от Rotting » Пет Юни 10, 2005 8:48 am
Мисля, че доста подробно бях обяснил за боядисване, ама...
[quote]Обаче с какво я свалят старата боя за 2.70лв.?[/quote]
Ти си сваляш боята бе, кой ще си играе да ти я сваля. 2.70 е кутията Терминатор
[quote]С пясък не искам, уврежда гладкостта на алуминия[/quote]
Хахахаха, пясъка така изчиства останалата боя по заварките и изчекнаттите места по рамката, че после няма да си я познаеш, аз като си я видях след пясъка и му дадох на оня пич, дето ми я направи още 2 лева за една ракия, направо реших, че имам нова рамка.
Рамката става НАЩЪРБЕНА, като се изрази, но мога да те уверя, че е много по-лъскава и светеща от която и да е рамка в магазина
Да ти кажа, сега съжалявам, че не я покрих само с транспарентен лак, ами с боя
[quote]А къде ти я боядисват за 5лв. прахово?[/quote]
На "Кукленско" шосе, номер 12, стац.тел.: 032/67 80 30, моб.тел.: 0888 703 516
[quote]И за колко биха сложили и лак върху боята?[/quote]
За още толкова, не е ли логично?
Въпрос:
[quote]А при каква темепература на печене горе-долу?[/quote]
Отговор:
[quote]Преди обаче да се достигне до този краен резултат, профилите преминават през няколко технологични фази. Първо по химичен път се отстраняват мазнините по тях, след което те се промиват и се изсушават. След това се нанася прахово покритие (фино смлени частици от пигмент и смола) с дебелина около 60 микрона и профилите се поставят [color=red]в пещ на температура от 200°С[/color]. Праховото покритие прилепва към профила и като резултат се получава профил в съответния цвят, като при този метод практически няма ограничения в избора на конкретен цвят, който може да бъде положен. Основните предимства на този метод са минималния риск от протичане на боята, възможността за огъване на профила след нанасянето на покритието, с някои технологично ограничения, и разнообразието от екстериорни приложения благодарение на високата устойчивост на покритието на UV лъчения и корозия.
[/quote]
Съвет от опит: свали боята, дай я на пясъкостройка, дай да ти я напръскат с прозрачен лак, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ! Всичко - работа за 1 ден.