Fox 40 rc2 2008 или Boxxer r2c2 2011

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Fox 40 rc2 2008 или Boxxer r2c2 2011

Мнениеот PRobably » Вто Дек 07, 2010 12:34 am

К'вото те кефи повече бе бачка.Ясно е,че и от двете вилки ще останеш доволен.Аз ако бях щях да взема фокса,е така щото е по-готин ;) Има една парична граница някъде към 1000-1500лв. всичо около и над тия пари е напълно достатъчно на българския карач,демек каквото и да земеш няма да сбъркаш.Мигел е прав,щом можеш да си отвориш боксера да го сервизираш,що да не можеш да сервизираш фокса.Дай сега да не се карат фокс в България,щото няма части за тях.Пък и боксер 2010 има твърде много в България,докато 40ските са малко и са си по гъзарийка. :D
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 07, 2010 12:53 am

Migel написа:...

Виж сега - водим се по писаното в нета, щото чужденците имат пари - > сменят вилки висок клас повече от нас -> споделят опит. От една страна, прав си - дали ще отвориш една вилко 3 или 5 пъти - все тая. От друга обаче - различни вилки - различно сервизиране - различни карантии (някъде по-простички, някъде по-сложни). Пример: тук в Русенско едно приятелче-механик, отваряло достатъчно вилки през живота си, че да го прави вече насън след бърз поглед в менюала на дадена вилка, след сервизиране на Фокс 36 Талас се оплака, че била по-сложно направена отвътре, отколкото Марзочи и Рок Шокс, които е отварял. :dontknow:
PRobably написа:...

И ти си прав - за чисто любителско каране всичко от един момент нататък е достатъчно добро! Но различните вилки изискват не само различен период на сервизиране, ами и различни масла, резервни части, познания за карантиите вътре - сложна вилка-опростена вилка...
Тая тема на голямо философстване я обърнахме. Всеки с избора си! Като се замисля, аз лично ще се оглеждам за нещо съвсем друго - май ми е писнало и от Боксер, и от Фокс 40. :lol:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Migel » Вто Дек 07, 2010 1:04 am

Ако ми кажеш, че има нещо сложно, ще се откажа от спорта, честно....

http://service.foxracingshox.com/consum ... /40RC2.htm

Айдееее.... по живо, по здраво...

Дано спрете вече с тия глупости..... :crazy:
Аватар
Migel

Рейтинг: 1086

Мнениеот WestIce » Вто Дек 07, 2010 4:46 pm

@hitar_potar : Ако незнаеш как бачкат тези вилки, ще идеш до някой град и ще пробваш някоя от тях. Предполага се че щом имаш пари за някоя от двете, 50 кинта за бензин няма да те сбъркат ;] Отделно, хората ходят и по състезания - може да помолиш някой да ти даде да я пробваш. А относно чупенето на боксерите - и на мен ми викаха, че немога да счупя боксер, но аз пък му откъртих ботуша и то без каквито и да е ненормални аграрщини, издевателства и каране. От година насам съм горд собственик на вилки Marzocchi и ги намирам за по-добри от Rockshox. Вилките които ми хващат окото и са горе-долу в този ценови диапазон са Marzocchi 888 evo, Travis - не са с ненужно надута цена, за разлика от Boxxer-a / Fox-a
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот zero knowledge » Вто Дек 07, 2010 11:12 pm

Migel написа:...
Пък и има и друг плюс...
Оста на Фокс-а има по-голям ''off set" спрямо тази на Boxxer-a -> по-ниско средно, в някои случаи и по-добър челен ъгъл... при мен е така, сравнено с геометрията на Росен.

Понеже ми стана интересно, колко милиметра става по-ниско средното и с колко ще се промени челния ъгъл (ако считаме, че стойностите на axle-to-crown на двете вилки са еднакви за самата сметка)?

Offset на боксера е 42мм, а на 40-ката е 45мм. Това би променило средното с по-малко от 0.5мм и челния ъгъл с по-малко от 0.1 градус. Разбира се предполагаме еднакви стойности за axle-to-crown, понеже 2мм промяна във височината на долната корона би имала по-голям измерим ефект върху височината на средното и челния ъгъл от колкото 3мм промяна в offset-а на вилката.

Иначе си прав, но стойностите сигурно са достатъчни единствено да дразниш Росен :D

По темата: има разлика м/у профилактика само на смазочните материали и профилактика на хидравликата. Първото се прави по-често и е лесно и при двете вилки, второто се прави по-рядко. Разлика в работата на хидравликата също има и тя съвсем не се измерва в броя на настройките. :idea:
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Migel » Сря Дек 08, 2010 12:29 am

:agree:

На Сопот нали си спомняш, че бяхме мерили с Росен...
Друг е въпроса колко беше вярно, трябва да повторим, разликите бяха по-фрапиращи...

Поздрави,
Тино!

П.С. Евала Калине! :bowdown:
Аватар
Migel

Рейтинг: 1086

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 08, 2010 3:38 am

WestIce написа:@hitar_potar : Ако незнаеш как бачкат тези вилки, ще идеш до някой град и ще пробваш някоя от тях. Предполага се че щом имаш пари за някоя от двете, 50 кинта за бензин няма да те сбъркат ;] Отделно, хората ходят и по състезания - може да помолиш някой да ти даде да я пробваш. А относно чупенето на боксерите - и на мен ми викаха, че немога да счупя боксер, но аз пък му откъртих ботуша и то без каквито и да е ненормални аграрщини, издевателства и каране. От година насам съм горд собственик на вилки Marzocchi и ги намирам за по-добри от Rockshox. Вилките които ми хващат окото и са горе-долу в този ценови диапазон са Marzocchi 888 evo, Travis - не са с ненужно надута цена, за разлика от Boxxer-a / Fox-a

Ами кво да ти кажа - не познавам никой, който да притежава Фокс 40 или Боксер 2010:2011, който да ми е достатъчно близък, та да ми връчи байка си за тест. Другото, което е - нали се сещаш, че от едно кръгче около блока въобще няма да разбера, аджеба, как бачка коя да е от двете вилки. Трябва тест по пресечен терен, по възможност ден-два продължителност. Значи и да се преспи някъде... Стават повече от 50лв. :D Пък и в днешно време с 50лв. не можеш стигна и наполовина до София. :xx(: :)
Относно здравината - лошо, че си гръмнал Боксера. Но в нета има достатъчно примери и за пръснати Фоксове и Марзочита... Имаше 1 формула за чупене на скъпи компоненти - мисля Костанев я беше изтипосал някъде, нещо някакъв изявен аграр беше, хлебарки навсякъде, сланини, ала бала... :rofl:
Интересно ми стана - покрай всичките тези разсъждения в последните мнения, автора на темата направи ли своя окончателен избор вече? :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот LiTle_cedric » Сря Дек 08, 2010 9:19 am

hitar_potar написа: автора на темата направи ли своя окончателен избор вече? :)

Най-вероятно ще взема Фокса,защото е поддържани глезен.Но първо искам кръгче и след това. :agree:
LiTle_cedric

Рейтинг: 1018

Мнениеот Joker_Here » Сря Дек 08, 2010 8:56 pm

П.С.Нищо лично.Не искам минус!Имам пълното право да изказвам мнение!

Admin: За обида следващия път ще получиш доста по-неприятно наказание от минус. Правото на мнение тук не се тълкува като право за обиждаш!
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот hobi » Сря Дек 08, 2010 9:04 pm

Ясно е, че и двете вилки са хубави и работят хубаво. Ясно е, че Боксера е нов, а Фокса не. Аз мога да ти кажа само, че като си вземеш една от двете вилки, като я караш или дори само като я погледнеш, трябва да изпитваш удоволствие и удовлетворение, че си с нея, без да ти минава през главата ,,Дали пък не трябваше да взема другата". Доколкото виждам Фокса ти харесва повече, независимо от това какво ти казаха повечето хора, следователно не се замисляй, ами го взимай щом ти е по-на сърцето(няма да сбъркаш с нито една от двете, за това мисля, че Фокса ще е правялният избор за теб). А относно някои коментари за цената и за това, че имаш ли пари за такава вилка, значи си паралия и нищо не те бърка, мога да кажа, че не е задалжително да е така, по простата причина, че кеф цена няма
:peace:
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Рейтинг: 1187

Мнениеот LiTle_cedric » Чет Дек 09, 2010 8:49 am

Извинявам се за това, че не бях оточнил за себе си някои финансови въпроси и си направих сметка, че мога да си позволя Фокс 40 рц2 2011 нов! И моля да пренасочим разсъжденията ни в тази посока. Извинявам се пак!
LiTle_cedric

Рейтинг: 1018

Мнениеот airborneone » Чет Дек 09, 2010 10:29 am

LiTle_cedric написа:Извинявам се за това, че не бях оточнил за себе си някои финансови въпроси и си направих сметка, че мога да си позволя Фокс 40 рц2 2011 нов! И моля да пренасочим разсъжденията ни в тази посока. Извинявам се пак!

Така зададен въпроса няма нужда от разсъждения.
Взимай новия фокс и му се кефи!
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд