Еми няма как да не вляза в няколко теми едновременно, включително и в тази:
viewtopic.php?f=30&t=54339&p=509331&hilit=+peugeot#p509331Целта ми е 45км/ч средна скорост само за около 10км, което трябва да са 13,(3) мин., но реално ще са поне 15-20 със светофарите и загрявка и някакво друго мотане като нагли шофьори, които ме засичат безпричинно и може и до 30 минути да отидем... Но пак е на половина от часа който ми отнема с градския транспорт, където имам 17 мин. метро и 40-50 ходене пеша, което е безкрайно неприемливо... Или още по-лошо само километъра пеша до метрото, но след това вместо да бъхтя нагоре по баира, предпочитам трамвай и вече отиваме по-скоро на час и половина с чакането...
Та ми се иска направо да праскам един як спринт до метрото за 1км, после 20мин. с него, но още 1 спирка нагоре, за да не се качвам после, а да спусна още 2-3км на спринт и да стигам за не повече от половин час, но не ме пускат с колело в метрото и дори да искам да му платя билет и на него, пак става много трудно влизането, ако не друго е свързано с разправии и бавена и това всеки път... а аз точно това искам да избегна!!! Отделно майките с количките, които заемат най-много място и само реват че нямало перфектните рампи, сякаш една количка е толкова пък тежка, а и инвалидите които също не заемат по-малко място от велосипед, особено ако са с придружител, който също пътува безплатно... Айде не е безплатно, дори наскоро вдигнаха картата от 5 на 8 лева за 3 месеца... Аз в момента се грижа за такъв човек, но друг ползва картата, та като студент ми е 17 за 1 месец и както прекъснах май нямам право на това намаление и е вече 50 за месец, ако не са я вдигнали още... Та те плащат ли билет за количките? Защо сме така грозно дискриминирани не мога да разбера... Но това пак е друга тема... Та явно няма да мога да си взема сгъваемо колело, защото няма такова на прилична цена, а и като ми се отворят и за него, може и да не си сдържа нервите
Затова си млатя по 10км безплатно, не им пълня гушите и пак стигам по-бързо!!! Като не са ми направили метрото да спира до нас и до университета

Може ли да имам 3 спирки на едно и също разстояние, цял километър и да нямам никакъв адекватен транспорт до там... Друг вариант е да си взема квартира до университета, но за щастие нямам тези пари, защото спестявайки и тези 1-2 час път на ден, ще стана 150кг докато завърша. Въпроса е че това общо взето ми е единственото свободно време и аз не мога да си го губя карайки бавно, макар че както и да карам, пак стигам за не повече от час...
Идеята е обаче, вместо да ходя малко и да се возя много, да карам малко и да сваля някое килце, да си върна формата и с колелото и т.н. А не да пуша по 5 кутии цигари на ден и да се влача като костенурка... Аз не се задъхвам от това, нямам никакъв проблем... Но един ден може точно това да ми докара някой друг рак на белите дробове или нещо такова... Но съм с тънки гуми и всяка дупка ми е*ава майката... Феникса беше с още по-тънки гуми, но въобще не се усещаше и на половина толкова гадно... А това от най-малкото така отвратително се тресе, че... Не мога да разбера от какво е... А и тези малките улички освен дупките, които не че ги няма и по големите булеварди, там същите тези гадни коли са паркирани една върху друга и за мен съвсем няма място, особено ако две коли искат да се разминат... Но не на последно място съм много зле с ориентацията... Оня ден се опитах да направя точно това и направих нещо като да минеш от София за Търново през Стара загора...
Та поради всичките тези причини, предпочитам да си карам по главните булеварди, с кислородна бутилка... Смятам че ще е доста миниятюрна за половин, до 1 час каране на ден... Въпроса е да има къде да я зареждам всеки ден или пък малко по-голяма за седмица и да я зареждам само през уикенда...
А ако ходя в планината няма да е с бутилка, определено! Знам че там не ми трябва, но не карма там, а в най-гадния град София...

На въпроса карал ли съм някога повече от 50км в планината... Не, но съм тичал толкова, с огромна раница на гърба и подгизнал от държд... Загубих се един път и реших докато обикалям търсейки някаква хижа да го правя на бегом... Поне 6 часа се лутах, а може и повече да е било... Някой веселяк си беше играл с табелките и накрая като обиколих всички възможни пътища, реших че ми остава само да зацепя през гората, в посоката която ми се стори правилната... И извадих някакъв луд късмет да уцеля точно хижата където бяха другите. Но тръгнахме по обяд и като съм тарикат и не ги чакам, а не знам пътя, стигнах чак след 22 часа

Дрехите ми вече бяха изсъхнали на гърба, въпреки пороя който ни валя... Не знам колко километра съм изтърчал, но и цяла нощ да бях тичал, нямаше да се изморя... Също съм тичал до черни връх и обратно, но тогава за щастие имаше кой да ме води, една оправна мацка... Накрая като свършиха отъпканите пътеки си тичаше по ледената коричка на 1м сняг, докато аз и още един потъвахме зад нея

После на връщане тръгнахме да се пързаляме, но аз понеже съм късметлия си изпуснах шапката, та се връщах доста за нея и после да ги догоня, че се притесняваха че се стъмва, а и краката нещо почнаха да ни се схващат от пързалянето. Беше си адски студ, но докато тичахме нямаше проблем, та реших да се раздвижа, а и да не ги карам да ме чакат и легна по гръб надолу с главата и се засилвах допълнително и с крака, та как готино се наковах в едно борче, но пък ги догоних

Отделно веднъж реших да ходя до селото на баща ми с колело, което е в посока Ловеч... Мислех да го правя по-често защото планирах да си ходя така до морето, но ми забраниха

Та 30км се лутах докато изляза от София в правилната посока... После са още 120, но поне не бях сбъркал пътя... Обаче там всичко е изкачване, е*а ми се майката... Но го минах без да спирам!!! Чак като изкачих стара планина спрях да си взема нещо за хапване, макар че имах стотинки само за някакви соленки, а и пак не си прецених времето и се стъмваше, така че за да не се бавя хапвах и пийвах по нанадолнището, докато се пускам по инерция... Много обичах да карам тогава без ръце, нищо че беше по магистралата

А имах и раница на гърба...
Мислех че сега от застоялия начин на живот съм се скапал, защото наистина се случва и да се задъхам напоследък от някакви смешни неща... Но ето че преди 1-2 години, а може и 3 да са, но няма значение, ходих пак малко в планината и си търчах пак нагоре по баира, без да се задъхам, без да се изморя... Е вярно че тогава все още бях само 100-110кг, но щом в София се случва да се задъхам, а в планината не ми се случва, значи проблема май не е от мен?