Животинката...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Животинката...

Мнениеот Alpina » Пон Окт 04, 2010 11:30 pm

Защо? :dontknow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Окт 05, 2010 12:09 am

Alpina написа:Защо? :dontknow:

Защото котката не е куче, да го възпиташ и то да те слуша :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Вто Окт 05, 2010 9:35 am

През дома ми са минали 4 котки
Суза почина няколко часа след операция в началото на тази година, след 13 години в дома ми, по-миналата година лятото трябваше да приспя майка й - Суси, която беше с нас 17 години, а преди доста време имахме и друга нейна дъщеря, която беше в апартамента само 2-3 години при нас, преди да я оставиме на селото, където си живееше направо царски...
Та след това поредно мое лирично отклонение бих казал, че с домашни котки никога не сме имали каквито и да е проблеми... За целта обаче може би трябва да приемеш, че не ти си им господаря, ами по-скоро те твои... До сега и с чужди котки не съм имал някакви по-сериозни проблеми, освен с една - ам адявола се беше вселил в нея :D
Даже сега на последния "Боровец" доста хора видяха как бързо и лесно се разбирам и с непознати котки :D

Сега се "опасявам", че има огромна вероятност съвсем скоро да се обвържем с поредната, след като почти цяла една година си почиваме и ни е някак странно...
Ако се случи, ще ми е интересно какво ще се получи при сегашната ситуация - Кучето да е в дома преди мачката, а не наистина трудната - кучето да пристигне в дома на 2 котки
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Вто Окт 05, 2010 8:06 pm

Кошмарът се състои в това,че започна да си върши някои неща не където ги правеше преди в Котешката тоалетна и сега понякога има изненади по трасето :D
Но Любовта си е Любов,пак си е нашата любимка :)
Аватар
Reactor

Мнениеот PtD » Вто Окт 05, 2010 10:47 pm

Е пак се радвай, че не ти е изпотрошила покъщнината. Моят котарак причини на абсолютно празен апартамент щети, които като ги видях, направо ми падна ченето и не можах да си затворя устата, камо ли да си повярвам на очите. :smash:
Аватар
PtD

Мнениеот Reactor » Сря Окт 06, 2010 8:33 pm

PtD написа:Е пак се радвай, че не ти е изпотрошила покъщнината. Моят котарак причини на абсолютно празен апартамент щети, които като ги видях, направо ми падна ченето и не можах да си затворя устата, камо ли да си повярвам на очите. :smash:

В момента наистина се радвам :)
Не познавам детайлно и в дълбочина характера и особеностите на Котките,но никога не съм допускал,че такова мило и гальовно същество,би се държало като Терминатор :)
Аватар
Reactor

Мнениеот Alpina » Сря Окт 06, 2010 8:52 pm

А занимавате ли се с него, да му изразходваш енергията... някакво топче на дълга връв.... или каквито и да е играчки, пак на връв и поне час на ден гонене, скачане...
Че имат бая енергия докато са малки (за мен това значи поне 7-8-мара година) и ако не заминава в някакви "контролирани" игри, започва да избива тук-там... :D

Пък и е полезно за самото животно...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Сря Окт 06, 2010 10:48 pm

Alpina написа:А занимавате ли се с него, да му изразходваш енергията... някакво топче на дълга връв.... или каквито и да е играчки, пак на връв и поне час на ден гонене, скачане...

Ха-ха-ха, ти луд ли си? Аз час на ден за сина си не мога да отделя, ти ми говориш да си играя с котарака по толкова! :eek3: :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Сря Окт 06, 2010 11:17 pm

Имаш крава - пиеш мляко, ама с това не се свършва имането на крава :D
Пък и не е нужно един човек да го прави и точно по този метод - варианти много, а и си имаш един енергичен Олег, който може да върши работата :evil:

Все пак, като затвориш едно животно в апартамент - според мен трябва да си му осигуряваш някои неща :)
И мен не ме влече много в това прекрасно време да се правя на шут под дъжда, най-малко по два пъти на ден... ама като съм се хванал на хорото - играя го :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Чет Окт 07, 2010 1:41 pm

Alpina написа:Имаш крава - пиеш мляко
А какви са практичните ползи от имането на котка, ако ще разглеждаме домашния любимец по този начин?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Чет Окт 07, 2010 2:46 pm

Малко разумни хора се нагърбват с гледането на животно, когато няма никаква полза от него...
Определено действат доста успокоително и разтоварващо да се прибереш след тежък ден, тя да дойде в теб и да ти се милва...
Когато са две пък е доста забавно да им гледаш циркаджийските изпълнения или отборните им дейности...
Не са едно и две изследвания, които доказват (уж), че когато около децата има котки, развиването на алергии в последствие е доста по-рядко.
Пак при децата - свикват с животните и може да бъдат възпитани в някаква отговорност... да не споменавам за това, че агресията им не само

Няма да изпадам в някакви необосновани факти и митове, но при мен наистина, когато съм имал някакви наранявания, малка хирургична интервенция или болки - котките лягаха на тези места и може би най-вече заради някакво самовнушение, но определено не са ми трябвали обезболяващи, докато са били на мястото...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Чет Окт 07, 2010 7:45 pm

Alpina написа:Няма да изпадам в някакви необосновани факти и митове, но при мен наистина, когато съм имал някакви наранявания, малка хирургична интервенция или болки - котките лягаха на тези места и може би най-вече заради някакво самовнушение, но определено не са ми трябвали обезболяващи, докато са били на мястото...

Това си е факт, и аз съм го наблюдавал неведнъж, но това е недостатъчна компенсация за похабените нерви и похарчените пари.

По темата с кравата, с удоволствие бих си купувал мляко от магазина, дори и да ми излиза по-скъпо. Ама пуста добра душа. :eyebrow:
Аватар
PtD

Мнениеот Reactor » Чет Окт 07, 2010 9:43 pm

В една книжка четох,че на Котките,всеки ден трябва да им се обръща внимание.
Поне по един час на ден.
Не наведнъж разбира се.
Внимание,разделено на порции от по 5-10 минути.
И ние към нашата пухкава лейди имаме грехове в това отношение.Излизаме рано,прибираме се късно и тя оцелява самостоятелно.

Наистина отнемат болки и лекуват.
Поне с мен беше така,докато лежах у дома с опериран глезен.
Котката все върху крака ми спеше и се излежаваше.
Аватар
Reactor

Мнениеот Alpina » Нед Окт 10, 2010 7:16 pm

Alpina написа:Сега се "опасявам", че има огромна вероятност съвсем скоро да се обвържем с поредната, след като почти цяла една година си почиваме и ни е някак странно...
Ако се случи, ще ми е интересно какво ще се получи при сегашната ситуация - Кучето да е в дома преди мачката, а не наистина трудната - кучето да пристигне в дома на 2 котки

Опасенията се потвърдиха... обаче не за едно коте...
В момента 2 мъничета опознават новия си дом...
Притеснявам се...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Нед Окт 10, 2010 7:24 pm

Alpina написа:
Alpina написа:Притеснявам се...

Но за сметка на това,им се радваш истински и са ти голямо забавление и радост .. :)
Аватар
Reactor

Мнениеот Alpina » Нед Окт 10, 2010 10:24 pm

Има време за това... трябва да влезнат във форма преди това... че сега не е като да са в цветущо здраве :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Plamen_EM » Чет Окт 14, 2010 10:39 pm

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Щракачи ... :)
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот uBaH » Пет Окт 15, 2010 7:41 am

@Plamen_EM - сладури :agree:

Не е мое, но много си го обичам:

Изображение
Аватар
uBaH

Мнениеот Alpina » Нед Окт 17, 2010 12:05 pm

След като вече има изглед че ще живеят - снимки
Изображение
Изображение
Изображение
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Нед Окт 17, 2010 12:19 pm

:love: Сладури са,добре се разбират с Кученцето :)
Аватар
Reactor

Мнениеот Daniel Panev » Нед Окт 17, 2010 5:39 pm

Alpina написа:След като вече има изглед че ще живеят - снимки

Т.е. не бяха изядени, а само облизани? Е то така се почва - както със сладоледа... :D
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Alpina » Нед Окт 17, 2010 7:13 pm

В това отнощение не съм имал притеснения :)
Да кажем че са на половина на размера си за възрастта (ако не и по-малко), до вчера едното не можеше да се контролира, та се посираше и докато спи (въпреки че и двете още от първия ден разбраха къде трябва си вършат нуждите и не са правили волни мизерии извън това място) какво да кажа за дирята която оставяше като ходи на някъде... то поне да беше твърдо, ами разстройство с кръв... очите им не бяха добре, коремите им бяха по-широки от колкото са дълги.... стомасите им още не са се оправили съвсем, въпреки пробиотика... първите дни бяха само на Virbac Nutri Plus Gel... Не смеехме и имена да им мислим даже...
Определено обаче имаха желание за живот :)
Сега падат игри, апетита е огромен и растат като гъбки та след месец ще трябва вече да внимавам да не се превърнат в прасенца... косъма е загладен дет се вика.
Научиха правилата на това какво може и какво не и вече ги спазват стриктно, командите за "ела" и особено "храна" също... абе ако всичко върви добре
А Сара е много любопитна и супер внимателна към тях... не съм се притеснявал да ги оставям сами с нея... даже не знам дали не се държи като майка към тях :)
Всъщност от към нея най-много се притеснявах да не ги стъпче без да иска докато са около нея... но това важи и за нас :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот moonlight » Пон Окт 18, 2010 7:45 pm

Алпински, това боксерче твое ли е :love: ? Аз имах боксерче преди, но почина, още не мога да го прежаля :V: . Тва е най-обичливата, сърцата и лоялна порода. Но явно сега не е на мода, много рядко виждам някой с боксер по парковете и градинките..
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Мнениеот Alpina » Пон Окт 18, 2010 9:46 pm

Да, просто не съм виждал порода, която до такава степен да прилича на човек... с чувства... да обича, да се сърди, да ревнува и... и тези физиономии които правят... абе страшна е :nuts:
Скоро ще стане на 5 години... продължава да кипи от енергия и да тича като изоглавена, а кучетата около нея - като чукнат 2 и почват повече да скатават от тичане и повече мързелуват на разходките...
То на всеки гарджето му е най-хубаво и добро, ама ми го казват и други хора и стопани на кучета :nuts:

Имаш PM с линк ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот boriss13 » Сря Окт 20, 2010 10:48 am

Alpina написа:Да, просто не съм виждал порода, която до такава степен да прилича на човек... с чувства... да обича, да се сърди, да ревнува и... и тези физиономии които правят... абе страшна е :nuts:

И е в тон с дивана :D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот jb » Пон Ное 01, 2010 6:00 pm

Вчера го приспах :qright: , идва ми да си счупя колелото, щеше да направи 14 на 28 ноември.
Гадно е.
Липсва ми.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?p=595146#p595146
Аватар
jb

Рейтинг: 1260

Мнениеот Reactor » Пон Ное 01, 2010 9:52 pm

jb написа:Вчера го приспах :qright: , идва ми да си счупя колелото, щеше да направи 14 на 28 ноември.
Гадно е.
Липсва ми.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=25910&p=595146#p595146

Да. ще ти липсва наистина.
Но ако за него е било по добре този вариант за да му бъдат спестени по големи мъки,би трябвало да се радваш,че вече нищо не го боли или мъчи!
Аватар
Reactor

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Ное 01, 2010 11:58 pm

Reactor написа:
jb написа:Вчера го приспах :qright: , идва ми да си счупя колелото, щеше да направи 14 на 28 ноември.
Гадно е.
Липсва ми.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=25910&p=595146#p595146

Да. ще ти липсва наистина.
Но ако за него е било по добре този вариант за да му бъдат спестени по големи мъки,би трябвало да се радваш,че вече нищо не го боли или мъчи!

Абе трябва да се радваш, ама старото ми куче го приспаха и да ти кажа честно @Reactor неможех и да се сетя за радост.
Дори и не ме утешаваше ами някак даже ме караше да се чувствам по-виновен, все едно му отнех малкото останал живот се чувствах, незнам защо.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот moonlight » Вто Ное 02, 2010 12:32 am

Аз съжалявам, че не приспахме моето куче когато се разболя от рак. Тогава не можах да се реша да го направим и все се надявах, че ще се позакрепи и ще има още някакви хубави дни. В такива ситуации и двата варианта са лоши и каквото и да избереш, после се обвиняваш, че не си постъпил по най-добрия начин ... Иначе по-опитните стопани казват, че е по-добре животинката да се приспи по-рано, отколкото по-късно. Много е гадно наистина :(
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Мнениеот Antares » Вто Ное 02, 2010 9:07 pm

Последните си няколко месеца кучето ми ги изкара като зеленчук. Един дишащ обект, лежащ на една постелка, неспособен дори да надигне глава. Майка ми не щеше и да чуе за приспиване. Държеше го до себе си като един скъп спомен, от чист егоизъм не искаше да го пусне да си ходи, държеше го като любима снимка, склуптура. С тази разлика, че склуптурите не серат и не се нуждаят да им се сипва в устата хранителна смес. И не вият от болка...
Това преживяване ме накара да преразгледам позицията си относно евтаназията... И се молех да не ме настигне същата съдба - да ме държат в леглото като стайно растение и да ме поддържат жив щото така трябва...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

ПредишнаСледваща

Назад към Други