu obqvata prosto... dori bez da iska i napravi anti reklama kato go porazpitah,zvucheshe sqkash iska da se oturve,shtql da si vzima po-podhodqshta za stila mu... bla bla ... http://www.pinkbike.com/modules/buysell ... age=110318
Grigo

Мнениеот veno » Съб Юни 04, 2005 3:02 pm

Grigo ти в съзнание ли си въобще ?:crazy:
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот Grigo » Съб Юни 04, 2005 3:41 pm

B DOCTA DO5PO Cb3HAHUE CbM,А ПРИ ВАС ГРОЗДЕТО ТАМ ЩО Е КИСЕЛО?!? МОЖЕ БИ ОТ КОНСИСТЕНЦИЯТА НА ДЬЖДОВЕТЕ а ИЛИ ВИСКУЗИТЕТА?!? ЗЕМИ 5.0 ДА ТИ НЕ КИСЕЛЕЕ ТОЛКОЗ... :banghead:
Grigo

Мнениеот yoshik » Съб Юни 04, 2005 11:21 pm

abre as sam v alaska v momenta i kvo da ti kaga tia chopperite gi vidiah ve4e no ne bih gi karala de
tova e prosto nekva zabavna izgaziza
tvardia sashtoto za tezi samoubiistveni dowhillove baf:spin:[color=purple][/color]
yoshik

Рейтинг: 1200

Мнениеот Grigo » Нед Юни 05, 2005 11:42 am

Yoshik,Опитьт ти за сьрказьм далеч не е на ниво,чопьрите найстина са изгьзица,бавни,непроходими,с грозна геометрия,тежки,издаващи шум на комбайн(яко гьзария нали...)но тенкс; стил колелото от клипа на едно гейче Марио Let Me Love You ли ква му беше там бозата дето изпьлнява. (както и колите им,тачения например Мустанг 6.0 Кобра Ги Ти 280 конски сили,не мерси предпочитам "чуплива,италянска каруца" Алфа Ги Ти 2.0 260 коня...Арчи в пьти по-малко,респективно замьрсява по-малко,не разхищава кубици/коне,че и макар по-малкото си коне,ускорението й и мах скоростта са по-добри от на Американския й сьбрат.)
А Нито Бьлгарския нито Американския РАМ някога ще се доближат и до моделите на Баф,по отношение качество/цена,дори и до моделите им от преди 2-3 години...Ако това стане,моля обадете ми се,публично ще се извиня и самонакажа(ще карам само на вода цяла седмица,обещавам).
P>S>Пропуснах да отбележа,че чопьрите имат вилки,напомнящи ми небезизвестната "DH" Фирма Зум зум зум (по-скоро трябвало да продьлжат с телескопите,ма айде...)Внушителни размери и тегло,почти никакьв ход :)
Grigo

Мнениеот Windstream » Нед Юни 05, 2005 6:08 pm

:offtopic:
@Grigo
Някога карал ли си американска кола, особено такава за каквато говориш? Аз имам 2.5 тонен почти-7-метров Линкълн, за около месец беше с такъв двигател на Мустанг ('72 Boss 351W, 5.8 литра между впрочем, 6.0 сериен няма), и доста японски и европейски "резачки" съм издухал на светофарите и магистралите. Оригиналния ми 5.0 двигател пък има "само" 150 коня, обаче като настъпя газта пак си отлепям предницата - вземи двигателя на твоята прехвалена жабарска играчка, сложи го на нещо два пъти по-тежко, и да видим какво ускорение ще докараш ;)

Иначе причината да се карат такива големи двигатели тук е съвсем друга - манталитет му казват, начин на мислене. Абсолютно вярно е че почти всяка тунингована японска или италианска "резачка" ще бие кой-да е Mustang, Grand Torino, LTD, Chevelle, Camaro, Charger и др. подобни, обаче всеки каращ muscle car приема това като чиста проба cheating - добрите характеристики на "резчката" се постигат предимно чрез NO2 и специални електроники, докато ние разчитаме едва ли не само на класически двигател, трансмисия и диференциал. Два съвсем различни подхода за performance upgrades, съответно колите които се получават накрая са почти несравними.

Колкото до чопърите - ми това също е lifestyle, начин да изразиш себе си и да се откъснеш от тълпата с пистарките. Между впорчем това че чопърите са бавни съвсем не е вярно, наистина обикновено се карат полузаспало (то при ограничение 55mph нямаш голям избор де), но това съвсем не значи че при подходящите условия (дълъг прав участък с хубав асфалт и без ченгета и камери) не могат да се засилят хубаво. А вилките им са доста по-сложни, отколкото предполагаш - погледни челния ъгъл въпреки който трябва да докарват добра работа, помисли за силите и моментите които им действат и ще се сетиш какво имам предвид.

Има и още много неща и двете теми могат да се продължават до безкрай, но това ще си е чиста проба религиозен спор - просто те моля да уважаваш чуждото мнение, колкото и смешно или наивно да ти се вижда :peace:

[size=67]Edit: малко правопис[/size]
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот zImage » Нед Юни 05, 2005 9:53 pm

[quote="Windstream"]

@Grigo
Някога карал ли си американска кола, особено такава за каквато говориш? Аз имам 2.5 тонен почти-7-метров Линкълн, за около месец беше с такъв двигател на Мустанг ('72 Boss 351W, 5.8 литра между впрочем, 6.0 сериен няма)
[/quote]

:offtopic: Аз съм екстремно незаядлив човек, но много се дразня от такива безполезни едрогабаритни гъзарии, които изразходват кислород и замърсяват като за 2 села :skull:

А климатът вече се променя... :nuke:
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот Windstream » Пон Юни 06, 2005 12:08 am

@zImage
Безполезна едрогабаритна гъзария казваш - и теб ще те питам, качвал ли си се в такава кола че да знаеш колко и как замърсява? Щото на теория всички сте експерти по всичко... Иначе си прав, доста коли харчат по два пъти по-малко от моя танк, обаче знаеш ли какво става с тях при удар в нещо голямо? Аз знам, знам и какво остана от шибания елен който снощи нацелих с над 120км/ч - да, разпилях го по пътя, огънах си бронята, строших си радиаторната решетка и пребоядисах цялата предица в червено, обаче момичето до мен стигна навреме в болницата... крайния резултат беше +1, а много лесно можеше да е -3 (човешки животи, елена така или иначе си беше пътник). Така че карайте си малките икономични deathtraps и си им се радвайте, ама после като се наврете под някоя "безполезна едрогабаритна гъзария" ще разберете за какво всъщност отиват парите, които шофьора й налива в резервоара.

P.S. аз имам точно 4 катализатора, ти как си в това отношение?
Аватар
Windstream

Мнениеот velco » Пон Юни 06, 2005 8:23 am

Уффффф ...
:puke:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот halcor » Пон Юни 06, 2005 10:57 am

Абе по тая логика дай да не караме байкове и да не ходим пеша, щото да не ни бутне някой голям. Пък аз съм се спасявал от крава, излизаща от единствения храсталак покрай пътя и съответно невиждаща се като настъпах до ламарината италианска кошница фиат уно, която поне дърпаше прилично, щото като прецених, че няма място за спиране дай газ през насрещното пред носа на кравата :) Не ме разбирай погрешно, и мен повече ме кефят джипките, макар и не точно американските, и на жабарите им предпочитам вилковата продукция, ама ненапразно и другите видове коли ги карат хората. Дай да отречем и пистовите мотори :)
Аватар
halcor

Мнениеот BuxpeH » Пон Юни 06, 2005 3:20 pm

типично в негов стил...
BuxpeH

Мнениеот Windstream » Вто Юни 07, 2005 3:00 am

@halcor
И ти не ме разбирай погрешно, в BG тоя танк бих го изкарвал има-няма веднъж седмично, и то не заради цените на бензина. Тук обаче система за градски транспорт няма (The Big Three отдавна са се погрижили за това), съответно всичко живо с лични автомобили се разнася и пътищата са пълни с идиоти които не различават газта от спирачката. Сам прецени - листовките са с около 50 въпроса, и служителката в Secretary of State ми каза че и хора с по 15 грешки са допускани до кормуването :crazy: Мен не ме е страх че аз ще направя грешка, много добре си знам възможностите, страх ме е от такива които не знаят своите. А с такива тук е пълно, няма сутрин в която на I696, I96 или I75 (често и на трите) да не стане някоя патаклама, и статистиките показват че причината рядко е техническа неизправност. Съвсем не отричам малките коли, ако живеех в някой по-цивилизован район с удоволствие бих карал такава (влюбен съм в по-старичките Dodge Neon), но предвид особеностите на местната двукрака фауна с тези няколко тона стомана които разкарвам насам-натам просто се чуствам малко по-сигурно. А това което ме вбеси в тази тема бяха експертните мнения изказани от някой хора, за които силно се съмнявам дори да са виждали наживо обектите на разсъжденията си - личното мнение е хубаво нещо, ама и чуждото е добре да се уважава :angel:

P.S. аз предпочитам cruiser-ите (да не се бъркат с чопъри), за дълги преходи са по-удобни от пистарките ;)
Аватар
Windstream

Мнениеот Windstream » Вто Юни 07, 2005 3:02 am

[quote="BuxpeH"]

типично в негов стил...
[/quote]

Би ли бил така добър да ми припомниш откога си пием бирата с теб заедно? Щото ако не можеш май нямаш и много право да определяш стила ми какъв е, нали?
Аватар
Windstream

Мнениеот halcor » Вто Юни 07, 2005 9:28 am

@Windstream
Да, и аз забелязах, че отговяраш на експерти, просто ми направи впечатление подобния ти стил (и малко по навик тръгнах да отговарям :)), но не е като да нямаш причина да си афектиран, както се разбра от една съседна тема. Пък и разумни мотиви си имаш, и аз сигурно в тоя контекст бих карал подобно нещо.
А тук кво да кажа за хората с книжките - няма смисъл да сравняваме къде шофьорите са по-некадърни като цяло, но сигурно при вас поне са научени да уважават пешеходците (в града, по магистралите сигурно не се срещат често) :)
Опит с мотори нямам, ама си мисля, че едно мощно ендуро най би ми подхождало, щото и на скорост, и на гаден терен носи :)
:peace:
Аватар
halcor

Мнениеот BuxpeH » Вто Юни 07, 2005 2:17 pm

Ама как!! Аз да пия бира с теб? Или ще изтъкнеш пак, че си от Детройт, Юесей... О, забравих, че ми каза, как постовете ти се ръководят не от обективната истина, а от пристрастията ти към мен. Няма как да познавам стила на истинския Иван само по писането ...

Два дена след като писах за този сайт, на който за пръв път виждам такава машина като чопър, видях един на Витоша!!! (булеварда де :laugh:) Беше паркиран пред едно фото и беше още по-... странен. Даже го снимах, но не съм свалил снимката още.
BuxpeH

Мнениеот Windstream » Сря Юни 08, 2005 2:57 am

@BuxpeH
Ама ти наистина сериозно си ги подгонил призраците, а? Няма какво да изтъквам, идеята ми беше че след като не ме познаваш лично няма как да знаеш какъв точно ми е стила - може да си си съставил някакво мнение, обаче изказвания като "типично в негов стил" идващи от човек в твоето положение имат тежест не повече от сапунен мехур. А за личните ми пристрастия при постването - кажи ми какво общо имаха те с теб в този конкретен случай? Някъде да видя да споря с теб или за нещо което ти си казал? Май просто не можа да се сдържиш да се озъбиш, и понеже по гръб не падаш сега се опитваш мен да изкараш виновен за нещо си - съжалявам, но поне пред мен тия не минават :finger: Между другото ако не си забелязал в този форум не съм модератор, с всички произтичащи от това привилегии относно "стила" ми на изразяване ;)

P.S. спираме ли вече с личните дрязги, или непременно държиш още да се изложиш?
Аватар
Windstream

Мнениеот Grigo » Сря Юни 08, 2005 5:07 pm

[quote="Windstream"]

@zImage
Безполезна едрогабаритна гъзария казваш - и теб ще те питам, качвал ли си се в такава кола че да знаеш колко и как замърсява? Щото на теория всички сте експерти по всичко... Иначе си прав, доста коли харчат по два пъти по-малко от моя танк, обаче знаеш ли какво става с тях при удар в нещо голямо? Аз знам, знам и какво остана от шибания елен който снощи нацелих с над 120км/ч - да, разпилях го по пътя, огънах си бронята, строших си радиаторната решетка и пребоядисах цялата предица в червено, обаче момичето до мен стигна навреме в болницата... крайния резултат беше +1, а много лесно можеше да е -3 (човешки животи, елена така или иначе си беше пътник). Така че карайте си малките икономични deathtraps и си им се радвайте, ама после като се наврете под някоя "безполезна едрогабаритна гъзария" ще разберете за какво всъщност отиват парите, които шофьора й налива в резервоара.

P.S. аз имам точно 4 катализатора, ти как си в това отношение?
[/quote]

За твое сведение карал съм,не 6000 милиона модели марки както теб,но достатъчно,но яко ти цитирам марки,естествено ще избълваш поредния флууд с това колко не струвала марката в сравнение с ...примерно...
"Аз имам Ауди А6" изцепи се Боби....
Абе ти освен да фантазираш,дребнееш,се заяждаш,нещо друго да вършиш?!?Това за професорите няма да го коментирам,че като те гледам и дето вика бат Велко :puke:Аз имам Линкълн бях точно с такъв мотор от Мустанг ...Абе ти ако молко беше впрегнал малко от божието си сиво вещество за размисъл,не в флууд,антириплайове и псевдо нападки,щеше да се сетиш,че кожуха под капака на Линкълн-а ТИ (танк,мусТАНК,каручка,кофа на колела,тир ако щеш го наречи ..през *** ми е) не позволява дори след рязане(при което тоя Линкълн при евентуален удар от него и от теб нищо няма да остане) поставянето на такъв мотор,просто са с различни параметри(обем,нали знаеш какво е? или си твърде зает с по-висши начинания...да бълваш простотия например,"и пък дърпах тея *резачки*" абе да,знам ,и аз те гледах у Фаст Фоод & Фюриъс...А разхищението на кислород нещо не чух да обсъждаш...клише нали - замърсяване,бля,бля....което косвенно коства 1/3 от живота ти...А,ако се гордееш с това че газиш (пак си бил с температура,ма айде)беззащитни животни,Да земем да прегазим и аз едно...(ма за тебе не бих хабил бензин/респективно замърсявайки въздоха)айде брейкуорселф некъде се разплескай,да направиш услуга на човечеството...Егоцентрично,нафукано ***** Хайванко 1 от Стара Загора...ааа пардондон Америка,Ню Джърси,Тутракан Сити...айде чиба...Със здраве да си ползваш чопъра,линкълна,частния самолет,хиликоптера,и се завий с родопското одеало,че имаш температура :rofl:
Grigo

Мнениеот Windstream » Сря Юни 08, 2005 6:03 pm

@Grigo
Всъщност че това или онова не струвало беше твое твърдение, не мое - аз просто се опитах да ти покажа и другата страна на "проблема".

По въпроса за съвместимостта на двигателите - иди в сайта на fordmotorracing и провери размерите на 302ci и 351ci Windsor-ите, може пък да ти се отворят очите малко. Всъщност ще те улесня - размерите на двигателния отсек на Town Car от 80-те са изключително близки до тези на Mark V от края на 70-те, а Mark V се е предлагал само с 6.6 и 7.5 двигатели - никакво рязане не е необходимо, място си има предостатъчно ;)

Относно "The Fast And The Furious" - там колите са по-особени, съответно не много често срещани по нормалните пътища, ако беше ми прочел поста по-внимателно щеше да разбереш какво имам предвид под "резачки".

А за разхищението на кислород си напълно прав, ни най-малко не ме ебе - какво ми пука колко е чиста природата ако не съм жив да й се радвам? За 1/3-та здраве също може и да е вярно, но дори 66% здраве пак са доста по-добре от 0%, нали? Пък беззащитното животно да не съм го газил нарочно, просто се оказа на неподходящото място в неподходящия момент - дай сега заради единия елен да очистя 2-ма невинни (себе си не броя) човека. А като си толкоз добър екозащитник помисли какво би станало го бях избегнал, но за сметка на това се бях обърнал разливайки 15 галона бензин (щото това беше алтеративата) - как ти се струва едно горско пожарче, а? Изобщо пак ще ти повторя - не говори без да знаеш за какво всъщност става дума.

P.S. специално за всички "природозащитници" - следващата ми кола смятам да е '77 Mark V, точно от онези с 7.5 литровите двигатели :finger:
Аватар
Windstream

Мнениеот PtD » Чет Юни 09, 2005 1:57 pm

[quote="Windstream"]

А за разхищението на кислород си напълно прав, ни най-малко не ме ебе - какво ми пука колко е чиста природата ако не съм жив да й се радвам?
[/quote]

:dunno:

Ти това сериозно ли???
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот mih » Чет Юни 09, 2005 3:03 pm

blame Canada
:D
Революция в главата!
Аватар