Спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Спирачка

Мнениеот adito_98 » Нед Окт 17, 2010 7:02 pm

Имам проблем с спирачка Shimano BR-M416 с диск Pro max. Не ми държеше казаха ми да измия диска хубаво с веро и да го изплакна и след това да го изшкуря с шкурка хубаво. Направих тези неща измих го с веро изплакнах го изшкурих го слагам диска слагам спирачката оправям наклатките жилото всичко хубаво, но пак не държи стана по зле моля помогнете ми кажете какво да правя!
Аватар
adito_98

Рейтинг: 960

Re: Спирачка

Мнениеот azze » Нед Окт 17, 2010 7:47 pm

Мазен ли е роторът?Ако е,ползвай обезмаслител - напръскай го,остави 3-4 минути и го изплакни много добре.Също така,ако наистина е омазнен,значи има мазнотии и по накладките,а при такова положение ти трябват нови.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 17, 2010 8:23 pm

adito_98 написа:...казаха ми да измия диска хубаво с веро и да го изплакна и след това да го изшкуря с шкурка хубаво. Направих тези неща измих го с веро изплакнах го изшкурих го...

ммм дааа, малко се чете в този форум
пък после като правим забележки, все сме лоши
като си си засрал сам спирачката, оправяй се
или да ти я оправи този дето ти е дал този велик съвет!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Нед Окт 17, 2010 8:25 pm

Ozzie написа:ммм дааа, малко се чете в този форум
пък после като правим забележки, все сме лоши
като си си засрал сам спирачката, оправяй се
или да ти я оправи този дето ти е дал този велик съвет!

Това е правилния подход! Нежеланието за четене ТРЯБВА да им излиза скъпо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Нед Окт 17, 2010 9:55 pm

Да, така е, но от прякора на потребителя мисля, че е 98-ми набор, което до известна степен го оневинява.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот did » Нед Окт 17, 2010 11:21 pm

zafirovp написа:Да, така е, но от прякора на потребителя мисля, че е 98-ми набор, което до известна степен го оневинява.

Мчи той не е виновен! Не е работа на 12-годишните сами да си поддържат спирачките. Има си татковци и сервизи.

Щом си е "изшкурил" ротора, защо пита тук? Да беше прочел преди да почне да съсипва. През ден има теми, в които се обяснява, как се поддържат дискови спирачки.

Хич не го съжалявам. Ученето е скъпо по принцип, а той е избрал да се учи по най-скъпия начин.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Окт 18, 2010 12:50 pm

did написа: Не е работа на 12-годишните сами да си поддържат спирачките. Има си татковци и сервизи.
Ша ма 'звиняаш, ама баш на 12 годишните им е работа. Под надзор, разбира се. Щото така се учи на сръчност, на механика, на туй, на онуй, и като стане на 16 вече може да си поправя спирачката сам грамотно. Аз на 13 си правех мигащо осветление със стартер от неонова лампа и 20 крушки на 12 волта. И не ми гръмна бушона.
;)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Окт 18, 2010 2:34 pm

NovemberCharlie написа:
did написа: Не е работа на 12-годишните сами да си поддържат спирачките. Има си татковци и сервизи.
Ша ма 'звиняаш, ама баш на 12 годишните им е работа. Под надзор, разбира се. Щото така се учи на сръчност, на механика, на туй, на онуй, и като стане на 16 вече може да си поправя спирачката сам грамотно. Аз на 13 си правех мигащо осветление със стартер от неонова лампа и 20 крушки на 12 волта. И не ми гръмна бушона.
;)

Спора ви е излишен. В този формат, в който се запазва в момента (постове и линкове) информацията е буквално ненамираема, дори търсачката понякога не се справя да открие нещо, което знам че го има, но трябва да си спомня разни щури детайли, за да го открия. За да стане това, за което говорите трябва тая информация да излезе от архаичното ЧЗВ, да се изнесе извън базата на форума, да се приведе в някакъв смислен формат (да речем Уики или подобно) и да си седи на сайта, който в рамките на mtb-bg се е наложил отдавна като по-свястния източник на информация.

Разбира се, за горното е нужно едно никак-немалко количество труд, но когато лапето Хикс иска да си оправи спирачките, ако знае, че в сайта има една секция с едни линкове за чистене на дискове и накладки ще отиде там моментално, вместо да си губи времето с дърти заядливци като нас :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Веломеханик