Drag ZX5 или ZX6? Тегло и приложение

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Drag ZX5 или ZX6? Тегло и приложение

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Ное 15, 2010 12:33 am

Честито. Както Bolverk натърти - важното е на теб да ти е удобно : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот 5roff » Пон Ное 15, 2010 9:06 pm

Pr3d4t0R написа:Честито. Както Bolverk натърти - важното е на теб да ти е удобно : - )

:beer: :agree:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот grebo » Чет Ное 18, 2010 5:19 pm

markovo написа:
sailman написа:"Новото" Онтарио е като "старото" Онтарио...боичките са други. ;)

Само седалковата тръба е по тънка и с по-голям диаметър.Както и горната тръба е малко по-заобленка...и е с триста грама по леко.Верно не са един клас,ама имам афинитет към онтариото и затова го предложих.Няма повече да изказвам присрастия!Ще използвам темата да попитам,на zx-a ако му се сложи пайк няма да е коректно нали?

И аз имам афинитет към онтариото ама елементарната математика твърди, че 2200 грама не означава 200 грама по-леко от 1700 грама.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот markovo » Чет Ное 18, 2010 5:46 pm

grebo написа:
markovo написа:
sailman написа:"Новото" Онтарио е като "старото" Онтарио...боичките са други. ;)

Само седалковата тръба е по тънка и с по-голям диаметър.Както и горната тръба е малко по-заобленка...и е с триста грама по леко.Верно не са един клас,ама имам афинитет към онтариото и затова го предложих.Няма повече да изказвам присрастия!Ще използвам темата да попитам,на zx-a ако му се сложи пайк няма да е коректно нали?

И аз имам афинитет към онтариото ама елементарната математика твърди, че 2200 грама не означава 200 грама по-леко от 1700 грама.

Означава,че онтариото е 1900гр,което значи 200 грама повече от 1700,за чиято липса,аз лично не бих дал 80 лева повече.Така или иначе, двете рамки не са в една категория.
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Мнениеот milestone » Пет Ное 26, 2010 11:06 am

Странно как "сериозни" фирми не дават най-елементарна информация за продуктите си. За това, че не четат разни "несериозни" форуми и оставят без коментар информацията давана от разни "специалисти" въобще не се учудвам. Е, ще стане и от нас хора някога надявам се.
Ако на някой впрочем му се намира излишна рамка ZX5 18" модел 2008 или по-нов може да драсне на ЛС.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Plamen_EM » Вто Ное 30, 2010 10:35 pm

milestone
При велосипеди или части за тях, да не е дадено теглото е все едно да са без цена. Няма ли, го подминавам.

Марково, ако срещу 80 лева можеш да спестиш 200 грама, мисля това ще ти е от добрите сделки. Защото моите спомени са, че при компонентите грам на долу беше 5-6-7 лева.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот markovo » Сря Дек 01, 2010 1:10 am

Plamen_EM написа:Марково, ако срещу 80 лева можеш да спестиш 200 грама, мисля това ще ти е от добрите сделки. Защото моите спомени са, че при компонентите грам на долу беше 5-6-7 лева.

Теглото не ми е приоритет,здравината е по-важна за мен,което не означава,че по-тежкото е по-здраво.
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Мнениеот sensation_blue » Чет Фев 03, 2011 12:19 pm

Понеже споменахте онтариото - някой може ли да каже, защо наистина рамката сега която е на промоция по 85 лвпише, че е 1980 грама, а помня аз преди 2 години като си взимах онтариото (2009) помня някъде гледах, че е 2200 грама ... кое е вярното и дали наистина по-леките са и по-чупливи и от там по-евтини? Искам само да спомена че скоро на моята намерих пукнатина точно на седалковата тръба над заварката с горната тръба... (но може и от вдигнатото на макс колче да е )...
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот darki » Чет Фев 03, 2011 4:39 pm

По-стара рамка е от алуминий 7005, тази е от алуминий 6061 !
Мисля, че се спомена, че новата рамка има подобрения свързани с намаляване на теглото.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот bio » Пет Фев 04, 2011 8:49 am

sensation_blue написа:Понеже споменахте онтариото - някой може ли да каже, защо наистина рамката сега която е на промоция по 85 лвпише, че е 1980 грама, а помня аз преди 2 години като си взимах онтариото (2009) помня някъде гледах, че е 2200 грама ... кое е вярното и дали наистина по-леките са и по-чупливи и от там по-евтини? Искам само да спомена че скоро на моята намерих пукнатина точно на седалковата тръба над заварката с горната тръба... (но може и от вдигнатото на макс колче да е )...

ммммм ... вчера теглихме една рамка 16'' и беше 1920 g, просто преди може да са давали теглото за по-голяма рамка или е сменена геометрията .... както много пъти е казвано тук, производителите умишлено занижават теглата ....
за здравината и качеството - качваш се и караш. ако я караш нормално и по предназначение, ще издържи ... ако я изнасилваш, ще те предаде !!!
за пукнатината - само тя може да ти каже от какво е. карането с колче извадено над маркера е предпоставка за скукване, но причината може и да е друга.
не мога да обсъждам материалите и подобренията, не е в моята сфера ... туй. остава единствено да вярваме безпрекословно на рекламните трикчета.
желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот grebo » Чет Фев 17, 2011 2:13 am

и при мене има спукване, гледано отзад върви наляво по ръба на заварката е около 4 мм, ама не мисля че пречи, по-скоро от деформацията при стяга на скобата е, защото го открих няколко дни след като го купих, ама досега няма "развитие" (за 2009 става дума). Според мен няма повод за притеснение, ако е от горната страна, защото не участва в носещата конструкция. Гледай колчето да не отива над долния ръб на заварката на горната тръба със седалковата - щото тя и сиитстея поемат реакцията от въртящия момент при издърпано до маркера колче.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот sensation_blue » Чет Фев 17, 2011 4:51 pm

e и аз се чудех доста но така или иначе вече я заварих да ми е спокойна и мирна главата, пък и си взех и по дълго колче - 350мм а тежи колкото предното 300 мм и съм доволен :) Така обаче и не можах да разглобя цялата рамка да я премеря. В тази връзка се чудех за ZX5 или ZX6 при условие, че са по-леки, дали са по-здрави от онтариото понеже се замислям за смяна... :dontknow:
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот SenDog » Сря Мар 23, 2011 11:55 pm

sensation_blue написа:e и аз се чудех доста но така или иначе вече я заварих да ми е спокойна и мирна главата, пък и си взех и по дълго колче - 350мм а тежи колкото предното 300 мм и съм доволен :) Така обаче и не можах да разглобя цялата рамка да я премеря. В тази връзка се чудех за ZX5 или ZX6 при условие, че са по-леки, дали са по-здрави от онтариото понеже се замислям за смяна... :dontknow:

Изглеждаш ми солидно момче , я по-добре си заложи на по-здравото(здравето), независимо от теглото.А сили ще намериш да го движиш :)
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Мнениеот sailman » Чет Мар 24, 2011 9:22 am

SenDog написа:Изглеждаш ми солидно момче , я по-добре си заложи на по-здравото(здравето), независимо от теглото.А сили ще намериш да го движиш :)

А ти как разбра, кое е по-здравото? Лабораторни тестове...Изчерпателна статистика, ли?..Що ли???
...се чудех за ZX5 или ZX6 при условие, че са по-леки...

@sensation_blue - Рамките на двата велосипеда са еднакви. Различна е окомплектовката им.
Рамката ZX 5/6 е здрава, лека и качествена рамка.
Относно твоята дилема: Писано е доста из форума по въпроса. Като зачетеш туй-онуй, ако си мислещ индивид, ще си направиш съответните изводи. За съжаление, всяка подобна тема се изражда в нещо непродуктивно и неинформативно, благодарение на неграмотните писаници на хора, дето хабер си нямат от тия работи, а и личният им опит е твърде скромен, да не кажа никакъв...
Аз лично, идиотски сравнения между различен клас (не тип!) рамки няма да коментирам. Също и изказвания "Аллах, Аллах!"
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот SenDog » Чет Мар 24, 2011 1:23 pm

А ти как разбра, кое е по-здравото? Лабораторни тестове...Изчерпателна статистика, ли?..Що ли???

Sailman, не съм пояснявал кое е по здраво, просто си споделям с момчето да си вземе по здравото, независимо от теглото :)
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Рамка HT2; Drag ZX5 или ZX6? Тегло и приложение

Мнениеот hakama » Пон Авг 20, 2012 9:41 pm

Можете ли да ми кажете кой вариант е по-добър за градско каране (предимно)?
HT2 или ZX5/6
HT2 я премерих (17") с пивоти и ухо - 1920г т.е. 1900г чисто. А някъде прочетох, че е 1800г (преди да си я взема) :(!:
Ала няма вече този модел рамка на пазара (ZX5), само LTD, която е към 2000г... поне така ми казаха в магазина. Ще питам и в управлението. Тя по каталог е 1670г (2009модела.)

Коя от двете рамки е по-удобна за града? Търся лекота и затова бях запланувал още преди 2-3г ZX5-цата, но...
Други вариант?
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот penmark » Пон Авг 20, 2012 9:59 pm

Търси Cross Grip рамка. :agree:
Аватар
penmark

Мнениеот legacyGX » Пон Авг 20, 2012 11:00 pm

в монтана дали продават само рамки на разумни цени? Сега търся нещо до 120лв и се чудех дали имат. Бях чул за някакви рамки по 79,90лв нови, ама не съм сигурен къде има :beer: :beer: :dontknow:
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Мнениеот legacyGX » Вто Авг 21, 2012 11:27 pm

legacyGX написа:в монтана дали продават само рамки на разумни цени? Сега търся нещо до 120лв и се чудех дали имат. Бях чул за някакви рамки по 79,90лв нови, ама не съм сигурен къде има :beer: :beer: :dontknow:

:dontknow:
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Мнениеот maniak » Сря Авг 22, 2012 7:56 am

Аз исках да си купя колело от фабриката, но като се обадих се оказа, че тази в Монтана е предназначена за външния пазар. Българският се обслужва от завода във Видин. Обади се там и питай, но не таи големи надежди...Това им е основен минус на Крос, че предлагат всичко само в готов вид, а на части трябва да си търсиш сам...Но пък винаги може да се промени- преди 2-3 години като споменеш Крос и малко оставаше да те прибият с камъни, пък сега....Надявам се да продължават да се развиват в позитивна страна и скоро наистина да излязат с някакъв еквивалент на услугите на Драг и Рам и някой сайт като скрийма....
maniak

Рейтинг: 1205

Мнениеот kiriaka » Сря Авг 22, 2012 11:04 am

Ако искате GRX7 рамка веднага мога да ви заведа в магазин в София, където я имат налична, цената беше или 79 или 89 лв, ако някой иска да ми пише на лично.
kiriaka

Рейтинг: 1190

Мнениеот hakama » Пет Авг 24, 2012 9:08 pm

penmark написа:Търси Cross Grip рамка. :agree:

Отговориха ми, че не продават тази рамка, както и Тракшъна :crap: (и тя е толкова грама) - Grip-а обаче няма пивоти за V-brake, което е условие при мен, заради олекотвяването. Цяла седмица чакам отгово от Драг, относно ZX5, дори и след обаждането ми - още нямам отговор, все пак ако я има - колко би струвала нова?

Излиза, че трябва да търся на старо или по магазините?

Като геометрия, за човек с дискова херния (ще се кара основно градско) коя рамка е най удачна (HT2, Grip, Traction, ZX5) - мисля си, че трябва да е с по-къса хоризонтална тръба) - да не си прекалено наведен, но не и изправен като круизер.
Аватар
hakama

Мнениеот b1k3ra » Съб Авг 25, 2012 9:30 am

hakama написа:Като геометрия, за човек с дискова херния (ще се кара основно градско) коя рамка е най удачна (HT2, Grip, Traction, ZX5) - мисля си, че трябва да е с по-къса хоризонтална тръба) - да не си прекалено наведен, но не и изправен като круизер.

Аз също заради проблеми с гърба (но не точно херния) минах на мека рамка. Около 3 месеца карах Драг твърдак с перфектната големина за мен, но по-продължителното друсането някой път ми докарваше доста неприятни болки и необходимост после да се прибирам после много бавно и прав на педалите. (предполагам знаеш какво е усещането веднъж като се "раздразнят" мускулите около гръбнака)
Откакто съм с окачване отзад такива проблеми не съм имал. Просто шока си обира друсането и намаля значително вибрациите.
Минус обаче е по-високото тегло. Но за моя случай реших, че предпочитам да си преценявам маршрутите избягвайки носене и да ми е комфортно докато карам, вместо да се пазя карайки заради евентуално носене някога.
Бих ти препоръчал да разгледаш Рам XC.two или нещо подобно - изглежда доста по-ХС и лека от стандартните тежки меки АМ рамки.
XC setup: Ram XC1 26", 2х10, SR Suntour Axon RL - 10.29 kg
Road setup: Ram XC1 26", Java carbon rigid fork, Schwalbe Kojak 1.35 - 9.465 kg
b1k3ra

Рейтинг: 1475

Мнениеот hakama » Пет Май 03, 2013 8:29 pm

Меките рамки са ми малко скъпи.
Ще замажа положението с амортисьорно колче.

Гледам някои модели на Драг - рамките - ZX2-3-4 - дали могат да се закупят отделно. ZX5 ми се се струва най-добрия вариант като лекота, но не се предлага, наследникът й е около 2кг :nono:

Другият въпрос е ако си намеря вся пак такава рамка - колко инча да е 16 или 18?
170см, предимно за градско каране ще го ползвам, а пък и не искам да съм много приведен :dontknow:

От трите рамки, които видях в онлайн магазина на Драг, ми допадна Ranger-a (има уши за багажник), но пък няма пивоти за в-брейк... :crap:
Май ще отида на HT2... :(!:
Аватар
hakama

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри