Още веднъж: който се е обидил да извинява... наистина не е добре, че има такива от вас, които се палят толкова много от такива безмислени аргументи..

:D Може би не трябваше точно така да ви представя нещата, но ето сега сериозно:
1. Не ми пречат никои спускачи. В това число се включвам и аз, когато има с какво и къде да си правя, макар и леки, спускания. С удоволствие гледам и филмчета с лишени от разсъдък тийн и други ейджъри, хвърчащи по склоновете и правещи разни акробатични номера.
2. Много ми напомня проблема с пушачите: въобще не ме е еня за тях (с изключение на близките ми хора) и не ми пука въобще дали пушат. Когато обаче някой селянин пуши нагло до мен в асансьора или не мога да вляза в някое заведение без после дрехите ми да миришат на парцали за бърсане на пепелници - е тогава вече не съм съгласен. НО! - не съм съгласен не с факта, че съществува пушене, а със съобразяването с обществото. Защото вие искате точно това - да се съобразяват с вас като с всяко друго субобщество. Само че остава въпроса до колко се съобразяват "спускачите" с останалите индивиди. В тази линия на мисли ми се струва логично, ако някой "спускач" в неделя следобед прехвърчи покрай мен на алеята да сграбча най-близката гьостерица и да му я ръгна в спиците. Хем ще има зрелище, хем и той ще намери търсения адреналин.
И при положение, че си чакал на лифта един час и не можеш да влезеш в предната кабинка, защото имаме колело там, е напълно в реда на нещата да се плаща цената, за която чета в тази тема.
Между другото, ако наистина се търси решение на проблема по-добре не се джавкайте, а вземете да действате - например да се споразумее БФПК или организация, която е заинтересована от проблема (с частни лица СКГТ въобще няма да контактуват)със СКГТ за преоборудвана/и кабиинка/и както прочетох или пък за часове когато е ненатоварено или каквото там се разберат. Хайде успех и силата да бъде с вас!
П.С. Може би решението с тоягата в спиците е малко крайно, но поне без тупаник няма да се отърве...

:):)