Здравейте драги,
искам да направя две кратки вмятания ...
1. темата не се отнася за модифициране на вилката с цел увеличаване на хода или други тем подобни ....
2. моля, след изчерпване на темата мненията да бъдат преместени в тази за Tora в раздел XC
... та притежавам тази вилка от около година ... много я обичам ... много си я поддържа ... , но ми направи много лошо впечатление следият факт:
при всяко отваряне от страната на U-turn-а едвам едвам се стичаше една много гъста субстанция ... разбрах, че взема грес от пружината ... и я отворих и нея да я видя как е ... грес си имаше ... аз я подмених и затворих. забелязах, че пружинната страна не е затворена за маслото и то спокойно може да си прониква при пружината и да и отнася греста.
днес разглобих вилката ... като преди това едно две денонощия преседя обърната и от въпросната страна нищо не изтече. втулката беше омаслена .. не беше суха ... и виждам как маслото размесено с грес ... ( и двете червени на цвят ) е готово да потече от въпросния крак.
маслото макар и по-гъсто 15w се смесва с греста ...
имам една идейка да поставя най-долу под негативната пружина една гумичка с отвор за водача (шиша) ... да стане нещо като клапичка/мембранка ... да разделя маслото от греста.
искам да чуя вашите мнения ... за и против. защо и как ... колко и кога ?!?
благодаря Ви!!!