Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот _SoRa_ » Нед Окт 24, 2010 6:52 pm

Бихте ли ми препоръчали колче за седалка с диаметър 27.2 или 30.0, с дължина минимум 250мм Ще се ползва с charge ladle saddle
Да е леко и да не струва торба с пари :D
Бюджета ми е 50-60лв
Мислех да си купя Thomson Elite, но дори в ebay търговете приключват на висока цена :boggled:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот prokalnatiq » Нед Окт 24, 2010 7:42 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=50474 това е много добро колче с много добри отзиви. 1 приятел има такова и е много доволен :) .
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот Jumpup » Пон Окт 25, 2010 10:26 am

Здравейте искам да попитам някой пазарувал ли е от този сайт http://26bikes.com/ и ако да какви са отзивите и впечатленията му? Гледам, че имат страхотни предложения и цената за доставка до България е много ниска.
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот azze » Пон Окт 25, 2010 7:22 pm

Къде в София мога да намеря Maxxis Swampthing 2.35?Търся еднослойния модел,който струва около 35лв.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Fanatico » Пон Окт 25, 2010 7:42 pm

Ей така, информативно, Giant Glory има модел за DH и модел за FR ?
Или има един модел с предназначение .. ?
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот _SoRa_ » Пон Окт 25, 2010 8:30 pm

Шина с размер 20-559 '26 какъв размер гума може да й се сложи /2.3 или по- малък/?
Преди време четох тема по този въпрос, но сега не мога да я намеря.
_SoRa_

Мнениеот bio » Пон Окт 25, 2010 9:04 pm

_SoRa_ написа:Шина с размер 20-559 '26 какъв размер гума може да й се сложи /2.3 или по- малък/?
Преди време четох тема по този въпрос, но сега не мога да я намеря.

за ТОВА ли говориш
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Окт 27, 2010 7:30 pm

Обикновенно си нося да си заварявам части при Марто от Джестър и той ги води някъде, но сега няма да работи известно време и ми трябва алтернатива.
Та търся тестван заварчик на цветни метали от София, който да не взима много.
Юлиян го знам, но ми иска малко повече от колкото мога да отделя.

Мерси! :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Окт 27, 2010 9:40 pm

BurNiNg_IcE написа:..

Проблема решен! :^:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот hitar_potter » Сря Окт 27, 2010 11:10 pm

Кажи как си го решил, де, не бъди такъв егоист..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Окт 28, 2010 9:35 am

hitar_potter написа:Кажи как си го решил, де, не бъди такъв егоист..

Ще изчакам Марто, тъй като ще се забавят частите които чакам и без това с още седмица. :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот spirov92 » Чет Окт 28, 2010 6:33 pm

Имам една маска Uvex, по-стара е от мен и дунапренените оплътнения са паднали, но иначе е доста запазена. Има ли начин да се направят нови, и струва ли си?
spirov92

Мнениеот bio » Чет Окт 28, 2010 8:01 pm

spirov92 написа:Имам една маска Uvex, по-стара е от мен и дунапренените оплътнения са паднали, но иначе е доста запазена. Има ли начин да се направят нови, и струва ли си?

теоретично всичко е възможно. може да го разделиш на участъци и да ползваш дунапрен за уплътнение ... но в крайна сметка той е по-груб и прочие ... вземи си купи една нова маска.

задължително ли трябва да се фрезова тръбата на средно при монтаж на касета от типа Hollowtech (с външни лагери) ?!? в инструкциите никъде не го видях ... тези пластмасови пръстенчете няма ли да си легнат и да оберат неравностите ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот eMcKu » Чет Окт 28, 2010 8:14 pm

bio написа:
spirov92 написа:Имам една маска Uvex, по-стара е от мен и дунапренените оплътнения са паднали, но иначе е доста запазена. Има ли начин да се направят нови, и струва ли си?

теоретично всичко е възможно. може да го разделиш на участъци и да ползваш дунапрен за уплътнение ... но в крайна сметка той е по-груб и прочие ... вземи си купи една нова маска.

задължително ли трябва да се фрезова тръбата на средно при монтаж на касета от типа Hollowtech (с външни лагери) ?!? в инструкциите никъде не го видях ... тези пластмасови пръстенчете няма ли да си легнат и да оберат неравностите ?!?

При по - висок клас рамки, не е нужно, при другите е препоръчително.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот did » Чет Окт 28, 2010 9:27 pm

eMcKu написа:При по - висок клас рамки, не е нужно, при другите е препоръчително.

:nono: :nono: :nono:

При всички, купени в България, е задължително.

:offtopic:

Чак ми е смешно, като прочета в този форум, как през 3 дни някой нов опарен от некадърен сервиз се оплаква, че нещо пука, тропа, скърца, хлопа...

Четете бре! Търсете си правата! Като давате пари, изисквайте и спазване на това, което пише в хартийките, които изхвърляте, когато си купите нови компоненти.

Всъщност всички мрънкания от курбели с външни лагери се дължат на неспазване на това, което пише в книжката, която се продава с новите курбели. Пък там си пиш, че ТОЧНО преди монтаж, рамката трябва да се фрезова. Класът рамка няма значение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bio » Чет Окт 28, 2010 9:55 pm

did написа:....
Пък там си пиш, че ТОЧНО преди монтаж, рамката трябва да се фрезова. Класът рамка няма значение.

за FC-M590, може ли да ми покажеш къде точно го пише, че не го виждам ?!? не че не съм съгласен с теб и че няма да си занеса рамката да ми я фрезоват ... ама наистина не виждам да го пише ... ако говорим за "пиш" и "споменато" ... съм съгласен.
схванах идеята ... но
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот did » Чет Окт 28, 2010 10:29 pm

Убуу де, на мойте XT-та, дет' ги купих преди 2 години у немско, си пиш'ше, че требе фрезоване, независимо от рамката (нова, стара, хубава, лошава...). Тука може и да се пропуснали нещо в превода.

Там даже ми отказваха гаранция, ако ги монтирам на нефрезована рамка. А тук така си ги слагат...

Почвам да се чудя, къде е грешката :dontknow:

Знам само, че за 2 години, след кадърен монтаж на рамка НИСКЪК клас, шимански курбели могат да издържат почти 90 килограмов некадърен колоездач, каращ с 10 кила раница (общо над 100 кг). Четох много пъти след това, че тия курбели не стрували, щото лагерите се разбивали за месеци :dontknow:

Грешката не е при мен, щото при мен няма проблеми.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот eMcKu » Пет Окт 29, 2010 9:14 am

did написа: Класът рамка няма значение.

Не съм съгласен. И двете ми рамки, дойдоха фрезовани.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот airborneone » Пет Окт 29, 2010 9:36 am

eMcKu написа:

Което пък не значи, че рамка висок клас НЕ може да дойде без да е фрезована... :beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот Inzagi » Пет Окт 29, 2010 3:23 pm

Някой може ли да ми каже, ако си взема гамаши за студено време дали ще мога да карам със Specialized Taho на някакви минусови температури близки до нулата?
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот Capoeira » Съб Окт 30, 2010 3:47 pm

airborneone написа:
eMcKu написа:

Което пък не значи, че рамка висок клас НЕ може да дойде без да е фрезована... :beer:

V10:
http://www.cambriabike.com/Images/produ ... _green.jpg
Sunday:
http://s.wiggle.co.uk/images/ironhorse- ... f-zoom.jpg
Glory:
http://www.thebikelist.co.uk/imagecache ... 0frame.jpg

На всички си личи че не са "фейсвани" и израза челосване май е по правилен!
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот geco » Нед Окт 31, 2010 7:09 pm

Здравейте!Доколкото разбрах веригите за 7 скоростни венци са с пин 7.3мм,а за 8 с 7.1.четох,че може на 8ца венец да се кара с 7мица верига...в какво се състои раликата след като са съвместими.Имам венец 8мица и се чудя дали може да сложа верига за 7скорости т.к е горе долу на половин цена на тази за 8.Има ли ралика в прецизноста на превключването?
Също така трябва да купувам декланшор с долно дърпане.Гледах на един модел имаше етикет 8speed.Имат ли разлика декланшорите според това с колко скорости отзад е колелото?Ако може предложете някой декланшор нисък клас Tourney или Acera.В един сервиз ми предлагат запазен LX декланшор за около 15лв ,та незнам далид авзема него или по-евтин нов.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот Capoeira » Нед Окт 31, 2010 7:24 pm

_SoRa_ написа:Бихте ли ми препоръчали колче за седалка с диаметър 27.2 или 30.0, с дължина минимум 250мм Ще се ползва с charge ladle saddle
Да е леко и да не струва торба с пари :D
Бюджета ми е 50-60лв
Мислех да си купя Thomson Elite, но дори в ebay търговете приключват на висока цена :boggled:

В веломания има на PRO Koryak колчета, мисля си че теглото е феноменално ниско и като здравина е презадоволително, вече изкривих титаниевата релса на седалката, а колчето е като заварено.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот hitar_potar » Нед Окт 31, 2010 8:37 pm

Capoeira написа:
_SoRa_ написа:...

В веломания има на PRO Koryak колчета, мисля си че теглото е феноменално ниско и като здравина е презадоволително, вече изкривих титаниевата релса на седалката, а колчето е като заварено.

Теглото наистина е отлично за кол 400мм. Захващането на седалката е наистина перфектно, много се чудих дали няма да е проблем само с 1 болт, понеже имам кофти спомени от колчета с 1 болт. Но захвата е иновативен и може да се каже, че в момента захвата с 2 болта ми се струва муден за настройка на ъгъла на седалката.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот rarekin » Нед Окт 31, 2010 9:51 pm

did написа:Убуу де, на мойте XT-та, дет' ги купих преди 2 години у немско, си пиш'ше, че требе фрезоване, независимо от рамката (нова, стара, хубава, лошава...). Тука може и да се пропуснали нещо в превода.

Там даже ми отказваха гаранция, ако ги монтирам на нефрезована рамка. А тук така си ги слагат...

Почвам да се чудя, къде е грешката :dontknow:

Знам само, че за 2 години, след кадърен монтаж на рамка НИСКЪК клас, шимански курбели могат да издържат почти 90 килограмов некадърен колоездач, каращ с 10 кила раница (общо над 100 кг). Четох много пъти след това, че тия курбели не стрували, щото лагерите се разбивали за месеци :dontknow:

Грешката не е при мен, щото при мен няма проблеми.

Можеш ли (ако ти е под ръка немското упътване) да кажеш какъв точно е номера на упътването? Нещо и аз не намирам частта с фрезоването.

А за рамките - Liteville, например, казват в документацията си, че рамката идва подготвена за монтаж,

Rahmenvorbereitung
Die Lager- und Kontaktflächen (Steuerrohr, Tretlager, Ausfallenden und Scheibenbremsaufnahmen) sind bereits fertig bearbeitet und zur Montage vorbereitet. Das heißt, sie müssen nicht mehr nachbearbeitet werden.

НО се презастраховат със следното:

Montieren Sie die Kurbel laut Kurbel-Montageanleitung.

:beer:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот veskoz » Пон Ное 01, 2010 12:10 pm

Inzagi написа:...да карам със Specialized Taho на някакви минусови температури близки до нулата?

Миналата зима стигнАх до извода, че с тези обувки не е готино да се бута по ПУХМАВ БЕЛ И МЕК... па дори и с гамаши.
:peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот geco » Вто Ное 02, 2010 8:35 am

Вчера смених веригата,определих и дължината ,но имам един проблем.При бързо въртене(голям каданс) на малките предавки 1х1,1х2,1х3 веригата в долната си част се мятка доста и се удря в задната гума.Как мога д аго предотвратя и защо на старата вериг аго нямаше :dontknow:
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот NWD » Вто Ное 02, 2010 10:48 am

Възможно ли е да се залепи или запуши спукан хидравличен маркуч :dontknow: :bowdown:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот PtD » Вто Ное 02, 2010 11:57 am

NWD написа:Възможно ли е да се залепи или запуши спукан хидравличен маркуч :dontknow: :bowdown:

Дори и да е възможно, би ли си рискувал главата по този начин?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот tanya » Вто Ное 02, 2010 12:16 pm

Да си кажа и аз за външните лагери и челосването. Моята рамка не я челосахме, когато преди една година си поставях новите курбели, защото нямаше къде. За това време нямам разбит лагер, но имам един ръждясал лагер. На левия лагер му се разказа играта. Уж има някакви уплътнения, но се оказа, че навлиза страшно много вода и то не при миене на колелото, а при каране в мокри/кални условия. Гресиранията не помогнаха особено. Всъщност и късно забелязахме, че в лагера има ръжда. За сега проблемът е решен. Сложихме нов капсулован лагер. В момента всичко е идеално. Ще видим как ще е занапред.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум