Дилема ..

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Дилема ..

Мнениеот nothingcool » Пон Ное 01, 2010 6:54 pm

Това е мойта дилема немога избера между мотор и колело .. апък и двете ми се карат :D Я помогнете !

Знам , че някои ще кажат ,че аз ще карам и аз си избирам , но немога да избера :crap:
Изображение
Аватар
nothingcool

Рейтинг: 1182

Re: Дилема ..

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Ное 01, 2010 7:21 pm

Истината е, че в тоя форум естествено ще da бъде да получиш мнение да караш водни ски :) :agree: !
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот NWD » Пон Ное 01, 2010 8:30 pm

TeDo_BaPHa написа: да караш водни ски

:rofl:
Та така, дилемата ти е много трудна. Може би пред нея са се изправяли много съфорумници. Лично аз, адски много иска х кросов мотор или АТВ и възможностите ми позволяваха да си взе нещо подобно но родителите ми бяха твърдо против и така и не успях да си сбъдна желанието си. Запалих се по МТБ като цяло преди 2 години и малко по-малко започнах да се развивам в този спорт и до сега. Проблема ми е, че не разполагам с достатъчно финанси че да се снабдя с мечтаната машина за ДХ :V: Сега може да си зададете въпроса-ами как ще имам пари за мотор или атв, пък няма да имам за колело? Отговора е такъв, че родителите ми не могат да си представят как така едно колело може да струва колкото един мотор и според тах МТБ е една изгъзица, просто прищявка, не било спорт :banghead: Но айде да не ви занимавам с глупости...Дилемата си остава лично твоя, сам трябва да решиш какво искаш и всичко зависи според възможностите ти. Незнам с какво толкова можеме да ти помогнеме ние. На много от нас ни се карат мотори, коли рейсове,танкове,хеликоптери и тн. Всеки има различно мнение, а и все пак това е форум за планинско колоездене в което има доста активни колоездачи ;) Успех с трудния ти избор! :popcorn:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот nothingcool » Пон Ное 01, 2010 10:03 pm

@NWD Найстина е труден избора .. , но найстина немога да реша ,но имам възможност ама само за едното и незнам и аз :crap:
Изображение
Аватар
nothingcool

Рейтинг: 1182

Мнениеот PtD » Пон Ное 01, 2010 10:06 pm

Защо ИЛИ, а не И?

(А на АТВ-тата - АНАТЕМА!!)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Gasolin » Пон Ное 01, 2010 10:23 pm

Закво въобще ги сравнявате не мога да разбера. Колоезденето си е колоездене, моторджииските истории са си моторджииски истории... Ако все пак трябваше да избирам - мтб ест... Моторите са шумни, миризливи, неприродосъобразни, риска и разходите са по-големи...
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 01, 2010 11:49 pm

PtD написа:Защо ИЛИ, а не И?

(А на АТВ-тата - АНАТЕМА!!)

Напълно подкрепям. Най-добре е и двете. Аз също съм в тази дилема, но не бих си продал колелото за да си купя мотор, просто ще си купя и мотор. :agree:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Ное 01, 2010 11:55 pm

То май всеки си мечтае за колело но и за мотор! :D И аз така искам но ще излезе доста скъпичко, че така по-нататък може да направя нещо такова. :D :evil:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Harka » Вто Ное 02, 2010 12:44 am

Мда, най-добре АТВ и колело.

(А на кросовите мотори - АНАТЕМА!!)
Аватар
Harka

Мнениеот NWD » Вто Ное 02, 2010 7:39 am

Harka написа:(А на кросовите мотори - АНАТЕМА!!)

:dontknow:
Аватар
NWD

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Ное 02, 2010 9:15 am

nothingcool написа:Това е мойта дилема немога избера между мотор и колело .. апък и двете ми се карат :D Я помогнете !

Знам , че някои ще кажат ,че аз ще карам и аз си избирам , но немога да избера :crap:

Купи си снегоходки!!!
Там е истината!
:eyebrow:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот skiman » Вто Ное 02, 2010 9:27 am

Намери си жена. Ако не намериш, смени ръката. :popcorn:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Plamen_EM » Вто Ное 02, 2010 11:06 am

Здравейте, ще се изкажа от позицията на 43 годишен. На ясно сте, че и вие ще достигнете тази възраст и т.н. :)
Моят опит е от градски мотори, АТВ-та и велосипеди за крос-кънтри.
1. По условие моторните спортове са скъпи и някак си е редно да им се отдавате, тогава когато вече сте самостоятелни и сами трошите пари по тях. Пример, само бензина за един ден офроуд с АТВ е 50-60 лева. Средно след всеки активен сезон се сменят гуми, една гума е 260 лева.
2. За разлика от велосипеда, АТВ-то или мотоциклета седят някак неуместно в стаята до леглото. Ако не живеете в подножието на планина, ама не Витоша, отиването ви до мястото за офроуд е кошмар. Тук имате опции:
2.1. Придвижвате се на самоход до планината:
2.1.1. Дали сте 1500 лева за номера. Дискомфорта от карането на МПС без диференциал по асфалта си остава.
2.1.2. Бръмчите по улиците, бивайки извън закона, рисковете от проблеми с КАТ са огромни, последиците сериозни.
2.2. Правите го като хората. Имате автомобил с теглич. Цена на теглича 1300 лева. Имате ремарке и съответния такелаж - над 2000 лева. Досещате се, че и ремаркето трябва да си има място, за времето, в което не се ползва.
3. Ако си мислите, че карането на велосипед в града е опасно, почакайте да видите с мотоциклет за какво иде реч.
4. Ако ти се кара колело, а няма с кого - мяташ се на колелото, отиваш в парка и го кръстосваш докато се накараш. С АТВ или кросов мотор я нямаш тази опция. Офроуд не се кара никога и по никакъв начин сам!
...
Много е важно и приятелите ви какво карат.
След час и половина здраво каране на велосипед в парка се чувствам по същия начин, както след цял ден офроуд с АТВ. Да де, ама това с коелото мога да го правя по два пъти на ден и всеки ден, а с АТВ-то ...
Лично аз, съм редуцирал парка до велосипед, скутер и Терикс. От трите най-много ползвам колелото. :)
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот Harka » Вто Ное 02, 2010 1:07 pm

@Plamen_EM:

:agree: :agree: :agree:

Само да добавя, че точки 2.1 - 2.2 до голяма степен се отнасят и за кросовите мотори.
Аватар
Harka

Мнениеот did » Вто Ное 02, 2010 1:20 pm

Harka написа:@Plamen_EM:

:agree: :agree: :agree:

Само да добавя, че точки 2.1 - 2.2 до голяма степен се отнасят и за кросовите мотори.

Отнасят се за София. За други геогрефски точки ЗАСЕГА нищо от описаното на вАжи, за съжаление :crap:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот daf4ov » Вто Ное 02, 2010 2:08 pm

Мен ми се върти друга дилема...
Да си продам колелото и да си купя кола...То че ще трябват допълнително пари за нещо по сносно е ясно...Откачам чудя се какво да правя...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот NWD » Вто Ное 02, 2010 2:57 pm

По-добре недей! ;) То хубаво ще си продадеш колелото, ще събереш още пари и ще си купиш кола. Ако наистина ти харесва този спорт и имаш някакви амбиций, след известно време ще осъзнаеш че си направил грешка и може би ще съжеляваш че си продал любимото си колело. Разликата межди кола и колело е голяма-наистина и точно заради това не би трябвало да имаш такива дилеми. Запази си колелото, посъбери още малко пари и си вземи кола. Изборът е голям, ама наистина голям.Цените също биват, така че проблеми няма да имаш. Изборът си е лично твой, но имай в предвид и че една голяма част от хората в този форум имат коли и това не им пречи да се занимават с МТБ. ;) :popcorn:
Аватар
NWD

Мнениеот Plamen_EM » Вто Ное 02, 2010 3:55 pm

NWD :agree:
Здравейте, има нещо много съществено, което много много малко хора съзнават, а именно: Покупката на всяко нещо за Х пари, води след себе си до разходи в размер на 10-20% от Х всяка година. Т.е. купуваш си кола, защото си събрал едни Х пари, е да де, ама има каско, ГО, винетка, ГТП, консумативи ... това е всяка година без принудителните ремонти. Същото е за мотор, самолет, лодка и т.н. :)
А това дето да си продадеш колелото, в което малко или много си вложил част от себе си ... Две съм продал преди 15-16 години, още ме е яд. Да не ви го представям в пари, че е гротескно. :)
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот daf4ov » Вто Ное 02, 2010 5:48 pm

Обмислил съм го много...напълно ясно ми е че при покупката на кола примерно,даването на пари изобщо не се спира до там.Пък и за момента си счупих любимото колело,не че пак нямам такова дето много обичам да го карам.
Все пак аз продам ли го смятам пак да го сглобя нещо...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот PtD » Сря Ное 03, 2010 4:07 am

За лодка и самолет разходите са доста по-големи, защото местата, на които може да се паркират, са доста по-скъпи от платен паркинг за коли. ;)

Частите и консумативите - също...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Други