Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот si-fi*LISKO » Чет Ное 18, 2010 7:35 am

И гума, на която пише "МАХ 3,5 бара", я помпим на 7 бара :bigeyes: или аз нещо не разбрах?
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот BRAMBARA » Чет Ное 18, 2010 7:51 am

И какво от това, че я е напомпил на 7 бара, той не казва че така е карал, моите също съм ги помпил на 6-7 бара и нищо им няма :beer:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот zafirovp » Пет Ное 19, 2010 2:13 pm

Защо QR трябва да седи от страната на роторите? :confused:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Antares » Пет Ное 19, 2010 2:20 pm

Не знам. На предната ос съм го сложил от другата страна, щото ми се е случвало при затягането да хвана и ротора. Заради спецификата на рамката ми - отзад не мога да го разменя.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пет Ное 19, 2010 2:52 pm

zafirovp написа:Защо QR трябва да седи от страната на роторите? :confused:

На мен ми стои от другата страна, досега не се е саморазхлабвал. (203мм ротор).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот veskoz » Пет Ное 19, 2010 5:29 pm

Аз лично не съм съгласен. Коментирали сме го и друг път. Разрови се в търсачката. Моя е от другата страна от температурни съображения.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Night_Falcon » Пет Ное 19, 2010 10:20 pm

Може ли да му стане нещо на шока (fox dhx 5.0) ако въртя градско с него без пружина ? :look:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот did » Пет Ное 19, 2010 10:30 pm

veskoz написа:

Аз лично не съм съгласен. Коментирали сме го и друг път. Разрови се в търсачката. Моя е от другата страна от температурни съображения.

Едно време от едната страна QR-ие бяха с пластмаса и трябваше да са по определен начин точно по температурни съображения.

Вече няма такава необходимост, сига да не става дума за архивни компоненти.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Gasolin » Съб Ное 20, 2010 1:53 pm

Има ли разлика м/у преходниците за 20-ка и 9-ка ос? Защото като сложа на Drop Off III-ката стария преходник и спирачка, постоянно опира в едната накладка и няма начин да се премести по-навънка, така че да е точно. Говорим за к18 + главина формула + диск формула. Мога да направя някво побългаряване на предходника с шайби м'у ушите на вилката и самия преходник, но не мисля, че трябва да е така.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот dEcLiNe » Съб Ное 20, 2010 2:27 pm

Night_Falcon написа:Може ли да му стане нещо на шока (fox dhx 5.0) ако въртя градско с него без пружина ? :look:

:rofl:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот X_NRG » Съб Ное 20, 2010 2:49 pm

Night_Falcon написа:Може ли да му стане нещо на шока (fox dhx 5.0) ако въртя градско с него без пружина ? :look:

:roll2:
Тая екстра да не им става нищо като караш без пружина я имат само Air моделите. :rofl:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот did » Съб Ное 20, 2010 2:52 pm

Ако въртиш градско с fox dhx 5.0 без пружина няма да му стане нищо, ако си го носиш в раницата. Същото се отнася и за други модели на същата фирма.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Съб Ное 20, 2010 3:29 pm

По-добре ползвай твърдия fox на Codename47. Можеш и сам да си го направиш :d
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Ное 20, 2010 4:55 pm

Gasolin написа:Има ли разлика м/у преходниците за 20-ка и 9-ка ос? Защото като сложа на Drop Off III-ката стария преходник и спирачка, постоянно опира в едната накладка и няма начин да се премести по-навънка, така че да е точно. Говорим за к18 + главина формула + диск формула. Мога да направя някво побългаряване на предходника с шайби м'у ушите на вилката и самия преходник, но не мисля, че трябва да е така.

Трябва ти малко по-широк преходник или 4-5 шайби подложени между преходника и ушите :)... Доста време съм карал така.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Night_Falcon » Съб Ное 20, 2010 7:19 pm

X_NRG написа:

:roll2:
Тая екстра да не им става нищо като караш без пружина я имат само Air моделите. :rofl:

Беше вариант да се добера до въпросната пружината, с въртене, ама нещо се отказах :D
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот hitar_potar » Съб Ное 20, 2010 10:03 pm

viewtopic.php?f=18&t=80444
Ко стаа тука бееее? :crazy: Кви са тия цени, кви са тия чудеса? 114лв. от CRC и 90лв. ползван оттук... А аз като поръчвах такъв нов от Райдспот, ми струваше таман 65лв., барабар с болтчетата. :eek3:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот biker_bg » Пон Ное 22, 2010 6:08 pm

5.Класифицирахте чугуните според вида на въглерода в тях?
6.напиши една марка нисковъглеродна качествна,констр. стомана и посочете приложението и ?
Помощ.. :bawling:
Аватар
biker_bg

Рейтинг: 1046

Мнениеот Drag4o0 » Пон Ное 22, 2010 6:39 pm

Как по-малко ще си троша колелото-като газя стълбите бързо, или като ги газя бавно?

Едит:Опция "да прескоча" няма, защото са повече от 10метра дълги.
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот ico 1 » Пон Ное 22, 2010 6:51 pm

Ако го носиш ще е най-добре и за теб, и за колелото. ;)
Аватар
ico 1

Мнениеот dEcLiNe » Пон Ное 22, 2010 7:18 pm

Преплувай ги. :agree: :crazy:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот PRobably » Пон Ное 22, 2010 7:28 pm

Drag4o0 написа:Как по-малко ще си троша колелото-като газя стълбите бързо, или като ги газя бавно?

Едит:Опция "да прескоча" няма, защото са повече от 10метра дълги.

Гази ги бавно стискайки силно предната спирачка... :rofl:
Не сериозно к'ви са тия въпроси ?
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот grebo » Пон Ное 22, 2010 7:30 pm

biker_bg написа:5.Класифицирахте чугуните според вида на въглерода в тях?
6.напиши една марка нисковъглеродна качествна,констр. стомана и посочете приложението и ?
Помощ.. :bawling:

5.(Wiki): Сивите чугуни са трикомпонентни сплави, тъй като за да се осъществи графитообразуването, съдържанието на силиций в тях достига до 3%, и разглеждането им като двукомпонентни сплави само на желязото с въглерода е неправилно (за разлика от белите чугуни). В зависимост от формата на графитните включения (начина на графитизация), сивите чугуни биват три вида:
обикновени сиви чугуни, в които графитът има пластинчата форма, която в равнината на шлифа наблюдаваме като крива; пластинчатата форма на графитните включения в обикновените сиви чугуни влияе неблагоприятно върху механичните им свойства, тъй като краищата на пластинките действат като концентратори на напрежения;
високояки чугуни - в тях графитът има форма, близка до сфера, и се нарича сфероидален, като тази форма на графита осигурява добър комплекс от механични свойства, и се постига чрез добавяне на тъй наречените модификатори в стопилката (например магнезий или церий);
ковки (темперовани) чугуни - в тях графитът е с характерна памукообразна (наричана още гнездовидна) форма. Обуславя се от начина на графитизация - специална термична обработка, известна под името темпероване (графитизиращо отгряване) на бели чугуни. Темпероването е с голяма продължителност и поради това оскъпява процеса на графитизация, което е и причина да се използва все по-рядко. Не трябва да ни заблуждава наименованието "ковък чугун" - чугунът никога не се обработва чрез пластична деформация. Думата "ковък" в случая показва само, че гнездовидната форма на графитните включвания позволява малка степен на пластична деформация преди разрушение, за разлика от разрушението при обикновените сиви чугуни.
Сивите чугуни могат да се разглеждат като метална матрица (основа) с разположени в нея графитни включения. Видът на металната основа (степента на графитизация) позволява да разделим сивите чугуни на още три групи:
феритни чугуни - представляват феритна основа с графитни включения с някоя от разгледаните по-горе форми; при тези чугуни степента на графитизация е максимална, тъй като при стайна температура феритът разтваря въглерод в много малки концентрации - хилядни от процента;
ферито-перлитни чугуни - при тях металната основа съответства на подевтектоидна стомана, и известна част от въглерода (но по-малко от 0,765% - евтектоидна концентрация) е свързана до цементит;
перлитни чугуни - те са с минимална степен на графитизация, а металната им основа може да се разглежда като евтектоидна стомана, т.е. 0,765% от въглерода в тези чугуни е свързан с желязото до карбид (цементит).

6. Ст.45 - използва се навсякъде.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот hitar_potar » Пон Ное 22, 2010 7:39 pm

Тъп въпрос: карам ФР рамка, от която съм изключително доволен - харесва ми на външен вид, има достатъчно ход онзад окачването, работи прекрасно, качествена е. Кусура е, че е от 2006 и не е от най-леките. Намерил съм нещо, с няколко години по-ново, което е доказано по-добро, на приемливи пари. Бих могъл да го взема, ако продам сегашната рамка и донадя още някой лев отгоре. Откъм стандарти за частите (курбели, главина отзад, чашки на челото) всичко е еднакво, така че това не е проблем. Според вас да си правя ли труда да действам с тази смяна на рамка?
Аватар
hitar_potar

Мнениеот X_NRG » Пон Ное 22, 2010 7:54 pm

Щом цените са достатъчно близо, че да се пренебрегнат, си прецени новата рамка с какво е по-добра ЗА ТЕБ и струва ли си занимавката и няколкото лева отгоре. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Discount » Пон Ное 22, 2010 8:03 pm

Това да не е няква копирация на ррам фреериде?
О.О
Изображение

Защото много ми прилича :bigeyes: :bigeyes:
viewtopic.php?t=73233#p642789
Fox40 е от пластмаса!
Discount

Рейтинг: 877

Мнениеот NWD » Пон Ное 22, 2010 8:07 pm

Да приликата е голяма. Принципно Нинджата има малка разлика с Фр-а и тя е при долната част на рамката и това, че е с 216ход, но като цяло от към здравина-(по добре да не коментирам), тегло и тн. са еднакви ;) Все пак и двете рамки са на един и същ производител-Арзоник.
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот 25thframe » Пон Ное 22, 2010 8:15 pm

Discount написа:Това да не е няква копирация на ррам фреериде?

Ей, тая топла вода бе. :)
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот PRobably » Пон Ное 22, 2010 8:37 pm

NWD написа:Арзоник.

Я т'ва некво ново бе.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот hitar_potar » Пон Ное 22, 2010 8:41 pm

X_NRG написа:Щом цените са достатъчно близо, че да се пренебрегнат, си прецени новата рамка с какво е по-добра ЗА ТЕБ и струва ли си занимавката и няколкото лева отгоре. :beer:

Новата рамка е по-красива, по-лека, с повече настройки. Това, което ме спира също е, че има ограничение във времето - в Ибей е обявена и има по-малко от седмица, докато се продаде. А аз мога да мисля сериозно за нея само ако си продам настоящата... което си мисля, че няма да стане за седмица. А и в зависимост от това за колко бих могъл да я продам - колкото по-ниска цена -> толкова по-бързо - ще трябва да донадя още от 400 до 700-800лв. :V: Аааа да, и винаги има опасност някой да даде повече пари за въпросната рамка и да ми я измъкне под носа. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Drag4o0 » Пон Ное 22, 2010 8:48 pm

PRobably написа:Не сериозно к'ви са тия въпроси ?

E тъп въпрос.
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла