MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот codename47 » Нед Дек 19, 2010 6:25 pm

:boggled:
IMG_9590.jpg
IMG_9590.jpg (384.78 KiB) Прегледано 1981 пъти
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот sos » Нед Дек 19, 2010 6:42 pm

Мишоци, страхотен бял ден :D Моля нека всеки от днес да пише, че стана леко разцепление :eyebrow:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот THEZOGGO » Нед Дек 19, 2010 6:56 pm

Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Дек 19, 2010 6:59 pm

Аз лично отправям сериозни критики към водача на групата за тва, че остави 3 човека да изостанат. Себе си изключвам от сметката. Ама ако некой имаше сериозно счупване нещо немаше въобще да бъде отразен. Затова призовавам случая да бъде анализиран и да бъдат взети необходимите мерки, особено с оглед на предстоящите зимни карания.
Иначе яко зимна приказка бацета. Е сега ще кача некви снимки само да си намеря кабела.

ПП
Пълзя нагоре към Алеко, задницата лево десно и некав отгоре в тойота корола ма по стария модел гледаме отгоре показва ми (thumbs up ) и чета по устните му "Брао! Брао". :D
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот codename47 » Нед Дек 19, 2010 7:03 pm

аз мисля че сняг над 10см не става за надолу без пътека утъпкана от пешеходци :magnify:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот kvelikov » Нед Дек 19, 2010 7:04 pm

Аз ги проверих всички - личният състав е налице! :D
Щом и Ники е писал, значи с Милко също са ОК - дано са намерили утъпкано надолу... :dontknow:

Днес беше от най-любимите ми карания - тръгваш с някакъв сценарий, но към края вече няма нищо общо. :eyebrow:
Спускането, особено след Бай Кръстьо, беше прелест, като за десерт остана онази невероятна поредица от стълби!
От Алеко до Бай Кръстьо се изискваха много умения за да се кара, но кой как можеше драпаше... :rofl:

Абе, струваше си и катеренето, и хапването, и всичко!
Весели празници на мишоците (ако не се видим дотогава) и да направите едно коледно С.К.А.аране! :santa:
:beer:

П.П.
Бачинка:
- групата няма водач, не сме детска градина
- никой не е изоставян (може да попиташ всеки от останалите) и моля, не разваляй телефона :nono:
- щом Добри, който знаеш как кара и в двете посоки, както и Сартор, който също знаеш как кара, са ОК и доволни и щастливи,
значи проблем има само в твоята глава :dontknow:
Искрено се надявам, че в поста ти е имало ирония, която не съм разбрал. :love:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот kapitanblood » Нед Дек 19, 2010 7:15 pm

Аз лично отправям сериозни критики към водача на групата за тва, че остави 3 човека да изостанат. Себе си изключвам от сметката. Ама ако некой имаше сериозно счупване нещо немаше въобще да бъде отразен. Затова призовавам случая да бъде анализиран и да бъдат взети необходимите мерки, особено с оглед на предстоящите зимни карания.

Сашо,кой е водача на групата..... :dontknow: ,ние те срещанхме,по пъта сам....къде е проблема.Мисля,че всички сме големи хора,които могат да се оправят.Краси,остана с Виктор като го заболя кракът.Аз като казвах,по раничко да тръгнем..не има време.Пътеката както видяхте беша почти,не караема до Бай Кръстьо...Там с Добри изчакахме,дойде Краси и каза,че вие ще слизате по пътя... :agree:
За напред,да знаете,че НЯМАМЕ водач на групата!!!Ако се случи,нещо с някой,спираме всички,и решаваме проблема... :agree:
Мале,голем кеф беше..... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот codename47 » Нед Дек 19, 2010 7:18 pm

а след Бай Кръстьо откъде се спуснахте? При нас беше само бутане/носене до обиколната(по отклонението към Лалето не беше минавал никой). От Обиколната до Симеоново имаше една яка пътека :agree:(защото беше отъпкана).
Чудя се ако бяхме отишли до Лалето дали щеше да е отъпкано надолу до Симеоново?
Аватар
codename47

Мнениеот kapitanblood » Нед Дек 19, 2010 7:25 pm

Спуснахме се,по пътеката към Бай Кръстьо,след това надолу.......имаше си утъпкана пътека,малко туристи,излезнахме на пътя,след това пак по пътеката...и в Драгалевци... :D ,много яко беше.Трябваше да дойдете с нас. :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот kvelikov » Нед Дек 19, 2010 7:26 pm

Продължихме надолу към Драгалевци - пътеката е вляво, след снегорините.
После покрай манастира (по пътя) и поредицата от стълби в края (могат да се скачат директно) - супер кеф!
Ако сега трябваше да тръгнем, бих качил поне два пъти до бай Кръстьо, за да се изкефя пак и пак... :D
Последна промяна kvelikov на Нед Дек 19, 2010 7:28 pm, променена общо 1 път
Аватар
kvelikov

Мнениеот sos » Нед Дек 19, 2010 7:27 pm

Не слушайте Радо, цялата Драгалевска пътека беше страхотна :D Бяха минали достатъчно туристи :eyebrow:
Аватар
sos

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Дек 19, 2010 7:32 pm

Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот THEZOGGO » Нед Дек 19, 2010 7:36 pm

Добри: "С прашки или само по прашки"

Радо: "С прашки, да не ти се израдва некой докато дойдеш. Да си девствен...Имам предвид този ден."

Добри: "Жоро наеш ли кви компромати прави?"

Радо: "Дреме ми на ****! Какво?! И съм и луд и **** ми е голем, и мога да карам и нагоре."

За повече инфо - Цък
:eyebrow: :evil: :lol: :lol2: :P :magnify: :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот sos » Нед Дек 19, 2010 7:43 pm

Еееееее, Жоре ни разкова :rofl:
Аватар
sos

Мнениеот GRINDER » Нед Дек 19, 2010 7:45 pm

... Беше супер, нашата скромна субгрупа малко се отплесна и си побута/поноси и т.н. Аз лично не съжалявам имаше си своето очарование. Накрая си дойдохме на думата и покарахме задоволително, като малко преди Симеоново пуснахме и фаровете.
Ето малко снимки: http://grinder.snimka.bg/mountain/aleko ... 8.21803193

п.п. От мен да знаете в такъв сняг не се качвайте догоре по къси панталони :beer:
Аватар
GRINDER

Рейтинг: 1347

Мнениеот taurus13 » Нед Дек 19, 2010 8:12 pm

Аз съм мннноого доволен - уморих се порядъчно. Нагоре нямаше никакви проблеми с въртенето, щото пътя беше на 99% натъпкан и стегнат. Е същото не може да се каже на пътеката която избрахме за надолу, но в по-ниското вече можеше да се планира, особено след като напомпах вилката до степен на пълно одървяне, защото по някое време установих, че полза от предна амортизация в дебелия сняг няма, а има само вреди. Та с надигната предница, неподатлива на прищявките на терена нещата потръгнаха по-добре. Всъщност ние накрая добре си покарахме. Не че бих повторил скоро тая простотия :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Sartor » Нед Дек 19, 2010 8:15 pm

Ето от мен трак + снимки към трака: http://www.sports-tracker.com/#/workout ... vak3gh83bm

Много арно беше, пътеката до Бай Кръстьо, която съм пускал лятото, сега се оказа голямо предизвикателство, но не се отказах да се пробвам и малко да подобря уменията си, особено като прибавим абсолютната липса на задна спирачка. :popcorn:

Нагоре се въртеше страхотно - нарочно оставах за да си почина и да не оставям сам Деян.

Някой следващ път трябва да се пробва пътеката на Бай(к) Кръстьо, защото просто не ни остана време днес. :nuts:
Аватар
Sartor

Мнениеот Vikingonbike » Нед Дек 19, 2010 8:44 pm

Аз мога да кажа само едно - Разкошшшшш :D
Нистина цял месец иеденье и пийнье не ми се отразиха добре на формата, но за сметка на това съм твърдо решен това да не се повтаря, ако ще и в парка да връткам за форма.

Та, по темата - много съм доволен, макар и две крампи, денят беше чудесен!
Да ви кажа, както беше започнало да постяга, пътя надолу по завоите си беше фън :nuts: ...на два пъти извадих голям късмет :D ...а да и при мен имаше радостни възгласи от едно бусче и една Фиеста :)
Фраснах два успарин С и си купих Magne B6 та сега съм като нов ;)

Бе като за сефте на сняг беше иекстрааа :agree:

Поздрави на всички :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Tyno » Нед Дек 19, 2010 8:48 pm

Страхотна група! И аз го усетих като разкош. Другия път ще трябва да помисля сериозно за екипировка и дрехи... :beer:
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот kvelikov » Нед Дек 19, 2010 9:06 pm

Понеже знам, че повечето от вас скоро не са качвали/спускали трасето на "Черни връх", ако не измислите нещо по-интересно,
ви предлагам следколедното каране да качите до Момина скала (по пътя) и да си го спуснете като едни пичове по:
- оригиналното трасе на ралито
- пътеката вляво преди Момина скала (излиза на Дендрариума) и оттам по пътеката на качването на Ч. връх
- обратно към Златните мостове и оттам надолу по трасето (качване) на ЧВ
Аватар
kvelikov

Мнениеот Sartor » Нед Дек 19, 2010 9:49 pm

kvelikov написа:Понеже знам, че повечето от вас скоро не са качвали/спускали трасето на "Черни връх", ако не измислите нещо по-интересно,
ви предлагам следколедното каране да качите до Момина скала (по пътя) и да си го спуснете като едни пичове по:
- оригиналното трасе на ралито
- пътеката вляво преди Момина скала (излиза на Дендрариума) и оттам по пътеката на качването на Ч. връх
- обратно към Златните мостове и оттам надолу по трасето (качване) на ЧВ

Добре звучи... ако съм разбрал правилно се пропуска частта с камънаците над Белята вода? :blush:
Аватар
Sartor

Мнениеот ivan_radev1 » Нед Дек 19, 2010 10:32 pm

Радвам се, че покарах със скакалците след повече от месец отсъствие. :beer:
Много е красиво в планината сега.

azsa-bachinito написа:Аз лично отправям сериозни критики към водача на групата за тва, че остави 3 човека да изостанат. Себе си изключвам от сметката. Ама ако некой имаше сериозно счупване нещо немаше въобще да бъде отразен. Затова призовавам случая да бъде анализиран и да бъдат взети необходимите мерки, особено с оглед на предстоящите зимни карания.
Иначе яко зимна приказка бацета. Е сега ще кача некви снимки само да си намеря кабела.

Е, не съм съгласен. Ние хора в планината не оставяме.

След първото спускане по пътеката настигнах Краси. Той ми каза, че чака от 15 мин. Казах му да кара надолу, за да не замръзне, а аз останах да изчакам четиримата зад мен. Чаках повече от десет минути. След което вие дойдохте и заедно тръгнахте по шосето. Тъй като бяхте четирима, а аз имах среща в 18ч, не спирах да ви чакам, защото си мислех, че по шосето едва ли ще имате някакви проблеми, а и най-вече, тъй като в групата беше и ти, Саше, т.е. имаше човек с голям опит. Смятах да ви се обадя, щом пристигна вкъщи, за да се уверя, че всички са се прибрали благополучно, но Краси ме изпревари. Каза ми, че е говорил със Сартор и че всичко е всичко е ок.

Както писаха и другите, нямаме водач, нито фюрер, нито дуче, нито каквото и да било друго ръководно тяло. Ако трябва да бъде критикуван някой, това съм аз, тъй като бях най-близо до вас четиримата. Така че ако смятате, че сте били изоставени, най-учтиво ви моля да ми теглите по една мазна във форума или пък с ЛС.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Дек 19, 2010 10:59 pm

При така поставени нещата оттеглям критиките.
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Дек 20, 2010 8:06 am

azsa-bachinito написа:При така поставени нещата оттеглям критиките.

:agree: :beer:
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Пон Дек 20, 2010 10:50 am

Браво, явно сте си изкарали на МАКС :agree: :beer: Аз пък като зациклих на Бай Кръстьо....и толкоз.....и после обратно.....
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот lyllyra » Чет Дек 23, 2010 4:17 pm

Весели празници на всички !!! : ))
Много сбъднати мечти, разни други, и весело настроение :D
Баща ми е психиатър !
Аватар
lyllyra

Рейтинг: 1255

Мнениеот kvelikov » Чет Дек 23, 2010 4:19 pm

Весели и на теб, мацка! :love:
Аватар
kvelikov

Мнениеот taurus13 » Чет Дек 23, 2010 6:21 pm

Мерси, мерси...! и на теб да ти се връща и другата година по-често с нас по пътеките...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот sos » Пет Дек 24, 2010 12:17 pm

Мишоци, щом сме почнали с поздравите, от мен имате пожелание за здраве на всички, щото другото го има в Метро :D И много часове заедно из планините, щото много ма кефите :rofl:
Аватар
sos

Мнениеот PtD » Пет Дек 24, 2010 1:40 pm

Другари, имате си форум, където да си се поздравявате. Тази тема (както Админ скоро подчерта) е за организиране на мероприятия. Скоро мненията, които не касаят темата, ще бъдат изтрити. Моля ви да се съобразявате с правилата.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания