Боядисване

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Боядисване

Мнениеот the man » Сря Юни 08, 2005 12:39 pm

здравейте! Бихте ли ми казали къде се пребоядисват рамки качествено и ако може евтино разбира се!
Благодаря Ви предварително
the man

Рейтинг: 1200

Мнениеот shaggy86 » Сря Юни 08, 2005 1:12 pm

провери в ЧЗВ -има теми за това!
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот unbekannt » Чет Юни 09, 2005 12:57 am

Ами,колега shaggy86, да ти кажа двете теми в ЧЗВ са много бедни...И аз мисля да си пребоядисвам рамката и тази тема в момента ме интересува живо, затова предлагам да направим тук една хубава тема за боядисването, която по-късно да се прибави към ЧЗВ.Исках да питам дали свалянето на боя с Терминатор е качествено и дали препаратът не окислява алуминия?Също така дали няма друг метод/освен пясъка и нагряващите сешуари - те ефективни ли са при прахова боя?/ за сваляне на боя?Някой знае ли температурата в камерата за печене на прахова боя, защото не искам да ми прегори вътре рамката/казаха ми за това в БАС, а и от собствен опит знам - станиоленото фолио за готвене, сложено на върха на пламъка от свещ, на около 150 градуса, се превръща в полупрозрачна мрежа/.И освен това, как ви се струва следната оферта:
Сваляне на стара боя - 20лв.
Нова боя/прахова/ - 40лв.
Лак - 20лв. [b]Всичко:80лв.[/b]
Аз лично мисля, че е доста солена. Е, това е от мен засега, благодаря на всеки който помогне!:beer:
ПС:the man, напиши в Google 'прахово боядисване' - има много фирми за алуминиева дограма, които могат да боядисват и вело-рамки.Друг въпрос е, дали го правят евтино/виж офертата по-горе/ и с какво качество...:)
unbekannt

Мнениеот Rotting » Чет Юни 09, 2005 7:35 am

к'ви 80 лева уе?

малко ли изписано има за боядисване на рамки,
- сваляне на боята - 2.70
- пясъкоструйка - 5
- прахово - 5

е сега на въпроса
[quote]И освен това, как ви се струва следната оферта:
Сваляне на стара боя - 20лв.
Нова боя/прахова/ - 40лв.
Лак - 20лв. Всичко:80лв.
[/quote]

Ходи им са изсмей :crazy:
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот unbekannt » Чет Юни 09, 2005 9:27 am

Обаче с какво я свалят старата боя за 2.70лв.?Ако за толкова ти нащърбват рамката, мерси...С пясък не искам, уврежда гладкостта на алуминия.А къде ти я боядисват за 5лв. прахово?И за колко биха сложили и лак върху боята?А при каква темепература на печене горе-долу?Би ли дал телефон или адрес, ще ти бъда благодарен!
unbekannt

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 09, 2005 9:53 am

[quote="unbekannt"]

Обаче с какво я свалят старата боя за 2.70лв.?[/quote]

С тесла, разбира се!

[quote]С пясък не искам, уврежда гладкостта на алуминия.[/quote]

Ми да, то само гладкият алуминий е истински алуминий...

Алилиииии!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот unbekannt » Чет Юни 09, 2005 7:21 pm

Бе, TOYAGA, къв ти е проблема не мога да разбера?!?в тоя форум не са всички мастъри като теб и не се чувствай длъжен да се присмиваш на всеки начинаещ!В 50% от постовете ти мирише на злоба, а като цяло почти никога не казваш нещо съществено по топиците.Затова, трай си, а ще съм благодарен ако някой каже нещо съществено по топика!
unbekannt

Мнениеот hlebarka » Чет Юни 09, 2005 7:40 pm

[quote="unbekannt"]

Бе, TOYAGA, къв ти е проблема не мога да разбера?!?в тоя форум не са всички мастъри като теб и не се чувствай длъжен да се присмиваш на всеки начинаещ!В 50% от постовете ти мирише на злоба, а като цяло почти никога не казваш нещо съществено по топиците.Затова, трай си, а ще съм благодарен ако някой каже нещо съществено по топика!
[/quote]

А ползвай "сурч"-а щото преди 10 дни имаше топик за боядисване, с телефони и све.
Всяка седмица има топик за боядисване.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 09, 2005 7:40 pm

[quote="unbekannt"]

Бе, TOYAGA, къв ти е проблема не мога да разбера?!?
[/quote]

Само това ли не можеш да разбереш?

[quote]В 50% от постовете ти мирише на злоба...[/quote]

Грешиш! Само в 43,12% от тях... Останалото е безсилие.

[quote]...а като цяло почти никога не казваш нещо съществено по топиците.[/quote]

Да! А ти казваш ли?

[quote]Затова, трай си...[/quote]

Тази препоръка вече съм я следвал... Ефектът ще те изненада!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 09, 2005 7:59 pm

[quote="unbekannt"]

[/quote]

Priqtel, gledam 4e imash samo 21 posta dotuk. Ako iskash da stanat 210 slushai i 4inno izpulnqvai "bezcennite" suveti na tozi 4len na foruma.
Abe vsushnost to tova si stana negov forum - nelepo nali.
Drug suvet - izbqgvai da izkazvash svoe mnenie. Ako poslednoto ne suvpada s ubejdeniqta na "golemite/opitnite" tuk zna4i si ili lud ili narkoman ili bolen.
Nau4i koi sa moderatorite tuk i 4eti vseki tehen post pone 5-6-7 puti nai dobre gi naizustqvai. Specialno vnimanie oburni na postovete na hlebarka - mnogo sa sudurjatelni i informaciqta v tqh e bezcenna.

Tova e ot men.
Ai sa glei kvo stava kak ste po4nat da laqt pove4eto tuk mnogo e zabavno.
Ako ne mi izstiqt posta razbira se.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот GOА1 » Чет Юни 09, 2005 8:22 pm

[img]http://www.free.bol.bg/kyxo/pictures/gif_animal/dog.gif[/img]
GOА1

Мнениеот unbekannt » Чет Юни 09, 2005 11:30 pm

Бе кви глупости ми дрънкате?Няма ли някой най-сетне да напише нещо по топика, моля!
unbekannt

Мнениеот bikerider » Чет Юни 09, 2005 11:41 pm

бързаш ли за някъде? :lol:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Пет Юни 10, 2005 8:26 am

[quote="nikitzo"]
..................... [/quote]

:rofl::rofl::rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Rotting » Пет Юни 10, 2005 8:48 am

Мисля, че доста подробно бях обяснил за боядисване, ама...

[quote]Обаче с какво я свалят старата боя за 2.70лв.?[/quote]

Ти си сваляш боята бе, кой ще си играе да ти я сваля. 2.70 е кутията Терминатор

[quote]С пясък не искам, уврежда гладкостта на алуминия[/quote]

Хахахаха, пясъка така изчиства останалата боя по заварките и изчекнаттите места по рамката, че после няма да си я познаеш, аз като си я видях след пясъка и му дадох на оня пич, дето ми я направи още 2 лева за една ракия, направо реших, че имам нова рамка.
Рамката става НАЩЪРБЕНА, като се изрази, но мога да те уверя, че е много по-лъскава и светеща от която и да е рамка в магазина
Да ти кажа, сега съжалявам, че не я покрих само с транспарентен лак, ами с боя

[quote]А къде ти я боядисват за 5лв. прахово?[/quote]

На "Кукленско" шосе, номер 12, стац.тел.: 032/67 80 30, моб.тел.: 0888 703 516

[quote]И за колко биха сложили и лак върху боята?[/quote]

За още толкова, не е ли логично?

Въпрос:
[quote]А при каква темепература на печене горе-долу?[/quote]

Отговор:
[quote]Преди обаче да се достигне до този краен резултат, профилите преминават през няколко технологични фази. Първо по химичен път се отстраняват мазнините по тях, след което те се промиват и се изсушават. След това се нанася прахово покритие (фино смлени частици от пигмент и смола) с дебелина около 60 микрона и профилите се поставят [color=red]в пещ на температура от 200°С[/color]. Праховото покритие прилепва към профила и като резултат се получава профил в съответния цвят, като при този метод практически няма ограничения в избора на конкретен цвят, който може да бъде положен. Основните предимства на този метод са минималния риск от протичане на боята, възможността за огъване на профила след нанасянето на покритието, с някои технологично ограничения, и разнообразието от екстериорни приложения благодарение на високата устойчивост на покритието на UV лъчения и корозия.
[/quote]

Съвет от опит: свали боята, дай я на пясъкостройка, дай да ти я напръскат с прозрачен лак, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ! Всичко - работа за 1 ден.
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот unbekannt » Пет Юни 10, 2005 10:48 am

Rotting, благодаря ти за йнфото човече!Ей това се казва свестен отговор!:)Само за 1 не съм съгласен с теб - за лака - мисля да я боядисам сив металик, като Драг Ф4, а не само да обвия алуминия с прозрачен лак;)
unbekannt

Мнениеот Admin » Пет Юни 10, 2005 3:50 pm

[quote="unbekannt"]

Rotting, благодаря ти за йнфото човече!Ей това се казва свестен отговор!:)Само за 1 не съм съгласен с теб - за лака - мисля да я боядисам сив металик, като Драг Ф4, а не само да обвия алуминия с прозрачен лак;)
[/quote]

Ама нали разбра, че този адрес е в Пловдив? ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Пет Юни 10, 2005 4:00 pm

Admin, би трябвало да е пределно ясно.

Rotting не е казал града, щото е известна личност и всички го знаят откъде е, но си пише:

На "Кукленско" шосе, номер 12, стац.тел.: [color=red][b]032[/b][/color]/67 80 30

Пък и едва ли в София си имате Кукленско шосе... (да не се бърка с онова шосе, по което стоят привечер черничките кукли)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот unbekannt » Пет Юни 10, 2005 5:30 pm

Че аз му благодаря за инфото бре, не за адреса;)В София също има фирми, които боядисват прахово - даже в момента проучвам няколко:)
unbekannt

Мнениеот the man » Сря Юни 15, 2005 10:13 am

:thumb::thumb:МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО ОТГОВОРИХА ЩЕ ИМАМ ВСИЧКО КАЗАНО В ПРЕДВИД:beer:
нАДЯВАМ СЕ ТАЗИ ТЕМА ДА ПОМОГНЕ И НА ДРУГИ ХОРА ТЪРСЕЩИ НАЧИН ДА ПРЕБОЯДИСАТ РАМКАТА СИ :D:hbang2::thumb:
the man

Назад към Архив