Агресия, или?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Агресия, или?

Мнениеот X_NRG » Пет Окт 02, 2009 3:20 pm

bikerider, прав си. Не споря с теб. :) Явно първоначално не се изказах ясно и се опитах да поясня, но в крайна сметка 25thframe го каза вместо мен. :beer:
25thframe написа:Съгласен съм, момичето изглежда не е било право, от гледна точка на правилата, но не мисля че това е начина да й го покажат.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пет Окт 02, 2009 3:58 pm

Ако почна и аз да раздавам правосъдие по тоя начин, трафикът ще намалее с едно 25-30%... :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Окт 02, 2009 4:14 pm

PtD написа:Еее не. Уважавам позицията ти на адвокат на дявола, ама тука се пресили доста.

Ни най-малко, в случая не съм адвокат на дявола. Просто гледам отделно на двете неща и казвам, че изродът който е ударил момичето щеше да бледнее в сравнение с нея, ако тя беше (недай си Боже) сгазила дете на пешеходната пътека. Тук всички знаем колко лесно и непредвидимо се пада в уж контролирани ситуации. Забележи, че изродите, които бият момичета не си организират шествия... за разлика от велосипедистите, които масово пресичат на колело и лавират между пешеходците.

Та в тоя ред на мисли, изказах мнение, че агресията (в такива изражения) срещу велосипедисти беше предвидима, беше предвидена (поне от моя страна) и се случи (вярвам, че ще се случва още). Знам как звучи, но е факт, от който не ми става по-приятно. А агресията си е агресия и лесно се стига до психопатични изстъпления като това срещу момичето.

PtD написа:Мога да ти кажа от опит в първо лице единствено число, че съвсем не е едно и също да те удари кола и да те удари велосипедист! :smash: :smash: :smash:

Иди го кажи на онази майка.

PtD написа:Ако почна и аз да раздавам правосъдие по тоя начин, трафикът ще намалее с едно 25-30%... :nuts:

Ти остави тая работа - прекалено си ценен, за да те застрелят на някое кръстовище. Явно не си попадал като мен на бригада нашмъркани мутри.

@X_NRG: Извинявай, реагирах малко емоционално, понеже тия дни се нагледах на велосипедисти-кретени. Споделям мнението и на двама ви с 25thframe (ако описаното е вярно).

Edit:
Ако някой не разбира защо се бъхтам да пиша толкова: силно ме притеснява всяка тъпотия на велосипедист, защото бидейки малцинство в трафика всеки гледа да си разтовари агресията върху нас. Преди да сочим лайната в двора на шофьорите трябва първо да изчистим нашия, щото иначе ние, велосипедистите, нямаме шанс в пропагандната война.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Нед Окт 04, 2009 7:19 pm

@bikerider
За мен спорът, който сте подхванали, е... не знам как да го нарека, затова ще кажа просто "странен". :peace:
Но това, което наистина не мога да повярвам и ме провокира, е че ти, както и който и да е друг в този форум, пресича на пешеходните пътеки винаги слязъл от колелото, водейки го до себе си, както е по правилника.
Признавам си, че аз рядко го правя - тогава, когато ситуацията го изисква (било автомобилния поток или пешеходния) и не смятам, че в останалите ситуации проявявам агресия към когото и да било, особено пък към пешеходците на пътеката (ако изобщо ги има).
Това, че ти си видял един или два примера за някой, който застрашава пешеходци с минаването си по тяхната пътека, не превръща всички колоездачи в лумпени. По същата логика това, че има хора, които карат опасно спрямо туристите на Витоша, не означава, че всички планински колоездачи са хулигани, незачитащи другите, нали така? Защото по твоята логика ще излезе, че карането в планината е агресия спрямо туристите само заради това, че има отделни хора, чието каране може да бъде определено по този начин.
Не искам да си мислиш, че се заяждам - просто смятам, че в тая тема никак не си прав. ;) Дори и да погледнем нещата съвсем отделно, както ти настояваш:
- В едния случай имаме леко нарушение, което теоретично може да доведе до инцидент, но такъв не е имало. (Всеки шофьор прави доста такива нарушения, например със скоростта, не вярвам да спазваш стриктно всяко ограничение, нали? )
- В другия случай имаме конкретно посегателство, изразяващо се в кроше, нанесено от индивид от мъжки пол в лицето на жена, неочакваща по никакъв начин това.
Е колкото и да ги гледам отделно двата случая, изобщо не е нормално първото да предизвика второто. :dontknow:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Prey » Нед Окт 04, 2009 10:45 pm

@Admin
Не мисля, че е важно дали има колоездачи, които се съобразяват с пешеходците, туристите и автомобилите.
По-важното е, че ако днес направя път на кола, пешеходец или турист (винаги съм внимавал с туристите)едва ли някой ще го помни, но ако засека, изплаша или ударя някое от трите изброени, ще се помни и разказва на близки, познати, роднини и тн. Та мисълта ми беше, че не е важно дали е правилно или не, а как изглежда в очите на обществото, а това което казва bikerider много ми звучи на онова, което вижда обществото.
:stupid:
Аватар
Prey

Рейтинг: 1812

Мнениеот Admin » Нед Окт 04, 2009 11:09 pm

Хмм, според теб обществото (от пешеходци), половината от които изобщо нямат представа от правилника за движение по пътищата, вижда като заплаха и агресия повечето колоездачи, които по мои наблюдения пресичат съвсем културно на пешеходните пътеки, макар и яхнали колелата си, особено пък когато са жени?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот subritual » Нед Окт 04, 2009 11:21 pm

Велосипедист, блъснал пешеходец е инцидент, възникнал най-вероятно поради невнимание/неспазване на установените правила.
Пешеходец, блъснал/ударил велосипедист е-предумишлено или не деяние! И в двата случая съзнателно.
Не разбирам какво толкова се обсъжда...
P.S: И понеже заглавието на темата е: Агресия, или? - Да,за мен това е агресия (ако приемаме написаното в блога за конкретния случай като "чиста монета")
Агресията е ефективна,когато има силно оръжие - масово/огнестрелно/хладно/автомобилно/велосипедно/юмрук....словесно...... т.н.
Аватар
subritual

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 7:45 am

@Admin: опитвам се да изложа причините, поради които обществото като цяло е настроено негативно към колоездачите. Prey ме е разбрал прекрасно :agree:

После, аз не споря с никого. Просто казах, че докато колоездачите не спазват правилника, няма да има чувствително подобрение в отношението към тях. Това го казвам в качеството си И на шофьор. Съзнавам прекрасно какво е провокирало репликата ти, но моля да разбереш, че точно по същата причина пиша това. Не се смятам за извън вело-обществото, но и не приемам ревност от негова страна, заради волността да интерпретирам фактите И като шофьор.

Що се отнася до мен самия, аз просто не пресичам на пешеходни пътеки с колело. Както неведнъж съм казвал старая се да се държа като ППС на пътя, когато инфраструктурата ми го позволява. В редките случаи, в които нямам избор, не лавирам между пешеходците. Що се отнася до колоездачите като цяло - статистиката ми зад волана е плачевна. 20% от шофьорите са пълни олигофрени. При колоездачите процента е четири пъти по-висок. Статистиката ми зад кормилото на велосипеда потвърждава това. Толкоз.

Хмм, според теб обществото (от пешеходци), половината от които изобщо нямат представа от правилника за движение по пътищата, вижда като заплаха и агресия повечето колоездачи, които по мои наблюдения пресичат съвсем културно на пешеходните пътеки, макар и яхнали колелата си, особено пък когато са жени?

Ако пресичам с малко дете в ръка и видя госпожица на колело срещу нас, поклащаща се несигурно заради ниската скорост ОПРЕДЕЛЕНО ще я приема като пряка заплаха и ще дръпна детето си. Друг е въпроса защо трябва да пазя детето си на пешеходна пътека и защо изобщо коментираме очевадността на факта, че нарушението на правилата ВИНАГИ е заплаха за някого. Докато обществото приема велосипедистите като заплаха (като шофьор приемам неосветен велосипедист за пряка заплаха) ще има и ответна агресия. Такива са времената.

subritual написа:Велосипедист, блъснал пешеходец е инцидент, възникнал най-вероятно поради невнимание/неспазване на установените правила.

Именно. Точно това е пасивна агресия - да не отчиташ, че застрашаваш някого и, че може да нараниш човек. Активната, непосредствена агресия като да удариш пешеходец е съвсем логичен отговор. Или съзнателна провокация, която цели именно да засили взаимната агресия. Има ли нужда да се коментира повече?
Аватар
bikerider

Мнениеот rarekin » Пон Окт 05, 2009 1:07 pm

Admin написа:@bikerider
За мен спорът, който сте подхванали, е... не знам как да го нарека, затова ще кажа просто "странен". :peace:
Но това, което наистина не мога да повярвам и ме провокира, е че ти, както и който и да е друг в този форум, пресича на пешеходните пътеки винаги слязъл от колелото, водейки го до себе си, както е по правилника.
Признавам си, че аз рядко го правя - тогава, когато ситуацията го изисква (било автомобилния поток или пешеходния) и не смятам, че в останалите ситуации проявявам агресия към когото и да било, особено пък към пешеходците на пътеката (ако изобщо ги има).
Това, че ти си видял един или два примера за някой, който застрашава пешеходци с минаването си по тяхната пътека, не превръща всички колоездачи в лумпени. По същата логика това, че има хора, които карат опасно спрямо туристите на Витоша, не означава, че всички планински колоездачи са хулигани, незачитащи другите, нали така? Защото по твоята логика ще излезе, че карането в планината е агресия спрямо туристите само заради това, че има отделни хора, чието каране може да бъде определено по този начин.
Не искам да си мислиш, че се заяждам - просто смятам, че в тая тема никак не си прав. ;) Дори и да погледнем нещата съвсем отделно, както ти настояваш:
- В едния случай имаме леко нарушение, което теоретично може да доведе до инцидент, но такъв не е имало. (Всеки шофьор прави доста такива нарушения, например със скоростта, не вярвам да спазваш стриктно всяко ограничение, нали? )
- В другия случай имаме конкретно посегателство, изразяващо се в кроше, нанесено от индивид от мъжки пол в лицето на жена, неочакваща по никакъв начин това.
Е колкото и да ги гледам отделно двата случая, изобщо не е нормално първото да предизвика второто. :dontknow:

:agree:

Само не разбрах как това "разминавайки пешеходците на две колела" се превърна в "карах ПО пешеходната пътека". ;)
Не е много трудно да се види на ВСЯКО кръстовище в София, как пешеходците самоволно и напълно в нарушение на Правилника и Закона, тръгват да пресичат ИЗВЪН пешеходната пътека. Това си е нарушение като всяко друго и то също създава предпоставки да се стига до "разминаване на пешеходците на две колела" . В страните, където велоалеите (ама истинските) са факт, на повечето от кръстовищата пешеходната пътека е дублирана (успоредно на нея) върви И велоалеята. Това, което става по нашите кръстовища е, че, пешеходците, излизайки извън отредената им площ за пресичане, отнемат възможността на велосипедистите да се придвижват върху тази част от пътя, която се явява естествено (и безопасно) продължение на техния път на пътното платно през кръстовището.

Аз също не слизам от колелото на пешеходни пътеки, просто защото не карам ВЪРХУ тях , а успоредно на тях. Пък нека някой ми посегне по тоя повод. :evil:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 1:47 pm

@rarekin: Нека да коментирам пак поста на Admin, може би ще разбереш.

Admin написа:Това, че ти си видял един или два примера за някой, който застрашава пешеходци с минаването си по тяхната пътека, не превръща всички колоездачи в лумпени. По същата логика това, че има хора, които карат опасно спрямо туристите на Витоша, не означава, че всички планински колоездачи са хулигани, незачитащи другите, нали така? Защото по твоята логика ще излезе, че карането в планината е агресия спрямо туристите само заради това, че има отделни хора, чието каране може да бъде определено по този начин.

Коментирах как ИЗГЛЕЖДА такова нещо в очите на останалите хора, защото имам щастието да гледам и от друга гледна точка. Що се отнася до това колко велосипедисти виждам на ден, които създават реална опасност с неумението си - доста са. Почти по двама на ден. И то по моя ограничен маршрут.

Admin написа:Не искам да си мислиш, че се заяждам - просто смятам, че в тая тема никак не си прав. ;)

Напълно нормално е да смяташ така, ако смесваш различни неща. Пак ще повторя, че велосипедистите нямат шанс за нормално отношение към тях (Edit: докато 80% от тях газят правилата), защото са между чука и наковалнята и всяко едно тяхно провинение пред закона се приема от останалите участници твърде, твърде крайно. Едва ли е нужно да задълбавам в проблематиката на "ни рак, ни риба" малцинствата.

Admin написа:Дори и да погледнем нещата съвсем отделно, както ти настояваш:

Съгласен съм. Пропусната е дребната подробност, че не твърдя това за нормално, а за закономерно.

rarekin написа:Само не разбрах как това "разминавайки пешеходците на две колела" се превърна в "карах ПО пешеходната пътека". ;)
Не е много трудно да се види на ВСЯКО кръстовище в София, как пешеходците самоволно и напълно в нарушение на Правилника и Закона, тръгват да пресичат ИЗВЪН пешеходната пътека. Това си е нарушение като всяко друго и то също създава предпоставки да се стига до "разминаване на пешеходците на две колела" .

Не е нужно да ми слагаш в устата думи, които не съм казал. Коментирах конкретен случай, който виждам поне веднъж на седмица - колоездач да лети между пешеходци. И не само на пешеходни пътеки, а по продължението на тротоарите. Трябва ли да коментираме основните положения в ЗДП. Докато кара, колоездача е ППС. Точка.

rarekin написа:В страните, където велоалеите (ама истинските) са факт, на повечето от кръстовищата пешеходната пътека е дублирана (успоредно на нея) върви И велоалеята. Това, което става по нашите кръстовища е, че, пешеходците, излизайки извън отредената им площ за пресичане, отнемат възможността на велосипедистите да се придвижват върху тази част от пътя, която се явява естествено (и безопасно) продължение на техния път на пътното платно през кръстовището.

Всяко стадо си има мърша, пешеходците - много. Това, обаче, не променя факта, че говориш за съвършено различна ситуация, от тази, която аз наблюдавам извънредно често. Явно трябва пак да повторя - не критикувам велосипедистите като цяло (защото съм част от тях), просто казвам, че докато такива елементи вършат такива крещящи тъпотии, НИЕ велосипедистите ще останем в очите на обществото едни опасни и непредвидими елементи.

rarekin написа: Аз също не слизам от колелото на пешеходни пътеки, просто защото не карам ВЪРХУ тях , а успоредно на тях. Пък нека някой ми посегне по тоя повод. :evil:

Убеден съм, че спазваш правилата. Но не коментирах теб.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 4:17 pm

subritual написа:Велосипедист, блъснал пешеходец е инцидент, възникнал най-вероятно поради невнимание/неспазване на установените правила.

bikerider написа:Именно. Точно това е пасивна агресия - да не отчиташ, че застрашаваш някого и, че може да нараниш човек. Активната, непосредствена агресия като да удариш пешеходец е съвсем логичен отговор.

Моля почерненото да се чете "велосипедист".
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Пон Окт 05, 2009 8:47 pm

bikerider написа:Точно това е пасивна агресия - да не отчиташ, че застрашаваш някого и, че може да нараниш човек. Активната, непосредствена агресия като да удариш пешеходец е съвсем логичен отговор.

бе чудех се какво да отговоря, ма то на човек за който "ае ти ковнем един шото тъй ми е логично" е ок мироглед, май няма какво да кажа...
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 9:28 pm

Определено няма какво да кажеш, защото и ти бъркаш логично с приемливо. Бих те помолил да прочетеш внимателно горните ми постове, но някакси имам чувството, че те влече повече да ме изкараш злонамерен. Твой проблем.

Edit: отчитам, че сигурно извършвам ужасен грях, като си позволявам да гледам от страната на "врага". Очаквах подобни коментари :emlaugh:

Edit2: днешна статистика - четирима на пешеходни пътеки между хората. Неосветени - трима. Каращи в насрещното - петима. Каращи нормално по правилник - двама.
Аватар
bikerider

Мнениеот Лифта » Пон Окт 05, 2009 10:34 pm

Да, агресия ! Не знам за кой ден подред се спирам за да раздам по 1-2 хранилки на тия малоумници дето не си знаят мястото. Извинявай, ама нормално ли е по рампите за колоездачи и детски колички в новия подлез пред университета да минават повече хора от колкото по стълбите. Това вече е тотална наглост ... не стига че местата по които може да се минава безопасно и безпрепятствано на колела се броят на пръсти, пък и те най-нагло си ходят по рампите все едно са направени за тях, все едно са някакви царе и могат да си минават от където си искат и все едно като си минат по стълбите ще им увиснат камбаните (на мъжете) или циците от друсане. Остави друго, пък и като им направиш забележка изявяват претенции и ти се скарват (което мен лично ме изкарва извън релси) :crazy:

Иначе за случая с момичето:
"Вижте ме колко съм мъж и как раздавам справедливост"
Само не мога да разбера, там не е ли имало някакви други мъже които да му покажат на тоя куражлия как се прави.
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот bikerider » Вто Окт 06, 2009 7:14 am

Пешеходците и те са една история родна мила.... ама точно заради това трябва велосипедистите да сме изрядни! За да можем да им шокаме канчето без да ни обвиняват в лицемерие. Щото точно това чувам вече от няколко места, когато защитавам велосипедистите като цяло: "Айде първо се научете да спазвате правилника, пък тогава искайте". И какво мога да отговоря освен "ами АЗ спазвам правилника"? Нищо нали. И дотам.
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Вто Окт 06, 2009 2:00 pm

bikerider написа:Определено няма какво да кажеш, защото и ти бъркаш логично с приемливо. Бих те помолил да прочетеш внимателно горните ми постове, но някакси имам чувството, че те влече повече да ме изкараш злонамерен. Твой проблем.

ами ще ми е интересно тогава какъв сентимент влагаш в думата "логично". за мен не е нито логично, нито приемливо, нито оправдано. честно казано, ако беше логично, щеше да бъде трудно да е неприемливо. ако имаш предвид, че понеже живеем в скотска държава, подобно поведение не е изненадващо, то това далеч не се припокрива с "логично".
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Вто Окт 06, 2009 2:19 pm

Не знам защо се заяждаш за глупости, вместо да кажеш нещо по темата, но това пак е твой проблем.

Днешна статистика (в рамките на 4 часа): трима в насрещното, сутринта един неосветен в мъгла. Да видим довечера :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот Frida » Пет Окт 09, 2009 1:04 am

PtD написа:Ами "тука е така".

Леле много е зле наистина, аз много внимавам с тия изроди по улиците на СФ! Оня ден се прибирам от лекции по бул Витоша и решавам да мина през парака.Не завивам по алеята на бул.България, а продължавам направо.Имаше коли както винаги и аз се обърнах 3 пъти да видя кой завива на дясно...завиха 1-2 коли, зад които редичка от 4-5 продължаващи направо.Аз се движех доста бързо и се изюрках още повече , че да хвана и там светофара. Зад мен неистово свиркане! Обрищам се и гледам на 5-6 метра зад мен завиваща в дясно п.... , която не си е направила труда да даде мигач, но се сърди дори и, без да предизвиквам каквото и да било смущение в движението :dontknow: Не и показах нищо, щото беше жалка с всичките си килограми забиваща се в зверското задръстване :rofl:
bikerider написа:Пешеходците и те са една история родна мила....
:D :agree: като кучета са , незнаят къде ходят, не гледат, плашат се и после лаят :crazy:
АГРЕСИЯ Е ДА! За съжаление! Спасението е гората
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот zikzuk » Пет Окт 09, 2009 11:13 am

Това е може би една от най-интересните теми във форума.
Според мен обаче една от причините за зачестилите спречвания между шофьори и колоездачи е, че вече се стъмва по-рано и независимо от светлините и разни светлоотразителни гривнички видимостта е силно намалена.
За съжаление сме по-уязвими на пътя от колите, така че е в наш интерес да се пазим. :eyebrow: :eyebrow:
Аватар
zikzuk

Рейтинг: 1205

Мнениеот IVO Jordanov » Пет Окт 09, 2009 11:27 am

zikzuk написа:Според мен обаче една от причините за зачестилите спречвания между шофьори и колоездачи е, че вече се стъмва по-рано

Забележи датата на първия пост от темата ;)
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот CC Designs » Пет Окт 29, 2010 2:59 pm

kreyze написа:Във Варна все още не съм имал нито едно от всички тези изживявания който вие ми разказвате :bowdown:

Аз съм от Козлодуй и тук шофьорите не са толкова зле. Не спират на пешеходни, но не удрят клаксона често или нещо такова. Даже ми се е случвало аз да направя грешка (например да засеча някой) и само да натисне клаксона, нищо повече. Иначе някой ми беше разказвал за държава, в която се кара предимно колело. Има велоалеи почти навсякъде и санкцийте за всички (коли/колоездачи/каруци и т.н.) са много високи и всички спазват всичко.

ЕDIT: Чак сега видях, че съм качил темата от на ма*ната си вероятно. :boggled:
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот PowerSlide » Съб Окт 30, 2010 8:51 pm

:offtopic: Не е страшно да напишеш свободно "майната", все пак много хора тук са от Пловдив :eyebrow: :D :offtopic:
Аз обикновено в градчето карам колелото доста агресивно (за разлика от колицата) и съм благодарен на шофьорите, дето ме изтърпяват и пазят :bowdown: но и аз така се отнасям с хората когато съм с колата.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот NWD » Съб Окт 30, 2010 9:06 pm

PowerSlide написа:
Аз обикновено в градчето карам колелото доста агресивно

+1 ;)

PowerSlide написа: и съм благодарен на шофьорите, дето ме изтърпяват и пазят

:bowdown: :clap:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот darkki » Нед Окт 31, 2010 8:43 am

Жалко е, че в България шофьорите не ни зачитат за хора, аз живея в Велико Търново и наскоро направиха две нови крагови, еми там е ужас карат скаш не те виждат пак кат трягнеш ти свирят и те псуват!

аз лично имам две или три кататрофи с коли и при едната шофьора като видя че пресичам сазнателно натисна гаста в последствие ме бладна и аз го набих, но това не решава проблемите, до колкото знам вие в София си имате велоалеи ( каде да варвите редом с колите до колкото помня тва значи ) при нас в ВТ тетакова нещо нема !
darkki

Рейтинг: 1200

Мнениеот Plamen_EM » Нед Окт 31, 2010 11:09 am

Здравейте, то верно тази тема е старичка, но пък на мен ми беше интересна. Защо обаче имам спомен, че участието на велосипедисти в многоредово движение е забранено?
То вярно, че аз съм карал шофьорски курсове по времето, когато велосипедите бяха по-бързи от колите, ама ...
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот venko » Нед Окт 31, 2010 11:59 pm

darkki написа:Жалко е, че в България шофьорите не ни зачитат за хора, аз живея в Велико Търново и наскоро направиха две нови крагови, еми там е ужас карат скаш не те виждат пак кат трягнеш ти свирят и те псуват!

аз лично имам две или три кататрофи с коли и при едната шофьора като видя че пресичам сазнателно натисна гаста в последствие ме бладна и аз го набих, но това не решава проблемите, до колкото знам вие в София си имате велоалеи ( каде да варвите редом с колите до колкото помня тва значи ) при нас в ВТ тетакова нещо нема !

Съжалявам ако те обидя, но във Велико Търново карат по-зле от който и да било друг град в БГ! Почти съм осигурен, че всъщност карат шофьорските курсове в Лакатник или Леденик и после се гмуркат в необятния свят на светофарите и кръговите движения :D !
За щастие само веднъж съм карал велосипед в този град и щяха да ме блъснат неведнъж !
:offtopic: Оправи си правописа! Нали все пак претендирате че във ВТ говорите най-правилно! :beer: :offtopic:
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот moonlight » Пон Ное 01, 2010 9:22 am

Населението се е изродило в няква издивяла побесняла кръвожадна сган. Агресията по пътищата е много показателна за нивото на агресията в нашето "общество" (или да го наречем по-точно "сбирщина от сульовци"). Бай ти Генадий си осмисля ежедневието като отмъщава на света за мизерното си съществуване. Дали му пука, че спазваш правилата и не пречиш на участниците в движението, или понеже го дразниш си вика "ей са ше го науча аз тоя" и натиска газта? :crazy:

За историята с пиратките нямам думи, за тва с момичето също. Мен до момента само са ме псували, бибиткали и притискали, но това е щото карам от скоро. Вече никви илюзии не си правя, че здравето и животът ми имат някакво значение за някого. Стрелят ни с въздушна пушка от балкона, на пътя ли ше ни пазят ...
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Мнениеот rarekin » Пон Ное 01, 2010 9:37 am

Специално за ВАС, колежке. Вместо сок от кисело зеле - http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 85&Level=1

Едит: :)
Последна промяна rarekin на Пон Ное 01, 2010 10:06 am, променена общо 1 път
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот moonlight » Пон Ное 01, 2010 9:48 am

rarekin написа:Специално за ВАС, колежке. Вместо сок от кисело зеле - http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 85&Level=1

Ако държиш нещо да ми споделяш специално на МЕН колега, прави го на ЛС и недей да занимаваш целия форум с хитроумните си анекдоти.
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Мнениеот axelmax » Пон Ное 01, 2010 12:50 pm

Всеки се оплаква,но нищо не прави(и аз съм в това число).Или възтаваш или търпиш или отиваш в чужденеция(както airborner и казва)!
Тука нещата и да се оправят ще е след 20-30 години :bigeyes: ,аз ще съм на 50-60 години и ще съм толкова изтрещял ,че няма да ми пука какво е положението.Някои ще кажат "Нали децата ми ще живеят по-добър живот".Аз ще попитам -"А моята живот нищо ли не е? Аз кога ще живея?"
До скоро се заблуждавах ,че има бъдеще.Ама не!Чувствам като емигрант в родната ми страна,каква ли ще е разликата ако замина в чужденеция(както airborner и казва)?Ще видим.
Не слушаите хората на средна възраст особено нагоре,те нямат друг шанс освен да живеят и умрът тук,след като са изгубили приспособимостта си .Не ми се седи тука да поправям грешките на няколко поколемния роби(в мисленето си и действията си) назад.А на вас?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум