ЕХ,най-сетне готово....

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

ЕХ,най-сетне готово....

Мнениеот kapitanblood » Чет Яну 06, 2011 6:21 pm

След 1 година,смяна на части,дойде и моят ред да пусна една темичка.Знам,че е поредният RAM HT2,но няма как криза е...:santa2:
Миналата година,някъде края на м.Март,купих една рамка от БАС (21'),сложих и едно Цоки алм 3,спирачки Magura Julie HPс ротори 160мм ,шините бяха някакви световно неизвестни,скоростите SRAM X-9.И така тръгнах по нашите планини и гори,само че след 1-2 карания започна да ми става нещо тегаво,некомфортно.След много разговори с "вещи в занаята".. :eyebrow: ,започна подмяна на компонентите,едно по едно.... :crap: .Цени,няма да коментирам,вие си ги знаете...
И след мъчителни 8 месеца,се получи това...===>
Изображение
Изображение--вилката благодарение на Дани.. :bowdown:
Изображение--туй,червеничкото кормилце и арната лапа.....виновник Тошо и отчасти Денис.
Изображение
Изображение
Изображение

А ето и някой от основните компоненти:
Рамка: HT2(19') милата тя,ако можеше да говори :D --да,да и тя беше сменена,първата ми беше малко дългичка..
Вилка:Fox Talas 36 (09)
Кормило: Answer Pro Taper 780mm
Лапа: Answer Rowe 50mm.
Шини: Mach 1 mad п/з (36)
Главини:задна Halo,предна Formula
Спирачки:Avid Code 2011г с 203 мм ротори...(вече спирам... :D )
Скоростна система Sram,X-7 и X-5-преден декланшор.
Курбели:Truvativ Stilo,2 плочи+баш Shimano.
Педали:Snimano,клипсове
Мисля,вече да спирам със смяната на части...но кой знае.... :eyebrow:
Надявам се,да ви е харесало.

Поздрави:
Радо.....:pirate:
Последна промяна kapitanblood на Чет Яну 06, 2011 6:34 pm, променена общо 2 пъти
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Re: ЕХ най-сетне готово....

Мнениеот Jumpup » Чет Яну 06, 2011 6:26 pm

Честито. Една от най-добрите зглобки на ht 2, която съм виждал като окомплектовка. Много радостни момети и безаварийно.
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Re: ЕХ,най-сетне готово....

Мнениеот 5roff » Чет Яну 06, 2011 7:02 pm

Най- накрая да го видим кораба на капитана :D Хубаво колело. Кормилото... кърваво :D баш за никнейма.

Иляди километри, както надолу, така и нагоре.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Geronimo » Чет Яну 06, 2011 7:23 pm

Честито, много щастливи моменти с него :beer: !
Не е просто поредния HT2, доста интересна сглобка. Мисля че това е олицетворение на думите "универсален твърдак". Така ли се ползва, като универсално колело?
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот mtb_pm » Чет Яну 06, 2011 7:36 pm

Доста е готин да си го караш кеф , а след време ..... някоя рамка дето ще те кефи повече ;) :beer:
Аватар
mtb_pm

Рейтинг: 965

Мнениеот mil4o3 » Чет Яну 06, 2011 7:38 pm

:bigeyes: Честитино много симпатично, здраво и яко колелце е станало :clap: можеби най-добрата ht 2 -ка в BG или поне за мен най-добрата ,пежелавам ти само и само хубави моменти с него през идващия сезон :beer: .

П.п. Предната спирачка гледам ,че ти е дошла от Store-а или от някъде другаде я взе :) ?
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот NWD » Чет Яну 06, 2011 7:45 pm

Много е красиво като цяло....доста добър избор на окомплектовка ;) :beer:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот Suspect » Чет Яну 06, 2011 9:21 pm

Честито.Най-яката ht2-ка,която съм виждал досега. :beer:
Аватар
Suspect

Рейтинг: 1236

Мнениеот n1ky » Чет Яну 06, 2011 9:28 pm

Оо..много хубаво колелце,честито и със здраве да си го караш. :beer:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Мнениеот _SoRa_ » Чет Яну 06, 2011 9:37 pm

Честито. Пожелавам ти достатъчно свободно време за да може да караш :beer:
_SoRa_

Мнениеот prokalnatiq » Чет Яну 06, 2011 9:55 pm

_SoRa_ написа:Честито. Пожелавам ти достатъчно свободно време за да може да караш :beer:

:agree: :beer:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот did » Чет Яну 06, 2011 10:02 pm

Браво, Радо! Много приятни моменти с новото возило! :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот pascalaa623 » Чет Яну 06, 2011 10:11 pm

Честито капитане!!! :beer: Със здраве да си го караш. :)
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот prokalnatiq » Чет Яну 06, 2011 10:58 pm

А какви кила е ако не е тайна ? :dontknow:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Чет Яну 06, 2011 11:20 pm

Честито! Много готино колелце е станало! :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот codename47 » Чет Яну 06, 2011 11:58 pm

:D :beer: :beer: :beer:
ПП трябва да го кръстиш "Арабела": http://detstvoto.stage.bg/index.php?newsid=13 :D
Последна промяна codename47 на Пет Яну 07, 2011 12:05 am, променена общо 1 път
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Tonkata1 » Пет Яну 07, 2011 12:03 am

Geronimo написа:Честито, много щастливи моменти с него :beer: !
Не е просто поредния HT2, доста интересна сглобка. Мисля че това е олицетворение на думите "универсален твърдак". Така ли се ползва, като универсално колело?

:agree: :beer: :beer: :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 07, 2011 12:39 am

Jumpup написа:Честито. Една от най-добрите зглобки на ht 2, която съм виждал като окомплектовка. Много радостни момети и безаварийно.

mil4o3 написа::bigeyes: ... можеби най-добрата ht 2 -ка в BG...

Ми... кво да ви кажа? Не ви знам критериите за оценяване, но определено не са ви наред.
Казвайки това, не искам собственика на дзвера по-горе да ме разбира погрешно. Байка наистина е готин., личи си, че по него са хвърлени много желание и пари, и пожелавам да носи само радостни моменти на собственика си. Но избора на окомплектовката е, меко казано, малко странен. Волан 780мм, спирачки, направени с единствената идея за зверски спускания, вилка, на която по- би подхождала мека рамка с 6 инча ход отзад - самия байк не е достатъчно балансиран. Натоварванията, които биха могли да поемат спирачките и вилката, отдавна биха видели сметката на рамката. Надявам се да не се случва това де. И пожелавам на собственика по-нататък да пробва нещо меко, което по- би се навързало с частите! :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Voiso » Пет Яну 07, 2011 2:14 am

@hitar_potar
Напълно съгласен ХС рамка с компоненти за FR за по-сигурно ,но рамката е здрава и ще държи (от личен опит) само ме притеснява спирачката да не и види сметката :skull:
Иначе :cool: много добро радвам му се много и със здраве .... :agree: :agree: :agree:
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот kapitanblood » Пет Яну 07, 2011 7:31 am

Така,искам да ви благодаря за хубавите думи... :bowdown: .
1.Спирачките са поръчвани от Тошо(airbornone)..негова е заслугата.....;)
@hitar_potar,обяснявам защо компоненти за FR са монтирани на рамка за АМ.
1.Вилката,съм я закупил с оглед на по-голям ход,с тенденция да сменям рамката и да не купувам 2 вилки...;)
2.Спирачките...ми какво да ти кажа,малко съм си тежичък...95+ сега след празниците,ползваните спирачки досега,нещо не ме кефеха,чувствах някакъв дискомфорт с тях,но сега нещата са коренно различни с 4-буталните.Байк тежи около 15 кила... :D .Незнам какво имаш в предвид по "зверски спускания" но ,местата по,коитто караме,да имат такива ДЗерства...,не се имам за карач,просто се чувствам сигурен и мога да се отпусна,като знам,че имам хубава вилка ,спирачки и др.Воланът 780мм ми е страшно удобе,както за изкачване така и за спускане,преди бях с 680мм ,е коренна разлика.... :D.Твърдака има един особен чар,който ме грабна още от началото,все повече ми харесва и мека рамка,няма да се копува този сезон,както си мислех..;) Рамката колкото издържи ,следващата рамка ще е...
Изображение
Приемам критики относно окомплектовката,никога не съм казал,че разбирам много,ще Ви бъда благодарен за съвети... :agree:

Поздрави:

Радо....:pirate:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот EmZo » Пет Яну 07, 2011 11:44 am

Сашееееее, екстра се е получило Сашееее! Със здраве да си го тормозиш! :beer: :beer:

P.S.
Ти не го слушай Потъра. Таз година ако се яви пак на П.В. пак ще му спаднем гумата, та да търси дупката цяла сутрин под чешмата! :D

П.С. Опс Извинявам са, те двама ли били?
Последна промяна EmZo на Пет Яну 07, 2011 12:20 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 07, 2011 11:53 am

Емо, бъркаш Потъровците ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kapitanblood » Пет Яну 07, 2011 12:12 pm

EmZo написа:Сашееееее, екстра се е получило Сашееее! Със здраве да си го тормозиш! :beer: :beer:

P.S.
Ти не го слушай Потъра. Таз година ако се яви пак на П.В. пак ще му спаднем гумата, та да търси дупката цяла сутрин под чешмата! :D

Мерси....това е Русенския ПОТЪР..... :rofl:
Нашият човек.......нашата жертва е ==>
Изображение
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот codename47 » Пет Яну 07, 2011 12:43 pm

:offtopic: има и трети(сборен образ така да се каже) :D
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 07, 2011 1:23 pm

codename47 написа::offtopic: има и трети(сборен образ така да се каже) :D

Тоя не сме му одобрили членството в Бг-хитърпотъровската секта (като го гледам, то и молбата му за членство е обречена.... :xx(: ) , така че не важи! :P :rofl:
kapitanblood написа:...

Изясни ми се сега що е такава сглобката. Просто изглежда малко странно байка, откроява се. Ама теглото от 15 кила не ми харесва, признавам си. Моя тежеше 13 и по здравина можеше да ти отстъпи само откъм вилка - карах го със Епикон. Иначе останалите компоненти бяха предимно Shimano SLX и курбел LX. ;) А и аз не съм лекичък - като го карах, бях 87-88 кила. Относно бъдещата рамка - никога не казвай никога. Чета само суперлативи за модерните хром-моли твърдаци, аз самия си правех сметката, че ще си карам НТ2-то или ако се счупи, ще набарам хром-моли твърдак, издържащ вилки със 160мм... Ееееми изпадна оферта за мека АМ рамка и реших да пробвам от любопитство какво е с мек байк. Това беше преди година и половина. Нека кажем само, че от мекото не слизам. Дори в момента като се чудя за втори байк, се двоумя на базата на изостаналата НТ2-ка ли да го събера или да си потърся нещо късоходово от рода на Iron Horse MkIII. :dontknow: Опциите за меки рамки са убийствено много, има и доста шантави екзотики като Scott Genius (виж в МТБ-БГ.КОМ сайта, не форума - има статия и за нов играч в тоя тип байкове), при които шока не се сгъва, а се разгъва. Там можеш да заключиш шока напълно - така получаваш твърдак. Имам някакъв бегъл спомен, че някой, който тук ти коментира байка, кара Genius и имам подозрения, че е колегата точно над мен, ама не съм много сигурен. :)
За спусканията имах впредвид, че тия спирачки са предвидени примерно за трасе като Сопотското или като това на Боровец. :)
А да попитам - пробвал ли си да сложиш спейсърите над лапата, за да пробваш с по-ниска предница? В момента малко кофти ми изглежда предницата. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kapitanblood » Пет Яну 07, 2011 1:46 pm

кара Genius

@Kvelikov,кара такъв байк.Признавам си,че и аз се бях замислил замека рамка преди месец,два.Сега искам само твърдо... :D ,има особен чар в твърдака,който малко хора са усетили и оценили.Но аз улових този момент и сега искам само това,но кой знае,може и друг акъл да ми дойде след време.За момента съм с РАМ-а,ако нещо му се случи(недай Боже),пак взимам твърда рамка.
че тия спирачки са предвидени примерно за трасе като Сопотското или като това на Боровец

Не съм ходил в Сопот,но мисля,че сме минавали пътеки,които не отстъпват на Сопотското трасе..;),примерно спускането от х.Вежен до пътят към Рибарица,е много брутално и мисля,че всеки спускач ще го оцени положително.Мусала ,брои ли се за спускане..;).
Спейсърите не съм ги местил,незнам защо.Ако ги преместя,стержена ще щръкне и това ме дразни,не го режа с умисъл,да не пиша след това глупава тема,"Удължаване на стержен-възможно ли е".... :D
Частите,които ти споменаваш,признавам,че са били по-хубави от мойте,но когато ги купувах,нямах пари за нови и се съобразявах с наличните финанси.Напролет мисля да си купувам курбели SAINT,но това е в бъдещето....само мисля...ако ме разбирате за кво иде реч.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 07, 2011 3:01 pm

kapitanblood написа:
кара Genius

@Kvelikov,кара такъв байк.

Верно, моя грешка - той беше. :D

kapitanblood написа:примерно спускането от х.Вежен до пътят към Рибарица,е много брутално и мисля,че всеки спускач ще го оцени положително.Мусала ,брои ли се за спускане..;).

Нямам си на представа какво представляват, щом казваш, че са добри, нямам алтернатива освен да се съглася с теб.
kapitanblood написа:Спейсърите не съм ги местил,незнам защо.Ако ги преместя,стержена ще щръкне и това ме дразни,не го режа с умисъл,да не пиша след това глупава тема,"Удължаване на стержен-възможно ли е".... :D

Ох, и ти разсъждаваш като 1 наш индивид тук в Русе- преди време си резна стержена на Марзочито прекалено много и после не можеше да го продаде, понеже стержена беше екстремно къс. И сега си кара Рок Шокс Лирика с нерязан стержен. :boggled: :xx(: Всичките 265мм са налични. :roll2: Наблъскал е 15 спейсъра, кои над лапата, кои под нея, и волана му е с малко над средното издигане... ужасТТТ - предницата му е с 4-5см по-висока от моята, независимо че съм с 2см повече ход от него. :xx(:
А и не е задължително да смъкнеш лапата най-отдолу и всичките спейсъри да висят отгоре - това наистина е грозно. Пробвай само 1-2 спейсъра да качиш отгоре, виж как ще ти е. А и можеш да си резнеш стержена преспокойно още поне 2-3 см., мисля някъде около 18-19см ако е, няма да е проблем да е съвместим с едно 90% от хубавите рамки, предлагащи се на пазара.
kapitanblood написа:Частите,които ти споменаваш,признавам,че са били по-хубави от мойте,но когато ги купувах,нямах пари за нови и се съобразявах с наличните финанси.Напролет мисля да си купувам курбели SAINT,но това е в бъдещето....само мисля...ако ме разбирате за кво иде реч.

Ама и ти си си харесал курбели де. :D Очертава се интересна машина. Щом толкова те влече твърдо отзад, няма лошо. Бтв, така както казваш, че правиш спускания оттук-оттам, надявам се да се засечем на вр. Ботев тая година - имам голям мерак да го изкатеря. :D И още по-голям да го спусна след това! :lol:
Последна промяна hitar_potar на Пет Яну 07, 2011 3:04 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
hitar_potar

Мнениеот shaady » Пет Яну 07, 2011 3:02 pm

Браво, доста яко е станало!
И комбинацията на кормилото и лапата е станала яка.
Но защо си сложил толкова много спейсъри под лапата? :)
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот kapitanblood » Пет Яну 07, 2011 3:59 pm

Нямам си на представа какво представляват, щом казваш, че са добри, нямам алтернатива освен да се съглася с теб.

Хмм....запазвам си правото да ви заведа там..теб и няколко други неверници... :D ,дет мислят,че си бутаме нагоре и надоле....;)
Сега съм с два спейсъра по 20мм и един 10мм,мисля,този 10мм да го кача над лапата.
Но защо си сложил толкова много спейсъри под лапата? :)

Отговорил съм на този въпрос... :peace:
За тази година съм замисли нещо,що моторджийте да си имат събор ,а пък ние не... ;) ,но това е за в близкото бъдеще.
Надявам се ,тази година и аз да се кача на вр.Ботев,пък спускането ще му мислим... :rofl:
Ама теглото от 15 кила не ми харесва

Тази тема с теглото...ми аз съм на различно мнение с много от вас.Нито съм състезател,нито нищо.Дали ще е 13,14 или 15 кила,все ми е едно....досега не съм изпитвал някакви трудности с теглото.Дет се вика,като тръгмен за някъде,раницата тежи 5-6 кила,аз съм 100.. :blush: ..къде да ги усетя тез 2кг..... :D .Предпочитам,парите за олекотяване да ги вложа в хубави и здрави части,отколкото в адски скъпи и леки... :eyebrow:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Пет Яну 07, 2011 4:30 pm

Капитанее, колко го даваш тук червеното кУрмило, че много ще ми тича на колчето и на червените капачки на цоки-то. Айде честито да ти е! - кога ги сложи тия спирачки? А твърдака си е незаменимо колело за високопланинското колоездене. Трасетата на Сопот са брутални да знаеш...не са за нашите машини и умения, но са идеални за тренировка, (когато няма спускачи) - след 10 спускания там, никоя планинска пътека вече не те плаши.
Изображение
Аватар
taurus13

Следваща

Назад към Радост за окото (видео и снимки)