Протест!!!Симеоново-9лв.......???

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот shaggy86 » Вто Юни 07, 2005 10:55 pm

@Cveti това са само идеи ,и това е само мое мнение,кой щеше да гледа биг брадър ако не беше голямата му рекламна кампания 2 месеца преди да почне......имаше един филм нз. как се казваше но си спомням цитат-"трябва да разлаем кучетата":agree:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот kalta » Сря Юни 08, 2005 10:00 am

Още веднъж: който се е обидил да извинява... наистина не е добре, че има такива от вас, които се палят толкова много от такива безмислени аргументи..:D:D Може би не трябваше точно така да ви представя нещата, но ето сега сериозно:

1. Не ми пречат никои спускачи. В това число се включвам и аз, когато има с какво и къде да си правя, макар и леки, спускания. С удоволствие гледам и филмчета с лишени от разсъдък тийн и други ейджъри, хвърчащи по склоновете и правещи разни акробатични номера.

2. Много ми напомня проблема с пушачите: въобще не ме е еня за тях (с изключение на близките ми хора) и не ми пука въобще дали пушат. Когато обаче някой селянин пуши нагло до мен в асансьора или не мога да вляза в някое заведение без после дрехите ми да миришат на парцали за бърсане на пепелници - е тогава вече не съм съгласен. НО! - не съм съгласен не с факта, че съществува пушене, а със съобразяването с обществото. Защото вие искате точно това - да се съобразяват с вас като с всяко друго субобщество. Само че остава въпроса до колко се съобразяват "спускачите" с останалите индивиди. В тази линия на мисли ми се струва логично, ако някой "спускач" в неделя следобед прехвърчи покрай мен на алеята да сграбча най-близката гьостерица и да му я ръгна в спиците. Хем ще има зрелище, хем и той ще намери търсения адреналин.
И при положение, че си чакал на лифта един час и не можеш да влезеш в предната кабинка, защото имаме колело там, е напълно в реда на нещата да се плаща цената, за която чета в тази тема.

Между другото, ако наистина се търси решение на проблема по-добре не се джавкайте, а вземете да действате - например да се споразумее БФПК или организация, която е заинтересована от проблема (с частни лица СКГТ въобще няма да контактуват)със СКГТ за преоборудвана/и кабиинка/и както прочетох или пък за часове когато е ненатоварено или каквото там се разберат. Хайде успех и силата да бъде с вас!

П.С. Може би решението с тоягата в спиците е малко крайно, но поне без тупаник няма да се отърве... :):):)

Рейтинг: 1200

Мнениеот thebiker » Сря Юни 08, 2005 10:12 am

не спускам но ако сте много както пище 30 - то тогава просто този месец както е тръгнало да вали дъжд няма да има кой да ходи на лифта и тогава вашия бойкот ще успее.
Трябва обаче да нямя отцеппници, и без това сигурно много от вас имат да правят ремонти или подобрения.
Моят съвет е
не карайте бойкотирайте всички лифтове.
До колко знам не само от единия лифт са заинтересувани ами и от останалите СКГТ.

Като може да карате само там кадето може и без лифт - ако има каде.
За да успеете обаче ще ви трябва подкрепата и на федерацията и на други организации и фирми - така че търсете спонсорите и всички които са подкрепяли спорта.
Направете на някой принтер обяви за бойкота, и така организирано и както каза Админ културно ще постигнете своето.
thebiker

Мнениеот Sp0nG » Сря Юни 08, 2005 11:58 am

[quote="thebiker"]

Моят съвет е
не карайте бойкотирайте всички лифтове.
[/quote]

Е да не мислиш, че тия от управата на лифтовете ги бОли за нас. Ако постъпим ние така, толкова по-добре за тях:crazy:, нито ще им цапаме, нито ще им спаднат печалбите:I
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот lacho_m » Сря Юни 08, 2005 12:52 pm

[quote="kalta"]

Само че остава въпроса до колко се съобразяват "спускачите" с останалите индивиди. В тази линия на мисли ми се струва логично, ако някой "спускач" в неделя следобед прехвърчи покрай мен на алеята да сграбча най-близката гьостерица и да му я ръгна в спиците. Хем ще има зрелище, хем и той ще намери търсения адреналин.
[/quote]

Брех... дай да се избием взаимно сега :banghead:. Винаги съм казвал, че в една кошница има и гнили и хубави ябълки. Затова и никога не си позволявам да слагам всички хора под един знаменател (било те карачи или туристи). Мога да ти дам и различен пример... често пъти съм виждал хора по алеите, на които дори и в ухото да им крещиш да ти направят път, те ей така от инат или от липсата на нещо друго, не искат.

[quote="kalta"]

И при положение, че си чакал на лифта един час и не можеш да влезеш в предната кабинка, защото имаме колело там, е напълно в реда на нещата да се плаща цената, за която чета в тази тема.
[/quote]

Че ние не чакаме ли на същата опашка за същия лифт, и не се ли ръгаме като идиоти с по две колела, двама човека в една кабинка, просто щото някои си там директор не мисли че нещата могат да станат и инак. И ако е в реда на нещата за това неудоволствие да плащам повече... :crazy:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Рейтинг: 2000

Мнениеот KRAZzy » Сря Юни 08, 2005 6:36 pm

:offtopic:

[quote]
[i]Originally posted by kalta[/i]

Само че остава въпроса до колко се съобразяват "спускачите" с останалите индивиди. В тази линия на мисли ми се струва логично, ако някой "спускач" в неделя следобед прехвърчи покрай мен на алеята да сграбча най-близката гьостерица и да му я ръгна в спиците. Хем ще има зрелище, хем и той ще намери търсения адреналин.[/quote]

Е не е честно! Може и да има изтрещели карачи, които не се съобразяват с туристите, но повечето НЕ сме такива.
Лично аз много добре знам, че туристът е крайно непредвидимо "препядствие", до което се минава с изключително ниска скорост :angel2: Никога не съм си позволявал да рискувам здравето или живота на околните, за това, когато видимостта по пътеката е ограничена, винаги има: "Оп, оп, оп..." :D

За това се боря - най-после да започнат да ни уважават! Повечето хора смятат, че сме няк'ви деградирали типове, за които адреналина е като наркотик. Надявам се скоро това да се промени, но не насила.
:beer:
Аватар
KRAZzy

Рейтинг: 1304

Мнениеот TOYAGA » Сря Юни 08, 2005 7:15 pm

@ kalta

[quote]... да сграбча най-близката гьостерица и да му я ръгна в спиците. Хем ще има зрелище, хем и той ще намери търсения адреналин...[/quote]

Хм, явно просто си нЕмаш на идея в кво зрелище и в къв адреналин мое се вкараш... Щото гьостерицата може да се ръгне и на доста по-болезнени места... :asshole:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юни 08, 2005 10:18 pm

[quote="KRAZzy"]

:offtopic:
Само че остава въпроса до колко се съобразяват "спускачите" с останалите индивиди. В тази линия на мисли ми се струва логично, ако някой "спускач" в неделя следобед прехвърчи покрай мен на алеята да сграбча най-близката гьостерица и да му я ръгна в спиците. Хем ще има зрелище, хем и той ще намери търсения адреналин.[/quote]

Е не е честно! Може и да има изтрещели карачи, които не се съобразяват с туристите, но повечето НЕ сме такива.
Лично аз много добре знам, че туристът е крайно непредвидимо "препядствие", до което се минава с изключително ниска скорост :angel2: Никога не съм си позволявал да рискувам здравето или живота на околните, за това, когато видимостта по пътеката е ограничена, винаги има: "Оп, оп, оп..." :D

За това се боря - най-после да започнат да ни уважават! Повечето хора смятат, че сме няк'ви деградирали типове, за които адреналина е като наркотик. Надявам се скоро това да се промени, но не насила.
:beer:
[/quote]

относно туристите:beer:
тях по принцип много ги пазя...
но както, че има идиоти сред спускачите, има
и сред туристите..
веднъж ми се случи, да се пречукам като куче, защото 1 "турист" ме видя, че летя към него с висока скорост и имам проблем с намаляването на скоростта. Вобще не се помръдна от средата на пътеката....за да не го блъсна се пребих в храсталака около пътеката...
после кат станах - оня ми вика - "Внимавай как караш бе!"
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот hlebarka » Сря Юни 08, 2005 10:25 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]
1 "турист" ме видя, че летя към него с висока скорост
[/quote]

А ти къде си гледал?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юни 08, 2005 10:46 pm

[quote="hlebarka"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]
1 "турист" ме видя, че летя към него с висока скорост
[/quote]

А ти къде си гледал?
[/quote]

дето треве:beer:
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот kalta » Чет Юни 09, 2005 6:04 pm

Ами... не знам каква е нагласата сред вас, но аз когато спускам по алеите изключително се съобразявам с пешаците не за друго, ами защото това са пешеходни алеи.

Общо взето схващането ми за велосипедист по алеите, врещящ ОП-ОП-ОП или ВАРДА-А-А-А е като за пешеходец, който върви по Сливница или Цариградско и има претенции към автомобилите, движещи се там. Така че, аз лично смятам - алеите са за пешеходци и задължение на карачите е да се съобразяват. Както и да е...

Ще продължаваме и с пасивното пушене.. очаквам момента цигарите да станат 5 евро... 2007-ма - нали знаете.. :):):)
kalta

Мнениеот mih » Чет Юни 09, 2005 6:09 pm

това го говори ако има велоалеи в града и пътеки по планините САМО за колоездачи
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот HellRaider » Чет Юни 09, 2005 8:19 pm

[quote="mih"]

това го говори ако има велоалеи в града и пътеки по планините САМО за колоездачи

[/quote]

аве аз една знам (покрай цар Борис III) и там не само, че въобще не ме зачитат .... ами и 2 3 пъти са ми скачали да ме бият, че карам там.
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Рейтинг: 1700

Мнениеот lacho_m » Пет Юни 10, 2005 10:31 am

[quote="kalta"]

Ще продължаваме и с пасивното пушене.. очаквам момента цигарите да станат 5 евро... 2007-ма - нали знаете.. :):):)
[/quote]

чЕкай, чЕкай малко.... :bigeyes:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот nikitzo » Нед Юни 12, 2005 1:54 am

Lele (kakto kazva vashiqt sex simvol) kak sum izpusnal tova freak show

Are we da vi *** ******* nali pove4eto ot vas sa spuska4i.
Nali karata kolela za xxxx lv. Nali sravnqvate vilki sushto za xxxx lv. (shiver vs. stratos).
Kakvo vi dreme za nqkavi si ceni tam 4e se vdignali.
Shtom imate takiva kolela ne bi trqbvalo a vi dreme.
Ili kakto go e kazal poeta "moe cela godina bob i lueshta da qdem ama dushterqta na bala si shte se vozi v limuzina i shte nosi versa4e"
Ili "abe po dobre da si kupim 100 godishen mercedes ot kolkoto 4isto nova skoda".
Vse pak se radvam 4e vdigat cenite na lifta ta po tozi na4in nqma da ima tolkova "lainaci" tam

Areeee da go duhat bednite
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот ZmD » Нед Юни 12, 2005 7:39 am

1.Na4i az sum nov u toq forum no predpolagam 4e nikoi ne se e ka4il otna4alo na mercedes 'obrazno kazano' seki e trugnal ot smradliva skoda, i postepeno e minal na po visok klas komponenti, koito 6te zadovolqt nivoto na karaneto na daden kara4.Tva koi kvo kara ne vinagi saotvetsva na finansovite vuzmojnosti na kara4a, a do tova kolko naseriozno zima tova si zanimaie i do kakvo nivo e stignal na karaneto.6ti dam 1 primer za da go asimilira6 po lesno bai ti Bender 6to ne se meta s balkan4e,za da te ulesnq 6ti otgovorq 6oto ne otgovarq na negovoto nivo(no se pak ako se metne s balkan4e 6a go 4erpa 1 bira):Daz li4no dori da imah parite za Orange ne bih si kupil 6toto ne saotvtsva na moeto nivo a 6e e prosto guzariq.kakto sam vijda6 v toq forum ima hora koito karat cross i hora deto karat Scott High-octane i tn.Prosto za6toto mogat da go izpolzvat po prednazna4enie 99%, 1% procent ostavam za kiselite Dupeta.

2.ako 1 mesec se puskam samo ot simionovskiq lift i kat smetna parite, koito sum dal na liftadjiqta, kakto i vsi4ki, koito karat 6e izleze 4e liftadjite 6e imat pari za po qki kolela ot na6te vse pak az se ka4vam da karam, a ne da kupuvam na liftadjqta kolelo.vse pak tova e sport(svetoven pri tva) i trqbva da se razviva a ne da ubiva.

3.Nema 3-to stiga ti tolko tro6ene na matricata

p.p sry 4e ne pi6a na kirilica ma sega si preinstalirah windowsa i ne sum nastroil kirilicata.:D
Изображение
Аватар
ZmD

Рейтинг: 1352

Мнениеот George » Нед Юни 12, 2005 8:32 am

Аз също подкрепям протеста. На симеоновския лифт няма такъв наплив както беше преди 1989 и дори и да пускат само по един колоездач в кабинка това няма да попречи на пътникопотока им

@layne
1. Твърдението че<hr noshade size="1">Тва кой кво кара не винаги саответсва на финансовите възможности на карача<hr noshade size="1">е свръхголяма заблуда. Щом като имаш скъп байк, значи можеш да си го позволиш.

2. Имаш ли и най-беглата представа колко струва поддръжката на симеоновския лифт?

Аз също подкрепям протеста. На симеоновския лифт няма такъв наплив както беше преди 1989 и дори и да пускат само по един колоездач в кабинка това няма да попречи на пътникопотока.
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял
George

Мнениеот mrPesh » Нед Юни 12, 2005 11:29 am

:offtopic: zmd&nikitzo: Ako обичате(а трябва) ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А по темата: вярно е,че 3лв. са нищо за да се возиш на кабинков лифт, ама пък тея от управата на въжени линии, като вдигат цената САМО за колоездачи поне да сложат на няколко кабинки куки отвън за байковете.Много им е лесно да вдигат цените пък условията да не се променят:disagree:
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот MAN6 » Пон Юни 13, 2005 4:19 am

[quote="nikitzo"]

Lele (kakto kazva vashiqt sex simvol) kak sum izpusnal tova freak show

Are we da vi *** ******* nali pove4eto ot vas sa spuska4i.
Nali karata kolela za xxxx lv. Nali sravnqvate vilki sushto za xxxx lv. (shiver vs. stratos).
Kakvo vi dreme za nqkavi si ceni tam 4e se vdignali.
Shtom imate takiva kolela ne bi trqbvalo a vi dreme.
Ili kakto go e kazal poeta "moe cela godina bob i lueshta da qdem ama dushterqta na bala si shte se vozi v limuzina i shte nosi versa4e"
Ili "abe po dobre da si kupim 100 godishen mercedes ot kolkoto 4isto nova skoda".
Vse pak se radvam 4e vdigat cenite na lifta ta po tozi na4in nqma da ima tolkova "lainaci" tam
[/quote]

pozdrawqwam te s edin dens pop hit- ork.biaT - tyr tak tak

[quote]
Areeee da go duhat bednite
[/quote]

po4wai ot sega da se uprajnqwash, che do 2007-2008 da si gi nauchil minetite...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Пон Юни 13, 2005 4:24 am

[quote="mrPesh"]

:offtopic: zmd&nikitzo: Ako обичате(а трябва) ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]

koi kaza che trqbwa???

[quote]
А по темата: вярно е,че 3лв. са нищо за да се возиш на кабинков лифт, ама пък тея от управата на въжени линии, като вдигат цената САМО за колоездачи поне да сложат на няколко кабинки куки отвън за байковете.Много им е лесно да вдигат цените пък условията да не се променят:disagree:
[/quote]

otnosno kukite- twa e reshenieto
no ne e rabota na liftadjiite, a na edna druga organizaciq
1. po prostata prichina, che kurortyt(ako moga taka da se izrazq) ne e izgraden s cel MTB, ot tam sledwa syshtoto i za lifta;
a i ot druga strana 2. KFO GI EBE LIFTADJIITE ZA RAZWITIETO NA DH W SOFIQ ???(kakto kazah- twa neshto zawisi ot edni drugi hora)

i treto: mislete powechko predi da pishete

4etwyrto: ako ne mojete da mislite- ne pishete....

peto- qjte mi dupeto ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот tdrome » Чет Юни 16, 2005 10:56 pm

Тази тема почна да става леко смешна...:(!:
Изображение
tdrome

Мнениеот Albinosko » Пет Юни 17, 2005 7:27 am

[quote="tdrome"]

Тази тема почна да става леко смешна...:(!:
[/quote]

Само "мъничко"... :mad:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот layne » Чет Юни 23, 2005 6:26 pm

Имам информация(не знам колко вярна),че скоро ще оправят цените на лифта!Но за съжаление ще са същите като преди!
Но пак по добре от 9лв.:)
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот Alien » Чет Юни 23, 2005 6:51 pm

e [quote="layne"]

Имам информация(не знам колко вярна),че скоро ще оправят цените на лифта!Но за съжаление ще са същите като преди!
[/quote]

За съжаление? За мен ще са си повече от добре - все пак м/у 4 лв. и 9 лв. разликата е голяма. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Юни 23, 2005 7:05 pm

[quote="layne"]

[/quote]

ако стане - стане
дано!
пък ко се оплакваш?
4 кинта пак е добре.
а ако не стане - вече свикнах на драгалевци
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот unbekannt » Съб Юни 25, 2005 12:20 am

Пичове, малко тъп въпрос ще задам, но предвид вече НЕЧОВЕШКИТЕ цени на кабинката, а и предвид тва, че никога не съм ползвал драгалевския с колело, може ли някой подробно да ми обясни, как качвате и себе си и колелото с едната седалка?Предварително ви благодаря!!!:beer:
unbekannt

Мнениеот layne » Съб Юни 25, 2005 8:55 am

[quote="unbekannt"]

Пичове, малко тъп въпрос ще задам, но предвид вече НЕЧОВЕШКИТЕ цени на кабинката, а и предвид тва, че никога не съм ползвал драгалевския с колело, може ли някой подробно да ми обясни, как качвате и себе си и колелото с едната седалка?Предварително ви благодаря!!!:beer:
[/quote]

Ами заставаш на отбелязаното място за качване на лифта с гъза на заде :) но преди това си си завъртял седалката на ляво или на дясно в зависимост от коя страна ще се возиш!Като дойде седалката ти просто си сядаш и си оставяш колело,съответно от ляво или от дясно,да си повърви малко(но го държиш с 2 ръце).След това седалката се издига и колело саедно с теб(защото ти го държиш).И последния тласък е нагласянето на колелото в/у седалката,тя се слага на желязото,което ти ще го видиш и ще се сетиш!
Има и друг начин на педала.И съответно си нагласяш педала,спрямо страната от която седиш!Начина е същия просто си оставяш колелото на самата седалка(след като си се качил),закачено на педала и го придържаш!
А има даже и 3ти начин!
Преди да седнаеш на седалката си вдигаш колелото във въздуха и когато седнеш го подпиташ на рамката или по-точно под ос-касетата(под централното дв.)
Ами мисля,че е това.Ако не си разбрал нещо питай!
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юни 25, 2005 9:50 am

[quote="layne"]

[quote="unbekannt"]

[/quote]

Ами заставаш на отбелязаното място за качване на лифта с гъза на заде :) но преди това си си завъртял седалката на ляво или на дясно в зависимост от коя страна ще се возиш!Като дойде седалката ти просто си сядаш и си оставяш колело,съответно от ляво или от дясно,да си повърви малко(но го държиш с 2 ръце).След това седалката се издига и колело саедно с теб(защото ти го държиш).И последния тласък е нагласянето на колелото в/у седалката,тя се слага на желязото,което ти ще го видиш и ще се сетиш!
Има и друг начин на педала.И съответно си нагласяш педала,спрямо страната от която седиш!Начина е същия просто си оставяш колелото на самата седалка(след като си се качил),закачено на педала и го придържаш!
А има даже и 3ти начин!
Преди да седнаеш на седалката си вдигаш колелото във въздуха и когато седнеш го подпиташ на рамката или по-точно под ос-касетата(под централното дв.)
Ами мисля,че е това.Ако не си разбрал нещо питай!
[/quote]

само едно допълнение - направо отиди с някой който да ти покаже как става номера - така е най-добре
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот flow » Съб Юни 25, 2005 10:23 am

[color=red]ako si s tumbesta ranica q slozi otpred che moze da se gutnesh predi da se namestish[/color]
move like a river
flow

Мнениеот Cveti » Съб Юни 25, 2005 7:24 pm

[quote="layne"]

[/quote]

Дано да е вярна тая информация!
Cveti

ПредишнаСледваща

Назад към Архив