Дали накладките са попили масло незнам...Като карам 15-20 мин на спирачка се оправя и като се приберам вечер не свири,но спира,но като си изкарам сутрин колелото и свири като са награтя имам чусвтсвото,че спира ама иначе неще

както казваш ти омаслен ротор/накладки.Като карам 15-20 мин на спирачка се оправя
hobi написа:Да си държиш колелото на влажно място?
pascalaa623 написа:Здравей,
и на мене така ми става от време на време ако се намокри спирачката,сняг,кал и т.н.
но не е и изключенокакто казваш ти омаслен ротор/накладки.Като карам 15-20 мин на спирачка се оправя
pascalaa623 написа:Най-вероятно както marsaказа от студа...или от топло на студено се изпотява и...
![]()
Според мен не е проблем,просто времето е такова.![]()
В случая това няма значение. Центрован или не, при спиране накладките се трият във въртящия се ротор. Не се притеснявай! Сезона е такъв. Натрупва се мърсотия по феродото. Затова свири. Леко влошаване на спирачните качества е нормално да се очаква при тези метеорологични условия. Целогодишно ходя на работа с колело. Имам наблюдения че солта която остава по феродото, след като то изсъхне, е най-сериозен причинител на свирене и влошаване на спирачните качества на спирачките. Като за начало, след каране обливай феродото с хладка вода за да отмиеш солта. Не оставяй солената вода да изсъхне върху накладките ти!azze написа:Може да не е центрован роторът.
Stancho написа:Към автора на темата: Не се притеснявай от свиренето, докато спирачката спира. Твоят проблем ми звучи като много мръсотия по накладките, която явно се трупа... Съветът ми е да си вземеш от Веломания един спрей Weldtite Disc Brake Cleaner и с него да понапръскаш малко по - обилно да почисти всичко (съхне сам после). Още по - добре е, ако си достатъчно грамотен технически, да извадиш накладките върху една салфетка и така да ги напръскаш обилно и после с друга суха и чиста салфетка да ги почистиш (нарочно не парцал, за да не се случи да има нещо мазно по него). След тази процедура мойте Juicy 3 са си перфектни, като ги карам 3 сезона вече.
HERO написа:controltech написа:Смажи ги обилно с гресда не земете верно да ги смажете
![]()
И при мен става така,но аз съм с механика и като карам в снега направоо..
абе ей ти ебаваш ли се с грес дискови омг ..
PtD написа:Абе, авторе, изясни си какъв ти е приоритетът - да ти спират спирачките, или да са тихи...
Admin написа:@controltech
Не си прави шега с неща, които някой може да вземе насериозно!
controltech написа:Admin написа:@controltech
Не си прави шега с неща, които някой може да вземе насериозно!
Аз говоря съвсем сериозно иска да не скърца-грес и няма да скърца
Но става нагъл иска да не скърца и да спира
Stancho написа:Въпрос на поддръжка.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта