Spec.demo 7(09) vs ram dhx vs fusion whiplash extreme

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Spec.demo 7(09) vs ram dhx vs fusion whiplash extreme

Мнениеот FREERIDE RIDER » Нед Дек 26, 2010 10:17 am

Подкрепям @ Метел - Лично аз съм карал една исъща рамка размер С и М ,а съм 178 ,и за мен би било подходящ М-а . Но С-ката ми беше много по- удобна за скачане ,каране ,газене . Да краката ми бяха блиско до кормилото ,но сега катао съм собственик на М ка не са толквоа близно не не ми етолкова удобна .
Качвал съм се един път на габлера който продава метел и не ми се строи толкова малък ...

Успех с избора ! :agree:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот Stancho » Нед Дек 26, 2010 11:18 am

Пичове, моля ви половината да се скриете някъде, защото без грам опит говорите такива подвеждащи глупости, че човека накрая ще се прее*е много злобно... Първо RAM DHX, както и RAM FR са минали покрай работещите рамки, а здравината няма да я коментирам! Второ човек 1.80 не може да кара S размер, а M. И трето Demo-то е най - добрия вариант, щом ще е ново и отсега мога да кажа от личен опит, че рамката е здрава, FSR окачването работи уникално и толкова ниско средно трудно ще намериш на друга рамка. Gambler-a е уникално тежък и не се подлъгвай да я взимаш, защото не е приятно да караш 20 + кг трактор...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот frrider91 » Нед Дек 26, 2010 12:38 pm

Да и аз бях за демо преди да разбера че офертата, която е във форума е за S размер демо 7, което
за мен (1.80) човек - http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 8618_n.jpg
Това определено няма да ми е добре.. :beer:
frrider91

Рейтинг: 1075

Мнениеот Stancho » Нед Дек 26, 2010 1:32 pm

А защо не разгледаш английския Ebay? Там често изпадат доста добри оферти за Демо и с Емпреса вноса е в буквалния смисъл за жълти стотинки. Друг вариант е да видиш какво има в Bike Center, но там няма да се вместиш в бюджета си. Третия вариант е да дебнеш нещо тук, но пак ще е трудно. И също така бих ти препоръчал да гледаш и за Demo 8 в Ebay.
Аватар
Stancho

Мнениеот hitar_potar » Нед Дек 26, 2010 4:46 pm

Stancho написа:Пичове, моля ви половината да се скриете някъде, защото без грам опит говорите такива подвеждащи глупости, че човека накрая ще се прее*е много злобно... Първо RAM DHX, както и RAM FR са минали покрай работещите рамки, а здравината няма да я коментирам! Второ човек 1.80 не може да кара S размер, а M. И трето Demo-то е най - добрия вариант, щом ще е ново и отсега мога да кажа от личен опит, че рамката е здрава, FSR окачването работи уникално и толкова ниско средно трудно ще намериш на друга рамка. Gambler-a е уникално тежък и не се подлъгвай да я взимаш, защото не е приятно да караш 20 + кг трактор...

И тука ли ще зачекнем с тебе темата за Демото? :rofl: Я кажи колко е ниско средното в цифри, да видим доближава ли се до 335-те мм на Mongooze Black Diamond? Онзи ден в Пинкбайк намерих снимка на байк, който уби всичко детско в мен - средното беше дадено в инчове, но обърнати в мм, излизаха около 292мм. :crazy: :eek3: Само че беше нещо екзотично ииии... немско! (тия германци, ей... :idea: ) Демо е по-лека от Гамблер, да, и то не с малко... обаче пак не е кой знае колко лека - пак е около 5 кила - 5 кила и нещо рамка с шок. А с гамблер също е възможно да сглобиш байк около 18 кила. Ако не верваш, Крис (Metel) може да потвърди до колко докара своя. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Нед Дек 26, 2010 5:03 pm

Не казвам, че няма, но спрямо другите изброени рамки е с по - ниско средно. :) Относно теглото - с еднаква окомплектовка Демото ще е по - леко. Имам и аз приятел, който с не много леки части има Демо с тегло 18 кг..., като на него приоритет му е здравината и след това тегло. Просто на автора ще му излезе по - евтино да сглоби леко колелце с Демо отколкото с Gambler. А само да те попитам тези немски екзотични рамки и Black Diamond-a на какви цени са? Защото тук си говорим и за достъпност финансово, не само за характеристики на геометрията. Няма спор, че има и други по - добри рамки, но съотношението цена, здравина, работа на окачване, геометрия при Demo е доста добро и мисля, че си заслужава.

П.П. Аз лично няма да говоря за ниско средно, защото лично аз не съм почитател на прекалено ниското такова. А и не съм написал невъзможно, а че ще намери трудно такава рамка и тя няма да е му е по джоба много много, особено ако е нещо екзотично.
Аватар
Stancho

Мнениеот hitar_potar » Нед Дек 26, 2010 5:09 pm

Stancho написа: А само да те попитам тези немски екзотични рамки и Black Diamond-a на какви цени са? Защото тук си говорим и за достъпност финансово, не само за характеристики на геометрията. Няма спор, че има и други по - добри рамки, но съотношението цена, здравина, работа на окачване, геометрия при Demo е доста добро и мисля, че си заслужава.

Собственика на това екзотичното с екстремно ниското средно беше споменал, че е закупил рамката на нормална като за байкова рамка цена, но не споменаваше точна цифра. :dontknow: А въпросния Монгууз можеш да закупиш ползван за не повече от 900-1000лв., в тези пари и доставката. :evil:
Stancho написа:П.П. Аз лично няма да говоря за ниско средно, защото лично аз не съм почитател на прекалено ниското такова.

Аз също - карам с 39-40см средно. :popcorn: ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Stancho » Нед Дек 26, 2010 5:15 pm

Щом е толкова евтин Black Diamond-a - автора може да го има и него в предвид. Все пак не е лоша рамка. Но не знам колко би седнал да се рови в Ebay.co.uk да си намери свестна такава рамка. Иначе винаги седи като вариант. Аз лично бих предложил на автора да се замисли и къде ще кара, защото досега на спускане от Черни Връх надолу почти не съм видял Демо, на което да не закачи средното в камъните. Но тук навлизаме в много детайлни неща, които трябва да си ги реши автора. Иначе да прав си колега, няма да те оспорвам. Мнението ми го знаеш от другата тема. :D ;)
Аватар
Stancho

Мнениеот Metel » Нед Дек 26, 2010 5:36 pm

Добре де, то няма никакво значение дали е S, М или L рамката.... Гледат се спецификацийте и геометрията, това е най-важно. За какъв к*р е да гледаш различните букви като гамблер L размер е със същите параметри като демо S размер, пък за гамблера се знае, че е добре за човек до 190см човек и даже повече, а пък демото не е защото ПИШЕ, че е S размер?!? @Stancho, стига си лъгал хората с това, и че едва ли не 180см човек трябва да вземе L размер демо! Ама ок, може би и M ще му е по-добре, но едва ли знаеш повече за човека от колкото мен и обратно и той какви колела обича да кара, дали големи или малки. А и за рам фр дето споменах беше просто, че дадох пример за размери, нищо друго. А за средни и за тегло няма какво да говорим, очевидно е че не разбираш грам когато смееш да твърдиш, че рамките с FSR окачване били с едни от най-ниските средни на пазара... Вярно е, че новите модели на спешълайзд са с доста добри средни, но тука говорим конкретно за старите модели, а те НЕ са с едни от най-ниските средни. А за теглото, това че ти си сглобяваш "трактори по 20кг", не означава че и другите така ще си ги сглобяват, а и това да кажеш, че гамблер е "уникално" тежко е просто грешно... Мога да ти изброя десетки рамки които са по-тежки от нея. Спокойно може да се направи един гамблер да бъде малко над 18кг. Моя беше 18.7кг, но с някоя друга тежка част. Ако се постараеш, ще може и 15.5кг да се направи ;)
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот Metel » Нед Дек 26, 2010 5:42 pm

frrider91 написа:Да и аз бях за демо преди да разбера че офертата, която е във форума е за S размер демо 7, което

Само да кажа тука, че това демо е с по-къс шок и прави, че рамката изглежда и се усеща по-къса, защото reach дължината се скъсява.
Аватар
Metel

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Дек 26, 2010 5:47 pm

Metel написа:
frrider91 написа:Да и аз бях за демо преди да разбера че офертата, която е във форума е за S размер демо 7, което

Само да кажа тука, че това демо е с по-къс шок и прави, че рамката изглежда и се усеща по-къса, защото reach дължината се скъсява.

И аз мислех, че е с по-къс шок, но попитах момчето и ми каза, че е с 216мм Fox Van R, т.е. каквато дължина трябва да е за тази рамка. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Metel » Нед Дек 26, 2010 5:59 pm

BurNiNg_IcE написа:
Metel написа:

И аз мислех, че е с по-къс шок, но попитах момчето и ми каза, че е с 216мм Fox Van R, т.е. каквато дължина трябва да е за тази рамка. :beer:

Нещо не е наред, защото средното на снимката е 33см и нещо и кобилицата и в съвсем грешна позиция... Може би шока е нямал въздух и пружината не е била натегната.
Аватар
Metel

Мнениеот Capoeira » Нед Дек 26, 2010 7:38 pm

Metel ако рамка тежаща над 5кг без шок не е тежка тогава кое е. Вярно има и по-тежки но това прави тази просто лек трактор, в една графа с продаваните в бг Drag BH и Glory. Нормално тегло на рамка е малко под 4500 без шок и то това пак е на ръба на "тежко". Нека не наричаме черното бяло и обратното. Относно това че Скот се произвежда само в два размера, си е проблем на производитела не може да покриваш хора от 155 до 190 с един размер и да твърдиш, че е идеално, идеално е ако си в средата на sizing chart всичко останало е компромис. А относно затова, че всички тука викат че С размера е нормален ами, че то Л размер в БГ не се продава като рамка, то и като колело не знам някой да си е купил. Демото в Л размер си е просто за големи хора но М размера ще е идеално за няколко около 180. Освен това нека не забравяме че с демото ще дадеш далеч по-малко пари за курбели и задна главина, освен факта че иизбора на последните ще е 2-пъти по голям и теглото и на двете ще е осезаемо по-малко.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Stancho » Нед Дек 26, 2010 8:38 pm

Към писаното от @Capoeira искам да добавя че като човек 1.82 м L размер Демо ми е голямо. То почва от 1.85 м нагоре. М размер е за такива като мен, а S е за тези, които за 1.70 и надолу (това е според Sizing chart на Specialized). Второ системата на окачването няма общо с това колко е ниско средното. Към това не знам, на кой му трябва средно, което да е под 30 см височина от земята... Все пак трябва да се прегазват и камъни. Относно коя рамка е с най - ниско средно вече го дъвкахме в една друга тема, няма и тук да го правим. Но пак ви казвам: Не е случайно, че толкова много хора карат Demo и не биха го сменили за друго... Плюйте я колкото щете, но тази рамка е направена с доста здрава задница, устойчива на усукване, която е разположена така, че спиците да са с еднаква натегнатост на задната капла и още куп неща, който ги няма при другите рамки...
Аватар
Stancho

Мнениеот bozidar » Нед Дек 26, 2010 9:04 pm

Stancho написа:Към писаното от @Capoeira искам да добавя че като човек 1.82 м L размер Демо ми е голямо. То почва от 1.85 м нагоре. М размер е за такива като мен, а S е за тези, които за 1.70 и надолу (това е според Sizing chart на Specialized). Второ системата на окачването няма общо с това колко е ниско средното. Към това не знам, на кой му трябва средно, което да е под 30 см височина от земята... Все пак трябва да се прегазват и камъни. Относно коя рамка е с най - ниско средно вече го дъвкахме в една друга тема, няма и тук да го правим. Но пак ви казвам: Не е случайно, че толкова много хора карат Demo и не биха го сменили за друго... Плюйте я колкото щете, но тази рамка е направена с доста здрава задница, устойчива на усукване, която е разположена така, че спиците да са с еднаква натегнатост на задната капла и още куп неща, който ги няма при другите рамки...

Само, че ти гледаш на средното като статична височина при нормално положение на байка. По мое мнение височината на средното стремглаво зависи от типа на окачването.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот Stancho » Нед Дек 26, 2010 9:48 pm

Хмм разликата да е няколко мм при различните окачвания... Все пак зависи колко е SAG-a, а не толкова окачването, като може да има изключения естествено, но ще са малко (като един модел на Yeti с плаващо средно...).
Аватар
Stancho

Мнениеот gilb » Пон Дек 27, 2010 12:40 am

Хора.. с риск да се обаждам там където не ми е работата - аз съм 1.92 и карам "S" размер Гамблер :erm: .. удобен ми е и се кара доста приятно и повратливо (не го приемайте като реклама.) Разбира се всеки е уникален със стила си и това далеч не означева,че на всеки ще е така :dontknow:
+ това пазя книжката на рамката където изрично е пояснено цитирам :

Head angle HT Length TT Horizont. Seat Angle Top ST CST length BB OS
Short- 66.0 115 (565) 72.0 418 430 25

Long- 66.0 115 (590) 72.0 418 430 25

(постарах се да е като табличката но не се получи мн. добре :/ ) Таа да за ФР и ДХ моделите статистиките са еднакви.Както виждате разликата е само в горната тръба - скоро имах удоволствието да се кача на "Л" размер Гамблер (Едно момче от нашия град [Стара Загора] си го е поръчало от чужбина) и да си призная - не съм кой знае какъв спец но аз чувствителна разлика не усетих :dontknow: ..
а колкото за границата за ръста посочена от производителя - не можах да открия линк към една много по-приятна и изяснена таблица,където ставаше ясно,че "С" размера е предвиден до 1.92 а "Л" от 1.94+ (което разбира се е малко или много пресилено но пък се знае,че рамката е доста свита и прибрана като цяло) но пък открих новата такава таблица - http://www.scott-sports.com/gb_en/suppo ... size_chart :agree: цъквате Sizing Chart и гледате какво са измислили инжинерите за всички модели.

:beer:

А по темата - аз съм за Демото но за размера не се наемам да давам догадки :agree: просто ми е на душата тази рамчица :D

Поздрави и весели празници на всички :beer: :wavey:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот frrider91 » Пон Дек 27, 2010 2:41 pm

Ами ако демото е 2007 година и има още 1 година гаранция и трябва да избирате между него и гамблер 2009 година , кое бихте предпочели?
frrider91

Мнениеот codename47 » Пон Дек 27, 2010 3:13 pm

гаранцията е само за първия собственик по принцип...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот frrider91 » Пон Дек 27, 2010 3:28 pm

Еми тогава и демото няма гаранция,
единственото нещо което ме плаши в гамблера е теглото , сичко друго е 6,
а до демото гадното е че до 2010 е на 10тка ос.. :beer:
frrider91

Мнениеот Capoeira » Пон Дек 27, 2010 3:50 pm

frrider91 написа:Еми тогава и демото няма гаранция,

И какво прави това гадно, че е по–лека, че е по-ефтина, че може да ползваш всички модели курбели на пазара. Или някое яверче ти каза че главините на 12мм ос са по-здрави, щото са по-големи. Аре некой да заключи темата, че започнаха много глупости на едно место да се пишат и вече ептем скърцане на биберони се издава само от автора.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Stancho » Пон Дек 27, 2010 4:52 pm

frrider91 написа:Еми тогава и демото няма гаранция,

Пич дори и 2010 са на 10 мм ос. Само за сравнение ще ти дам, че на едно състезание Sam Hill си гръмна каплата и се пречука супер здраво, а на главината и нямаше нищо... Мога да ти кажа, че приятел не е чупил 10ка ос на неговото Демо, а преди това на други рамки е чупил 12 мм ос, а все толкова лудо си кара...
Аватар
Stancho

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд