Младежи! Моля Ви, спрете да си оставяте колелата на средата!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Младежи! Моля Ви, спрете да си оставяте колелата на средата!

Мнениеот subritual » Пон Сеп 20, 2010 7:35 pm

От четвъртък досега съм направил над 15 добродушни забележки на предимно малолетни и непълнолетни,които си оставят велосипедите точно посредата на алеите. :nono:
Предимно в градинката на НДК,но и по парковете в София.
Разберете,че хората не са длъжни да ви заобикалят колелата.
Надявам се да си вземете поука и да демонстрирате умения, а не байковете си. :peace:
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Re: Младежи! Моля Ви, спрете да си оставяте колелата на средата!

Мнениеот zafirovp » Пон Сеп 20, 2010 11:21 pm

Спокойно, като им откраднат колелата ще се научат. :smash:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот azze » Вто Сеп 21, 2010 7:09 pm

subritual написа:Надявам се да си вземете поука и да демонстрирате умения...

Има пък много индивиди,които си демострират способности по велоалеите. Искам да им,кажа,че не е нужно да впечатляват мен и околните с каране на задна или маневри без ръце. :)
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот zafirovp » Сря Сеп 22, 2010 3:13 am

Ааа не, това без ръцете и аз го правя, когато съм много уморен и ме боли кръста. Тогава просто мога да седя напълно изправен. Иначе сте прави, че много каскадьори има по парковите ''трасета''.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот CC Designs » Сря Сеп 22, 2010 7:30 am

azze написа:

Има пък много индивиди,които си демострират способности по велоалеите. Искам да им,кажа,че не е нужно да впечатляват мен и околните с каране на задна или маневри без ръце. :)

Че какво лошо има да караш на задна гума? Иначе човекът преди мен е прав, ако седалката ти е висока колкото кормилото, или по-висока, след няколко часа каране те заболява кръста и е много добре да можеш да караш без ръце :) На мен са ми интересни дропчетата, олитата, карането на задна и просто ги правя за мое удоволствие, не да се фукам. Това си е просто кеф, поне за мен. На места е добре да можеш да караш на задна и без това.
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот PiPo » Сря Сеп 22, 2010 2:01 pm

Аз добре че не се паля лесно,че малчуганите с номерцата няколко пъти ме засичат изключително брутално... :crazy: Нямам нищо против,да се практикува,просто да се оглеждат! ;)
Аватар
PiPo

Рейтинг: 1227

Мнениеот Daniel Panev » Сря Сеп 22, 2010 3:32 pm

CC Designs написа:
azze написа:

Че какво лошо има да караш на задна гума? Иначе човекът преди мен е прав, ако седалката ти е висока колкото кормилото, или по-висока, след няколко часа каране те заболява кръста

Извинявай, поправи ме ако греша, ама коригирането на седалката отнема около 36 секунди общо, поне при мен (и това с колелото за спускане)... И... след около няколко часа каране по велоалеята не мислиш ли, че е добра идея да я коригираш своевременно, а?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот did » Сря Сеп 22, 2010 7:18 pm

Велоалеите не са за номерца, а за безопасно придвижване.
Аватар
did

Мнениеот CC Designs » Сря Сеп 22, 2010 7:55 pm

Аз просто казвам, а за някой по-стари модели, като моето сегашно колело ти трябва ключ, за да преместиш седалката, а аз не съм разбрал правилно, аз говоря, че попринцип след като си се засилил по пътя например е по-лесно да се пуснеш без ръце, вместо да слизаш, да си анстроиш седалката и пак да се набираш :) Понеже в Козлодуй има 3 велоалеи, по които никой не минава съм се объркал, за което съжалявам. Наистина има много малчугани, който просто пречат с такива номерца и ти препречват пътя, но аз говоря като цяло :)
CC Designs

Мнениеот teodorchy_sofiaa » Сря Сеп 22, 2010 8:17 pm

azze написа:

Всеки път, когато карам по алеята (за София става дума, тази на Цар Борис 3) карам на задна гума, нищо чудно да се сърдиш на мен :D
Аватар
teodorchy_sofiaa

Рейтинг: 1206

Мнениеот Plamen_EM » Съб Окт 09, 2010 2:44 pm

subritual написа:От четвъртък досега съм направил над 15 добродушни забележки на предимно малолетни и непълнолетни,които си оставят велосипедите точно посредата на алеите. :nono:
Предимно в градинката на НДК,но и по парковете в София.
Разберете,че хората не са длъжни да ви заобикалят колелата.
Надявам се да си вземете поука и да демонстрирате умения, а не байковете си. :peace:

На фона на това, дето "велоеволюция" бяха запречили 5 от 6-те пътеки, на едно кръстовище, в ловния парк днес ... иначе бяха със светлоотразителни жилетки всичките. И не на последно място, си преместиха велосипедите без да им казвам, каквото и да било.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 10, 2010 11:54 am

Еми ако много често е така, направо през колелото. :D
CC Designs

Мнениеот kubetata » Пон Окт 11, 2010 6:40 pm

Какво да правим като младите "байкъри" си оставят велосипедите по средата на пътя-- Прескачаме ги на оли :rofl: :rofl:
Днес само прескочих 2 колелета и едно куче.
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот CC Designs » Пон Окт 11, 2010 7:42 pm

Е, не всички могат хубаво оли :D
CC Designs

Мнениеот subritual » Пон Окт 11, 2010 11:57 pm

Въпросът е,че големия град е свърталище на най-различни хора.
Затова са правилата-кой от село,кой бърза,кой каскадьор.Всички в един кюп
Аватар
subritual

Мнениеот THEZOGGO » Вто Окт 12, 2010 1:23 pm

Прави ми лошо впечатление следното:

В подлеза на СУ "Св. Климент Охридски" редовно вече има хора с велосипеди - с бмх-ове и вече доста често засичам и хора с велосипеди за спускане чиито велосипеди са, как да кажа, разхвърляни по плочките в подлеза (под разхвърляни, имам предвид паркирани на доста неподходящи места, като се възпрепятства минаването на хората в подлеза), като велосипедите са или до Макдоналдс, или до Информационния център срещу него.
Освен че в подлеза е доста натоварен пешеходния трафик от и за метростанцията, хората с велосипеди които си лафят в подлеза или са спрели да ядът в Макдоналдс, не си дават сметката че никой не им е длъжен да им прескача или да им заобикаля колелата които са оставени някъде където пречат на потока от хора.
Уважаеми колеги, знам че всеки сам си решава, какво може и какво не може да прави, но нека бъдем толерантни едни към други. Пешеходците не са ни длъжни да ни заобикалят велосипедите когато те са препятствие за безпроблемото минаване на хората. И без това натовареноста в подлеза е много голяма.
Освен това, лошо впечатление ми прави когато някой иска да слезе или да се качи по подхода който е покрай стълбите на подлеза на СУ с колело.
Колеги, знам че е по-лесно да се качиш или да слезеш по подхода с колелото, той и затова е направен, но когато има много хора не е редно да караме срещу хората с бясна скорост и да сме потенциални извършители на инцидент. Слезте от колелото и си го избутайте, вместо да го карате. В този случай пешеходците отново са повече от нас и за съжаление отново трябва да се съобразяваме с тях. Друг е въпроса че пешеходците масово слизат по подхода а не по стълбите до него. Те сякаш са в по-голямо нарушение, но явно толкова им е културния капацитет за съжаление.
Пиша ги тези неща защото вече на няколко пъти ми се случва да бъда свидетел на опасни ситуации като учасниците са велосипедисти и пешеходци.
Нека ако може всички бъдем малко по разумни. Така ще има повече ред и няма да се налага да бъдем овиквани, псувани и т.н.

Исках да споделя впечатленията си, това е.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Alpina » Вто Окт 12, 2010 1:57 pm

Те и моите впечатления са, че здрави, прави пешеходци не трябва да ползват рампите за колички и колела в същия тоз подлез (и не само) и още повече да спират, за да си лафят на тях, ама кой ли ни пита...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот gilb » Вто Окт 12, 2010 2:34 pm

Така е да..преди 1-2 седмици получих доста остра и дразнеща забележка от мъж,спрял се по средата на същата тази рампа,за да си поговори с някакъв негов познат.Учтиво го помолих да ми направи мъничко място за да мина (при все,че бутах колелото) а той се разфуча,че не ми било мястото в подлеза...аз се издразних и контритах,че когато ми бъде направена подходяща алея на това място няма да ме види долу и си заминах понеже доста се ядосах и ми мина през ума да му хлопна една каска по тиквата.. :(!:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот CC Designs » Вто Окт 12, 2010 2:53 pm

Наистина има някои доста дразнещи хора. Тук има 2 рампи, които не е много ясно за скейт ли са направени, за ролери ли, за колело ли (или за трите :D ), които са пълни или с деца или с кучета. На едната рампа има парапет и от едната страна 3-4 малки деца (без колела) да се катерят и спускат, а отдругата няма никой. Та засилвам се малко повечко и се качвам отдругата страна (където няма деца), като там ме посреща няква и почва да ми се обяснява, че имало малки деца и т.н. Накрая ми вика "Тая рампа за колело ли е направена" и аз и отговорих, че е за колело и тя се обърна, а аз слязох и се махнах оттам възможно най-бързо, да не зема да си изпусна гнева някъде.
CC Designs

Мнениеот THEZOGGO » Вто Окт 12, 2010 4:06 pm

Alpina написа:Те и моите впечатления са, че здрави, прави пешеходци не трябва да ползват рампите за колички и колела в същия тоз подлез (и не само) и още повече да спират, за да си лафят на тях, ама кой ли ни пита...

напълно съм съгласен. :agree:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот grebo » Вто Окт 12, 2010 5:08 pm

Георги, не винаги е необходимо слизане от колелото - помисли - така заемаш повече място и разминаването с пешеходец става по-трудно. За скоростта съм съгласен - аз лично предварително на изкачване, включвам на ниските предавки, не защото не мога да го взема на 2-ри венец (физически погледнато), а заради пешаците, които ме затапват на качване - трябва да катеря с тяхната скорост. При спускане логиката е същата - не притеснявам пешеходеца, докато той сам не реши да ми направи място. ;)
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот subritual » Вто Окт 12, 2010 6:32 pm

Добре,че на рампата към Народно събрание има изпражнения на завоя,та трафика е доста по-спокоен :rofl: :xx(:
Image037.jpg
Експозиция
(116.4 KiB) 138 пъти
Аватар
subritual

Мнениеот did » Вто Окт 12, 2010 6:39 pm

@subritual:

Не се ядосвай! Простотията не се лекува с форумни постове. Сегашните келеши, които си оставят така колелата са бъдещите шАфьори на автомобили (от трошки, през голфове, та до черни джиБове), които ще спират когато и където си искат, без значение на знаци, забрани...

Логиката "аз съм за малко" вече е взела няколко жертви само от мои "намеси". Вече даже знам цените на страничните огледала на някои автомобили. За да има възпитателен ефект, никви олита не трабва да се правят. Тия колела просто се газят, а ако се прави оли, то трябва да бъде приземено връз предното или задно колело, за да се множат кривите спици.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kubetata » Пет Окт 15, 2010 10:32 pm

Днес ми бе направена забележка от една възрастна жена/около 50/ към 7:25 на вело-алеята зад общината. Цитирам:"Ей къде си тръгнал с това колело на пешеходната алея..." и натам каза още нещо, но бързах за училище и не се вслушах в думите й.
То бива аз да не мисля в 7 часа сутринта, ама чак тей ли бее... :lol:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Назад към Общ форум