Бързо колело - силово каране

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Бързо колело - силово каране

Мнениеот grebo » Сря Ное 24, 2010 8:23 am

Ам пробвай по бул."Черни връх" от хотел Хемус, през Драгалевци и до Симеоново. Или другия вариант е да минеш линията на 66. ;)
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот zax983 » Сря Ное 24, 2010 9:11 am

stilo написа:
zax983 написа:...За сега колелцето ми разполага само с 46/14 ...
Днес смятам да пробвам най-гадния баир който знам в София, при телевизионната кула и ако си го мина и него на най-тежката ... ще летя направо ;)

OFF: Темата е за затваряне. Тук се намесиха някакви думи като "много съм здрав", "не мога да се изморя", "искам наистина бързо колело, което да ми издържи на силата" и неща в подобен стил, които въобще не кореспондират с някои физиологични и динамични параметри. Да се смея ли, да плача ли...пич, просто си карай :agree:
Много ти знае устата, като вляза във форма, ще видим дали и краката ти знаят толкова :D

Аз никъде не казвам че съм еди какъв си, а че съм бил еди какъв си !!! Е все още съм достатъчно здрав, но пък да ми вадиш думите от контекста не мислиш ли че е доста грозно?! Не мога да се изморя в София, от точка А до точка Б, най-малкото защото все някъде ще трябва да спра на светофар, трябва и с куп други неща да се съобразявам и съответно да се бавя, т.е. да си почивам, независимо дали го желая...

grebo написа:Ам пробвай по бул."Черни връх" от хотел Хемус, през Драгалевци и до Симеоново. Или другия вариант е да минеш линията на 66. ;)
В продължение на 2-3 години, без прекъсване по 25-30 дни в месеца минавах точно този гаден баир... Тръгвам от Люлин, после по сливница, след това Мария Луиза, Фритьоф Нансен, Черни връх, свивам покрай Хемус(така и не запомних коя е тази улица нагоре гадния баир...), но само до Джейм Баучер(едва километър)... Всъщност задължително бях там всеки ден... А сега ми се очертава доста по-малко ходене до там, само 4 пъти седмично, но без празниците, та направо на половината... И понеже днес след 15 съм свободен, но съм много зле с ориентацията, което става ясно още от заобиколния маршрут който съм си избрал... и никога не съм ходил по далеч в тази посока, а не знам да има други баирища натам... може някой ако му е по път "...през Драгалевци и до Симеоново". Особено ако не завали, да видим ще може ли да ме изгърчи ;) Аз обещавам да не сляза от тази жалка предавка 46/14 :D И ако е няколко километра само нагоре, то е ясно че може и да не издържа, но това не променя факта че предавката е жалка и ако се откажа значи вече и аз съм жалък, макар и с това скапано колело ;) Но сега е момента да се изложа, както не съм се качвал на колело от повече от 5 години... Защото вляза ли един път във форма...

П.П. И да, много искам колело което да ми позволи максимално да разгърна възможностите си, лошо ли е това?!
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот ivan_radev1 » Сря Ное 24, 2010 10:27 am

zax983 написа:...За сега колелцето ми разполага само с 46/14 ...
Днес смятам да пробвам най-гадния баир който знам в София, при телевизионната кула и ако си го мина и него на най-тежката ... ще летя направо ;)

Особено ако не завали, да видим ще може ли да ме изгърчи ;) Аз обещавам да не сляза от тази жалка предавка 46/14 :D И ако е няколко километра само нагоре, то е ясно че може и да не издържа, но това не променя факта че предавката е жалка и ако се откажа значи вече и аз съм жалък, макар и с това скапано колело ;) Но сега е момента да се изложа, както не съм се качвал на колело от повече от 5 години... Защото вляза ли един път във форма...

:offtopic: Пич, има една съседна тема "Лек за колената и ставите" и като те гледам как се каниш да катериш на най-тежката предавка, се страхувам, че може да й станеш постоянен читател.

Ако искаш да се доказваш, напролет ще има достатъчно състезания, така че имаш време да влезеш във форма. Само внимавай да не си прецакаш здравето с необмислено натоварване.
Аватар
ivan_radev1

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Ное 24, 2010 12:19 pm

+1 за мнението на stilo. Темата даже не е за този форум, тъй като все пак тук си говорим за планинско колоездене.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот sergeh » Сря Ное 24, 2010 3:44 pm

Съветвавм те да натиснеш линка "Сайт" под заглавния банер на форума и там да намериш някой основни статии по отношение на избор на велосипед, правилни размери, правилни настройки (на седалката например) и т. н. На български са и със сигурност ще са ти от полза.

Само един пример: Как да настроим правилно байка си

Може да започнеш от този раздел и да си подбереш полезните за теб статии.

Успех!
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот cholla » Сря Ное 24, 2010 3:49 pm

Zax,
Ако наистина си толкова железен в ногите, търси си Singel speed-а 29" определено няма да ти е високо. Слойи му отпред една твърда вилка не ти трябват меки истории. Правят ги ниски до толкова че дори жени с ръст много под твоя могат да карат.
Е, разбира се ако напипаш Украйната там нещата са по старата руска школа.

Oтносно горните писанки за колена и ала бала просто ги прескочи, жалки оправдания на слаби карачи. Сингъл спеед не е за всеки
cholla

Мнениеот PtD » Сря Ное 24, 2010 5:21 pm

cholla написа:Oтносно горните писанки за колена и ала бала просто ги прескочи, жалки оправдания на слаби карачи.

:lolup:

Mного като тебе вече плакаха

:nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот skiman » Сря Ное 24, 2010 5:46 pm

cholla написа:Oтносно горните писанки за колена и ала бала просто ги прескочи, жалки оправдания на слаби карачи.

Както каза Антарес в една друга тема-Те тук се изхилих зверски :rofl: :rofl:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот grebo » Чет Ное 25, 2010 4:43 am

cholla написа:Oтносно горните писанки за колена и ала бала просто ги прескочи, жалки оправдания на слаби карачи. Сингъл спеед не е за всеки

:agree: :D така е - сингъл спийд е за да се носиш бавно и тържествено като голям, стар мерцедес, с максимална скорост 20 км/ч и каданс 20 оборота/мин, на равно, докато слабите жалки карачи прелитат покрай тебе с разлики в скоростта, в порядъка на твоята собствена.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот zax983 » Чет Ное 25, 2010 7:00 am

Напълно разбирам завистта ви... повечето хора са с мизерни крачета... И в този ред на мисли е нормално да не вярвате... Но ето че cholla не е от тези хора и може би дори е от моята порода и разбира за какво става дума !!!

Но все пак не съм на 15 години и предпочитам наистина да не се претоварвам със сингъл спид нещо от сорта 54/9-11 или там каквито са стандартните максимуми в момента... По-скоро бих плеснал отпред едно 60, тъкмо ако намеря комплект с подходящ курбел и да не пипам друго по тази бракма... Не виждам друг начин отзад да оставя скапаната 14-ка, пък нека ги има и другите 5 за всеки случай... Но едно е ясно - няма да си сложа нещо средно и да се влача или каквото се има предвид в горния пост... Само не ми е ясно как grebo изчисли, че хем ще ми падне скороста хем и оборотите толкова много... Да не говорим че със сингъл спида си намалявам тежеста с доста, като махам излишните венци и всички други глупости покрай скоростите... Отделно една хубава рамка и наистина сравнението му е безкрайно неуместно... Точно обратното, колелцето така става доста по-бързо... Особено пък лятото без калници и всякакви други глупости като изчистя... И най-вече и моите сланинки като изчистя :D

Пропуснах да спомена че вчера както обикновенно не бях спал, всъщност ми се доспива чак по това време, когато "нормалните" хора стават, аз тогава си лягам... Така става като даваш предимно нощни смени и после и казарма и после пак подобна работа, но това е друга тема... Та вчера жената ме изкуши прекалено много и просто нямаше как да и откажа и си останах в леглото, но днес вече ще го пробвам прословутия баир, да видя дали е останало нещо от доброто старо време... Разбира се пак не съм спал през ноща, но това е почти без значение... И все пак за да не се окажат празни приказки, ще си оставя коментарите за след това ;)

П.П. А темата си е точно за този форум, тъй като манияшките пистови колелца едва ли не са ги направили за по едно състезание и да ги хвърлиш, само и само да са по-леки... А аз съм склонен да направя много компромиси в това отношение, за да получа максимална здравина и комфорт, с което избора ми силно се измества към вашата крайност ;) Общо взето само където съм с по-тънки гуми сега, но далеч от най-тънките... Пък и без това не може да се кара друго освен байк по тези скапани улици, дори по-големите булеварди, които умишлено си избирам, пак е малко под въпрос... Не че не съм карал с пистови гуми по чакъла в западния парк :D
Аватар
zax983

Мнениеот stilo » Чет Ное 25, 2010 8:10 am

Пич, кажи час кога ще си на баира, да дойда са съпорт и видеодокументиране :popcorn:
Аватар
stilo

Мнениеот bokicha » Чет Ное 25, 2010 8:34 am

:bigeyes:
Олеле майчице... :bawling:
Хех, stilo, ще ти трябва високоскоростна и широкообективна камера или и аз не знам какво...
този митичен баир е дълъг колосалните 200/двеста/ метра... :clap:
Аватар
bokicha

Мнениеот stilo » Чет Ное 25, 2010 8:38 am

Ти техниката остави на НАС...глей си курбелите :eyebrow:
Аватар
stilo

Мнениеот PtD » Чет Ное 25, 2010 5:34 pm

bokichaa написа::bigeyes:
Олеле майчице... :bawling:

Нали, нали :bigeyes: Ама ти с мизерните крачета по-добре си трай :eek3:
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Чет Ное 25, 2010 7:38 pm

ХАХА, както казах в темата за ставите "по-скоро ми ги лекува колелото отколкото да ги прецаква", но повече за това какъв съм хипохондрик, там...

Ще се направя че съм се бил наспал и съм имал какво да закуся и макар и малко да ме е срам и яд на мен, колко съм станал мизерен... ще си кажа как яко се изложих днес... от до...

Реших да слушам по-опитните и да си карам по-лекично, свалих с 1-2 на по-леки предавки още на моста на захарна фабрика и като се опитах да върна тежката, хоп веригата падна... И след малко като пробвах и пак... Ест. до там със здравия разум, нервирах се и почнах да си млатя както си знам всичко на най-тежката, просто най-мразя да слизам от колелото, а още повече да си цапам ръцете с верига, което няма как да избегна на колело с предпазител... Сега ще мисля какво да натъкмя там, така че веригата ако реши да пада, да се удари там и да се върне, пък ако ще да се изтърква, ако ще да се къса...

Баси боклука... В крайна сметка не успях да вдигна повече от 40км/ч на равно... явно това колело, т.е. тези предавки не могат повече... По нанадолнището, което не е много, просто не ме оставят скапаняците, а и аз не опитах, карах по-скоро на спирачка... Даже добре че не опитах, че на 2-3 пъти как грозно ме засякоха... Поне от олигофрени още помня как да се пазя... По някога ми идва да се кача на един танк и аз също да се направя че не ги виждам... Абе над 120 кила съм, какво повече да направя че малоумните шофьори да ме забелязват, а те са 2-3 пъти повече и поне 5 пъти по нагли и тъпи от последния път когато карах...

Точно там и ремонт и обичайната кочина, но на втора степен... Ест., че няма да ме оставят да си вляза със засилка в баира, още повече след завой, и спирка... и все пак си карах, дори седнал на гадната смъкнала се седалка първите по-леки 400 метра от баира, след това от същинската част още 200, но се наложи да се изправя и направо си запалих бедрата тези 200 метра, затова реших че за днес тези 600 метра гърч + 10 километра преди това ми стигат, а няма да сваля предавката само за останалите 400 метра и после пак да си цапам ръцете... Абе замислих се, но знам че най-голямата глупост е да сваля предавката и да ми стане още по-трудно... Та си го добутах до горе :slug:

И пак да повторя за протокола, понеже някой беше казал 200 метра бил целия баир, минах ги на спринт тях :D Но целия баир е 400 леки + 600 брутални... А и на това колело му кажи байк и то женски и не го обиждай повече... Което не ме оправдава, защото и с по-скапани съм го качвал... Абе зле съм си, това са повече от 5 години пълна деградация все пак, а и да видя кой от вас ще го качи с раница от 50 кила на гърба, макар че мен по-скоро раницата ми е отпред :rofl:

Но също така съм и голям инат и ще правя това упражнение всяка седмица поне по 4 пъти... И всеки ден ще гледам да е по-бързо и само на най-тежката предавка, като когато ми стане лека и нагоре, просто ще си сложа още по-тежка !!!Да видим какво ще се получи до пролетта...

Отделно имах работа там само за 5 минути и след това реших цял ден се шматках насам натам... Равносметката е 5 часа навън, 4 съм карал и 1 съм почивал, от който поне половин с веригата съм се занимавл, особено първия път, когато все още се опитвах да не си омажа ръцете със смазка... Изминал съм 60км... Или жалките 15 км/ч средна скорост... Такова жалко каране никога не съм имал, но с такова колело толкова... Пък и грам не си давах зор след първите 10 км... Просто няма начин за скорост нито на баира, нито на равно (там вече са ми ужасно леки), а надолу просто не искам да коментирам, направо съм отвратен от тези предавки и като цяло от колелото... Но като няма пари за по-хубаво, ще се мъча с това...

П.П. Дори ще се опитам да си наложа да въртя като гламав напразно, поне ще сваля по-бързо... Също така искам да отбележа, че МТБ явно отдавна се кара много по-лесно отколкото да се пазиш от всички олигофрени в града, преди поне нямаше кой нонстоп да ми затваря всички възможни пътища... Дори почвам да се чудя защо всеки който кара автомобил не плаща данък директно на всеки който се опитва да се придвижва с колело, а дори и пеша... Но както и да е, колелото ми е по-скапано от на който и да е тук, по-тежък съм от който и да е тук, но не по як, а по-дебел... и все пак на пролет придизвиквам всеки, който иска да се състезаваме ;)

П.П.П. Ще драсна и едно писъмце на дядо коледа, но чувам че пенсията му е 132 лева, а аз съм бедно студентче и силно ме съмнява да ви изненадам с нещо уникално... ще ви гърча и с тази трошка щом се налага, ако оцелее до тогава... аз също :D
Аватар
zax983

Мнениеот bokicha » Чет Ное 25, 2010 7:50 pm

:taped:
Аватар
bokicha

Мнениеот PtD » Чет Ное 25, 2010 9:09 pm

Сагата продължава... :eek3: "Искрено и лично" с Бенджи, Закс и Звездния принц. :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот stilo » Чет Ное 25, 2010 10:18 pm

За кой километров баир в столицата стана дума в предния разказ, че паметта ми изневерява или ... рулетката ми се е поразместила :magnify:
Аватар
stilo

Мнениеот zax983 » Чет Ное 25, 2010 10:45 pm

PtD написа:Сагата продължава... :eek3: "Искрено и лично" с Бенджи, Закс и Звездния принц. :popcorn:
За първи път виждам модератор който само се заяжда и заплашва, без никакви основателни причини... Все си мислех че тази длъжност води до съвсем друго отговорности и функции, но явно пак аз нещо греша...

stilo написа:За кой километров баир в столицата стана дума в предния разказ, че паметта ми изневерява или ... рулетката ми се е поразместила :magnify:
Само няколко поста по-нагоре на същата страница и аз и grebo, мисля че достатъчно добре сме го описали, но PtD би казал "ползвай търсачката" :agree:
Аватар
zax983

Мнениеот Daniel Panev » Чет Ное 25, 2010 10:52 pm

Абе до колкото успях да се ориентирам става дума за ул. Свети Наум - от Хемус нагоре към Семинарията. От Хемус до светофара на Милин Камък си е равно, след това от там до кръстовището с Бряст е 200 метра с между 3 и 4 % наклон и от там до светофара на Джеймс Баучер е не повече от 300 метра с между 4 и 5 % наклон. Бах тоя баир, дето се "катери" спокойно и с Nucleon-а. Ма все пак на мен краката са ми хилави де, признавам...
@zax983 - като стигнеш светофара на Милин Камък завий надясно и давай нагоре - малко по-екстремно е :D
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот zax983 » Чет Ное 25, 2010 11:00 pm

Да, аз казах че първите 400 не е голям наклона, но си е нанагорно, друго си е от равно или нанадолно да влезеш после на бруталното баирче след това, нали? Само ще те помоля да не завиваш на светофара на дясно и виж нагоре 3 или 30% е наклона, така лекичко 600 метра го измери моето километражче :D
Аватар
zax983

Мнениеот bokicha » Чет Ное 25, 2010 11:15 pm

:banghead:
Аватар
bokicha

Мнениеот Daniel Panev » Чет Ное 25, 2010 11:18 pm

zax983 написа:Да, аз казах че първите 400 не е голям наклона, но си е нанагорно, друго си е от равно или нанадолно да влезеш после на бруталното баирче след това, нали? Само ще те помоля да не завиваш на светофара на дясно и виж нагоре 3 или 30% е наклона, така лекичко 600 метра го измери моето километражче :D

На "твоето километражче" или на US Geological Survey Digital Elevation Model да вярвам? По Свети Наум от Милин Камък до Джеймс Баучер са 528 метра с цитираните наклони...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот zax983 » Нед Ное 28, 2010 11:52 pm

Daniel Panev написа:
zax983 написа:Да, аз казах че първите 400 не е голям наклона, но си е нанагорно, друго си е от равно или нанадолно да влезеш после на бруталното баирче след това, нали? Само ще те помоля да не завиваш на светофара на дясно и виж нагоре 3 или 30% е наклона, така лекичко 600 метра го измери моето километражче :D

На "твоето километражче" или на US Geological Survey Digital Elevation Model да вярвам? По Свети Наум от Милин Камък до Джеймс Баучер са 528 метра с цитираните наклони...
Според бгмапс пък са 560, но аз предпочитам да вярвам на това което сам съм измерил... Както и да е, няма да споря за няколко метра, ако искаш го разглеждай като 500 + 500, нали поне няма спор че целия Свети Наум е 1 километър?

И да се върнем към темата все пак. Това което всъщност питам е на какви предавки трябва да се изкачва подобен баир? Съответно и на какви да се спуска за максимална скорост, ако допуснем че това не е самоубийство... А то е точно такова :fight:
Аватар
zax983

Мнениеот did » Пон Ное 29, 2010 12:01 am

zax983 написа:И да се върнем към темата все пак. Това което всъщност питам е на какви предавки трябва да се изкачва подобен баир? Съответно и на какви да се спуска за максимална скорост, ако допуснем че това не е самоубийство... А то е точно такова :fight:

Няма правилни предавки по принцип. Има такива, които можеш да караш с пулс в подходящата зона и висок каданс.

Като цяло, правилното каране изисква да се прави точно обратното на това, което ти обясняваш, че правиш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bobivg » Пон Ное 29, 2010 12:25 am

:offtopic: Ураааааааа….. толкова се радвам, че темата пак е отключена. :popcorn: :smokin: :popcorn:
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот zax983 » Пон Ное 29, 2010 7:08 am

62/54/38 - това мисля че е перфектния вариант - спускане/равно/качване!
Изображение

А ето и други варианти от същото място: http://www.fleettrikes.com/tth8.htm#62/54/38

За съжаление не се продават, ако съм разбрал правилно, а са по-скоро някакви любителски изпълнения... Тя затова темата в началото беше в раздел веломеханик. Защото се чудех някой дали може да направи нещо подобно, даже съм учуден че го намерих готово...
Аватар
zax983

Мнениеот Antares » Пон Ное 29, 2010 9:02 am

zax983 написа:Напълно разбирам завистта ви... повечето хора са с мизерни крачета... И в този ред на мисли е нормално да не вярвате... Но ето че cholla не е от тези хора и може би дори е от моята порода и разбира за какво става дума !!!
Пич... не знам дали знаеш кой е Релефа, но си на път да го биеш по дебилизъм. Да, цялата тема, цялото ти творчество блика от завист. Завистта е твоя, че някои могат да си позволят скъпи колела, че някои не са глигани. Зимай си ги тия твоите велики здрави и мощни крака и бЕгай. Форума е за планинско колоездене. Целия форум на крака ти обяснява, се изредиха сума ти хора да ти дават конструктивни съвети - ти почваш да развиваш някакви теории, теореми, дето може и да са истина, ама някъде където не Айнщайновата, ами Нютоновата физика не е валидна.

zax983 написа:Но все пак не съм на 15 години
Вземи го докажи и като акъл. Ше тръгва да ми изкачва баири на абсурдни предавателни числа. Какво постигаш бе, човек? На себе си ли имаш нужда да доказваш нещо? Щото за повечето от нас си някакъв ник и аватар, няма какво да се силиш. Признание не се постига по този начин. По този начин се съсипват скорости, се съсипват курбели, съсипваш веригата и никак не на последно място - се съсипват стави и мускули.

zax983 написа:Разбира се пак не съм спал през ноща, но това е почти без значение...
Дали?

zax983 написа:П.П. А темата си е точно за този форум, тъй като манияшките пистови колелца едва ли не са ги направили за по едно състезание и да ги хвърлиш, само и само да са по-леки...
Колко такива си изхвърлил, че да дадеш толкова категорично мнение?

Пич, нямаш пари, разбрахме го това. Няма нужда да се съдържа във всеки твой пост. Не всеки от нас е почнал стабилен финансово, като се запалих по тоя спорт бачках склададжия във Фантастико. Кефа не се определя от цената на колелото, което караш. Кефа идва или не идва отвътре. На мен ми беше огромен кеф със стоманен твърдак да си карам участъка от Драгалевци до Бояна. Ако това удоволствие го няма с какво да е колело - няма да дойде, ако ще и колело за 15 бона да си вземеш. Не цената на колелото прави кефа от карането. Ти си с някакъв странен комплекс от финансовата си нищета. Колкото по-бързо го надживееш - толкова по-бързо ще излезнеш от нея. Казвам ти го, като човек минал по този път. Щото съм имал периоди в живота си, в които съм го карал с месеци на хляб и маргарин. Само ще ти кажа, че пак си карах колелото. Колело, което бях купил ново за 120 лева. Така че не всичко е в парите.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот zax983 » Пон Ное 29, 2010 4:04 pm

Antares, нещо не си ме разбрал... Айде да не кажа единствения, но съм от малкото които твърдят същото като теб. Че не ми трябва колело за 15 бона, за да ми е кеф да си го карам... Феникси два съм имал единия нов беше 5 лева на старите пари, помня ли вече, много малък бях... айде кажи 50 лева да е бил сегашни, другия 80... И си ми бяха перфектни и двата... Е вярно че все нещо се скапваше, но докато не се блъснеш челно нямаш никакви проблеми... То сякаш има рамка която издържа на челен сблъсак... А тази само се огъваше и никой не се навиваше да я изправи, но дори и така се караше... А с карбонките един път се пада, а какво остава да се блъснеш... Но стига за това, друга тема съм направил за такива подробности, виждам че си я намерил и ще те помоля, каквото имаш да споделиш, да е там!

Тук се опитвам да разбера как да си направя колелото максимално бързо, като пътя който съм избрал за това е силовото каране и затова започвам с това на какви предавки трябва да карам. И ако ми беше прочел последния пост, където за изкачване съм дал 38 преден венец, особено пък при моя 14 заден, е и на това ако му кажете тежка предавка за каквото и да било... Или съм луд или краката ми са луди, но съм 100% сигурен че поне 50% от колегите велосипедисти тук имат или поне са имали и по-силни крака.

Ще повторя и потретя и попетя ако трябва, нито разбирам от велосипеди, нито съм в тази форма в която някога съм бил. Но смятам да си направя такъв велосипеда и да си върна и формата!

Ако това може да се получи с МТБ, още по-добре! И без това има достатъчно дупки и паваж, пък и към планината може да реша да запаля гумите някой ден... Въпроса сега е на какви предавки "трябва" да се кара при определен наклон?

Одобрявате ли варианта който съм посочил 62/54/38 и как мога да се сдобия с такъв?

П.П. И бате, моля те не ме обвинявай в материализам, защото по НЕ материален човек от мен няма да срещнеш! Също и такова долно чуство като завист и въобще всякакви ниски страсти не търси от мен...
Аватар
zax983

Мнениеот evilzet » Пон Ное 29, 2010 4:38 pm

zax983 написа:... нито разбирам от велосипеди ...

Ако наистина го вярваш, щеше поне малко да приемеш от съветите тук. Като цяло темата ти създава впечатление за самохвалство, колко са ти здрави краката и още не е измислен велосипед за тях. За мен това несериозно и не мисля да ти давам съвети, които и без това няма да послушаш.
evilzet

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум