Много добра темичка - нещо съм я изпуснал.
2010 - много добра година и много добри карания!
Всъщност най-запомнящи за мен са 4 карания - няма как да ги класирам, защото всяко беше уникално с нещо
различно - просто ще ги изброя :
Първо беше изкачването на Мусала и най-вече нощната част от него

- когато се вдигнахме няколко щури
глави малко преди полунощ и от заслона се упътихме към върха. Малко сняг, търсене на пътеката и малко
след 12 часа се изтърсихме на върха. Човека от станцията сигурно си състави мнение

за нас,
когато му потропахме на вратата. Беше ми първото изкачване на Мусала, а беше с колело и то през нощта.
Следващото уникално каране беше едно двудневно "преходче' до Пършевица - Леденика - Очин дол във
веселата компания на ентусиастите от С. К. А. Посещение на недостроен Хотел

- каране през поляни по
избор - посещение на Пещера - най-хлъзгавата прашна пътека без никакво сцепление надолу към Згориград

съпътствана с обезпокояването на две мулета

, както и "Милковата екопътека"

над
същия споменат по-горе Згориград. Нема такава екопътека просто

- за алпинисти

- па ние
бяхме с колела - яко емоции! Палавата пътека към Оплетня - Очин дол с хлъзгавия камънак и закачливите
тръни - сигурно поставихме рекорд за спукани гуми в историята на планинското колоездене и накрая за капак
спускане с три мъждукащи челника на цяла група. Веселба!
В списъка е и второто посещение на Богданите с една компактна група от "Нашата група" - една приказна вечер
сред старите буки около хижа Средногорец и раздумка с весела и приятна компания. Иии най-доброто спускане
надолу - след като вече бяхме спускали тези пътеки на "Акция Богдановците' - сега има се насладихме напълно.
Едно много "зареждащо" спускане!
Последно по ред, но също много силно като емоционално усещане е тазгодишното издание на 24 часовия маратон
на х. Здравец и най-уникалното нощно каране в дъжд и мъгла само на бледата светлина на челника, която успява
да разпръсне мрака само на метър и нещо около теб. Усещането да си сам в това петно светлина с колелото под
теб - напредваш следвайки дирите оставени от другите пред теб - заключен в този светъл участък и обграден от
плътна завеса от мрак и мъгла. Уникално!